2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Kızlar birlikte yapabiliriz 21 gün şekersiz diyete ben bugün itibari şle başladım. Rafine şeker yok beyaz un yok beyaz makarna pirinç kızartma yok pakryli hiçbir gıda yok. Sabah 9!da kahvaltı yapıyorum. Kahvaltıda 2 dilim tam buğday ekmeği 2 yumurta biraz fındık veya ceviz 1 büyük dilim peynir 8-10 adet zeytin salatalık domates yeşillil biber aklına ne gelirse yiyebilirsin. 11 de ara öğün (bir avuç sarı leblebi veya 2 kare %85 üzeri olan bitter çikolata' 1 adet meyve veya fındık fıstık ceviz badem kuru meyveler bunlardan birini yiyebilirain. Ve 1 fincan sade türk kahvesi içiyorum. Öğlen 13-13:30 gibi öğle yemeği. 16:00 da ara öğün 18:00 akşam yemeği yerim en son çok acıkırsam saat 8 gibi ayran süt içerim günü kapatırım ama 8 den sonra giçbirşey yememek en güzeli. Günde iki adet meyve yeme hakkın var .

Süper ya keşke ben de yapabilsem ama çok zor Püf noktaların varsa paylaşırsan harika olur.

Üst te paylaştım canım.

Merhaba kızlar haftasını giremedim misafirim vardı şimdi okuyorum hepsini, bebekl timiz hangi motor mental duyusal becerilere sahip? Neleri yapabiliyor?

Canım bizimki iki elini birleştirip ağzına sokuyor. Çınğırağı tutuyor ama bilinçli tutup sallamıyor. Ellerinden tutunca başını kaldırıyor. Kucağımda turunca oturmaya çalışıyor.iki gündür de çığlık atıyor.

Teşekkürler bilgiler için not aldim yarın hemen deneyeyim bu saatlere göre :) ama bizdeki sorun gece uykusuna geçemiyoruz saat 11 daha yeni yeni uyuyor, babası hala uğraşıyor

İnşallah geçersiniz canım hergün aynı saatlerde ofaya girip uyku ritülleri yaparsan uyku mesajı verirsin bebeğine oda uyku saati olduğunu anlar canım.

Kızlar 3aylık bebeğin uyku penceresi için ne kadar uyanık kalması gerekiyor 75-90 mı uzadı mı o süre biraz daha

Canım 3-4 ay arası 1.5 -2 saat arası.

Kızlar bebeğiniz uyanıkken nasıl vakit geçiriyorsunuz beler yapıyorsunuz

Çıngırakla oynuyoruz bol bol abisini izliyor bol bol konuşuyorum egzersiz harrketleti yapıyoruz. Resimli kartlar gösteriyorum.

Bizde balgam yok canım. Rahatlamasına sevindim bebişin.

Çıngırağı elinde tutabiliyor mu canım? Ne zamandan itibaren tutmaya başladı

Bizimki tutuyor ama bilinçli değil.sallayamıyor.

Bebeğin en çok uyanık kalabileceği süre.

Ayy eveett bende size yazmak icin girdim ,baktım sen yazmıssın,... nası mutlu oldum yaaa Insallah hersey yolunda gider,çok çok iyi olur Kartal...
Allah onun gibi bekleyen tüm cocuklara şifa versin...
Hele annesinin yazdıklarını okudukca agladım agladım durdum

Ben 4-5ayda katlar diye biliyorum

Canım bebeğin 4. Atında doğum kilosunu ikiye katlaması beklenir.

Ben de aynı durumdayım canım bir diyet grubu falan mı kursak acaba

Kuralım yaa ben bufün başladım bakalım. Ben 1. Çocuk sonrası 3 arkadaş karatay dyeti yaptık watsapp tam grup kurduk hergün yeidğimz herşeyi patlaştık yaptığımız sporu paylaştık ve ben 14 kg vermiştim. Şimdide başarırız hep birlikte istersek.

Ayy canım bizimkide kardeş kıskançlığı ve 3. Yaş sendromu Yaşıyor resmen. Her istediğini ağlayarak istiyor çok huysuz ve agresif . İki kuzumun uyku saati aynı saat 19:00-19:30 gibi ben sarpı yatırmak emzirmek istediğimde babasına baba sen beni uyutma annem uyutsun diye ağlıyor uyumamak için binbir numaralar. Yok 2 dk daha aynayacağım annem uyutsun ıhlamur içmek istiyorum çilim geldi bu liste uzarda gider. Yarım saat gecikmeli uyuyoruz yani.

agustos analari "fitmom" lık yolunda

İnşallah canım fir oluruz kızlar biriniz öncülük yapında 2017 ağustos anaları diyet grubu kurun.bizde katılalım.

saatlerce ugrasmanin sonunda uyudu diye yerine yatirdigin bebe uyanirsa naparsin

Oturur ağlardım herhalde.

