Deme öyle şey, hiç vazgeçer mi tamamen, dönemsel bir şey bu sadece. Biberonu çok zorda kalmadikca verme, emzik de verme reddettiği süre içinde zaten Emir almıyordu sanırım emzik ama yazayım dedim yine de. Senin kucağında ağlıyorsa yanında biri varken koltukalti pozisyonda tutsun acıkınca, öyle emzirmeyi dene. Seni seviyor bebeğin sevmez mi hiç?! Sadece onun da bilmediği bir nedenden emmek istemiyor. Senin kokundan uzak kalamaz yoksa bebeğin merak etme hiç, geçecek hepsi. Yıllarca emzirebiliriz istediğimiz sürece
sertk60
çok sinir bozucu gerçekten, sabretmek çok zor. Ama çözüm konuşmak başka yolu yok, hiç konusmadan boşanmak, bu sürece girmek sadece acaba'larını arttırır. Anlat kocana, kapat tv'yi, al telefonu öyle başla anlatmaya; anlatırken sen şöyle yapıyorsun böyle yapıyorsun demekten ziyade ben kırılıyorum yalnız hissediyorum demeye çalış. Bebeğinizin ilgili bir babayi hak ettiğini söyle ve içinde kalan şeyleri anlat. Yıkıcı değil yapıcı olmaya çalış çünkü kavga vs. olması daha kötü olur.
Eğer bunlar işe yaramazsa o zaman sayılarla konuş. İçinde tatil günlerinin de olduğu 3 gün hiç çocukla ilgili bir şey önerme. Senin için çok zor ve yorucu biliyorum ama net rakamlar olsun elinde, inkar edemesin. Çocuğu ne zaman almak istiyor, ne zaman ilgileniyor, bu sürenin ne kadarında tv/telefonla ilgileniyor hepsini not al sonunda çık karşısına çocuğu tek yapmadığın gibi tek bakmayacağını anlat, işin içine dahil olmasını, bez değiştirme uyutma biberonla besleme gibi şeylere dahil olmasını söyle. Bilmiyorum ne kadar işe yarar ama yıkmadan önce elinden geleni yapman lazım yıkmak çok kolay. İnşallah düzelir bir an önce ve mutlu mutlu büyütürsünüz minik Emir'i