MaşallahhhhhKızlar bizde bugün 2.ay aşımızı olduk çok şükür şimdilik ateşimiz yok inşallah olmaz. Birinci oğlumda aşı sonrası hiç ilaç bermek zorunda kalmadım umarım bu seferde vermem.
Bizim bebe bu ay 1.700 gr almış boyuda 5 cm uzamış sevindim. Umarım bütün bebeler anaları bol bol emer büyürler .
Iyy zaten bunları lapa yaptığımızı düşünemiyorum. Biz bile yemeyiz ki çocuk yesin.Tam geçiş yaptığımızda öğünlerimiz şöyleydi cnm:
Sabah : yumurta, zeytin, labne, tereyağı, (pekmez veya reçel)
Kuşluk vakti : meyve, ceviz, tam tahıl
Öğlen : sebze + yeşillik + pirinç, bulgur vs + kıyma + kemik suyu (blender asla yok, çatalla ezilecek)
Akşam : tam tahıl (su, mama yahut anne sütüyle karıltırılıp)
Bunlar bizim doktorun olmazsa olmazları. Az yahut çok yesin, ama mutlaka yesin istiyor. Mesela zeytin olarak Fora Fit önermişti. Önüne koyuyordum çerez gibi yiyordu. İki-üç günde bir şişe bitiriyordu. Labne minik minik olanlardan alıyordum her sabah 2-3 kutu yiyordu onu da. Hala da sever peynir. Genelde tanıdıklarım peyniri bu kadar seven başka çocuk görmedik der. Bunları hep ayrı ayrı verdim ben, lapa yapmadım. O yüzden yumurta da dahil hepsini çok sevdi. Ama işte sebzeyi tek vermedim fazlao yüzden de et ve balık seviyor ama sebzeyi hiçbir zaman bayılarak yemedi, anca yemeğin içinde ezerek. Bu arada 2 yaşına kadar net bir şekilde bu listeyi takip ettik. Şimdi diyorum ki Duru'ya direk ayrı vereyim. Havuçtu patatesti koyayım önüne yesin. Ama o zaman da eti hep tek yemeye alışır diye korkuyorum :)))
Ben de alıp okuyacağım eğrilerini doğrularını burada paylaşırız birbirimizle daha iyi olur bence. Akıl akıldan üstündür.
Evet doğru o çocuğa göre de değişir. Yine de dikkat etmek lazım tabi. Ben de uykudan uyanınca yelek giydirsem iyi olacak.Yoo bende aynen senin gibi yapıyorum,bi de cocuktan cocuga da deişiyor sanırım
Bir kac kere biraz kalın giydirdim aglıyo aglıyor susmadı anlamadım niye,sonra susup uykuya dalmıstı hemen ,bir kaç kere aynı sey olunca bizimkinin cok sıcagı sevmedigini anladım:)
Bn fitil atmıstım,1 kere düstü bi daha cıkmadı.dr 5-6 saat sonra 2.yi gerekirse verirsiniz demişti
Calpol u bilmiyorum aynı mıdır
Nasıl oldu? Çıkmadı insallah bi daha.
Tabi tecrübeli olması büyük etken ama onlar giderken üzücü olaylar olmuştu baya ağlayıp üzüldüm onun da etkisi olabilirBebekler emin ellerde olmak istiyorlar bence nedeni bu. Bizim babamıza hastaneden çıkmadan banyo eğitimi verdiler. İlk günden beri eşim bebeği yıkıyor ben su döküyorum sadece ve hiç ben yıkamadım. Şimdi ailemin yanına geldim bebeği kimseye güvenip emanet edemiyorum ben tutuyorum. Ama bu işi o kadar çok korkarak yapıyorum ki bebek bunu anlıyor, normalde banyo yaparken ağlamayan bebek ağlamaya başlıyor.O ağladıkça ben daha kötü yıkıyorum. Banyo işi bebek ve benim için keyiften çok eziyete döndü açıkcası. Belki, senin bebek içinde böyledir. Kv bilerek yaptığı için onda daha huzurlu oluyor olabilir. Deneyim herşey canım, bizde zamanla öğreneceğiz üzülme.
Iyy zaten bunları lapa yaptığımızı düşünemiyorum. Biz bile yemeyiz ki çocuk yesin.Ayri ayrı yemeleri en iyisi. Yalnız menü çok yoğun değil mi? Bunları yedikten sonra meme emebiliyor muydu Pek blwmsi değil sanki. Bir de sebze konusunda şöyle bir şey okudum. Önce sebze tattiriliyormus ki şekerli şeylerin tadına alışmadan önce sebzeler yavan gelmesin. Bir de eti sebzeli köfte olarak sunabilirsin.