Katılıyorum sana canım. Bana özellikle önermek istediğin birşey varmı canım. Meyve tüketiyormuydun mesale veya ekmek.

Çok mutlu oldum çok şükür rabbime kurtarsın allah kartal bebeği.

Yavrucuk ya kıyamam. İnşallah ameliyat iyi geçer, sağlıklı bir bebek olarak hayatına devam eder. Çok zor gerçekten minicik beden, o kadar büyük ameliyat. Organ bağışı çok önemli.

Kizlar ek qidaya direk 6.aydami qececez yoksa mesela 5 aylik falan olunca ufak ufak biseyler tattirabilirmiyiz ?

Bizimki de o modda. Allahtan eşim Duru’yu benden daha kolay uyutuyor. Ama bu mızmızlanarak ağlayarak isteme olayı beni de çok yordu. Bakıcımız Ayşe’ ye Hürrem der hep ve gerçekten şu an Hürrem modunda. Hemen hemen her istediği yapıldığı halde, tamam dediğimiz halde devam ediyor istemeye. Misal sinemaya gidelim diyor, tamam gidelim diyorsun, yola çıkılacak hala sinemaya gidelim, sinemaya gidelim... her sabah itinayla öğretmenlerime söyle ben okulda yemek yemeyeceğim diyor. Tamam kızım söyledim zaten diyorum bugün de söyle diyor. Kırk kere tekrarlıyor... bunun gibi şeyler... hani onu ihmal ediyor olsak neyse.. oysa bebek olan o gibi, diğeri kendi halinde büyüyor resmen.. Sanırım yaza doğru rahatlayacağız anca.. bir de Duru’yu sevmek istiyor sürekli.. zaten sevdiriyoruz ama dozu her geçen gün artıyor ve yapma deyince hırçınlaşıyor.. o benim Duru’m falan diyor, daha sert sevmeye başlıyor

Kizlar ek qidaya direk 6.aydami qececez yoksa mesela 5 aylik falan olunca ufak ufak biseyler tattirabilirmiyiz ?
Doktor kilosunu yeterli bulursa altı ay bitene kadar bekletiyor canım. Tattırmamakta fayda var çünkü zaten katı gıda olayı tattırma boyutunda başlıyor. Kimisi kolay alışsın diye daha erken tattırıyor ama çocuk altı aylıkken tıkabasa yesin diye beklemiyor doktorlar zaten. Ne kadar anne sütü o kadar iyi... yani anne sütü hala ana öğün olacak, katı gıda ise destek. Mühim olan başka besinler alınca memeyi bırakma riskini ertelemek. Çünkü 6 ay sadece anne sütü (ve/veya mama) alması en sağlıklısı.

Canım en sağlıklısı 6. Ayda başlamak.ben şlk oğlumdada o şekilkde önerdi doktor 6.ayı bekledim.

Canım o kadar güzel anlattın ki şnan aynı şeyler bizdede yaşanıyor. Bir soru soruyor aynı soruyu tam 10 kere soruyor. Tutturuyor. Bizşm küçükte kendi kendime büyüyor gerçekten. İnşallah rahatlarız yaza canım.

Tattırabilirsin istersen ama hiç gerek yok 6 ay doya doya içsin sütünü zaten geçecek ek gıdaya fazla aceleye gerek yok bence sen bilirsin yinede ama :) eltim 4.5 ayda elmarendesi vermeye başlamış bana da başla geçen dedi he bakarız dedim tabi ki başlamayacam:)

Benim bildiğim tattırılabiliyor. Ama meyveden başlamamak gerekiyor. Meyve tatlı olduğu için sütü bırakabilir yada sebze çorbası falan yemek istemeyebilir. 2 sebzeli çorbalar,yoğurttan başlayabiliriz. Sebze çorbasına başlarken zeytinyağı falan koyulmuyır. İnternette tarifler var.İlk aşamada tek öğünde 1 tatlı kaşığı ile başlanıyor. Bebeğin verdiği tepkiye göre arttırılsın yada anne sütüne devam edersin.

ben duymadim canim ama allahimsaglik versin insallah. haberleri izleyemiyorum bazen

Demek ki normal süreç bu elimden geleni yapıyorum kendini yalnız hissetmesin diye ama yetmiyor işte.. eşim de annemler de en yakın arkadaşım da onun yaşındaki çocuklar kendi kendilerine oynuyor biz senin kadar çocukla oynayan anne görmedik, kendini kötü hissetme boşuna diyorlar. Belki de o yüzden böyle oldu.. yanlış alıştırdım belki... bilemiyorum mütemadiyen anne oynayalım anne seni özledim falan diyor işin aksi tarafı ben de onu çok özlüyorum aslında okuldayken bile... sanırım hem onlar bize bağımlı hem de biz onlara bağımlı anneleriz ve ikinci çocuk bu dengeyi çok aniden sarsmış oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…