Zaten devlet asi takvimine almayi dusunuyor diye bir habere rastlamistim tabi ne zaman olur orasi belli olmaz
Canim kasikla verirken puskurtmemesi icin bir taktik var ama ben yaziyla anlatabilir miyim bilmiyorumMeme reddi azalmışken yeni biberon denemesi yaptık bugün. Emzirdim dısarı cıktım normalde 1.5 2 saat sonra yemesi lazım. Babamız heyecan yapmıs ben gelmeden beslemek istemiş bir saat olmadan beslemeye çalışmış. Tabi benim kız aç olmayinca asla agzinı açmaz yememiş. Bende oyalanmadim eve döndüm 1.5 saat olmadan baktım bu sefer halası canla başla yedirmeye calışıyo napıyonuz dedim çocuk daha acıkmadi ki. Bir sure sonra tekrar denediler almadı 5 cc falan belki icmistir. Bende nasilsa acikinca yiyecek diye emzirmedim. 2 saat oldu 3 saat olsu yok bizim kız yemiyor artik acliktan aglamaya basladı modu düştü e ac olunca uyuyamiyorda bende meme verdim aralarda memeden cekip biberon verdim oyun sandı şebek agzinda geveliyo guluyo dil atıyo falan. Yani anlayacağınız bizim biberon işi yine yalan oldu. Kaşıkla da geri püskürtuyo cogunu. Birdahakine alıştirma bardagi denicem.
Çok geçmiş olsun canım.Ahhh ahhh kızlar şu amip belası aslında amip değilmiş maalesef ve maalesef inek sütüne yüksek oranda alerjimiz çıktı ben kesinlikle inek sütü keçi sütü içeren hiçbirşey yiyip içmeyeceğim ve oğlumda ek gıdaya geçtiğinde yiyip içemeyecek uzun bir süre. amip olmadığına sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum ama üzüldüm.
Çok dikkat etmemi gerek
Bizdeki belirtiler çok belirginmiş biz anlamamışız Kusma yüzde kızarıklık aşırı gaz kakada kırmızı lekeler bunların hepsi belirti sizde dikkat edin bu gibi belirtiler varsa ihmal etmeyin
Onu ben de gördüm ama emin olamadım o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum.Eşinin tarafında çocuklar çok kilolu değiller sanırım onlara çekti ondan çıtı piti bir şey olacak gibi:)
Ya ben oturtma olayını araştırırken bebeklerin artık erkenden oturtulabileceğini çünkü d vitamini kullandıklarını yazmışlardı. Şu an kaynağı hatırlamıyorum da... Neyse işte onu okuyunca bir zararı olmaz diye düşündüm. Zaten yapa yapa baya kuvvetlendi. Şimdi kendi oturmaya çalışıyor filan.
Geçmiş olsun ya niye sürekli bulaşıyor acaba. Ellerini emiyorlar ya ondan mi ki?
Gerek yok gibi. Yani en azından rota hastalığından daha kötü değildir.Saol cnm,, ikinci için şimdiden strese girmeyelim boşuna o zaman :)
benim kız da doktor verince içti ilacı bana her daim inat kaldıCanım sırtüstü yatırdı bize de kafasının altından tutmamızı söyledi. O şekilde sıktı yarısını bir burnuna yarısını diğer burnuna sıktı. Fakat hepsini foş diye sıkmadı kademe kademe çocuğu rahatsız etmeyecek şekilde sıktı.ardından kızım hapşurmaya başladı zaten ,sonra da aspire etti yavaş yavaş yine kademe kademe çekti. Ben 1 damla sıkmak için bebeyle cebelleşirken o tüm tüpü sıktı ağzım açık izledim
canim emir uyaninca ennnn fazla yarim saat emiyor memenin birini. sonra uyuyakaliyor. cok derin uyuyor saniyorum. kanepeye biraktigim an gozler faltasi. sonra yine kucagima aliyorum. yine emiyor bu defa 10-15 dk.
yine uyuyormus gibi yapiyor.
bu kucakta uyuyormus gibi yaptiklari zamanlari uykudan sayacak miyiz???
Sayılır tabiki canım yoksa 4-5 saat uykusuz kalması çok uzun bir süre. Em fazla 2 saat kalabilir.
bu sekilde 4 5 saatimiz geciyor. ondan sonra anca uyuyor. 4 5 saat de uzun geliyor bana uyanik kalma suresi olarak.
Arada biberon takviyesi yap o zaman tam doyar be uzun uyut.
O zaman şu an ideale yakınız. Dokuz buçukta uyuyor benimki. Sabah da altı buçukta uyanıyor arada bir veya iki kere kısa kısa emip. Yalnız sabah yedi buçuk sekiz gibi tekrar uyuyor. Dediğim gibi yani, sürekli uyuyor. Ama bence günde iki kere çıktığım ve o arada sakin kalsın diye biberon verdiğimiz için fazla fazla doyuyor ve o yüzden uyuyor. İki gündür gaz damlasını da tekrar kestim.. bakalım etkileyecek mi.. gece mevzusunu mutlaka sorucam ama cnm, bana da mantıklı gelmiyor uyandırmak... etiketlerim seni de gidince :)
Ya ben onu denedim ama benim kız altı açıldığı an hemen cin gibi oluyor.Canim burdan taktik aldim islak mendil poposuna degince benim bebisin gözleri aciliyor artik ben de kalooriferin üstüne su birakiyorum o suyla siliyorum ilik olunca uykusu acilmiyor.
