saol canimhicbisey demedi ya bende suc hem sık emzirmiyorum hemde cok sertlesmedikce saqmiyorum hep ondan oldu
Kızlar rota virüsü aşısı yaptırdınız mı?
Sağlık ocağındaki ebe siz bilirsiniz ben bişey diyemem dedi.
Sizin tavsiyeniz nedir dedim.
Ben olsam yaptırırdım dedi ama yinede siz bilirsiniz dedi.
Bu aşının yan etkilerimi var?
Daha araştıramadım ne olduğunu.
Ohh keyfini çıkar sıkıcı mi olurmuş hiç :) Benim bebiş bebek arabasinda asla durmuyor hic, sadece mağaza gezerken duruyor.. Anası gibi bir tek alışverişte gıkı çıkmıyor oğluşumunBiz de kızımla avm geziyoruz. Ne sıkıcıymış ya avm gezmek
Çok tutmuyorum ama slepyy sürekli sızdırıyor bizde anlamadım günde 3 kere üst değişdikBazen oluyor ama pamperste sızdırıyor çok tutmamak lazım bezi.
benim oğlumda günde 3 4 kere yapıyordu şimdi 3 gün sonra yapmaya başladı ve yeşilimsi ve daha katı acaba normal mi . Bagırsaklarda beklediği için dışkı yeşil olabılır mı
Eşim gidiyor burda e bebek yok o genelde gittiği şehirlerde uğruyor bez ve ıslak mendil için :) netten alamıyoruz çünki sadece ptt kargo ve ups gönderimi var e burdada ups yok :) PTT kargonun keyfini beklersem çok geç teslim ediyorBiz premium care kullanıyoruz cnm. Çok farkı yok heralde, Ayşe'de ikisini de kullanıyordum ben çünkü. Diğer bezler pişiriyodu alıştığı için ama pampers da pişirmiyordu. Ebebekte premium care de indirimdeydi dün, biz de oradan aldık. Islak mendil de 24'lü alıyoruz UniBaby yenidoğan; o da epey ucuza geliyor. Eskiden haftada bir giderdik ebebeğe ama gidince lüzumlu lüzumsuz herşey alınıyordu, artık internetten alıyoruz :)
Benim bildiğim ciddi bir yan etkisi yok cnm. Zaten zorunlu olacakmış yakında. Berbat bir hastalık, ebe doğru söylemiş bence, muhakkak yaptırılmalı diye düşünüyorum. İnternetteki işe yaramayabiliyor vs yazılarını da hiç dikkate alma. Sırf Türkiye'de bile her yıl 20-25 çocuğun ölümüne sebep oluyormuş. Riske atılacak bir durum değil yani
"""Aşının ağır yan etkisi yoktur. 6 ayın altındaki bebeklerde yapılan rotavirüs aşısına bağlı bağırsak düğümlenmesi sıklığı hastalığa bağlı bağırsak düğümlenmesi sıklığından bile daha azdır. Güvenilirliği yaklaşık %100. Koruyuculuk da %100 civarıdır."""" denmiş bir yerde.
Doktor Atilla da biraz daha yerel bakmış olaya ;
SİZCE BEN BEBEĞİME ROTAVİRÜS AŞISI YAPTIRMALI MIYIM?
Bunların hepsine “EVET” yanıtını veremiyorsan bence “YAPTIRMALISIN” demiş.
- İsviçre’de mi yaşıyorsun? Aylik gelirin 10.000 tl’mi?
- 2 – 5 yaşına kadar çocuğunu ve kendini super şekilde temiz tutabilecek misin?
- Eve giren çıkan, bebeği seven herkesi temiz tutabilecek misin?
- Dadısız büyütebiliyor musun? Anne baba çalışmıyor musunuz?
Rica ederim cnm. Sanırım kar/zarar politikasına pek uymadığı için zorunlu hale gelmemiş şimdiye kadarÇok doğru bak.kendimizi temiz tutuyoruz yada tutmaya çalışıyoruz ama eve gelen herkese gir elini yıka diyemiyoruz.
