- 18 Şubat 2015
- 1.202
- 2.072
- 133
Hem kaynak isyeyip hem de gerek yok boyle şeylere demen çok ironik. Burada hepimiz birseyler paylaşıyoruz kimine göre dogru kimine gore yanlış herkes istedigini bebeğine uygulayabilir burada bir zorlama ya da baskı sezmedim ben. Fikrine katildıgım icin yorum yapıyorum bende bebeği biraz ağlatmanın kaygılı bir birey olmasına sebep olacağını düşünmuyorum çünku bebek dediğin zaten aglar. Tabi umarım fazla ağlamazlarda dilediğimiz egitimi verebiliriz.Benim söylemek istediğim şey, @Gretchen Grundler gibi, her çocuğun, ebeveynin, yaşam tarzının farklı olduğu ve her yaklaşımın, yöntemin savunucuları ve eleştiricileri olduğu. Ben de uyku eğitiminin faydalarını anlatan bilimsel makaleler kopyalayayım buraya madem? Gerek Yok böyle şeylere. Herkes kendi kararlarını verebilecek olgunlukta diye düşünüyorum. Çocuk iki gün bağırdı diye özgüvensiz stresli birey olmaz 'bana göre'. Ha olacağını düşünen de vermesin uyku eğitimini madem. Hayatının hiç bir alanında da ağlatmasın ama. Kaygılı bireyler olurlar mazallah.
Mutella bir de şu sayfayı okumanı tavsiye ederim : https://www.google.com.tr/amp/s/www.psychologytoday.com/blog/moral-landscapes/201112/dangers-crying-it-out?amp
Belki fazla evhamlı bir yaklaşım ama yine de insanın gözü korkuyor
bebek bakımına mucizevi çözümler kitabını okudum yatır kaldır metodunu uyguladım.sen hangi modeli uyguladin canim?
inşallah size uygun yolu bulup başarılı bir şekilde uygulayabılırsınız,Ben direk kitabını
okumadığım için erken olmuş sitede ay veya yaş belirtmediği için bana uygun zaman değilmiş anlaşılan. Eşimle ilk defa bu kadar büyük kavga ettik, üstüne tekrar eğitimi deneyeceğim diyemem. Sen iyi yapmışsın kararlı olmakla ama benim gücüm eşime yetmedi aldı bebeği ve götürüp salladı uyuttu. Eğitimin ne kadar güzel etkileri varsa o kadar da kötü etkilerini okuduktan sonra içim hiç rahat etmez artık onu strese sokup küçücük başıyla bununla mücadele etmesini izleyemem sanırım. Ağlatmadan verilen eğitimlere bende varım ama ağlarsa başa dönerim.
kim west in uygulamasıyla ilgili bir kitap var mı?Kesinlikle katılıyorum bebeğimizin beslenmesi ne kadar önemli ise uykusunu almış olması büyümesi açısından o kadar önemli. Yaşayarak tecrübe ettim ki uykusunu almamış bir bebe hem iştahı az oluyor huysuz ve mutsuz oluyor . Kendi kendine ve deliksiz uyuyan bebe güne gülerek başlıyor iştahı açık ve mutlu bir bebek oluyor. Yaşayarak tecrübe ettim ki uhkusuzluktan gece saatlerce ağlayan hiç bir şekilde uykuya geçemeyem bebe çok zor zannetmeyin ki sadece eğitim verildiğinde bebekler ağlıyor asıl büyüdükçe ve bilinçlendikçe çok zor uykuya geçiyorlar ve ağlıyorlar en güzeli 4 ay -1 yaş aralığında uyku eğitimi vermek derim.ilkinde bende yavrumda boşuna 14 ay uykusuz kalmışız.
Canım çok erken bir deneme olmuş her metodta en erken 4. Ayda başlar uyku eğitimi be hem 4. Ayında yatır-kaldır methodu hemde 14. Atında kim west yöntemini denemiş biri olarak keainlikle yatır kaldır metodunda bebek çok daha fazla ağlıyor ve tepki gösteriyor. Sana eğitim konusunda benim eğitim almış olduğum uzman pınar sibirsky nin youtube kanalındaki videoları izlemeni tavsiye ederim.
Kim west canım.
Bende canım ne zaman bu foruma iyi birşey yazsam çocuk o gün zıvanadan çıkıyor.
