- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Bizde Erzurum’a gittik ctesi annemler gelmişti onlarla donduk ama bizimkiler Sivas’ttan geldi ama onlar bile üşüdü nasıl bi soğuktu bide erken daha sıcak diye düşündük hiç öyle olmadı :) Palandöken’de karlandık biraz bol oksijen süperdi oğlum geçen hafta Alanya’da denize girdi bu hafta kar gördü dengesi şaşmaz inşallah :) bebek olmadan önce 7 aylık bebekle tatile çıkanlara hayret ederdim ne cesaret almış gelmişler diye büyük konuşmuşum demek ki :) gayette geziliyor bebek arabada dışarda uyuyorsa tatil için bi mazeret Yok bence :)Dün kurufasulye yeme gafletinde bulundumgeceyı sabah ettik resmen.
Yalnız tatil süperdi
Damla bi uyudu bi emdi maşallah. Bir tek gece uykusuna geçerken biraz zorlandık. Otelden atacaklar diye korktukOnun dışında bol oksijenden midir nedir çok uyumluydu kuzum.
Karadenize bayılıyorum, sonbaharda ayrı bir güzeldi.
Mencuna şelalesine ciktik. Sling iyiki var yaniYoksa o dağı bebekle kucagimizda hayatta tırmanamazdık. Babasina bağladık öyle tırmandık şelaleye. Damla biraz büyük olsa aslında orada baya kalırdık ama usuturuz diye korktuk. Biraz manzarayı izleyip inişe geçtik.
Ben hamilelikten sonra baya yaşlanmışımtırmanırken değil de inişte dizim ağırdı. Hamilelikte fazla kilolardan oldu sanırım. Eskiden olsa keçi gibi her yere çıkardım. Belliki o günler geride kaldı benim için.
Onun dışında hatila vadisine, kafkasor yaylasına, zilkaleye ciktik. Bol bol balık yedik, dibine vurduk desem yeridir.
Bebek küçük diye herkesin tepkisi ile karşılaştık ama kuzum sağ olsun hiç sorun çıkarmadı.
Yabancılar el kadar bebeyle dünyayı geziyorlar yahu. Böyle küçüklükten alıştırmak lazım. Biraz büyüsün kampa filan da götürürüz dedik biz bunu.
Selam kızlar nasılsınız?
Hepiniz iyisinizdir inşallah. Tam foruma geri döndüm dedim yine kayboldum. :/ Bizim ufak bir sağlık sorunumuz oldu. Gittiğimiz rutin bir kontrolde Ege'ye tortikolis teşhisi kondu. 20-25 gündür doktor doktor geziyoruz. Ama ufak da olsa gözle görülür bir iyileşme var çok şükür. Moralim daha yeni yeni düzeliyor. Tortikolis bir kas hastalığı. Ege'nin boynunun sol tarafındaki SCM kası olması gerektiğinden biraz daha kısaymış.Çok sıkı takip gereken bir durum. Sürekli Ege'nin yatış pozisyonunu duruş pozisyonunu takip ediyorum. Günde 5 defa fizik tedavi egzersiz hareketlerimiz var, onları yapıyorum. Bugün ilk kez bir kaç kişi gözle görülür bir iyileşme var dedi bugün uzun süredir olmadığım kadar mutluyum. :)) Bu tortikolis denilen hastalık eğer iyi takip edilirse 4-5 ayda düzeliyor ama takipleri yapılmazsa 1 yaşınının sonunda cerrahi operasyon gerekiyor.
