- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Canim qecmis olsun iyi yapmissin israr etmekle insaAllah sonuc iyi cikarda kafanda soru isareti kalmazBugün Damla'yi tekrar doktora götürdük hala geçmedi ishali diye. Doktor baktı ishal olan çocuk böyle gözyaşli ağlayamaz dedi. Tekrar gönderiyordu bizi ama bu sefer ısrar ettik. O zaman test yapalım dedi. Biraz fazla ilaç ve test karşıtı ya da biz mi abartıyoruz nedir. Ishal olan bebek günde 3 kere yapmaz daha fazla yapar dedi kakasini. Neyse tüplerimizi aldık eve dönüyoruz kaka bekleyeceğiz. Bir de malfror mu ne yazdırdık ısrarla:) bakalım hayırlısı
Sağ ol inşallah ya. Anlamadım ki niye böyle uzun sürdü.Canim qecmis olsun iyi yapmissin israr etmekle insaAllah sonuc iyi cikarda kafanda soru isareti kalmaz
Kötü zamanda denemişler gerçekten. Ben de şuan yarım gün işe başladım ben yokken 1 kez beslenmesi gerekiyor. İlk gün almamıştı biberonu sonraki gün kv iyice acıkıp uykusu da gelmeye başlayınca vermiş içmiş bu defa sütünü düzenini öyle oturttukMeme reddi azalmışken yeni biberon denemesi yaptık bugün. Emzirdim dısarı cıktım normalde 1.5 2 saat sonra yemesi lazım. Babamız heyecan yapmıs ben gelmeden beslemek istemiş bir saat olmadan beslemeye çalışmış. Tabi benim kız aç olmayinca asla agzinı açmaz yememiş. Bende oyalanmadim eve döndüm 1.5 saat olmadan baktım bu sefer halası canla başla yedirmeye calışıyo napıyonuz dedim çocuk daha acıkmadi ki. Bir sure sonra tekrar denediler almadı 5 cc falan belki icmistir. Bende nasilsa acikinca yiyecek diye emzirmedim. 2 saat oldu 3 saat olsu yok bizim kız yemiyor artik acliktan aglamaya basladı modu düştü e ac olunca uyuyamiyorda bende meme verdim aralarda memeden cekip biberon verdim oyun sandı şebek agzinda geveliyo guluyo dil atıyo falan. Yani anlayacağınız bizim biberon işi yine yalan oldu. Kaşıkla da geri püskürtuyo cogunu. Birdahakine alıştirma bardagi denicem.
Niye gözyaşlı ağlamazmış oğlum bayağı yaş döküyor ishal değil mi şimdi :) bende kullanıyorum iki gündür malfor maflor neyse inşallah geçer hemenBugün Damla'yi tekrar doktora götürdük hala geçmedi ishali diye. Doktor baktı ishal olan çocuk böyle gözyaşli ağlayamaz dedi. Tekrar gönderiyordu bizi ama bu sefer ısrar ettik. O zaman test yapalım dedi. Biraz fazla ilaç ve test karşıtı ya da biz mi abartıyoruz nedir. Ishal olan bebek günde 3 kere yapmaz daha fazla yapar dedi kakasini. Neyse tüplerimizi aldık eve dönüyoruz kaka bekleyeceğiz. Bir de malfror mu ne yazdırdık ısrarla:) bakalım hayırlısı
Bende ilk kez oldum ,Kızlar adet olmayan var dmi hala?? Ben olsam sanki rahatlicakmışım gibi geliyo ya göbüşte az daha inerdi sanki
