Nasıl uyutuyorsunuz peki canım?
Aslında içi çok boşaltılmış dizide ama kafa dağıtıyor işte.. tv’dekilerden daha iyi olduğu kesin en azından :)
Cikaramiyosa ver yazik Emir aci cekmesin kiyamambiz bile dayanamiyoruz qaz sancisina onlar napsin..
7-7,5 gibi kalkıyordu tabii 2saatte bir de uyanıyordu emmek icin.uzun uyuması icin emzirme+biberon deniyordum ama eMzirdikten sonra mümkün deil biberonu almıyordu :\
Ben yatirmazsam aç yatıyor uyanınca daha kolay emiyor. Her yarım saatte bir veriyorum uzun süredir emmediyse önce 1 saatten başlıyor azalıyor süre giderek, 15 dakikaya da düşüyor uzun surunce. Oyun halısında ya da egzersizle ve konusmayla yoruyorum uykusu gelince daha çok emmeye yöneliyor.
Evde birine teslim et kendine de dinlenme zamanı ayırmaya çalış.
Ne güzel olmuş elone saglik, nasıl şekil alırdın? Daha once yazdıysan cevaplamana gerek yok yavaş yavaş okuyorum görürüm.
Var canım kayınvalidem bakıcak ama ben en azından 1 ay daha oğlumun yanında olmak istiyordum
Otizm deniyor ama bence o en son aşaması bu işin çocuklarda dikkat eksikliği oluyor kesinlikle okul döneminde anlaşılıyor genelde yeni nesil öğrencilerin çoğunda var eskiye göre dikkat dağınıklığı olan kişi sayısı artıyor veliler ilgili ondan farkediliyor desekte bence tv telefon bilgisayar çok fazla hayatımızda olduğu için böyle sen ilgili annesin kartlar vs bi şekilde dikkatini başka şeylere yoğunlaştırmaya çalışmışsın ama çoğu anne açıp tv i saatlerce kapatmıyor çocuk oyalaniyor anne işini yapıyor rahatça iki tarafta mutlu ama sonu sıkıntı işte ve çoğu anne eline kitap kart vs vermiyor bile milyonlarca oyuncak önünde çocuğun bi süre sonra hepsinden hevesi kaçıyor tek başına oynayınca böyle devam ediyor işte o yüzden ya onunla çok vakit geçireceksin tvnin zararını minimuma indireceksin yada hiç açmayıp doğal yaşama bırakacaksın hiç burada ilk 2 yaş mümkünse hiç anlamında :)Ben Ayşe’ye izlettim cnm. Yalan söyleyemicem yani :)) ama şöyle, odasında televizyonu var; onda dvd lerini izliyor, uyduya bağlı bile değil. Nefes almak istediğimde de salonda TV’de youtube açıp eğitici videolar falan izletiyordum. (Bir yaşından sonra). Sonra niloyalar pepeler başladı tabi :))) yalnız normal yayın akışı izlemedi hiç, zaten denk gelse, biz izliyor olsak bile alışmadığı için şimdi de ilgilenmiyor. Özellikle reklam gibi yayınlar iyi değil çocuklar için. Otizm olayına gelince; ben kendi doktorumuza hiç sormadım, gerek duymadım yani.. ama bilimsel olarak televizyonun otizme sebep olduğuna dair bir bulgu bulunmamakla beraber, körüklediği ve belirtileri arttırdığı, haliyle her halikarda 0-2 yaş aralığında fazla izletilmemesi gerektiği kesin.. çünkü Allah korusun ama o aralıkta “benim çocuğum zaten otistik değil” demek anladığım kadarıyla neredeyse imkansız. Bir de çok fazla tablet, telefon ve tv izleyen iki yakınımın oğlu da biri 38 , diğeri 42 aylık olmasına rağmen hala konuşamıyor. doktor da bunlardan uzak tutulmasını, radyo dinletilmesini, 3 boyutlu kitap okunmasını önerdi. Yani aşırısının zararları malumbir de çocuğun genel olarak ne kadar kaliteli zaman geçirdiği de çok önemli bence. Bizim uyanık olduğumuz her zaman dilimi ya bahçede, ya oyun parkları yahut gruplarında, ya kitapla