Kesinlikle yapılması gereken bi aşı.
Devlet zorunlu tutmadığı için bi acaba düştü içime
Ama araştırınca daha iyi anladım.çok sağol
Haklısın,, PTT çok sinir bozucu olabiliyor. Ups hiç şaşmıyor, yakın ilçelerde varsa şubeye teslim isteyebilirsiniz aslında?Eşim gidiyor burda e bebek yok o genelde gittiği şehirlerde uğruyor bez ve ıslak mendil için :) netten alamıyoruz çünki sadece ptt kargo ve ups gönderimi var e burdada ups yok :) PTT kargonun keyfini beklersem çok geç teslim ediyor
Bundan sonra yenidoğana hediye alırsam 1 yaştan küçük almayacagim, herkes küçük getiriyor çoğunu 1 kez amca giydirdim bazıları olmadı bile. Senin tombik dönmeye başlamış, hem maşallah hem kolay gelsin sana. Tutunup destek alabileceği bir şey var mıydı ya da tutunabiliyor mu? Büyüdükçe dertler de sahiden buyuyormuşGerçekten bi de çok hızlı oluyor. Bir sürü kıyafet kaldırdım yine. Herkes minik minik hediye getiriyor. Iki üç kere giydirip kaldırıyorum. :)
Gunaydin:)
Evet orasi da doğru. Kendini kurtarabilir.
Bizimkinin babası çok hırpalayarak seviyor. Yatağın üstünde tutup yuvarliyor filan. Öyle öyle dönmeye çalışmaya başladı zaten.
Gece her saati gördüm bir kez, birde ikide üçte ve kalan her saatte uyandı. Burnu tıkalıydı açtım o zaman da uykusu açıldı, o yüzden uykulu bir anne duruyor karşınızdagunaydin hanimlar nasilsiniz bugun :)
Kereviz salatası önerebilirim, değişik ve lezzetli. 2 kereviz 1 yeşil eksi elma ceviz ve yoğurt gerekli. Kereviz ve elmanın kabuklarını soyup rendele, yoğurdu kat, dövülmüş cevizi kat karıştır iyice. Üzerini de yine cevizle süsle.Kızlar yardım! Ablam erkek arkadaşını tanistirmaya getirecek yemeğe gelin dedim ben de.. Haftasonu olacağı için bebişe babası bakar yaparım diye düşündüm. Ama çocuk biraz ne derler "sosyetik"çorba etli bi ana yemek ve pilav yaparım ama yanına şöyle basit güzel meze ya da salata tarzı bişeyler yapmak istiyorum fikri olan var mı ?? Mesela Gretchen Grundler ve @Mutella ?? :) :)
Aa evet kereviz salatası olabilir.. Elmalı denemedim deneyeyim kereviz sevmeyenler için daha iyi olabilir belki :) çorbayi tam anlamadım yalnız domates çorbası değil mi bu domatessiz nasıl yapıyorsun? Bu tarif benimkine çok yakın gerçekten çok başarılı oluyor :) Teşekkürler bu aradaBundan sonra yenidoğana hediye alırsam 1 yaştan küçük almayacagim, herkes küçük getiriyor çoğunu 1 kez amca giydirdim bazıları olmadı bile. Senin tombik dönmeye başlamış, hem maşallah hem kolay gelsin sana. Tutunup destek alabileceği bir şey var mıydı ya da tutunabiliyor mu? Büyüdükçe dertler de sahiden buyuyormuş
Gece her saati gördüm bir kez, birde ikide üçte ve kalan her saatte uyandı. Burnu tıkalıydı açtım o zaman da uykusu açıldı, o yüzden uykulu bir anne duruyor karşınızda
Kereviz salatası önerebilirim, değişik ve lezzetli. 2 kereviz 1 yeşil eksi elma ceviz ve yoğurt gerekli. Kereviz ve elmanın kabuklarını soyup rendele, yoğurdu kat, dövülmüş cevizi kat karıştır iyice. Üzerini de yine cevizle süsle.