canım sizin duymada ne gibi sıkıntı var ? Beta testi yaptırmışmıydınuz? Nöroloji eeg çekiyor kulak ve göz sinirlerinin verdiği sinyale bakıyorlar , biz çektirdik daha önce işitme testini geçtik fakat eeg işitmeyle ilgili bir problem çıktı raporında doktorun söylenmesine göre ufak bebeklerde bazen yanlışlıklar çıkabiliyor 3 ay sonra tekrarlanacak Allah korusun bişey çıkarsa kbb yönlendiriyorlarmış! Şimdi bizde tetikteyiz sürekli Ahmet’e seslenip bizi duyuyormu die tepkilerıne bakıyoruz . İstersen Şen’de götür Allah korusun bişey çıkarsa bile erken teşhis çok önemli diye düşünüyorum .Bebeklerinizi ellerinden tutup kaldırınca kafalarını kaldırıyorlar mı 4 aya yaklaşanlar ? Benimki kafayı arkaya bırakıyor yani kaldırma gereği duymuyor pek bugün Dr kaldırması lazım dedi bi sonraki ay yapıyor olur muhtemelen dedi kafama takıldı ama bide duymadaki sıkıntı için nörolojiye gidin bunun için de gidin dedi acaba nörolojik problem mi duyma vs
Geçmiş olsun. Benimde korktuğum başımıza geldi aynı şekilde dün gece hastalandı o öksürdükçe benim içim acıyorSelam kızlar nasılsınız
Bizde bugün kontrole gittik çünkü evde abiden sonra baba babaannede hastalandıntabi ev revire dönünce sarp a da bulaştı. Burun akıntısı öksürük hapşırık geniz akıntısı mevcut. Ateşi de 37.5 felan allahtan ciğerler temiz. Dr önerisi serum fizyoljik ve aspiratör ile burun temizliği günde en fazla 4 defa dedi. Prospan diye bitkisel öksürük şrubı birde xlear diye bir burun spreyi verdi. 37.8 üzerinolana kadar ateş düşürücü vermeyin dedi. 3 gün sonra kontrole çağırdı. 2 ay 24 günlük 690 gr almış. Sanırım 800-900 gr bulur bir haftaya. Gece uykusunu sordum dedim 7-8 saat uyuyor en fazla 6 saat aç kalmasına müsade et uyanmazsa besle 6 saatte bir dedi.
gecmiş olsun canım neden tekrarlıyormuş ben bunu çok merak ettim? Acaba tam kaybolmadan tedavınız mi yarım kalıyor? Alerji olmaması için adınıza çok sevindim.Kızımda yeniden amip çıktı, tekrar antibiyotik kullanmaya başlıyoruz bu sefer 10 gün.
2 haftada 310 gr almış, kilo alımı normal ama yine de bulaşmış maalesef. Yine de alerji olmamasına sevindim, 10 gün ilaç kullanıp geçer en azından diye düşünüyorum şu an.
Aslında en son tahlil temiz çıkmıştı ben de bilmiyorum neden olduğunu. Şimdi takip sürüyor bakalım.Bende ilk kez oldum ,
canım sizin duymada ne gibi sıkıntı var ? Beta testi yaptırmışmıydınuz? Nöroloji eeg çekiyor kulak ve göz sinirlerinin verdiği sinyale bakıyorlar , biz çektirdik daha önce işitme testini geçtik fakat eeg işitmeyle ilgili bir problem çıktı raporında doktorun söylenmesine göre ufak bebeklerde bazen yanlışlıklar çıkabiliyor 3 ay sonra tekrarlanacak Allah korusun bişey çıkarsa kbb yönlendiriyorlarmış! Şimdi bizde tetikteyiz sürekli Ahmet’e seslenip bizi duyuyormu die tepkilerıne bakıyoruz . İstersen Şen’de götür Allah korusun bişey çıkarsa bile erken teşhis çok önemli diye düşünüyorum .
Geçmiş olsun. Benimde korktuğum başımıza geldi aynı şekilde dün gece hastalandı o öksürdükçe benim içim acıyorbugünde pazar doktorumuzda yok artık pazartesi ilk iş doktora gitmek. Bende prospanı veriyorum size dozunu nasıl kullanın dedı? Öksürdüğünde sırtına ritmik bir şekilde vuruyorum balgam çıkartıyor , deneyebılırsın sende. Gece uykusunu uyumalılar bence acıkınca uyanıyorlar bazen vicdan yapıp uyandırdığım oluyor.
gecmiş olsun canım neden tekrarlıyormuş ben bunu çok merak ettim? Acaba tam kaybolmadan tedavınız mi yarım kalıyor? Alerji olmaması için adınıza çok sevindim.