oyunla ya da sohbet muhabbetle geçti. Yani televizyon izlemek için fazla zamanı olmuyordu zaten, haliyle izlediği kadarının da bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Tabi gönül ister ki hiç izlemesinler ama nihayetinde her annenin ve tabi babanın da biyolojik ihtiyaçları var ve çocuk bağımsız yaşayabilen bir çocuk değilse bazen mecburiyet haline gelebiliyor. O yüzden hiç izlemesin diyen annelere tavsiyem bebeklerinizi şimdiden kendi kendilerine de oyalanabilecek şekilde alıştırmanız,, ben onu ilkinde beceremedim malesef
Biri 4 ay aşosına gidince verdiler demişti burada ben Dr sordum 4 bitince dedi belki başka Dr 4 başı der isteğe göre sanırımBizim dört bitmiş oluyor bu hafta cnm. Ama beş bitince mi acaba? Hiç hatırlamıyorum bu demir olayını benkorkunç leke bırakması dışında tabi :)
Kızlar bizde salı günü ameliyat olacağız doğuştan yumurtalıklarımızda su fıtığı vardı normalden baya büyüktü doktorumuz 1 yaşına kadar bekleyelim demişti ama 10 gündür kasıktan aşağı doğru şişlik arttı ve sertleşti doktorumuz çocuk cerrahına yönlendirdi ultrasonla bakıldı bizimki kendiliğinden geçmeyen türdenmiş maalesef göbek bağı ve yumurtalık arasında bir boşluk varmış o boşluk zamanla kapanırmış ama bizimki kapanmadığından içine sürekli karından sıvı doluyor Allah korusun ilerleyen zamanlarda bağırsaklar bile düşüp düğümlenebilirmiş birde içindeki sıvı yumurtalarına baskı yapıp spermlere vs zarar verebilirmiş o yüzden ne kadar erken düzeltilirse o kadar iyi dedi hem sünnette olucak oda arada kaynayacak tehlikeli bir operasyon değilmiş narkoz vs verilmeyecek ayyy minicik yavrum nasıl dayanacak düşündükçe üzülüyorum ama bu onun sağlığı için gerekli sizlerden de dua istiyorum tehlikeli olmasa bile insan tedirgin oluyor oğluşum için dua edin kızlar sağ sağlim geçer gider inşallah(((
canım tv izletmesekte istem dışı bile iZlerken bulabiliyorsun çocukları çünkü çok dikkatlerini çekiyor. ilk oğlumda hiç izlemedi diyemem hatta çok kuralcı olduğumuz halde.benim çocuklarda gözlemlediğim dikkat dağınıklığı yaptığı. Ben hep şunu derim çocuğum telefona tablete çok yöneliyor, biz ebebeynler ve etrafındaki diğer bireyler olarak önce kendimiz vazgeçmeliyiz çünkü çocuk bizi model alıyor.bizlerde vazgeçmediğimize göre teknolojinin dez avantajı. ben süreli olarak tablet vermeye tv izletmeye çalışıyorum büyük oğlana ,elimden geldiğince.bazen çok başarılı oluyoruz bazen olamıyoruz .bebekten önce oyun saatlerimiz vardı şimdi çoğunlukta meme emdiği için Ahmet o sırada bile oyununa dahil olmaya çalışıyorum bide ders yapmamız lazım 1 . Sınıfa gıdıyor kısacası hep beraber herşeyi yapmaya çalışıyoruz :) ufaklıkta tv acık yakaladımı gözünü ordan ayırmıyor o yüzden anakucagının yerini kaçıncıya degısıyorum . Görüntülü telefonla konuşuyoruz ara ara .Kızlar tv konusundaki düşüncelerinizi merak ettim? Nasıl davranacaksınız. Iki yaşına kadar önerilmiyor biliyorum ama mesela bir yerde bir kaç dakika bakmasının zararı olur mu? Çok mu katı olacaksınız yoksa biraz esnek mi olacaksınız? Cep telefonu mesela. Görüntülü konuşma olayı zararlı değil diyorlar ama mesela bu konuda taviz verir mısınız vermez mısınız? Bu konuda sohbet edelim biraz. Fikirlerinizi merak ediyorum.