Ege doğduğu zamanlar sürekli sağ tarafına yatıyordu, hep sağ tarafa bakıyordu. Biz düzeltsek bile kendisi sağ tarafa geri dönüyordu. Biz bunun bir sorun olduğunu fark edemedik. Şimdi ilk haftalardaki fotolarına bakıyorum da nasıl fark etmemişiz diyorum.İyileşmesi için sık sık yüzüstü yatırılması gerekiyor. Ege başlangıçta öyle durmakta çok zorlanıyordu, artık 2-3 dakika kadar yüzüstü sol tarafa bakıcak şekilde durabiliyor. Doktor hedefi 5dk koydu. Yavaş yavaş o da olucak inşallah. Fizik tedavi egzersizleri sırasında çok ağlıyordu ilk başlarda. Kaç kez Ege o şekilde dudakları titreyerek ağlarken ben de oturup ağladım. Çok zor bir durum, yaşadığımız bir sınav belki. Yavaş yavaş tünelin sonundaki ışığı görmek beni mutlu ediyor. Artık egzersizlerde o kadar çok ağlamıyor. Bir de son günlerde Ege'nin gülüşleri baya arttı. :) Bir ara bu çocuk bu egzersizler yüzünden benden nefret edicek korkucak diye çok moralim bozuktu, çünkü çok sert tepkiler veriyordu. Ama şu sıralar beni görünce sürekli gülüyor da endişelerim yersizmiş diye baya seviniyorum. Onun dışında hayat yolunda çok şükür. :) Hepinize bir selam vermek istedim :) Umarım sizlerde de her şey yolundadır, foruma yeniden eskisi gibi rahat rahat girebildiğim günler gelir inşallah :)
Öpüyorum sizi çok :)
Ooo harika siz de bizim buralara gelmişsiniz hafta sonu:)Bizde Erzurum’a gittik ctesi annemler gelmişti onlarla donduk ama bizimkiler Sivas’ttan geldi ama onlar bile üşüdü nasıl bi soğuktu bide erken daha sıcak diye düşündük hiç öyle olmadı :) Palandöken’de karlandık biraz bol oksijen süperdi oğlum geçen hafta Alanya’da denize girdi bu hafta kar gördü dengesi şaşmaz inşallah :) bebek olmadan önce 7 aylık bebekle tatile çıkanlara hayret ederdim ne cesaret almış gelmişler diye büyük konuşmuşum demek ki :) gayette geziliyor bebek arabada dışarda uyuyorsa tatil için bi mazeret Yok bence :)
Evt cnm mermer pahalli bir malzeme :) ama mermer yer dosemesi inan fiskiye gibi egrisel cizgileri cok olan bir urune oranla daha ucuz. Isciligi cok olur egrisel seylerin...Amin cnmhayalim mermer zaten benim de :) hatta banyonun her bir noktası mermer olsun mümkünse :)) ama daha önce işlettiğim bir mekana mermer fıskiye çizmişti de mimar, onun için araştırırken öğrenmiş bulundum ne kadar pahalı olduğunu. Çok çalışmamız lazım çok :)))))
Tabi onun merkezinde yapılıyor planlar mecbur ama tatilde evdekinden daha mutlu sanki sevdi gezmeyi uyumasa da etrafı inceliyor farklı mekan görmeyi sevdi sanırımOoo harika siz de bizim buralara gelmişsiniz hafta sonu:)
Ben basta evden çıkmaya korkuyordum ya bırak tatili ama gerçekten olmayacak iş değilmiş. Yanı tabiki çocuğun düzenini bozmamak önemli, her şeyi ona gire ayarladık filan.
Evet minicik olsalar da gezmeyi seviyorlar bu pitirciklar. :)Tabi onun merkezinde yapılıyor planlar mecbur ama tatilde evdekinden daha mutlu sanki sevdi gezmeyi uyumasa da etrafı inceliyor farklı mekan görmeyi sevdi sanırım
İlkinde karar vermek zor şimdi tecrübe ettiniz rahatça gezersiniz artk :)
Ayyy cok saol canim dusunmen bile yeterli tesekkur ederim esim alacak buqunCnm bende bir şişeye yakın fazla var. Göndereyim mi sana?
Neden öyle coştu ki acaba cnm?Ayyy cok saol canim dusunmen bile yeterli tesekkur ederim esim alacak buqun2 qundur buraya bole qiremiyorum o derece gazi var susturamiyoruz cocuk catlayacak cok uzqunum
Iki qundur ewde misafirlerim var mevlut okunacak diye temizlik vs bisiler yaptilar cam falan acildi havalarda kotu malumNeden öyle coştu ki acaba cnm?
Ondan demek ki, resmen servet istemişlerdi o zaman. Anıtlar da öyle olmaz böyle olmaz, orayı deldirtmem burayı doldurtmam diye çomak sokunca kalsın bari dedim :))))Evt cnm mermer pahalli bir malzeme :) ama mermer yer dosemesi inan fiskiye gibi egrisel cizgileri cok olan bir urune oranla daha ucuz. Isciligi cok olur egrisel seylerin...
Bence bu kıyafet konusunda tamamen annenin içgüdülerine güvenilmeli yaIki qundur ewde misafirlerim var mevlut okunacak diye temizlik vs bisiler yaptilar cam falan acildi havalarda kotu malumsurekli ne cok qiydiriyon diye cikardilar cocuqun ustunu bende kendimden suohe ettim hakkaten cokmu qiydiriyorum diye falan ondan sonra oldu ne olduysa usutti bence
Aynen oyle herkes herseyi cok biliyo malesef.. ! Gecen sefer ilaci duzenli kullanmadim bu sefer duzenli kullanacam insaAllah bi faydasi olurBence bu kıyafet konusunda tamamen annenin içgüdülerine güvenilmeli yahissediyoruz biz bir şekilde, sürekli temas halindeyiz çünkü çocukla.. ama yok, herkes bayılıyor lafla müdaheleye işte.. en kolayı o çünkü...
Ya sen mencuna ya nasıl çıktın nasıl ben koca insan tek başına öyle zorlandım ondan sonra astım çıktı bende maşallah helal olsun :)Dün kurufasulye yeme gafletinde bulundumgeceyı sabah ettik resmen.