Kardesim de gelir gelmez aaa artık ana kucağında uyumuyor mu dedi ya dedim ne uyumasi kucagimda Bile binbir zorlukla uyuyor gerçekten aslan olduklarını belli ediyorlarÖyle yaptım 2 saat uyudum daha iyiyim şimdi.
Bal da alerjik ama yasak değilse yiyebilirsin. Ceviz enerji verir. Biber kizartabilirsin az yağda. Domates yasak değilse domates ye, gerçi mevsimi değil artik. Tam buğday ekmeği daha doyurucu beyaz ekmekten, özellikle Uno'nun ekmekleri çok lezzetli tavsiye ederim.
Onun dışında yediğim hee şey yasak listesinde. Bir de yine yüksek alerjen ama yasak değilse fıstık ezmesi hem protein verir hem enerji hem de çok lezzetli.
Çok geçmiş olsun. Geçen hafta kardeşim geldi benim de yardıma. Eve gidince annemlere anlatmış Defne'yi: '40 dk uyutuyorsun 4 dakika uyuyor' demiş. Babam bana anlatıyor gülerek. Dedim bana gülme, ben gülüyor muyumgeçince gulersin dedi, siz de aynıydınız dedi bir de
Bir de bana gelince babamlar hep sesli ortamda uyutun çocuğu sessizliğe alışmasın diyor. Sanki uyutmak kolay, uyanmasını göze almak kolay. Bir de ben gündüz evde tek başımayım nasıl gürültü yapacağım tv izlemem bir şey yapmam. Ya kitap okuyorum ya dizi izliyorum pc'den ikisi de sessiz şeyler, benim kafam kaldirmiyor gürültüyü. Çocuk gürültüye alışsın diye davul mu calayim. Her seferinde söylüyorlar her seferinde aynı şeyle cevaplıyorum. Siz gurultude de uyuyordunuz diyor. Sizin evde tv vardı, üst katta annemin erkek kardeşi ve çocukları vardı, gelen giden çok oluyordu bende hiçbiri yok tek gürültü kaynağım hoparlörden anne karni sesi. Onu da beğenmiyorlarKardesim de gelir gelmez aaa artık ana kucağında uyumuyor mu dedi ya dedim ne uyumasi kucagimda Bile binbir zorlukla uyuyor gerçekten aslan olduklarını belli ediyorlar
Doğduğundan beri işitme testleriyle uğraşıyoruz canım emisyon ve beraya birkaç kez girdi geçemedi klinik bera yapıldı onda da nöropati dediler bazen duyup bazen duymuyor cihaz kullanacak büyük ihtimal dendi ama hacettepeye götürün ayrıntılı bakılsın dediler Kasım başı gittik emisyon bera yapıldı yine geçemedi kbb doktoru kulak yolunda zarda sorun yok dedi 4 aralıkta tekrar gidecez klinik bera yapılacak onda ne olduğu anlaşılır büyük ihtimal Dr implant takarız normal duyar dert etmeyin dedi rahatlattı ama hiç nörolojiye yönlendirmediler dün çocuk Dr baktı kafayı da kaldıramıyor bu da nörolojik belki kulakta nörolojik birşeydir nörolojiye gidin dedi gerçi klinik bera sonucuna göre belki onlar da yönlendirebilir bakalım 4 aralığı bekliyoruzBende ilk kez oldum ,
canım sizin duymada ne gibi sıkıntı var ? Beta testi yaptırmışmıydınuz? Nöroloji eeg çekiyor kulak ve göz sinirlerinin verdiği sinyale bakıyorlar , biz çektirdik daha önce işitme testini geçtik fakat eeg işitmeyle ilgili bir problem çıktı raporında doktorun söylenmesine göre ufak bebeklerde bazen yanlışlıklar çıkabiliyor 3 ay sonra tekrarlanacak Allah korusun bişey çıkarsa kbb yönlendiriyorlarmış! Şimdi bizde tetikteyiz sürekli Ahmet’e seslenip bizi duyuyormu die tepkilerıne bakıyoruz . İstersen Şen’de götür Allah korusun bişey çıkarsa bile erken teşhis çok önemli diye düşünüyorum .