İyice sorayım bugün vermek/ vermemek olayını. Yalnız bizim aşılar yalan olucak sanırım, Duru’nun burun falan tıkalı hepBiri 4 ay aşosına gidince verdiler demişti burada ben Dr sordum 4 bitince dedi belki başka Dr 4 başı der isteğe göre sanırım
Canım çok geçmiş olsun yavruna. İnşallah sorunsuz sıkıntısız atlatırsınız.Kızlar bizde salı günü ameliyat olacağız doğuştan yumurtalıklarımızda su fıtığı vardı normalden baya büyüktü doktorumuz 1 yaşına kadar bekleyelim demişti ama 10 gündür kasıktan aşağı doğru şişlik arttı ve sertleşti doktorumuz çocuk cerrahına yönlendirdi ultrasonla bakıldı bizimki kendiliğinden geçmeyen türdenmiş maalesef göbek bağı ve yumurtalık arasında bir boşluk varmış o boşluk zamanla kapanırmış ama bizimki kapanmadığından içine sürekli karından sıvı doluyor Allah korusun ilerleyen zamanlarda bağırsaklar bile düşüp düğümlenebilirmiş birde içindeki sıvı yumurtalarına baskı yapıp spermlere vs zarar verebilirmiş o yüzden ne kadar erken düzeltilirse o kadar iyi dedi hem sünnette olucak oda arada kaynayacak tehlikeli bir operasyon değilmiş narkoz vs verilmeyecek ayyy minicik yavrum nasıl dayanacak düşündükçe üzülüyorum ama bu onun sağlığı için gerekli sizlerden de dua istiyorum tehlikeli olmasa bile insan tedirgin oluyor oğluşum için dua edin kızlar sağ sağlim geçer gider inşallah(((
Geçmiş olsun erken fark edilmesi çok iyi olmuş. Kolayca atlatır inşallah operasyonu narkoz bile gerekmiyorsa riskli değildir. İlla ki için içini yer sonuçta annesin ama bebeğine stresini hissettirmemeye çalış.Kızlar bizde salı günü ameliyat olacağız doğuştan yumurtalıklarımızda su fıtığı vardı normalden baya büyüktü doktorumuz 1 yaşına kadar bekleyelim demişti ama 10 gündür kasıktan aşağı doğru şişlik arttı ve sertleşti doktorumuz çocuk cerrahına yönlendirdi ultrasonla bakıldı bizimki kendiliğinden geçmeyen türdenmiş maalesef göbek bağı ve yumurtalık arasında bir boşluk varmış o boşluk zamanla kapanırmış ama bizimki kapanmadığından içine sürekli karından sıvı doluyor Allah korusun ilerleyen zamanlarda bağırsaklar bile düşüp düğümlenebilirmiş birde içindeki sıvı yumurtalarına baskı yapıp spermlere vs zarar verebilirmiş o yüzden ne kadar erken düzeltilirse o kadar iyi dedi hem sünnette olucak oda arada kaynayacak tehlikeli bir operasyon değilmiş narkoz vs verilmeyecek ayyy minicik yavrum nasıl dayanacak düşündükçe üzülüyorum ama bu onun sağlığı için gerekli sizlerden de dua istiyorum tehlikeli olmasa bile insan tedirgin oluyor oğluşum için dua edin kızlar sağ sağlim geçer gider inşallah(((
Geçer dert etme. Lazım olunca kullan, acı çekmesin yavru.
Inşallah canim sağ salim geçer. Geçmiş olsun. Kuzumuza Allah sağlık sıhhat versin. Sen de üzülme annesi inşallah çok iyi geçecek.Kızlar bizde salı günü ameliyat olacağız doğuştan yumurtalıklarımızda su fıtığı vardı normalden baya büyüktü doktorumuz 1 yaşına kadar bekleyelim demişti ama 10 gündür kasıktan aşağı doğru şişlik arttı ve sertleşti doktorumuz çocuk cerrahına yönlendirdi ultrasonla bakıldı bizimki kendiliğinden geçmeyen türdenmiş maalesef göbek bağı ve yumurtalık arasında bir boşluk varmış o boşluk zamanla kapanırmış ama bizimki kapanmadığından içine sürekli karından sıvı doluyor Allah korusun ilerleyen zamanlarda bağırsaklar bile düşüp düğümlenebilirmiş birde içindeki sıvı yumurtalarına baskı yapıp spermlere vs zarar verebilirmiş o yüzden ne kadar erken düzeltilirse o kadar iyi dedi hem sünnette olucak oda arada kaynayacak tehlikeli bir operasyon değilmiş narkoz vs verilmeyecek ayyy minicik yavrum nasıl dayanacak düşündükçe üzülüyorum ama bu onun sağlığı için gerekli sizlerden de dua istiyorum tehlikeli olmasa bile insan tedirgin oluyor oğluşum için dua edin kızlar sağ sağlim geçer gider inşallah(((
Canım benim sana tavsiyem relactaz damla ve biogaia. İkiside ilaç değil zaten. Biz ilk bir ay senin damlalardan kullanmıştık işe yaramayınca en son biogaia ve ralctaz verdi. Bunlarınfa faydası olmazsa verebileceğim başka birşey yok 4 ayı beklicez dedi. Düzenli bir hafta kullandım ve bitti. Kırkımızla birlikte gazınızda bitti. Bir aydır hiç kullanmıyorum.
Evet öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmen anneler :)Sevgili öğretmen arkadaşlarım, gününüz kutlu olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?