Arada biberon takviyesi yap o zaman tam doyar be uzun uyut.
Bencede iyi doyduğu içinde güzel uyuyor. Tabi bazı bebeklerde uykucu olur.
Denedim canm. Aarada biberonla da veryorm. Ama hç bişe değşmedi uyku saatlerinde. Neyse en azından normaldede doyuyor demekki diye düşünüp teselli buluyorum:))Sağmayı denemiş miydin sen cnm? Biberonla takviye yapsan işe yarar mı acaba?
Saat daha 8 ve ben 3 saattir ayaktayımDün de böyleydi, yorgunluktan ölüyorum. Bir de bugun arkadaşlarımız geliyor bebek ziyaretine, mutfak keşmekeş... Dertler derya olmuş ben de bir sandal
Geçmiş olsun canım bu amip belasından kurtulamadık salgın var galiba inş iyileşir biran önceKızımda yeniden amip çıktı, tekrar antibiyotik kullanmaya başlıyoruz bu sefer 10 gün.
2 haftada 310 gr almış, kilo alımı normal ama yine de bulaşmış maalesef. Yine de alerji olmamasına sevindim, 10 gün ilaç kullanıp geçer en azından diye düşünüyorum şu an.
İşte tam olarak ben sadece zeytin yiyebiliyorum alerjiden dolayı süt ürünleri yasak onu yeme gaz yapar ben ne yiyeceğim acabaSen yine de doktor demeden kullanma ne olur ne olmaz ama ishal için niye ilaç verdi anlamadım, ishale neyin neden olduğunu bilmeden ilaç vermek doğru mu çözemedim.
Ya bizde de huzursuzluk had safhada ama amipten değil de reflü ve ataktan gibi, çünkü önceki sefer huzursuzluk yapmamisti.
Çok teşekkürler inşallah sizin de çabucak geçer uzun süreli değildir. Çok zorzor çünkü. Bugün kahvaltı sofrasına bir baktım alerji olsaydı sofradaki şeylerden sadece zeytini yiyebiliyordum o da midemi yakıyor. Aç kaldırdım dedim. Allah yardım etsin sana da.
Bardağın dolu tarafını görmek diye buna denir işte :))) bazı çocuğun yapısı böyle oluyor işte cnm, aç tok, gazı var yok farketmiyor... ben de iyi bilirim uyumayan bebenin zorluğunu :)))))Denedim canm. Aarada biberonla da veryorm. Ama hç bişe değşmedi uyku saatlerinde. Neyse en azından normaldede doyuyor demekki diye düşünüp teselli buluyorum:))
Bu gece coştuk bizde gözleri bir açtı kapatmadi boynumda fıtık olduğu için çok zor zamanlar geçiriyorum kız kardeşim i çağırdım yardım için yoksa error vereceğim yakindaSaat daha 8 ve ben 3 saattir ayaktayımDün de böyleydi, yorgunluktan ölüyorum. Bir de bugun arkadaşlarımız geliyor bebek ziyaretine, mutfak keşmekeş... Dertler derya olmuş ben de bir sandal
Bu hem uykucu hem tembel valla cnm... karnımda da böyleydi,, söylemiştim hep... :)Arada biberon takviyesi yap o zaman tam doyar be uzun uyut.
Bencede iyi doyduğu içinde güzel uyuyor. Tabi bazı bebeklerde uykucu olur.
Bu gece coştuk bizde gözleri bir açtı kapatmadi boynumda fıtık olduğu için çok zor zamanlar geçiriyorum kız kardeşim i çağırdım yardım için yoksa error vereceğim yakinda
Net şu gün düzeldi diyemem. Yavaş yavaş toparladı. Günde yaptığı kakanın önce 1 tanesinde mukus azalmaya başladı. Sonra diğerlerinede de azaldı. Ama mesela arada bir gün yine mukus oldu. Nedeni ne bilemiyorum belki o günler üşüttü. Belki farketmeden sütlü bişeyler yedim. Belkide süt alerjisi yok ama vücut daha tolere edemiyor. Biraz büyüyünce düzeleceğine inanıyorum,inanmak istiyorum :))))Diyet yapınca kakası kaç günde düzelmişti canım?
Öyle yaptım 2 saat uyudum daha iyiyim şimdi.allah kolaylik versin canim. babasina devredip biraz uyu bari.
Bal da alerjik ama yasak değilse yiyebilirsin. Ceviz enerji verir. Biber kizartabilirsin az yağda. Domates yasak değilse domates ye, gerçi mevsimi değil artik. Tam buğday ekmeği daha doyurucu beyaz ekmekten, özellikle Uno'nun ekmekleri çok lezzetli tavsiye ederim.İşte tam olarak ben sadece zeytin yiyebiliyorum alerjiden dolayı süt ürünleri yasak onu yeme gaz yapar ben ne yiyeceğim acaba
Çok geçmiş olsun. Geçen hafta kardeşim geldi benim de yardıma. Eve gidince annemlere anlatmış Defne'yi: '40 dk uyutuyorsun 4 dakika uyuyor' demiş. Babam bana anlatıyor gülerek. Dedim bana gülme, ben gülüyor muyumBu gece coştuk bizde gözleri bir açtı kapatmadi boynumda fıtık olduğu için çok zor zamanlar geçiriyorum kız kardeşim i çağırdım yardım için yoksa error vereceğim yakinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?