neden geriden geldiğini düşün diyor canım orayı anlayamadım
Banyo yaptırınca kesintisiz 6 saat uyuyor, alt değiştirme, mama yükleme (yani emzirme). Sonra yerine koyup başında bekliyorum o dalana kadar huzurlasinca kucağıma aliyorum(ama bu tracy nin dediği gibi al koy degil daha cok kucakta duruyor kendini guvende hissetsin diye) tekrar yerine koyuyorum baktım yine uyumuyor emziğini veriyorum. Yine uyumazsa sallanan besigini çalıştıriyorum zaten bir süre sonra sakinliyor, uyuyor ama son zamanlarda çoğuna gerek kalmadi..Uyutmak için ritüellerin dışında ne yapıyorsun ? Emziğini verip bekliyor musun
bende altını değiştirip emziriyim ve yerine koyup başında bekleyim bakalım ama elleriyle çok oynuyo kıpır kıpır hiç durmuyo, baktım ağladı emzik veriyim daha da ağladı senin gibi yapıyım kucakta sakinleştiriyim bakalım belki işe yarar denemekten bişey olmazya. zaten son çare yine sallamak :)Banyo yaptırınca kesintisiz 6 saat uyuyor, alt değiştirme, mama yükleme (yani emzirme). Sonra yerine koyup başında bekliyorum o dalana kadar huzurlasinca kucağıma aliyorum(ama bu tracy nin dediği gibi al koy degil daha cok kucakta duruyor kendini guvende hissetsin diye) tekrar yerine koyuyorum baktım yine uyumuyor emziğini veriyorum. Yine uyumazsa sallanan besigini çalıştıriyorum zaten bir süre sonra sakinliyor, uyuyor ama son zamanlarda çoğuna gerek kalmadi..
El kol oynaması kendini guvende hissetmediği içindir sen onu kucağına aldığında kokunu sıcaklığını hissedip sakinler annesibende altını değiştirip emziriyim ve yerine koyup başında bekleyim bakalım ama elleriyle çok oynuyo kıpır kıpır hiç durmuyo, baktım ağladı emzik veriyim daha da ağladı senin gibi yapıyım kucakta sakinleştiriyim bakalım belki işe yarar denemekten bişey olmazya. zaten son çare yine sallamak :)
Canım bende hemen hemen aynı uyutuyorum akşam. Ben sadece banyosunu sabah yaptırıyorum çünkü akşam bizim kalorifer yanmamış oluyor hem gündüz huzurlu ve rahat uyuyor birde bazı bebeklerin banyo sonrası uykusu açılıyor. Ben önce uyku zamanı odamıza gidiyorız diyorum sonra birlikte perdeleri kapatıyoruz iyi uykular diliyoruz aydedeye sonra meme+biberon ile anne sütü iyice doysun diye sonra kundak yapıyorum(çünkü elleri rahat durmuyor sürekli elleri emmek istiyor)+emzik+beyaz gürültü okyanus sesi oda olöadı göZüne mendil örtüyorum dalınca 10-15 dk bekleyip yatağına yatırıyorum. Geneldede ilk uykusu 6-8 saat arası oluyor ikinci uyanış ta4-5 saat arası oluyor. Dün gece 20:00 uyudu gece 3:30 da kalktı sabah 7:00 kaltı tekrar uyıdu 8:30 da güne başladık.bende altını değiştirip emziriyim ve yerine koyup başında bekleyim bakalım ama elleriyle çok oynuyo kıpır kıpır hiç durmuyo, baktım ağladı emzik veriyim daha da ağladı senin gibi yapıyım kucakta sakinleştiriyim bakalım belki işe yarar denemekten bişey olmazya. zaten son çare yine sallamak :)
Bir saat kısa bir süre canım. Bence problem olmamalı. Zaten sıfır aylıktan başlıyor diyorlar. Zarar verse öyle birşey yazamazlar. Gayette çevremde kullanan çok oldu, bir problem de görmedim bebeklerinde. :) çok kafana takma hepsi testlerden geçmiştir. Yani ergonomik iyi markalar. Tabiki ismi bilinmeyen birşey almak tehlikeli olabilir.İşlerimi 1 saatte bitiririm bıraksa, o zamanlarda kullanmayı düşünüyorum. 3 aylık bebek kaç dk durabilr bunu bilmem lazım aslında. Kalça tipine zarar vermeden kullanmak lazım
Tarhanadan bahsediyorsunuz sanırım. Bizde o kültür yok ama bugün ebebekte gördüm bebek tarhanası yazıyordu. Aynı şeydir herhalde.Vaktim yoktu içeriğine bakamadım. Güvenirsem alayım. Bir de hangi aylarda başlamaya uygun filan bi araştırmam lazımkokusunu mu sevmiyor?
yapilirken cok fena koktu hakikaten. salona giremedik uzun sure:)
ama sifa kaynagi.