Canım yatır kaldır methodu çok daha uygulaması zor bir method. Ben ilk oğlumda 4. Ayda verdim 9. Aya kadar da işe yaradı ama bende uygularken eğitimi çocuğu yatırıp kaldırmaktan ne bel kaldı ne kol ve çocuğu her kucağıma aldığımda daha da çok çıldırıyordu. İlk oğlumda olduğu gibi şimdide kim west yöntemini deneyeceğim
Bence de gereksiz münakaşaya gerek yok. Herkes kendi yöntemini kendi belirlesin. Şahsıma söylenen şeyleri de es geçiyorum. Üstelik sinirli de değilim :)Yine boşuna atarlanıyosun yalnız. Gerek yok böyle şeylere demişsin de kaynak soran sendin, ben de görünce örnek vereyim istedim. Hatta “fazla evhamlı bir yaklaşım” olabilir diye de not düştüm altına. Hatta az önce bile iyi niyetle sorduğunu düşünerek bütün yazıyı çevireyim istersen dedim. Hani üstünde konuşuruz vs diye. Kimse kimseye karar dayatmıyor ki zaten burada. Mütemadiyen sinirlenme halindesin ve kendi fikrine aykırı bir ifade kullanıldığında fevri cevap veriyorsun. Daha yeni hepimiz çok da ufak bir yanlış anlaşılma için özür diledik senden. Ama ben de 35 yaşında, ikinci çocuğunu büyüten, epey epey eğitimli, aklıselim bir kadınım,, “acaba mı” diye paylaştığım bir yazı için böyle azarlar gibi cvp vermen çok yanlış. Zira sen de bir sürü yazı, fikir vs paylaştın ve kimse sana “böyle şeylere gerek yok” gibi bir cvp vermedi. Seninle sürekli tarzını bilmenin rahatlığı ve samimiyetiyle diyalog kurmaya çalıştım şimdiye kadar ama şu an üzülerek görüyorum ki sen bunu çok yanlış yorumlamışsın. İnsanlarla gereksiz münakaşaya girmekten hazzetmediğim için bu konuyu da kendi adıma burada noktalıyorum.
Kaynak istememin sebebi gerçekten fazlaca bilgi kirliliği var, bir de ben direk dr. Sears gelir önüme diye düşünmüştüm bu konuda en net o çünkü, ironik bi durum yaratmaya çalışmadım yani.Hem kaynak isyeyip hem de gerek yok boyle şeylere demen çok ironik. Burada hepimiz birseyler paylaşıyoruz kimine göre dogru kimine gore yanlış herkes istedigini bebeğine uygulayabilir burada bir zorlama ya da baskı sezmedim ben. Fikrine katildıgım icin yorum yapıyorum bende bebeği biraz ağlatmanın kaygılı bir birey olmasına sebep olacağını düşünmuyorum çünku bebek dediğin zaten aglar. Tabi umarım fazla ağlamazlarda dilediğimiz egitimi verebiliriz.
Aslında çok yöntem var sana hangisi hitap ediyorsa onu seçiyorsun ben tracy hogg önce pışpış patpat yapıp ağlama devam ederse yatır/kaldır olan yöntemi yapmaya çalıştım canım
Benim o kadar İngilizcem de zamanım da yok canım
Aklıma geldi fileye yatırınca bebeklerin kulaklarına su kaçma ve orta kulak iltihabı olma riski fazlaymış ona da dikkat et canım
Aynen canim 2 qun bile olsa sanki 2 ay dinlenmisim qibi qeliyo keske hep yanimizda destek olsalar bizeskldikca qidecem ama napiyim zorlaniyorum qercejten uykusuzluktan... sen qectinmi kendi evine
Sanırım tam olarak bu yüzden olaya dahil oldum ben de. Bebek birazcık ağlarsa vicdansızlık gibi görülüyor çoğunlukla. Ben bebeğimi ağlatamam diyor arkadaşlar. Saygı duyarım. Ama bebeğine eğitim vermek isteyenler kendini kötü hissediyor. Bakınız: Ben. Ben bebeğime eğitim vermek istiyorum diye strese sokmuş, vicdansız anne mi oluyorum şimdi? Eminim bu şekilde hisseden başkaları da vardır. Tabi yine belki yanlış kelimeleri kullanmış olabilirim ama işin özü bu.Kızlar gerilmeye gerek yok bence. Herkesin kendi bebesi ve zarar vermediği sürece istediği yaklaşımı uygular. Burada eğrilerini doğrularını hep birlikte tartışmak güzel oluyor. Bundan mahrum kalmayalım bence tartışma çıkmasın korkusu ile. Herkesin bildiğini ortaya dökmesi hepimiz için faydalı. Ama bir diğerimizin uyguladığı şeyi de eleştirirken anneligine laf vurmamaliyiz diye düşünüyorum.
