https://www.anneysen.com/ay-ay-bebek-gelisimi/4-aylikMerhaba kızlar haftasını giremedim misafirim vardı şimdi okuyorum hepsini, bebekl timiz hangi motor mental duyusal becerilere sahip? Neleri yapabiliyor?
https://www.anneysen.com/ay-ay-bebek-gelisimi/4-aylik
Dönmek dışında bunların hepsini yapıyor cnm. Ama dönmemekte kararlı :) tombulluğuna ve anakucağında fazla kalmasına veriyorum şimdilik :)))
Bu aydan sonra daha iyi düzene girer canım.. yalnız şöyle bir şey de var, Duru’nun yatağı sallanan beşik. Bazen uyanır gibi olduğunda hemen biraz sallıyorum ben ve tekrar uyuyor. Onun da etkisi olabilir. Önceden ık mık dese hemen alıyordum acıkmıştır diye ama şimdi önce uyutmayı deniyorum. Direnirse alıyorum. Ama ağlamasını beklemiyorum,, çünkü ağlamaya başlarsa uykuya döndürmek zor oluyor; baktım gözler açık, gülüyor yahut vıkırdanıyor o zaman hemen kaldırıp emziriyorum daha çabuk uyuyor. Ayrıca kaka yapmadığı müddetçe altını açmıyorum çünkü çiş pişirmiyor. Dün uzun zamandır ilk kez kaka yapmış uykusunda mesela. Yine birde uyandı; pişmesin diye altını değiştirdim ve üç buçuğa kadar uyumadı... sonra da hep kısa kısa uyudu.. rutini bir kez bozulduğu zaman gün dönmeden toparlayamıyor bir daha
Ben de şekeri hayatımdan ilk bu 21 günlük diyeti yaparak çıkarmıştım, alışınca devamı gelmişti:) 21 güne tamamlayınca epey yol kat etmiş oluyorsun vücudun şekeri unutması açısından, bu süreçte sormak istediklerin olursa seve seve yardımcı olurum:) Ayrıca bu tür etkinlikler topluca yapılınca çok faydalı oluyor, yapmak isteyen arkadaşlar da hemen yarın seninle birlikte başlayabilir bence:)Kızlar yarın 21 günlük şeker diyetine başlıyorum hayatımdan rafine şeker makarna un kızlarma paketli tüm gıdalar makarma pirinç çıkarıyorum. İştah aldı başını gitti acilen kilo vermem lazım.
Yerim onu yaa:))) benim dediğim de G gunesli gunler nin paylaştığı gibi. İkisinden de var bende, ordan biliyorum. Yani sırf o aparat için kullanmayacağın takviyeyi alma diye söyledim, d vitamini kullanıyoruz zaten her türlü.Teşekkürler, evet alınabilir işe yarayacaksa alırım tabi ki.
Wellcare sprey kullanıyorum bitince onu da kullanmayı planlıyorum ölçüsünü tutturursam. Ocean'ın aparatı nasıl?
Kızımı biraz bilsen bunu demezdin
Daha ilacı elimde tuttuğumu görünce ya da koluma yatırınca ağlamaya başlıyor. Boğazına kaçıyor ilaç. Kız resmen troll'lemek için var
Bizim bir öğün için 100 cc kadar yeterli oluyor ama bebekten bebeğe değişir. Hatta bence Beren biberonu sevmediği için sadece doyacağı kadar içiyor memedeyken daha çok emdiğini düşünüyorum. Tavsiyem ilk gün biraz fazla bırakman iki kez beslencekmiş gibi bile düşünebilirsin bebelerin işi belli olmaz. Sonra ilk günkü duruma göre düzene koyarsın. Bir de buzluğa çok stok yapmaya çalışma bence bizim kız donup da eriyenleri içmedi. İşyerinde sağım yapacaksan orda sağdığını bir sonraki gün için evde bırakırsınKızlar ben Dr birkaç haftaya işe başlıcam inşallah, sütümü sağıp bırkıcam bir öğün için kaç cv yeterli olur sizce?
