2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar cevaplar için teşekkür ederim. Herkesin görüşü farklı bu konuda ama genel kanı çok fazla izletilmemesi yönünde.
Açıkçası ben de engelleyemeyeceğimi düşünüyorum. Iki yaşına kadar hiç izletmemek istiyorum ama mesela bir yere gittiğimizde maruz kalırsa da çok gerilmeyeyim diyorum:) Yani o kadarcık göz takılması ile bir şey olmaz değil mi :)

Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim.herkesi tek tek alıntılayamadım.
Bebekler gerçekten çok güçlü.
Onun yerinde yetişkin biri olsa mızmızlanır dururdu.benim kuzum bu haline rağmen bize gülücükler dağıtıyor.
Elini ağzından çıkarmayan çocuk hiç elini emmedi.emziksiz uyumayan çocuk emzik diye tutturmadı.yaşadığı durumu sanki anlıyor gibi.
Maşallah kuzuma çok şaşırttı beni.
Ameliyattan önce annecim sen güçlü ol ki bende güçlü oluyum derdim.
Kızım gerçekten çok güçlü durdu.
Çok şükür Rabbime..

Bu konuda ben de görüş belirteyim izninle :)
2 yaşına kadar hiç, 2 yaşından sonra tıpkı blwde tadım günleri olduğu gibi seyir günleri yapmayı düşünüyorum. Herkesin dediği gibi hayatın bir parçası maalesef ve uzak kalmasının imkanı yok. Bu yüzden tv ile tanışması açısından güvenli içerikleri 10 ar dk izletmeyi düşünüyorum. Sonra daha büyüdükçe ve talep ettikçe 1 çizgi film şeklinde sınırlayarak ve özellikle ne izlediğini bilerek izletmeyi düşünüyorum. Bizim evimizde hiç tv açılmaz, anane babanne evinde de biz girdiğimiz an kapanır. Eğer açıksa başka odaya gideriz ve ipek tvden inanılmaz rahatsız oluyor anlam veremiyor. Bi kaç kez bi kaç saniye açık görüp takılıp kalmış sonrasında rahatlamak için emme isteği oluşmuştu.

Oyy kuzu. Onlar gerçekten çok güçlü. Çok geçmiş olsun tekrardan

cep telefonu ve tablet konusunda cok katiyim. asla diyorum .
tv ye de 2 ye kadar baktirmayi dusunmuyorum ama soyle bir durum var. evde bunu uygularim ama kv ye gidince tv yi kapatin demek nasil olur? herkesten bunu bekleyebilir miyiz?

Çok geçmiş olsun bizim de su fıtığımız var cocuk cerrahisine görünmesi gerekecek bizimki de..

cep telefonu ve tablet konusunda cok katiyim. asla diyorum .
tv ye de 2 ye kadar baktirmayi dusunmuyorum ama soyle bir durum var. evde bunu uygularim ama kv ye gidince tv yi kapatin demek nasil olur? herkesten bunu bekleyebilir miyiz?
Işte ben de onu düşünüyorum. Bir yere gidince kapattirabilecegimi düşünmüyorum. Neyseki kayinvalidemler tv pek izlemez. Gorumcemlerde filan zaten hiç tv yok. O bakımdan rahatım yani. Bi annemler izliyorlar. Onlar da zaten kizim varken acmazlar. Ama baska bir yere gittigimizde kapattiramam muhtemelen.

kapatin diye siz mi talep ettiniz canim, yoksa onlar bu bilincte ve kendileri mi kapadi?
ben annemde kapatirim da kv lerde kapatin diyemem buyuk ihtimal.

akraba arkadas vs. ortamlarina aile ortamindan daha az giriyoruz biz. o yuzden orda mecburen gorurse yapacak bir sey yok. anane babaane evi daha onemli benim icin.
annenlerin izlemesi senin icin avantaj:)) kapatin demen kolay. kv olsa kolay denemeyebilir.