Ben de alıp okuyacağım eğrilerini doğrularını burada paylaşırız birbirimizle daha iyi olur bence. Akıl akıldan üstündür.
Evet doğru o çocuğa göre de değişir. Yine de dikkat etmek lazım tabi. Ben de uykudan uyanınca yelek giydirsem iyi olacak.
Şöyle bi tablo varTabi tecrübeli olması büyük etken ama onlar giderken üzücü olaylar olmuştu baya ağlayıp üzüldüm onun da etkisi olabilirnilselen yorumunda stres geçer sitüne deyince geldi aklıma. İnşallah yoluna da girer biran önce. Bu arada atak haftalarına nerden bakıyoruz? benimki tam 40. Haftasında doğdu nerden göreceğim bilen yazarsa sevinirim.
Bu arada eksik yazmışımIyy zaten bunları lapa yaptığımızı düşünemiyorum. Biz bile yemeyiz ki çocuk yesin.Ayri ayrı yemeleri en iyisi. Yalnız menü çok yoğun değil mi? Bunları yedikten sonra meme emebiliyor muydu Pek blwmsi değil sanki. Bir de sebze konusunda şöyle bir şey okudum. Önce sebze tattiriliyormus ki şekerli şeylerin tadına alışmadan önce sebzeler yavan gelmesin. Bir de eti sebzeli köfte olarak sunabilirsin.
Evet doğru o çocuğa göre de değişir. Yine de dikkat etmek lazım tabi. Ben de uykudan uyanınca yelek giydirsem iyi olacak.
Tabi yani lapa yerse hiç bir şeyin tadını öğrenemez ki... Klasik bile beslense ayrı olmalı diye düşünüyorum.Yok cnm az az yiyordu. Meme aynen devam :))) nerdeyse hiç azalmamıştı emme olayı yani.. lapa yediren çok var kahvaltıyı,, benim de gördüğüm kadarıyla ileride büyük ihtimalle yumurta, peynir vs sevmiyor o çocuklar zatenbu arada bir de yoğurt vardı tabi, onu unutmuşum.. sebze olayı da bizim de öyle oldu,,, zaten herşeyi tek tek ekleyerek bir iki ayda bu hale getirdi doktor. Yalnız genel olarak çok eğlenmiştik biz katı gıdaya geçişte, inşallah bu defa da hepimizin öyle geçer :)
arkadaşım konuyu senınle konuşmaya öncesınde biz başladık konu nerelere gitti çünkü işin içine tecrübeler girdi:)bunda kırılınıp üzülecek bir durum yok bence ,herkezın düşüncesini doğru bulmasakta saygı duymak zorundayız. Burda kendi fikirlerimizi söyleyip birbirimizden fikir alıyoruz bilmediklerimizi öğrendiğimizde oluyor . ,Arkadaşlar sözlerim düşüncelerim gittikçe yanlış yorumlanıyor. Kulaktan kulağa gibi söylemediğim şeylere çekiliyor. Ben dün kızımı doktora götürdüm çünkü hırıltı duydum bi yerlerinden, öksürük var, balgam var. Biliyorum görüyorum, burun akıntısı başladı, daha önce de geçirdik bunu ama hırıltı yoktu. Öte yandan ateşi yok keyfi yerinde huzursuzluğu yok. Sadece hırıltı nerde, ciğerde mi anlamadığım için götürdüm be ciğerde olmadığını öğrendim. Bunu bana söyleyen doktor başka bir sıkıntısının da olmadığını her şeyin yolunda olduğunu da söyledi.
1-Burnunu açık tut dedi (bu zaten benim de yaptığım br hepimize tavsiye ettiğim bişey)
2-boğazı kurumasın ıhlamur ver dedi. Emzirmek boğazının kuruluğunu geçirmez mi? Ben emzireyim dedim. Çünkü başka bişey vermek istemiyorum dedim.
3-burnunu açık tutmak için damla kullan dedi, serum fizyolojik? Dedim, olur dedi. Sonra öksürük şurubu yazdı. Burnu açılsın diye?
Üstelik benical. İçeriğini araştırabilirsiniz.
Konu buradan açıldı ve böyle küçücük bi rahatsızlıkta ilaç vermenin saçma olduğunu düşündüğümü ve bu öksürük şurubunu vermediğimi vermeyeceğimi söyledim bırda.
Bu eğer doktor bana antibiyotik verseydi kullanmazdım demek değil. Hiç öyle bişey söylemedim. Eğer bana doktor antibiyotik önerseydi önce bunun gerekliliğini sorgular hangi bulgular için antibiyotik önerdiğini sorardım. Kan tahlili isterdim eğer doktor istemeden ezbere verdiyse. Tekrar tekrar sorgular, doktorla konuşurdum. Bana kullanman gerekiyor şu şu şu sebeplerden dediği an ikna olmuşsam kullanırdım.