Geçmiş olsun. Benimde korktuğum başımıza geldi aynı şekilde dün gece hastalandı o öksürdükçe benim içim acıyorbugünde pazar doktorumuzda yok artık pazartesi ilk iş doktora gitmek. Bende prospanı veriyorum size dozunu nasıl kullanın dedı? Öksürdüğünde sırtına ritmik bir şekilde vuruyorum balgam çıkartıyor , deneyebılırsın sende. Gece uykusunu uyumalılar bence acıkınca uyanıyorlar bazen vicdan yapıp uyandırdığım oluyor.
gecmiş olsun canım neden tekrarlıyormuş ben bunu çok merak ettim? Acaba tam kaybolmadan tedavınız mi yarım kalıyor? Alerji olmaması için adınıza çok sevindim.
Bu hem uykucu hem tembel valla cnm... karnımda da böyleydi,, söylemiştim hep... :)
Bende ilk kez oldum ,
Geçmiş olsun. Bugün memeden indirme. İlk defa duydum ishal olan çocuktan gözyaşı gelmediğini.Bugün Damla'yi tekrar doktora götürdük hala geçmedi ishali diye. Doktor baktı ishal olan çocuk böyle gözyaşli ağlayamaz dedi. Tekrar gönderiyordu bizi ama bu sefer ısrar ettik. O zaman test yapalım dedi. Biraz fazla ilaç ve test karşıtı ya da biz mi abartıyoruz nedir. Ishal olan bebek günde 3 kere yapmaz daha fazla yapar dedi kakasini. Neyse tüplerimizi aldık eve dönüyoruz kaka bekleyeceğiz. Bir de malfror mu ne yazdırdık ısrarla:) bakalım hayırlısı
Geçmiş olsun kilo alımı iyi. Benim aklıma banyo suyu degil ama emzikten mi bulaşıyor diye gelmişti. Gerçi bu ara emzik almıyor demiştin.Kızımda yeniden amip çıktı, tekrar antibiyotik kullanmaya başlıyoruz bu sefer 10 gün.
2 haftada 310 gr almış, kilo alımı normal ama yine de bulaşmış maalesef. Yine de alerji olmamasına sevindim, 10 gün ilaç kullanıp geçer en azından diye düşünüyorum şu an.
Hep yazdıklarınızı maşallah diyerek okuyorum ama benm beybinin kilosu da iyi ve ay sonu 4 aylık olacak. Niye normal gününde 2-3 saat periyodlarıyla uyuyor bu çocukcağız. Atak zamanındayız efsaneyiz şu anı konuşmak bile istemiyorum. Neyini eksik veriyorum uyusana a çocuum diyor hepinize iyi geceler diliyorum
Baba nerdee babaaaaaaaaaa:)Saat daha 8 ve ben 3 saattir ayaktayımDün de böyleydi, yorgunluktan ölüyorum. Bir de bugun arkadaşlarımız geliyor bebek ziyaretine, mutfak keşmekeş... Dertler derya olmuş ben de bir sandal
Ya evet çok saçma değil mu ama bence çocuğun uyku hakkına saygı duymak lazım bu arada ben emzirme danismanina başvurdum verecektir parayi alacaktım danismayjBir de bana gelince babamlar hep sesli ortamda uyutun çocuğu sessizliğe alışmasın diyor. Sanki uyutmak kolay, uyanmasını göze almak kolay. Bir de ben gündüz evde tek başımayım nasıl gürültü yapacağım tv izlemem bir şey yapmam. Ya kitap okuyorum ya dizi izliyorum pc'den ikisi de sessiz şeyler, benim kafam kaldirmiyor gürültüyü. Çocuk gürültüye alışsın diye davul mu calayim. Her seferinde söylüyorlar her seferinde aynı şeyle cevaplıyorum. Siz gurultude de uyuyordunuz diyor. Sizin evde tv vardı, üst katta annemin erkek kardeşi ve çocukları vardı, gelen giden çok oluyordu bende hiçbiri yok tek gürültü kaynağım hoparlörden anne karni sesi. Onu da beğenmiyorlar
Bak yine dolmuşum
İnşallh çabuk geçer .Aslında en son tahlil temiz çıkmıştı ben de bilmiyorum neden olduğunu. Şimdi takip sürüyor bakalım.
