Bende duydum almaları lazım bence önemli bişeyZaten devlet asi takvimine almayi dusunuyor diye bir habere rastlamistim tabi ne zaman olur orasi belli olmaz
Ya ne güzel oldu bunu duymak :) zorlamaya grrrk yok o zaman kendi hallerine bırakıyoruz bebişleri:)Ya evet çok saçma değil mu ama bence çocuğun uyku hakkına saygı duymak lazım bu arada ben emzirme danismanina başvurdum verecektir parayi alacaktım danismayjamaaaa kadın bana hemen kilosunu sordu kilosunu yeterli bulunca bana dedi ki sizin danismanliga ihtiyacınız yok çünkü bu bir meme reddi degilllll yeterli kiloya daha önce ulaştığı için artık fazla beslenmek istemiyor araları açmak istemiyor siz uyandikca emzirmeye devam edin kontrolleri aksatmayin su kaybı olmadıkça hiçte telaş etmeyin bu aylarda olan şeyler geçecektir dedi moral oldu bana sende benim gibi olduğun için hemen girip yazayım dedim tabi bu durumu yaşayan bebeği doğum kilosunu ikiye katlamis sadece uyku mahmuru emen arkadaşların hepsine de umut olsun istedim En azından bu gaz bana biraz gider
Tesekkurler canim deniyecem tam gözumde canlandiramasamda silikon kaşık alıp pratik olarak uygulayınca anlarım diye düşünüyorum. Belki böylelikle cesaret edip sinemaya da giderimCanim kasikla verirken puskurtmemesi icin bir taktik var ama ben yaziyla anlatabilir miyim bilmiyorumsimdi oncelikli olarak biz irem in iki damaginin arasina dogru kasigin ucunu yerlestirip ( kasik silikon oldugundan cani yanmaz merak etme) onun emme hareketi gibi bir hareket yapmasina olanak vererek (kasigi da yarim doldurarak veriyoruz tabi) azar azar dokuyoruz bunu bir deneyin kasikla ister istemez bir miktar agzin kenarlarindan dokulme olabiliyor ama bu sekil 100 cc sutten 10 cc civari bir kayipla sonuca ulasiyoruz biz
Aynen öyle :)Ya ne güzel oldu bunu duymak :) zorlamaya grrrk yok o zaman kendi hallerine bırakıyoruz bebişleri:)
Aslinda benim alıştırmam lazım çünkü benimkiler laftan anlamıyorlar. Tok desem aç gibi diyorlar aç desem uykusu var. Tamam da bunun anası benim 24 saat benimle bu cocuk ben onun gık demesinden artik ac mı olduğunu gazlı mı oldugunu anlıyorum. Tabi bazen hepsi karışıyor ama benden iyi km tanıyabilir yavrumu. Meme reddimiz dışaridayken ve cok yoruldugu zaman oluyor artık sadece bu yüzden birkac gün sonra düzene girerse yine denerim hem biberonu hem deKötü zamanda denemişler gerçekten. Ben de şuan yarım gün işe başladım ben yokken 1 kez beslenmesi gerekiyor. İlk gün almamıştı biberonu sonraki gün kv iyice acıkıp uykusu da gelmeye başlayınca vermiş içmiş bu defa sütünü düzenini öyle oturttuk
Niye gözyaşlı ağlamazmış oğlum bayağı yaş döküyor ishal değil mi şimdi :) bende kullanıyorum iki gündür malfor maflor neyse inşallah geçer hemen
Geçmiş olsun. Bugün memeden indirme. İlk defa duydum ishal olan çocuktan gözyaşı gelmediğini.
Çok sağ olun kızlar. Valla bir haftadan fazladir sivi kaka. Daha önce götürdük sadece emzir demişti. Bugün hala geçmeyince yine goturduk. Sıvı kaybı olsa gözyaşı akmaz ağlayınca. Bingildagina bakti. Çökme filan olursa, aşırı huysuzluk, fazla kaka, ağlama olursa gelin dedi tekrar. Su kaybı yok bu ishal değil dedi.Çok gecmis olsun cnmm
Çok sağ olun kızlar. Valla bir haftadan fazladir sivi kaka. Daha önce götürdük sadece emzir demişti. Bugün hala geçmeyince yine goturduk. Sıvı kaybı olsa gözyaşı akmaz ağlayınca. Bingildagina bakti. Çökme filan olursa, aşırı huysuzluk, fazla kaka, ağlama olursa gelin dedi tekrar. Su kaybı yok bu ishal değil dedi.
Bu arada maflor baktım 4-10 yaş yazıyordu. Eşim dediki zaten bu yaş için bu tarz probiyotikler yok, genelde 4 yaşında başlandığı için bakanlık yönetmenliğine göre geneline 4 yaş olarak etiket basılıyor. Bebeklerin kullanmasında sorun yokmuş yani.
Oy maşallah maşallah :) bol bol söyleyelim çünkü ben dün buraya yazdım ya gece mışıl mışıl uyuyan çocuk kırk kere uyandı :))))) en çok ananın babanın nazarı değer diye boşuna dememişler valla :))Ne güZel benim 1. Oğluma kıyasla buda uykucu maşallah. İlk oğlumda 14. Aya kadar en uzun uykusu 3 saatti gece sarp en uzun 8 saati gördü maşallah.