Anne sütü ve ilaçları hariç hiçbir şey vermiyorum. Su ihtiyacı yok zaten şu an. Neden olduğunu söylemedi. Normalde suyunu kaynatıp kullanıyordum banyoda bugün içme suyunu kaynatıp kullandım. Artık böyle devam edeceğimGeçmiş olsun canım, neden tekrarlamış doktor bişey dedi mi? Hiç su veriyor Muş’un defne kıza? Banyo suyunu nasıl kullanıyorsun
Mama seven doktordur belki ciddiye alma. Gayet normal kilo alımı, insan üzülüyor ama az kilo almış denince. Ben mi yetemedim duygusu oluşuyor bir anda. Ama öyle değil yetiyoruz merak etmeSağol canım ben de araştırınca ve burayı okuyunca anladım ki öyleymiş :) doktor moralimi bozmuştu ya tartinca yüzü bozuldu direk sınırda kilo almış dedi ilk defa gece 1 defa mama verebilirsin falan dedi..
Anladım mantıklı eğer ayniysa. Fotoğrafını gönderebilir misin müsait olduğun bir ara? Göreyim de öyle karar vereyim. Bu kızın ilaç içme eyleminden dolayı rota aşısı enjeksiyonunu bile aldım, doktor verdi kolayca diye, onu da istemedi. O yüzden tedbirli alayım. Şu an Wellcare'i kolay veriyorum en azından. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmayalımYerim onu yaa:))) benim dediğim de G gunesli gunler nin paylaştığı gibi. İkisinden de var bende, ordan biliyorum. Yani sırf o aparat için kullanmayacağın takviyeyi alma diye söyledim, d vitamini kullanıyoruz zaten her türlü.
Bu çocuklar hep aynı ya, bekleyince yapmaz, yaramaz dersin uslu durur, hiç uyumuyor dersin biri olunca mışıl mışıl uyur. Tek dertleri anneyi utandirip yalancı çıkarmak. Çok geçmiş olsun, kıyafetlerimi hemen yıka geçen hafta ben yikamadim Defne durmadığı için şimdi her makinede tekrar yıkıyorum kocaman sarı renk kaybolsun ümidiyle; -)Günaydın:)
Günde 5 kere kaka yapan çocuk biz bekliyoruz ya hiç yapmadı. Biraz önce yeni yapti:)
Babası hemen tüpleri doldurdu hastaneye koştu:)) Ama tupleri cidden doldurdu yani
Sesi duyar duymaz uyandım altını açtım kızın. Tabi ölümcül hata. Tazyikli kakave sonuç kahverengiye boyandım.
Ne durumdasınız :)
Ben çok fenayım o konuda yaevet bazen bizde de ise yariyor o hafiften besik sallama. birkac kez bize iyilik yapti oglusum,salladik,3 saat daha uyumustu:)
2 saatte uykuya gecen bebek 6 saat 7 saat geciyor anca uyuyor.
ben ık mık dedigi zamanlari duyamiyorum uykudan bayildigim icin:)) ciglik kisminda anca ayiliyorum:))
Toplam demek istiyo heralde di mi? O kadar uyuması mucize olur bence ya :)))gece 10-11 saat uyuyacak(!!!) diye mujde vermis,6-7 saat olsa ona da raziyiz:))
Çok sağ ol inşallah. Şimdi attim yıkamıyorlar. Inşallah çıkar:) baby&me nin leke cikaricisini almıştım; leke olunca onunla yıkıyorum, ise yarıyor.Anladım mantıklı eğer ayniysa. Fotoğrafını gönderebilir misin müsait olduğun bir ara? Göreyim de öyle karar vereyim. Bu kızın ilaç içme eyleminden dolayı rota aşısı enjeksiyonunu bile aldım, doktor verdi kolayca diye, onu da istemedi. O yüzden tedbirli alayım. Şu an Wellcare'i kolay veriyorum en azından. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmayalım
Bu çocuklar hep aynı ya, bekleyince yapmaz, yaramaz dersin uslu durur, hiç uyumuyor dersin biri olunca mışıl mışıl uyur. Tek dertleri anneyi utandirip yalancı çıkarmak. Çok geçmiş olsun, kıyafetlerimi hemen yıka geçen hafta ben yikamadim Defne durmadığı için şimdi her makinede tekrar yıkıyorum kocaman sarı renk kaybolsun ümidiyle; -)
İnşallah temiz cikar bu arada kakalar, yazmayı unuttum.