Çorba olarak da denemediysen bunu öneririm kolay ve mükemmel lezzetli. Hatta ben domatesli halini pek sevmedim domatessiz sadece salçayla yapıyorum. Yine 4 bardak su yetiyor kıvamı sütle ayarlıyorsun. Belki 1 ölçü yetmez 1,5 ölçü yap en az. İkisi de misafirlere yapıp çok beğenilen tariflerimden, ilkinin tarifini aşçı bir arkadaştan aldım.
Bazen kokuyor ama üşüdüğünü düşündüğüm zamanlarda sadece, mukus da çok ender oluyor artık.bebesi mukuslu kaka yapan analar. doktorlarin ilk sordugu kotu koku var mi sorusunun cevabini ariyorum bi yardim ediverin. emerken kaka yaptiginda poff ne koktu be diyor musunuz
Ben de hiç sevmem avm gezmeyi, avme'ye girer girmez yoruluyorum sanki.Biz de kızımla avm geziyoruz. Ne sıkıcıymış ya avm gezmek
Ben diyorum valla, bebeği kucağına almadan önce anne kv kardes dinleniyorum onun dışında da pek kimseye vermedim zatenÇok doğru bak.kendimizi temiz tutuyoruz yada tutmaya çalışıyoruz ama eve gelen herkese gir elini yıka diyemiyoruz.
Kesinlikle yapılması gereken bi aşı.
Devlet zorunlu tutmadığı için bi acaba düştü içime
Ama araştırınca daha iyi anladım.çok sağol
Saolun kızlar. Bir dikkat edeyim bakayım. Bizde de hem salya hem köpükcük var. Burnunu da kontrol ettim açık gibi. İnşallah iyi bir şey çıkar. Pek hastalık belirtisi yok gibi şimdilik.Evet ya söyleyip de kafa bulandırmak istemedim ama ağzına gelen balgamları çıkarmak için köpük köpük tükürüyordu.sonra hastalandı zaten. Salyası var ama o başka bişey onun dişle alakalı olduğunu ben de söyleyebilirim ama köpük daha farklı benim gözlemim bu yönde ama tabi bebekten bebeğe de farklılık gösteriyor olabilir.la rosa
Canım size de geçmiş olsun. Allah şifa versin. Çok teşekkürler.la rosa acil şifalar diliyorum neyseki çaresiz bir sıkıntı degilmiş ve erken farkedilmiş bizimde kalça gelişim gereliğimiz var tek taraflı umarım tüm bebişler sağlıkla büyürler
hifanur haşhaş kaynatıp suyunu bebeğe içiren duydum ki tanıdığım birileri yani duyum değil nasıl bir annelik nasıl aklım almıyor
Kesinlikle! Ben de bugün onu düşünüyordum. 0-3 ay alınmamalı hediye. Biraz daha büyük olmalı. Bir de en iyi hediye bence alttan citcitli body ve alt pijama. Diğerleri oluyor, olmuyor, mevsime uyuyor, uymuyor...Bundan sonra yenidoğana hediye alırsam 1 yaştan küçük almayacagim, herkes küçük getiriyor çoğunu 1 kez amca giydirdim bazıları olmadı bile. Senin tombik dönmeye başlamış, hem maşallah hem kolay gelsin sana. Tutunup destek alabileceği bir şey var mıydı ya da tutunabiliyor mu? Büyüdükçe dertler de sahiden buyuyormuş
Gece her saati gördüm bir kez, birde ikide üçte ve kalan her saatte uyandı. Burnu tıkalıydı açtım o zaman da uykusu açıldı, o yüzden uykulu bir anne duruyor karşınızda
Kereviz salatası önerebilirim, değişik ve lezzetli. 2 kereviz 1 yeşil eksi elma ceviz ve yoğurt gerekli. Kereviz ve elmanın kabuklarını soyup rendele, yoğurdu kat, dövülmüş cevizi kat karıştır iyice. Üzerini de yine cevizle süsle.