Kesinlikle katılıyorum bebeğimizin beslenmesi ne kadar önemli ise uykusunu almış olması büyümesi açısından o kadar önemli. Yaşayarak tecrübe ettim ki uykusunu almamış bir bebe hem iştahı az oluyor huysuz ve mutsuz oluyor . Kendi kendine ve deliksiz uyuyan bebe güne gülerek başlıyor iştahı açık ve mutlu bir bebek oluyor. Yaşayarak tecrübe ettim ki uhkusuzluktan gece saatlerce ağlayan hiç bir şekilde uykuya geçemeyem bebe çok zor zannetmeyin ki sadece eğitim verildiğinde bebekler ağlıyor asıl büyüdükçe ve bilinçlendikçe çok zor uykuya geçiyorlar ve ağlıyorlar en güzeli 4 ay -1 yaş aralığında uyku eğitimi vermek derim.ilkinde bende yavrumda boşuna 14 ay uykusuz kalmışız.
Canım çok erken bir deneme olmuş her metodta en erken 4. Ayda başlar uyku eğitimi be hem 4. Ayında yatır-kaldır methodu hemde 14. Atında kim west yöntemini denemiş biri olarak keainlikle yatır kaldır metodunda bebek çok daha fazla ağlıyor ve tepki gösteriyor. Sana eğitim konusunda benim eğitim almış olduğum uzman pınar sibirsky nin youtube kanalındaki videoları izlemeni tavsiye ederim.
Kim west canım.
Bende canım ne zaman bu foruma iyi birşey yazsam çocuk o gün zıvanadan çıkıyor.
Canım yatır kaldır methodu çok daha uygulaması zor bir method. Ben ilk oğlumda 4. Ayda verdim 9. Aya kadar da işe yaradı ama bende uygularken eğitimi çocuğu yatırıp kaldırmaktan ne bel kaldı ne kol ve çocuğu her kucağıma aldığımda daha da çok çıldırıyordu. İlk oğlumda olduğu gibi şimdide kim west yöntemini deneyeceğim
Bende filede yıkıyorum kulaklarını nasıl kapatıyorsun tek başıma yıkıyorum ben ve resmen bende yıkanıyorum baştan aşağıyakulaklarini kapatarak yapmaya calisiyoruz canim ama ilk defa duydum. sagol. dikkat ederim.
herkes elinde mi yikiyor kizlar?
Ben kesinlikle kimsenin anneliğini eleştirmedim cnm. Hatta S sakyuz için bence çok başarılı uygulamış demiştim uyku eğitimini. Danışmanının ismini sormuştum daha önce vs. Yani herhangi birşeye karşı olduğum bile yok üstelik. Böyle de diyenler var,, acaba daha ılıman bişey bulabilir miyiz vs diye danışarak yazdım üstelik. Ayrıca aylardır içimizden biri kendini suçlayan birşey yazdığında hiç atlamadan hep telkin etmeye çalışan şeyler yazdım. Kendini üzme de şöyle de böyle de biz de ne hatalar yaptık da vs vs diye... sadece sürekli alttan alarak, her sivri cevaba yumuşak sakin cevap vererek yaklaşırken ısrarla ters üslupla muamele görmek çok kırıcı. Bir kere iki kere olabilir, ki kaç defa minik laf sokmaları ironileri vs görmezden gelmiş olmak da beni aptal yapmaz diye tamamen es geçtim; amma velakin benim tamamen samimi, şeffaf, hatta ve hatta kızımın resimlerini, ismimi cismimi paylaşacak kadar içten bir şekilde paylaşımda bulunduğum bir platformda sürekli azarlanır şekilde muamele edilmeye göz yummak gibi de bir niyetimde yok. Bırak çocuk olmayı yolun yarısı dedikleri yaşta, üstelik de kendimden 10 yaş küçük birinden neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu öğrenmeye de hiç ihtiyacım yok. Hepinize sevgiler, saygılar.Kızlar gerilmeye gerek yok bence. Herkesin kendi bebesi ve zarar vermediği sürece istediği yaklaşımı uygular. Burada eğrilerini doğrularını hep birlikte tartışmak güzel oluyor. Bundan mahrum kalmayalım bence tartışma çıkmasın korkusu ile. Herkesin bildiğini ortaya dökmesi hepimiz için faydalı. Ama bir diğerimizin uyguladığı şeyi de eleştirirken anneligine laf vurmamaliyiz diye düşünüyorum.
Benim kızımda Hümeyra Zümra tesadüfe bak hem akran hem adaşlar. Biz birdaha tup bebek işlerine girmek istemediģimiz icin tek cocuk düşünüyorduk bu yüzden isimde mutabakat saģlayamadık ikinciye koyarız diye kandıramadım baya uzun oldu ismi
Canım kim west yöntemi kademe kademe odadan uzaklaşılan yöntem tavsiye ederim direkt çıkılan ferber onu hayatta yapmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?