Yalnız tatil süperdi
Damla bi uyudu bi emdi maşallah. Bir tek gece uykusuna geçerken biraz zorlandık. Otelden atacaklar diye korktukOnun dışında bol oksijenden midir nedir çok uyumluydu kuzum.
Karadenize bayılıyorum, sonbaharda ayrı bir güzeldi.
Mencuna şelalesine ciktik. Sling iyiki var yaniYoksa o dağı bebekle kucagimizda hayatta tırmanamazdık. Babasina bağladık öyle tırmandık şelaleye. Damla biraz büyük olsa aslında orada baya kalırdık ama usuturuz diye korktuk. Biraz manzarayı izleyip inişe geçtik.
Ben hamilelikten sonra baya yaşlanmışımtırmanırken değil de inişte dizim ağırdı. Hamilelikte fazla kilolardan oldu sanırım. Eskiden olsa keçi gibi her yere çıkardım. Belliki o günler geride kaldı benim için.
Onun dışında hatila vadisine, kafkasor yaylasına, zilkaleye ciktik. Bol bol balık yedik, dibine vurduk desem yeridir.
Bebek küçük diye herkesin tepkisi ile karşılaştık ama kuzum sağ olsun hiç sorun çıkarmadı.
Yabancılar el kadar bebeyle dünyayı geziyorlar yahu. Böyle küçüklükten alıştırmak lazım. Biraz büyüsün kampa filan da götürürüz dedik biz bunu.
Yok canım babası cikardi zaten ben çıkaramazdım sanırım:).1
Ya sen mencuna ya nasıl çıktın nasıl ben koca insan tek başına öyle zorlandım ondan sonra astım çıktı bende maşallah helal olsun :)
Maşallah Ipek kızaBiz bugün sağlık ocağına gittik 3. Ay kontrılleri için. Ebe kendini doktor zannediyor
Rotayı yaptırdık geçen hafta dedim neden yaptı 4 hafta geçmemiş kim yaptı dedi. Doktoru söyledim arkadaşının kocasıymış, çok biliyormuş o! Dedi
Stajyer kız vardı yanında, kilosunu ölçtü 5,600! Nasıl olur dedim daha geçen hafta 5800'dü? Bizim terazimiz 2 haftada rotasyona gider hata olması imkansız dedi ebe. Bu değere göre çok çok az kilo almış diye gözünü gözüme dikti.
Eşim müdahale etti hemen, tekrar tartıya koydu 6000 çıktı ve ben rahat bi nefes aldım tabiHata olduğu belli zaten ama kilo vermek ne demek?? Bi de terazisini savunuyor bana senin stajyerin kilo ve boy ölçmeyi bilmiyor daha. Boyunu ölçtü 54 cm dedi stajyer. Yav dedim yok öyle değil, geçen ay ebe hanım 61 ölçtü daha. Dur dedi ebe ben ölçeyim ve tabiki hatalı ölçmüş, 64 cm olmuş ipek. Maşallah kuzuma.
MasaAllah Ipeğ'eBiz bugün sağlık ocağına gittik 3. Ay kontrılleri için. Ebe kendini doktor zannediyor
Rotayı yaptırdık geçen hafta dedim neden yaptı 4 hafta geçmemiş kim yaptı dedi. Doktoru söyledim arkadaşının kocasıymış, çok biliyormuş o! Dedi
Stajyer kız vardı yanında, kilosunu ölçtü 5,600! Nasıl olur dedim daha geçen hafta 5800'dü? Bizim terazimiz 2 haftada rotasyona gider hata olması imkansız dedi ebe. Bu değere göre çok çok az kilo almış diye gözünü gözüme dikti.
Eşim müdahale etti hemen, tekrar tartıya koydu 6000 çıktı ve ben rahat bi nefes aldım tabiHata olduğu belli zaten ama kilo vermek ne demek?? Bi de terazisini savunuyor bana senin stajyerin kilo ve boy ölçmeyi bilmiyor daha. Boyunu ölçtü 54 cm dedi stajyer. Yav dedim yok öyle değil, geçen ay ebe hanım 61 ölçtü daha. Dur dedi ebe ben ölçeyim ve tabiki hatalı ölçmüş, 64 cm olmuş ipek. Maşallah kuzuma.
Canım tortikolis olsaydı özellikle bir yöne meyilli olması gerekirdi. Emir ya sağa ya da sola döndüğü için muhtemelen tortikolis değildir. Ayrı bir durum olabilir mi ondan tam emin değilim yalnız. Doktoruna bir sor istersen. Bu tarz sorunları erken fark etmek büyük avantaj, sorun varsa da önlemini alırsın.la rosa canim gecmis olsun,insallah hemencecik atlatirsiniz.
emiri sirtustu yatirdigimda kafasi ya saga donuyor ya sola. dik sekilde yatmiyor/yatamiyor. daha kucuk oldugu icin diye duunuyordum ama sen yazinca bi sormak istedim. bi yazdigim sekilde mi oluyordu egenin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?