kapatin diye siz mi talep ettiniz canim, yoksa onlar bu bilincte ve kendileri mi kapadi?
ben annemde kapatirim da kv lerde kapatin diyemem buyuk ihtimal.
Ben hamilelikten önceden beri çok okuyorum araştırıyorum ve öğrendiğim her şeyi her iki aileyle de paylaşıyorum onlar da benimle birlikte öğreniyorlar ve hoşlarına gidiyor. Ekran meselesi de bu öğrenimlerin sonucu. Yeğenimden beri (2 buçuk yaşında) benim annemler açmaması gerektiğini biliyor ama abimler çok takmadığı önemsemediler. Ben dikkat ediyorum ve her iki aile de bu konuyu çok önemsediğimi bildiği için hemen kapatırlar. Eşimin babası tv bağımlısı bir insan bir tek yatak odasında yoktur ve izlemese de açık duracak, o bile kapatıyor ama söylemesek kapatmaz bence kv hemen uyarır ve kapatılır tv. Bu arada mutfaktaki tv bu. Yemekten sonra biz içeri geçeriz yine açılır mutfaktaki tv.
Kendi annemlerde durum daha farklı babam tv izliyorsa biz gelmeden kapatır eğer geldiğimizde açıksa 'biz geldik' deriz ve kapatır yine. Sanırım kendileri bilinçlendi artık. Gittiğim her yerde de söylüyorum biz tv izlemiyoruz rica wtsemwbiz gittikten sonra izler misiniz? Diye. Bazı yerlerde bu kadar kibar değilim elbette Yakın arkadaşıma gittiğimizde direk tv kapanıyooor derim ve yadırgasalar da kapatırlar. Kendi çocukları olmadığı için bilmiyorlar tabi

ben onceden beri hep cocugum olunca 2 yasina kadar baktirmayacagim derdim kendi kendime.
suanda anneme de soyluyorum,annem zaten tv izlemiyor. sorun olmaz.
kv gunduz izlemez ama aksam kp gelince acar. kapatalim dersem kapatir belki ama iste kendi ailene soyledigin gibi rahat soylemezsin.

Yazmayanlardan konu açılmışken S SUU NASILSIN CNM? yemin ederim defalarca aklıma geliyorsun ama sık sık yazıp bunaltmak istemiyorum. Yeri gelmişken sorayım istedim. Okursun inşallah

canm benimm allah razı olsun bende arada giriyorum sizin yazdıklarınıza bakıyorum sen nasılsın iyimisin bebekleriniz büyümüştür hepinizin . bende tekrar tedaviye başladım bana dua edin olurmu çok ihtiyacım var.

Söylersin söylersin. Niye söylemiycen senin çocuğunsa onların da torunu. Senin kadar dikkat etmeleri gerekiyor. Kucağına alıp öpüp koklamaya gelince 'senin çocuğunsa bizim de torunumuz' ise eğer, buyursunlar

tüp bebek mi canim?

Zaten bizim ailede çocuklara tv izletilmez pek. Kardeşimle ben de tv izlemeden büyüdük. Lisede izin vermişlerdi televizyon izlememe. Onun dışında ananemde çizgi-film izlerdik kısıtlı süre. Şu an da pek tvyle aram yoktur ama eşimle survivor izlemeye alıştım bilmiyorum bu yıl ne yapacağız damla da var.
Bence kayinvalidenler yabancı değil onlara söyleyebilirsin dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, otizm gibi şeylere sebep oluyor diye. Anlarlar. Umarim.
Ben inşallah elimden geldiğince uzak tutmak istiyorum..
Sonra da Mutella gibi yaşına uygun süreli olarak izleteceğim.
Geçen eşime dedim ki tvyi kaldıralım sen tv bagimlisisin. Alındı baya. Bir de ben kitap okuyorum filan o boş boş oturuyor tv olmayınca aciyorum yazık

Bu arada bir zamanlar Amerika Silikon Vadisi çalışanlarının çocuklarına tamamen teknolojiden uzak bir egitim verdiklerini okumustum. Bulursam sizjnle paylasacagim. Bu konu çok enterasan çünkü. Teknoloji devleri ama çocuklar teknolojiden uzak eğitim görüyorlar.

Dua edeceğim sen de moralini yüksek tut. Inşallah rabbim hayırlısını nasip etsin. Bize güzel.haberlerini ver.

Kızlar çook uzun zamandır giremiyorum hem çocuğun alerjisi hem benim hastalık derken buralarda neler oldu bilemiyorum aşırı sayfa yüklenmiş okuyamadım . Bebişler nasıl dişler ne durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…