Ayşe’de beşinci ayın sonunda tartıp “güzel kilo almış, yazık, bir dahaki ay geçelim” demişti doktorumuz. O cümleyi hiç unutmadığım için yine doktor tartısına bakıp karar verir diye düşünüyorum canım. Duru da iyi kilo alıyor şu an için. Tahminim 6 bitince başlarız yine.
Tattırabilirsin istersen ama hiç gerek yok 6 ay doya doya içsin sütünü zaten geçecek ek gıdaya fazla aceleye gerek yok bence sen bilirsin yinede ama :) eltim 4.5 ayda elmarendesi vermeye başlamış bana da başla geçen dedi he bakarız dedim tabi ki başlamayacam:)
Bright stars cnm. Yalnız dün oyuncakçıya da uğradık da Fischer Ayşe’den sonraki arada bile çok güzel oyuncaklar çıkarmış. Yahut Türkiye’ye yeni geldi. Ben hepsini aldığımı sanıyordum ama daha epey masraf yapıcaz belli :)))
Ayşe’de beşinci ayın sonunda tartıp “güzel kilo almış, yazık, bir dahaki ay geçelim” demişti doktorumuz. O cümleyi hiç unutmadığım için yine doktor tartısına bakıp karar verir diye düşünüyorum canım. Duru da iyi kilo alıyor şu an için. Tahminim 6 bitince başlarız yine.
kizlar ahsap oyuncaklar hakkinda ne dusunuyorsunuz?
fisher price gibi kaliteli markalar var tabiki ama en saglikli ahsap midir sizce?
fisher ın ahsabi var mi?
kizlar ahsap oyuncaklar hakkinda ne dusunuyorsunuz?
fisher price gibi kaliteli markalar var tabiki ama en saglikli ahsap midir sizce?
fisher ın ahsabi var mi?
Akşap oyuncaklara bayılıyorum ben cnm. Hem daha yaratıcı oyunlar oynanıyor hem de daha sağlıklı tabi. Ama henüz erken gibi. Bir de oyuncakçılarda birkaç çeşit oluyor sadece (bloklar, tangram vs gibi). O yüzden instagramda oyuncakcekmecesi diye bir hesap var, oradan alıyorum ben genelde.
Bizde elimizden geleni yaptık inan babasıda bende sürekli oyunlar oynuyoruz. Kendi başınada çok oynuyor ama illa ilgilenmek istiyor. Hayırlısı ikiside büyüyecek güleren hatırlayacağız bu günleri.
Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Daha önce karatay diyeti ile 14 kg verdim canım. Bahsettiğin bir çok şeyi biliyorum aslında ama geçen hafta ara öğünsüz karatay denedim hem emzirme döneminden dolayı inanılmaz acıkıyordum bayılacak gibi oluyordum hemde sütüm azaldı bende bıraktım. En azımdan akşam altıdan sonra yemeyeceğim gece çalışır leptin. Ekmeği kesiyorum canım hemen.
Akşap oyuncaklara bayılıyorum ben cnm. Hem daha yaratıcı oyunlar oynanıyor hem de daha sağlıklı tabi. Ama henüz erken gibi. Bir de oyuncakçılarda birkaç çeşit oluyor sadece (bloklar, tangram vs gibi). O yüzden instagramda oyuncakcekmecesi diye bir hesap var, oradan alıyorum ben genelde.
Doğru ya, asıl minnak olan sizinkiler tabi.. onlar daha da bir sevimlidir :) daha dün hangi kıyafeti kaç tane alalım, erken mi vs diye konuşuyorduk... şükürler olsun kavuşturana :))
Yani bence “katı gıdaya erken başlamak çok da önemli değil, anne sütüyle/mamayla güzel kilo almış, katı gıdaya başlayıp da onları azaltmayalım” gibisinden söyledi :) pek sevmiyor bizimkifazla kiloyu zaten. Ayşe 15 kilo diye meyvesini bire düşür proteini arttır demişti en son düşün :)
Yani bence “katı gıdaya erken başlamak çok da önemli değil, anne sütüyle/mamayla güzel kilo almış, katı gıdaya başlayıp da onları azaltmayalım” gibisinden söyledi :) pek sevmiyor bizimkifazla kiloyu zaten. Ayşe 15 kilo diye meyvesini bire düşür proteini arttır demişti en son düşün :)
Doktorunuz ne kadar iyi ya İstanbul’da olsaydım ben de ona gitmek isterdim:) bıktım her fırsatta mama, ek gıda diyen doktorlardan. Oğlumun kilosu şimdi iyi gidiyor da duymuyorum artık, bir ara psikolojimi bozmuşlardı, iyi ki dinlemedim onları.
Doğru ya, asıl minnak olan sizinkiler tabi.. onlar daha da bir sevimlidir :) daha dün hangi kıyafeti kaç tane alalım, erken mi vs diye konuşuyorduk... şükürler olsun kavuşturana :))
valla aynen oyle,aslinda boyle dusununce de zaman cabuk gecmis diyoruz:)
hastane cantasina koyacaklarimizi falan konusuyorduk,hey gidi:)
evet ya,cok minikti kuzum benim. pampers ın bez reklami var,prematureleri gosteriyor. belki gormussunuzdur. onlari gorunce daha bi duygulaniyorum. rabbimize cok sukur.
Ben altı aylıkken ahşap bloklara başlamıştım, 2 yaşına kadar da ilgisini çekti cnm. Ahşap küpler üstüste dizme ve haliyle ince motor gelişimini takip etmek için çok faydalı; onları da 6-7 aylıkken (oturmadan oynayamaz zaten) alabilirsin. Bir yaşında ahşap puzzlelara başladık (harfler, sayılar, alet edevat ne bulursam), ki öğretmeninin söylediğine göre çok faydasını görüyormuş şimdi. Üç yaşında da oyuncakçekmecesinde görüceksin, böyle rengarenk montessori oyuncakları var, onların serisini aldım. Açıkta olanların resmini ekliyorum, onlarla da her istediğini yapabiliyor. (Hayvanat bahçesi, yatak herşey oluyor onun hayal dünyasında.) yalnız onları daha erken almak isterdim ama Türkiye’de bulamamıştım. Şimdi var çok şükür :) bir de ışıklı aktivite masası edinmenizi veya yapmanızı tavsiye ederim.