Çorba olarak da denemediysen bunu öneririm kolay ve mükemmel lezzetli. Hatta ben domatesli halini pek sevmedim domatessiz sadece salçayla yapıyorum. Yine 4 bardak su yetiyor kıvamı sütle ayarlıyorsun. Belki 1 ölçü yetmez 1,5 ölçü yap en az. İkisi de misafirlere yapıp çok beğenilen tariflerimden, ilkinin tarifini aşçı bir arkadaştan aldım.
Maşallah.ben de iyiyim. ya evet barisi oyalamakla geciyor koca gun. uyursa(gunduz toplam 1 saat) o arada evin islerini yapmaya calisiyorum uyaniksa emiyor (emerken pek rahat durmadigindan telefonla ugrasamiyorum artik) alti degisiyor ya da oynatiyorum. suan kucagimda uyudugu icin yazabiliyorum mesela sagolsun hamilelik oncesi kiloma 2 kg kaldi sayesinde
ben olsam bir de zeytinyagli yapardim. barbunya mesela. meze olarak da havuc tarator oneriyorum :) ya da kirmizi biber kozleyip (firinda yapiyorum ben cok köz olmuyor ama is gorur) sarimsakli yogurtla servis edebilirsin. bi de bol yesil salata :)
Dönebiliyormuş canım bugün gözlemledim, halüsinasyon değilmişCnm biraz erken ama yapmış olabilir. Halüsinasyon gördüğünü sanmıyorum :) yalnız eğer kendi dönebiliyorsa zaten engel olmana gerek yok. Bu durumda boğulmayacaktır da zaten. Tabi ya yastıksız ya da delikli bebek yastığıyla yatırman gerek. Ona dikkat et. Bir de delikli (örme gibi) battaniye kullan ki onu da yüzüne dolamasın dönerken :)
Salça çorbası oluyor benim yaptığımAa evet kereviz salatası olabilir.. Elmalı denemedim deneyeyim kereviz sevmeyenler için daha iyi olabilir belki :) çorbayi tam anlamadım yalnız domates çorbası değil mi bu domatessiz nasıl yapıyorsun? Bu tarif benimkine çok yakın gerçekten çok başarılı oluyor :) Teşekkürler bu arada
Canım çok saol. Egzersizlere çok dikkat ediyorum, inşallah sonucunu göreceğiz. Tortikolisin görülme oranı her 1000 normal doğumda 20-30 kişide bir. Sezeryanda ise 1000'de 1. Yani çok düşük bir olasılık. Ben de sezeryanla doğum yaptım. Umarım sizde yoktur ama eğer varsa da ilk 3 ayda fark edilince ameliyatsız iyileşme oranı %90. Bu aralar tortikolisle yatıp kalktığım için bütün oranları bana sorabiliriz :))Çok geçmiş olsun canım minik Ege'ye
Umarım Daha da hızla atlatır. Daha önce hiç duymamıştım ve sabah olsun da gözlemleyeyim diye sabırsızlandım şuan.
Allah sağlık versin hepimizin bebelerine
Dr koku ile ilgili bir şey söylemedi. Internetten okuduğum kadarıyla biliyorum.Bnmki de zmaan zMan kokutuyor,üşütmüş olabilir diyolar ama doktora sorcam bi de.sana dr ne dedi koku konusunda
bagirsaklarda bir problem oldugunaBizdede mukuslu kaka var. Kötü değil ama asitli gibi değişik bir koku var.Koku neye dalaletmiş?