anladım canım inşallah tehsiş koyulur ve sorun giderilir.Doğduğundan beri işitme testleriyle uğraşıyoruz canım emisyon ve beraya birkaç kez girdi geçemedi klinik bera yapıldı onda da nöropati dediler bazen duyup bazen duymuyor cihaz kullanacak büyük ihtimal dendi ama hacettepeye götürün ayrıntılı bakılsın dediler Kasım başı gittik emisyon bera yapıldı yine geçemedi kbb doktoru kulak yolunda zarda sorun yok dedi 4 aralıkta tekrar gidecez klinik bera yapılacak onda ne olduğu anlaşılır büyük ihtimal Dr implant takarız normal duyar dert etmeyin dedi rahatlattı ama hiç nörolojiye yönlendirmediler dün çocuk Dr baktı kafayı da kaldıramıyor bu da nörolojik belki kulakta nörolojik birşeydir nörolojiye gidin dedi gerçi klinik bera sonucuna göre belki onlar da yönlendirebilir bakalım 4 aralığı bekliyoruz
var canım günlük kaç cc dedi. Bugun evde bildiklerimi uygulamam Laz’ımNe güZel benim 1. Oğluma kıyasla buda uykucu maşallah. İlk oğlumda 14. Aya kadar en uzun uykusu 3 saatti gece sarp en uzun 8 saati gördü maşallah.
Canım prospanı 8 saatte bir 1 çay kaşığı veriyoruz. Dr o şekilde önerdi burnunuda günde en fazla 4 kez aspiratörle temizliyoruz. Birde eğer buhar makinanız varsa serhm fizyolojiyi soğuk buhar şeklinde verebilirsiniz dedi daha etkili oluyormuş.
Bugün Damla'yi tekrar doktora götürdük hala geçmedi ishali diye. Doktor baktı ishal olan çocuk böyle gözyaşli ağlayamaz dedi. Tekrar gönderiyordu bizi ama bu sefer ısrar ettik. O zaman test yapalım dedi. Biraz fazla ilaç ve test karşıtı ya da biz mi abartıyoruz nedir. Ishal olan bebek günde 3 kere yapmaz daha fazla yapar dedi kakasini. Neyse tüplerimizi aldık eve dönüyoruz kaka bekleyeceğiz. Bir de malfror mu ne yazdırdık ısrarla:) bakalım hayırlısı
Ya evet çok saçma değil mu ama bence çocuğun uyku hakkına saygı duymak lazım bu arada ben emzirme danismanina başvurdum verecektir parayi alacaktım danismayjamaaaa kadın bana hemen kilosunu sordu kilosunu yeterli bulunca bana dedi ki sizin danismanliga ihtiyacınız yok çünkü bu bir meme reddi degilllll yeterli kiloya daha önce ulaştığı için artık fazla beslenmek istemiyor araları açmak istemiyor siz uyandikca emzirmeye devam edin kontrolleri aksatmayin su kaybı olmadıkça hiçte telaş etmeyin bu aylarda olan şeyler geçecektir dedi moral oldu bana sende benim gibi olduğun için hemen girip yazayım dedim tabi bu durumu yaşayan bebeği doğum kilosunu ikiye katlamis sadece uyku mahmuru emen arkadaşların hepsine de umut olsun istedim En azından bu gaz bana biraz gider
.İnşallh çabuk geçer .
anladım canım inşallah tehsiş koyulur ve sorun giderilir.
var canım günlük kaç cc dedi. Bugun evde bildiklerimi uygulamam Laz’ım
Değil mi bende duyunca çok mutlu oldum inan eşimi aramadan buraya girip yazdım ki belki bunalmis biri olurda rahatlar diyeAayyyy ne güzeel yazmıssınn valla,insan baskasından duyunca ve kendi gibilerinde oldugunu görünce daha mutlu oluyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?