Ben manyak değilim, çocuğuma acı çektirmekten zevk almıyorum. Yanlış ilaç tüketimine karşıyım. Çocuğun anlık rahatı için uzun vadeli sağlığını riske atamam. Dünden beri isim belirtmeden/belirterek yazdıklarınızı sadece okuyor ve kırılıyorum.
Tüm iyi niyetimle bolca okuyor bolca araştırıyor öğrendiklerimi sizinle paylaşıyorum ne zamandır. Bazen kendi vaktimden bazen eşime ayıracağım vakitten bazen de bebeğimden bile çalıyorum bu okumaları yapmak için. Ezbere konuşmuyorum. Ama yanlış yorumlanıyor ve ben de yoruldum kendimi anlatmaya çalışmaktan. Bu yüzden biraz dinlensem sizlerin de kafası dinlenir diye düşünüyorum
Görüşmek üzere.
Ekleme: kimseye yanlış yaptın da demedim.
Yok ben çözdüm zaten estağfirullah:)Bu arada eksik yazmışımemzirmeye calısıyordum da bi yandan kusura bakma:)
Üzerindekileri çıkartınca sakinleyip uykuya daldı,o sebeple anladım yanii sıcagı cok sevmedigini.
Arkadaşlar sözlerim düşüncelerim gittikçe yanlış yorumlanıyor. Kulaktan kulağa gibi söylemediğim şeylere çekiliyor. Ben dün kızımı doktora götürdüm çünkü hırıltı duydum bi yerlerinden, öksürük var, balgam var. Biliyorum görüyorum, burun akıntısı başladı, daha önce de geçirdik bunu ama hırıltı yoktu. Öte yandan ateşi yok keyfi yerinde huzursuzluğu yok. Sadece hırıltı nerde, ciğerde mi anlamadığım için götürdüm be ciğerde olmadığını öğrendim. Bunu bana söyleyen doktor başka bir sıkıntısının da olmadığını her şeyin yolunda olduğunu da söyledi.
1-Burnunu açık tut dedi (bu zaten benim de yaptığım br hepimize tavsiye ettiğim bişey)
2-boğazı kurumasın ıhlamur ver dedi. Emzirmek boğazının kuruluğunu geçirmez mi? Ben emzireyim dedim. Çünkü başka bişey vermek istemiyorum dedim.
3-burnunu açık tutmak için damla kullan dedi, serum fizyolojik? Dedim, olur dedi. Sonra öksürük şurubu yazdı. Burnu açılsın diye?
Üstelik benical. İçeriğini araştırabilirsiniz.
Konu buradan açıldı ve böyle küçücük bi rahatsızlıkta ilaç vermenin saçma olduğunu düşündüğümü ve bu öksürük şurubunu vermediğimi vermeyeceğimi söyledim bırda.
Bu eğer doktor bana antibiyotik verseydi kullanmazdım demek değil. Hiç öyle bişey söylemedim. Eğer bana doktor antibiyotik önerseydi önce bunun gerekliliğini sorgular hangi bulgular için antibiyotik önerdiğini sorardım. Kan tahlili isterdim eğer doktor istemeden ezbere verdiyse. Tekrar tekrar sorgular, doktorla konuşurdum. Bana kullanman gerekiyor şu şu şu sebeplerden dediği an ikna olmuşsam kullanırdım.
Ben manyak değilim, çocuğuma acı çektirmekten zevk almıyorum. Yanlış ilaç tüketimine karşıyım. Çocuğun anlık rahatı için uzun vadeli sağlığını riske atamam. Dünden beri isim belirtmeden/belirterek yazdıklarınızı sadece okuyor ve kırılıyorum.
Tüm iyi niyetimle bolca okuyor bolca araştırıyor öğrendiklerimi sizinle paylaşıyorum ne zamandır. Bazen kendi vaktimden bazen eşime ayıracağım vakitten bazen de bebeğimden bile çalıyorum bu okumaları yapmak için. Ezbere konuşmuyorum. Ama yanlış yorumlanıyor ve ben de yoruldum kendimi anlatmaya çalışmaktan. Bu yüzden biraz dinlensem sizlerin de kafası dinlenir diye düşünüyorum
Görüşmek üzere.
Ekleme: kimseye yanlış yaptın da demedim.
Rica ederim cnm. Pek sevmiş o dersi kendisi de zaten. Çocuklar artık değişiklik istiyor sanırım :)Himmm guzelmis bak ben bu scamper i bi arastiriyim cok saol
Ay ne güzel maşallah :) çıkmaz daha bence, geçti gitti inşlllah :)
Ay ne güzel maşallah :) çıkmaz daha bence, geçti gitti inşlllah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?