- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Fotoğraf atarsan çok memnun olurum, bir bakayım benim kızın kabul edebileceği gibi bir şey miymiş44 lira sanırım fiyatı. Müsait olunca fotoğrafını atayım bi bak. Anlıyorum seni ya hele bebek huysuzluk yapıyorsa çok zor.
Gündüz valla benimki de yarim saat uyuyor uyanıyor. Burada herkesinki öyle olunca artık çok dert etmedim . Gece için de şunu söyleyeyim. Doymuyordur uyuya kalıyordur. Sen hemen kaldır onu gazını çıkar o sıra uyanıp tekrar istiyor. Öyle öyle doyana kadar devam et. Bi yerden sonra derin uykuya dalıyor doyunca zaten. Ben öyle yapıyorum. Ilk uykusu nispeten uzun oluyor üç saat kadar filan uyuyor eğer bir derdi yoksa. Bir de emerken ben çenesini gidikliyorum devam etsin diye.
Seni çok destekliyorum tebrik ederim. Darısı hepimizin başınaKızlar yarın 21 günlük şeker diyetine başlıyorum hayatımdan rafine şeker makarna un kızlarma paketli tüm gıdalar makarma pirinç çıkarıyorum. İştah aldı başını gitti acilen kilo vermem lazım.
Ben de aynı durumdayım canım resmen 7aylık hamile gibi göbeğim son bir ayda arttı iyice deli gibi yiyorum iştahım çok açık canım sürekli tatlı istiyor. Bir de diyet programı mı yapsak isteyenlerle birlikte?? Hani tabi süt azalmasın diye çok azaltmadan ama daha insan gibi yiyerek zayıflama? Tek başına yapamıyor insan birlik olup günlük takip olursa iyi olabilirKızlar sizde de var mi bilmiyorum ama benim bu aralar iştahım coook açık herşeyi yemek istiyorum kendimi fil gibi hissediyorum. Yanı emzirmiyor olsam kesin 200 kilo olurdum bu yemeyle
Oysa ki hamileliğinde sadece 11 kg aaldim. Bu kilonun hepsini de dogumdan sonraki ilk 9 gün içerisinde geri verdim. Ama şimdi hamileyken olmayan iştahimla savaşıyorum göbeğim felan tekrar çıkmaya basladi. Çalışıyor olsam veririm muhtemelen ama bu gidişat beni korkutuyor. Sizler ne alemdesiniz ?
Süper ya keşke ben de yapabilsem ama çok zorKızlar yarın 21 günlük şeker diyetine başlıyorum hayatımdan rafine şeker makarna un kızlarma paketli tüm gıdalar makarma pirinç çıkarıyorum. İştah aldı başını gitti acilen kilo vermem lazım.
Teşekkürler bilgiler için not aldim yarın hemen deneyeyim bu saatlere göre :) ama bizdeki sorun gece uykusuna geçemiyoruz saat 11 daha yeni yeni uyuyor, babası hala uğraşıyorKızlar bugün pınar sibirsky nin videolarını izledim
4-6 ay bebelerinin uyku düzeni ile ilgili sizleride bilgilendirmek istedim. Eğer bunlara dikkat edersek bir düzen oluşturabiliriz.
- bu aylarda akşam uykusuna yatış saati idela olan 20-20:30 arası olmalıymış
-7. Aya kadar bebeklerin gece iki kez beslenmesi uygun olurmuş (tabi gelişimi lg alımı iyi ise ve doktorda uygun gördüyse) önerdiği saatlerde bebeği uyandırmadan dreamfeeding yapmak gece 23-23:30 ilk beslenme ve 3-4 arası ikinci beslenme. 7. Ay ile 10. Ay arası da gece beslenmesinş bire düşürmek 10. Aydan sonrada tamamen bitirmek gerekmiş ve uyku eğitimi verilsede gece beslenmesi yapabilirmişiz
- sabah güne başlamak için 7-7:30 arası uygunmuş
- 3 gündüz uykusu yapması gerekirmiş 7. Aya kadar iki uzun uyku (1.5-2 saat gibi) bir kısa uhku yani şekerleme (30-45 dk)
- bebeğin gündüz uyanıklık süresi 2 saat en fazla 2.5 saat olmalıymış
Yani bebek 7 de uyanmışsa tekrar uykuya yatma saati 9-9:30 olması (en geç 11-11:30 gibi uyanması uyanmıyorsa uyandırılması). 11 de uyandı diyelim ikinci gündüz uykusuna 13-13:30 arası uyuması (15:00-15:30 arası uyanması) üçüncü gündüz uykusuna 17:00-17:30 arası uyuması ( en geç 18:00 de uyanması gerekiyor ve tekrar akşam uykısuna 20:00-20:30!gibi uyuması)
Ben 4. Ayımız dolunca uygulamayı düşünüyorum. Kendim vereceğim ıyku eğitimi.
Az değil bence canın ilk 3 ay 600-900 arası alması bekleniyor bebeklerin 3-6 ay 400-600 arası alsalar yetiyor, kilo alımı hep aynı hızda değil yani, telaşlanmaya gerek yok :)4 aylık kontrolumuzu olduk her şey iyi şükür sadece bu ay 620 gram almış sınırda dedi doktor ona moralim bozuldu çok mu az almış sizce, sadece anne sütüyle besleniyoruz ?