sen yap bosver kocayi
bebisine sifa olsun,kocan da burnunu kapativersin
Tarhanadan bahsediyorsunuz sanırım. Bizde o kültür yok ama bugün ebebekte gördüm bebek tarhanası yazıyordu. Aynı şeydir herhalde.Vaktim yoktu içeriğine bakamadım. Güvenirsem alayım. Bir de hangi aylarda başlamaya uygun filan bi araştırmam lazım
Valla nazara gelmesin diye burda demiyordum ama gece uykularına kocaman bi maşallah diyelim8:30 da baslıyorum uyutma çalışmalarına tabi bazen kendi isteğiyle 7 bazende 9 u bulduğu oluyor. Geceyse sadece emzirip dik tutuyorum pışpış bile yapmadan gazı çıkıyor5 dk daha tutup yatırıyorum. Gece düzene girdi aslında gündüz başından kaldırmıyor ama zaten 3 ay sonra bakıcı gelecek oda ayrılmasın başından :) ayrıca çocuğa doyacağım derken onu da uykusuz bırakabiliriz ben hiç girmiyorum o toplara :)
Not: dışardan okuyup maşallah demeyenler varsa sizin bebişler de tepenizden inmesin inşallah
Bende görüyorum onu birkaç aydır içeriği normal gibi düşünüyorum ek gıdaya geçince almayı doğalını bulsam daha iyi ams bulamazsam onu denerimTarhanadan bahsediyorsunuz sanırım. Bizde o kültür yok ama bugün ebebekte gördüm bebek tarhanası yazıyordu. Aynı şeydir herhalde.Vaktim yoktu içeriğine bakamadım. Güvenirsem alayım. Bir de hangi aylarda başlamaya uygun filan bi araştırmam lazım
Bizimde 3 tane dondurulmuşumuz var ama ben kendimi bire odakladım niyeyse. Benim eşime kalsa her sene birini transfer edelim diyor bende seninle ayni duygulaı paylaşıyorum. Tedavi surecide hamilelikte dogumda cok zorluklu gecti benim o yüzden kprkuyorum galiba. Ama herkes büyüyünce bebek özlüyorsun falan diyor bilemiyorum. Hakkımizda hayırlısi bakalım nasipte ne varmısemir de tüp bebek. 2 tane de dondurulmus embriyomuz var. yani kardesleri var:)
esime kalsa hemen 2.yi yapalim diyor
hazir uykusuz kaliyorken 2.sini de büyütürüz diyor
yaşım 34 oldugu icin cok beklememem gerek. yumurta rezervim az benim. ama hala 2.yi gozum kesmiyor allahin gucune gitmesin. ama bencillik mi yapiyorum diyorum,emiri bu dunyada yalniz kardessiz birakmak da istemiyorum. esim belki de dogal yoldan olur diyor.
boyle cok ornek var. belki sizin de dogal yoldan olur
Gece degil de zaten 1.30 da emip uyudugu icin sabaha karsi sagarsan 6.30 gibi bence daha makbul olur enazindan bebek uyanana kadar sut dolar gogsunAy çok sevindim o zaman :)
Evhamlı bi anne olarak herşeyini dert ediyorum valla.peki gece sütümü sağmam gerekirmi?
Sütümde azalma var.gece sağmazsam sorun olurmu?
Oyle cnm maalesef...Ay ne yaZsam bilemedim,,, alkış emojisi de yok... :) bize müstehaktır yalnız,, kaşınanı kaşıyorlar işte..
Ayneen canim insanin kendi annesi ailesi daha farkli Allah basimizdan eksik etmesinana gibi yar olmaz
uzak mi oturuyor annen?
git git canim. biz ne kadar dinc olursak bebislere o kadar faydali oluruz.
yok canim annemdeyiz hala.
Kocaman bir masallahh biz emzikten kaybediyoruz galiba bir de cadılıktanBanyo yaptırınca kesintisiz 6 saat uyuyor, alt değiştirme, mama yükleme (yani emzirme). Sonra yerine koyup başında bekliyorum o dalana kadar huzurlasinca kucağıma aliyorum(ama bu tracy nin dediği gibi al koy degil daha cok kucakta duruyor kendini guvende hissetsin diye) tekrar yerine koyuyorum baktım yine uyumuyor emziğini veriyorum. Yine uyumazsa sallanan besigini çalıştıriyorum zaten bir süre sonra sakinliyor, uyuyor ama son zamanlarda çoğuna gerek kalmadi..
Masallah gıptayla okuyorum. Bizimki kundakta çıldırıyor emzikde tutuyor denemez. Biberonu denemek istiyorum ama korkuyorum meme reddi yaşadıgımız için bu ara. Sen nasıl veriyorsun önce biberon sonra meme mi? Hic meme resdi yasadin mı,?Canım bende hemen hemen aynı uyutuyorum akşam. Ben sadece banyosunu sabah yaptırıyorum çünkü akşam bizim kalorifer yanmamış oluyor hem gündüz huzurlu ve rahat uyuyor birde bazı bebeklerin banyo sonrası uykusu açılıyor. Ben önce uyku zamanı odamıza gidiyorız diyorum sonra birlikte perdeleri kapatıyoruz iyi uykular diliyoruz aydedeye sonra meme+biberon ile anne sütü iyice doysun diye sonra kundak yapıyorum(çünkü elleri rahat durmuyor sürekli elleri emmek istiyor)+emzik+beyaz gürültü okyanus sesi oda olöadı göZüne mendil örtüyorum dalınca 10-15 dk bekleyip yatağına yatırıyorum. Geneldede ilk uykusu 6-8 saat arası oluyor ikinci uyanış ta4-5 saat arası oluyor. Dün gece 20:00 uyudu gece 3:30 da kalktı sabah 7:00 kaltı tekrar uyıdu 8:30 da güne başladık.
Bizde adaşız sizinle benim kizimda zümra nazBenim kızımda Hümeyra Zümra tesadüfe bak hem akran hem adaşlar. Biz birdaha tup bebek işlerine girmek istemediģimiz icin tek cocuk düşünüyorduk bu yüzden isimde mutabakat saģlayamadık ikinciye koyarız diye kandıramadım baya uzun oldu ismi
Ben çok direndim zümra için hala da unutanlar söyleyemeyenler varBizde adaşız sizinle benim kizimda zümra naz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?