yani iste ben de bunu merak ediyorum. kaka zaten gul kokan bisey degil kotu kokudan kasit ne :))Evet ama ikisi aynı değil. Kakada hastalığa delalet bir koku olduğunda böyle arada derede kalmıyorsun. Ayşe'den biliyorum :)) bariz şekilde farklı ve kötü kokuyor :))
Bizede hep büyük geldi seneye kışa anca giyicekBundan sonra yenidoğana hediye alırsam 1 yaştan küçük almayacagim, herkes küçük getiriyor çoğunu 1 kez amca giydirdim bazıları olmadı bile. Senin tombik dönmeye başlamış, hem maşallah hem kolay gelsin sana. Tutunup destek alabileceği bir şey var mıydı ya da tutunabiliyor mu? Büyüdükçe dertler de sahiden buyuyormuş
bilmiyorum ki canim. domatesi de hergun tuketmiyorum ki. su sut diyetini yapmaya basladigimdan beri canim kahvalti bile yapmak istemiyor. bizimkinin gazi var ya da gece uykusunu aldigi icin gunduz uyumuyor. en uzun gunduz uykusu kucagimda olanlarKesinlikle! Ben de bugün onu düşünüyordum. 0-3 ay alınmamalı hediye. Biraz daha büyük olmalı. Bir de en iyi hediye bence alttan citcitli body ve alt pijama. Diğerleri oluyor, olmuyor, mevsime uyuyor, uymuyor...
Bir de citcitli bodyleri küçük almamak lazimmis. Bol bol giydiriyorum ben şimdi, gittim 9-12 ay olanlarından aldım:) Sadece ilk bir aya yetecek kadar iki-üç tane yetermiş yani:) Bir de mothercare canmış yahu bu konuda. Fiyat/performans oranı çok iyi. Velhasıl kelam hediye götürürsem mothercareden 9-12 ay dörtlü citcitli body götürürüm artık
Tecrübe edinmek güzel şey bu konularda. Ilerde biri sorarsa şimdiden cevaplarım hazır diyorum kendi kendime.
Bugün baktım cidden dönüyor. Yatağın üzerine koydum uzaktan gözlemledim. Kafasını yana ata ata dönme olayını gerçekleştiriyor tutunarak değil de.
Gerçekten büyüdükçe dertler büyüyorHerkes şimdiden okula başlasın da gör diyor.
Maşallah.Masallah derken yani kilo vermeye maşallah yoksa Barış Bey'in uykusuzluguna değil. Mümkünse ona nazar değsin ve uyumaya başlasın Ya ben domates, süt ve yumurta diyeti yaptigimdan beri Damla gündüzleri uyuyor. Meme emme süreleri bir bir buçuk saati bulsa da gündüzleri memede uyuyor artık. Eskisi kadar yorucu değil. Bu tarz bi derdi olabilir mi? Diyetle mi alakalı yoksa placebo etkisi mi oldu bilmiyorum tabi bizim kızın düzelmesi.
Dönebiliyormuş canım bugün gözlemledim, halüsinasyon değilmiş. Artık uyku tulumuna geçmeye karar verdim ve reflu yatağını kaldırıyorum. Bir dönem daha boylece kapanmış oldu bizim için. Dediğin gibi artık kendi başının çaresine bakabilir sanırım.
Patates püresi yakışır et yemeğine. Hatta püre üzerine et köfte veya beğendili et sote tarzı bişey de yapabilirsin. Şık duruyor pilav çorba ve salatayla daha ne olsun:) ben de fikrimi söyliyö dedim:) ben püreyi direk sütle yapıyorum tabsiyr ederim:)Kızlar yardım! Ablam erkek arkadaşını tanistirmaya getirecek yemeğe gelin dedim ben de.. Haftasonu olacağı için bebişe babası bakar yaparım diye düşündüm. Ama çocuk biraz ne derler "sosyetik"çorba etli bi ana yemek ve pilav yaparım ama yanına şöyle basit güzel meze ya da salata tarzı bişeyler yapmak istiyorum fikri olan var mı ?? Mesela Gretchen Grundler ve @Mutella ?? :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?