Ya ben onu şurup için kullandıktan sonra atmıştım, hatta o dönem maflordakini görünce aklıma gelmişti, neden o aparatı da şurup için kullanmıyorum diye. Ocean’ın içinden hem fıs fıs yapabileceğin başlıktan hem de bundan çıkıyor. Diğerini kullanınca damlalığı unutmuşum bir kenarda. Ocean firması bana satışlardan pay versin artık, o kadar övdüm başlıkları:)) bu arada başlığın görselini internetten ararken ilaç emziği diye bir şey gördüm, mantıklı geldi. Yakında seferberlik ilan edicez Defne ilaç içebilsin diye:))Anladım mantıklı eğer ayniysa. Fotoğrafını gönderebilir misin müsait olduğun bir ara? Göreyim de öyle karar vereyim. Bu kızın ilaç içme eyleminden dolayı rota aşısı enjeksiyonunu bile aldım, doktor verdi kolayca diye, onu da istemedi. O yüzden tedbirli alayım. Şu an Wellcare'i kolay veriyorum en azından. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmayalım
Bu çocuklar hep aynı ya, bekleyince yapmaz, yaramaz dersin uslu durur, hiç uyumuyor dersin biri olunca mışıl mışıl uyur. Tek dertleri anneyi utandirip yalancı çıkarmak. Çok geçmiş olsun, kıyafetlerimi hemen yıka geçen hafta ben yikamadim Defne durmadığı için şimdi her makinede tekrar yıkıyorum kocaman sarı renk kaybolsun ümidiyle; -)
İnşallah temiz cikar bu arada kakalar, yazmayı unuttum.
Defne de aynı, gelen kinayacak beni bebeğin hakkını yiyor korkunç kadın, uslu bir bebeğe var diyeÇok sağ ol inşallah. Şimdi attim yıkamıyorlar. Inşallah çıkar:) baby&me nin leke cikaricisini almıştım; leke olunca onunla yıkıyorum, ise yarıyor.
Aynen ya bu bebeler bizi yalancı çıkarmak için varlar ben buna inandım. Dün de bi yere kahvaltıya gittik. Tüm gün oradaydık. Damla uyudu uyandı gayet mutlu bir şekilde günü geçirdi. Resmen yani o kadar dert yanmami boşa çıkardı:)) Kesin arkamdan bu kadar uslu çocuk bulmuş bulandiriyor demişlerdir
Ben de bulamadım Görseli ana ilaç emziği hoşuma gitti. Her ilaç verisimde içimden geçiyordu emzikle verebilşek diye. Gerçi emzik almıyor artık ama ben yine de alır bir denerim. Gerçekten seferberlik ilan ettiniz Defne'nin ilaç düşmanlığı için. Çok sagolunYa ben onu şurup için kullandıktan sonra atmıştım, hatta o dönem maflordakini görünce aklıma gelmişti, neden o aparatı da şurup için kullanmıyorum diye. Ocean’ın içinden hem fıs fıs yapabileceğin başlıktan hem de bundan çıkıyor. Diğerini kullanınca damlalığı unutmuşum bir kenarda. Ocean firması bana satışlardan pay versin artık, o kadar övdüm başlıkları:)) bu arada başlığın görselini internetten ararken ilaç emziği diye bir şey gördüm, mantıklı geldi. Yakında seferberlik ilan edicez Defne ilaç içebilsin diye:))
İnşallah kabul eder kalbi de artık huzur bulur minicik bebek.Günaydııın hanımlar.
Belki bileniniz vardır, Yılmaz Kartal'a kalp bulunmuş. Sabah bu haberle uyandım ve gözyaşlarımı tutamıyorum. Hala ameliyatta olduğunu düşünüyorum kalbini yerleştiriyorlar minik kuzuya. Dua ediyorum inşallah çok başarılı geçer. Bu güzel haberi sizinle paylaşmak istedim. Allah evlatlarımıza sağlık versin.
Bizimde kısa artık 5-6 dk fln 1,5 saatte bir fln... uzun emdirmeye calısıyorum gece de öyle alısıp emsin de uzun uyur belki diye ama mümkün deil... gerci emdikten sonra gögsümün yumusadıgını hissediyorum herhalde daha guclu ve hızlı emip bitiriyorlar artıkKızlar bebeklerinizin gündüz beslenmesi nasıl? Kaş saatte bir emiyorlar? Bir de benim kızın emme süresi kısaldı sizde de öyle oldu mu? Daha hızlı çektiği için mi acaba yoksa doymadan mı bırakıyor anlamadım
Hahahahahha haftaya ne güzel baslamışsınız,epey bir hareketliGünaydın:)
Günde 5 kere kaka yapan çocuk biz bekliyoruz ya hiç yapmadı. Biraz önce yeni yapti:)
Babası hemen tüpleri doldurdu hastaneye koştu:)) Ama tupleri cidden doldurdu yani
Sesi duyar duymaz uyandım altını açtım kızın. Tabi ölümcül hata. Tazyikli kakave sonuç kahverengiye boyandım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?