Canım prospanı 8 saatte bir 1 çay kaşığı veriyoruz. Dr o şekilde önerdi burnunuda günde en fazla 4 kez aspiratörle temizliyoruz. Birde eğer buhar makinanız varsa serhm fizyolojiyi soğuk buhar şeklinde verebilirsiniz dedi daha etkili oluyormuş.
Geçmiş olsun cnm. Maflor kullanmadan büyüyen bebek yok galibaÇok sağ olun kızlar. Valla bir haftadan fazladir sivi kaka. Daha önce götürdük sadece emzir demişti. Bugün hala geçmeyince yine goturduk. Sıvı kaybı olsa gözyaşı akmaz ağlayınca. Bingildagina bakti. Çökme filan olursa, aşırı huysuzluk, fazla kaka, ağlama olursa gelin dedi tekrar. Su kaybı yok bu ishal değil dedi.
Bu arada maflor baktım 4-10 yaş yazıyordu. Eşim dediki zaten bu yaş için bu tarz probiyotikler yok, genelde 4 yaşında başlandığı için bakanlık yönetmenliğine göre geneline 4 yaş olarak etiket basılıyor. Bebeklerin kullanmasında sorun yokmuş yani.
Bende 4 yaşa takıldım acilde Dr aynen böyle demiş eşime kullan gitsin probiyotik sonuçta sorun olmazÇok sağ olun kızlar. Valla bir haftadan fazladir sivi kaka. Daha önce götürdük sadece emzir demişti. Bugün hala geçmeyince yine goturduk. Sıvı kaybı olsa gözyaşı akmaz ağlayınca. Bingildagina bakti. Çökme filan olursa, aşırı huysuzluk, fazla kaka, ağlama olursa gelin dedi tekrar. Su kaybı yok bu ishal değil dedi.
Evet canım. Orada Doğum yaptım o doktora devam ediyorum kendime daha iyi bir doktor bulana kadar. :)
Evet cnm tamamen bitirip uyuyor. Dokuz buçukta yatıyor, bir gibi kalkıyor, sonra da dört gibi kalkıyor. Çok kısa emip tekrar uyuyor. Sabah altı buçukta tekrar kalkıyor; bu defa altını da değiştiriyorum, emziriyorum, biraz oyalanıyor, ben de o sırada kendime kahve kıza da kahvaltı hazırlayıp tekrar uyutuyorum. Biberon da verdiğimiz zaman biraz daha uzuyor aralıklar.canim sadece emzirdigin zamanlarda kac saat uyuyor duru?
uyuyakalmadan emip bitiriyor mu?
Evet cnm tamamen bitirip uyuyor. Dokuz buçukta yatıyor, bir gibi kalkıyor, sonra da dört gibi kalkıyor. Çok kısa emip tekrar uyuyor. Sabah altı buçukta tekrar kalkıyor; bu defa altını da değiştiriyorum, emziriyorum, biraz oyalanıyor, ben de o sırada kendime kahve kıza da kahvaltı hazırlayıp tekrar uyutuyorum. Biberon da verdiğimiz zaman biraz daha uzuyor aralıklar.
Teşekkürlergecmis olsun canim
Çok sağ ol. Bakalım inşallah toparlar. Uzayınca endişelendik valla.Geçmiş olsun cnm. Maflor kullanmadan büyüyen bebek yok galibakorkma, eşinin söylediği gibi pediatrik şurupların çocuğunda (peditusta bile) öyle yazıyor. Hatta onda 6 yaş falan yazıyordu sanırım. Ama malesef daha erken tanışıyoruz bu dozlar için mühim birşey olmadığı belli çok şükür,, kısa sürede toparlar inşallah
TesekkurlerG gunesli gunler geçmiş olsun canım
Laktikasit süte geçiyor diye biliyorum. Spor yaptirdiktan en az 2 saat sonra mi emzirmek gerekiyormus.kizlar gobek icin mekik cekmek sütü etkiler mi?
Gretchen Grundler 6 ayi bekleyecegim demistin,daha yorucu spor icin mi gecerli bu?
Eşim diyor ki biz deyince (eczacilar) kullanmıyorsunuz ama doktor yazınca paşa paşa kullanıyorsunuz:)))Bende 4 yaşa takıldım acilde Dr aynen böyle demiş eşime kullan gitsin probiyotik sonuçta sorun olmaz
Bebeklerimizin bu aylarda güven duygusu oluşuyor o yüzden emmek bahane kucak şahane modunda geziyorlar. Ben kucağımda uyumak istiyorsa uyutuyorum. Onu ne olursa olsun bırakmayacak anne babası olduğu güvenini kazansın diye. Zaten sosyalleştikten sonra istesekte koynumuzda durmayacaklar. Seni çok yormuyorsa müdahale etme yada babasının kucağına ver orda uyusun.bizim sorunumuz emirin memede uyumasi. bitirmeden uyuyor. kucaktan indirince uyaniyor. tekrar emziriyorum tekrar uyuyor falan falan. kesintisiz emip bitirmiyor. saat 11.30da kalkti. hala uyumadi.
Bebeklerimizin bu aylarda güven duygusu oluşuyor o yüzden emmek bahane kucak şahane modunda geziyorlar. Ben kucağımda uyumak istiyorsa uyutuyorum. Onu ne olursa olsun bırakmayacak anne babası olduğu güvenini kazansın diye. Zaten sosyalleştikten sonra istesekte koynumuzda durmayacaklar. Seni çok yormuyorsa müdahale etme yada babasının kucağına ver orda uyusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?