Ben de olmadım canım.. 20gün önce birkaç gün kahverengi kanamam oldu az miktarda lekelenme gibi, burda biri fazla prolaktinden olabilir adet değil o demiştir daha da olmadımKızlar adet olmayan var dmi hala?? Ben olsam sanki rahatlicakmışım gibi geliyo ya göbüşte az daha inerdi sanki
Ben de aynı İEÜ’den korkuyorum canım yumurtlama adetten önce oluyor ya bilemiyoruz ne zaman yumurtlama olacağını, Allah korusun bir kaza falan olsa nasıl anlaşılacak arada hormon mu baktırmak şazım ne yapsak kiBende olmadım memnunum gayet ama bu ara hamile kalırsam doğurana kadar haberim olmaz diye de korkmuyor değilim :)
Ya yavrumu çok özlüyorum ama insan içine çıkmak çok iyi geldi yarım gün olduğu için de hemen geçiveriyor hem çok ayrı kalmamış oluyoruz hem bana iyi geliyor giyiniyorum saçımı yapıyorum makyaj yapıyorumAslinda benim alıştırmam lazım çünkü benimkiler laftan anlamıyorlar. Tok desem aç gibi diyorlar aç desem uykusu var. Tamam da bunun anası benim 24 saat benimle bu cocuk ben onun gık demesinden artik ac mı olduğunu gazlı mı oldugunu anlıyorum. Tabi bazen hepsi karışıyor ama benden iyi km tanıyabilir yavrumu. Meme reddimiz dışaridayken ve cok yoruldugu zaman oluyor artık sadece bu yüzden birkac gün sonra düzene girerse yine denerim hem biberonu hem dearch2401 ın anlattığı gibi kaşığı. O zaman da olmazsa alıştırma bardağıni denerim.
Sevindim senin bıdığın biberonu kabul etmesine. Hayırlı olsun nasıl peki tekrar çalışmak?
Geçmiş olsun canım, neden tekrarlamış doktor bişey dedi mi? Hiç su veriyor Muş’un defne kıza? Banyo suyunu nasıl kullanıyorsunKızımda yeniden amip çıktı, tekrar antibiyotik kullanmaya başlıyoruz bu sefer 10 gün.
2 haftada 310 gr almış, kilo alımı normal ama yine de bulaşmış maalesef. Yine de alerji olmamasına sevindim, 10 gün ilaç kullanıp geçer en azından diye düşünüyorum şu an.
Sağol canım ben de araştırınca ve burayı okuyunca anladım ki öyleymiş :) doktor moralimi bozmuştu ya tartinca yüzü bozuldu direk sınırda kilo almış dedi ilk defa gece 1 defa mama verebilirsin falan dedi..Az değil bence canın ilk 3 ay 600-900 arası alması bekleniyor bebeklerin 3-6 ay 400-600 arası alsalar yetiyor, kilo alımı hep aynı hızda değil yani, telaşlanmaya gerek yok :)
Canim biz oyun halısında oynuyoruz, her gün bir bölüm kitap okuyorum o da dinliyor kitabı inceliyor, cingirak veya ışıklı oyuncaklardan biriyle oynuyoruz inceliyor tutuyor falan. Bir haftada bu tur oyuncaklardan sadece bir tanesini vermeye özen gösteriyorum mesela geçen hafta kırmızı cingirakla oynadi bu hafta mavi cingirakla oynayacak diğer hafta ışıklı aynalı yuvarlak bi oyuncak var onunla gibi. Uyanikken Böyleyiz bazen de mutfakta yanımda ana kucağında oluyor ben yemek yaparken onunla konuşuyorum ne yaptığımı falan anlatıyorum şimdi soğanları dogruyoruz gibi böyle böyle aksami buluyoruz :)Kızlar bebeğiniz uyanıkken nasıl vakit geçiriyorsunuz beler yapıyorsunuz
inşallahcanim ilk cumleyi anlayamadim:)
hastalik zor ya,allahim sifa versin de gecsin bir an once.
2 cocugu olanlara hayranim. 3ü soylemiyorum zaten:)
Amin canım hepimizin evlatlarına rabbim şifa . İyki bugün havadan bahsettın izotonik serum vardı onunla 3 ml buhar verdim 3 kez baya toparladı maşallah .ağzından baloncuk çıkartıyor oda balgam belırtısı dıe düşünüyorum , sizdede varmı?Canım çok geçmiş olsun bir an önce iyileşsin kuzum çom şükür bize iyi geldi ilaçlar düzeldi bugünl.
Canım size de çok geçmiş olsun.
Çıngırağı elinde tutabiliyor mu canım? Ne zamandan itibaren tutmaya başladıCanim biz oyun halısında oynuyoruz, her gün bir bölüm kitap okuyorum o da dinliyor kitabı inceliyor, cingirak veya ışıklı oyuncaklardan biriyle oynuyoruz inceliyor tutuyor falan. Bir haftada bu tur oyuncaklardan sadece bir tanesini vermeye özen gösteriyorum mesela geçen hafta kırmızı cingirakla oynadi bu hafta mavi cingirakla oynayacak diğer hafta ışıklı aynalı yuvarlak bi oyuncak var onunla gibi. Uyanikken Böyleyiz bazen de mutfakta yanımda ana kucağında oluyor ben yemek yaparken onunla konuşuyorum ne yaptığımı falan anlatıyorum şimdi soğanları dogruyoruz gibi böyle böyle aksami buluyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?