2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Nasıl uyutuyorsunuz peki canım?

normalde karnini doyuruyorduk,altini degistirip gazini cikartiyorduk. ben kucagima aliyordum. orda kendi kendine daliyordu. simdi emmek istemiyor, o yuzden beslemeye calisirken saatler geciyor. e doymadigi icin de uyumuyor. butun duzeni sasti cocugumun
sonra da uykusuzluktan yoruluyor sanirim.
onceden 2 saat surerdi emzirme+gaz cikarma+uyutma. ama simdi

emir ac hayatta uyumaz:)
benimki kucaga yatar yatmaz basliyor. biraz sakinlestirip oyle deniyorum. cani isterse aliyor.

Otizm deniyor ama bence o en son aşaması bu işin çocuklarda dikkat eksikliği oluyor kesinlikle okul döneminde anlaşılıyor genelde yeni nesil öğrencilerin çoğunda var eskiye göre dikkat dağınıklığı olan kişi sayısı artıyor veliler ilgili ondan farkediliyor desekte bence tv telefon bilgisayar çok fazla hayatımızda olduğu için böyle sen ilgili annesin kartlar vs bi şekilde dikkatini başka şeylere yoğunlaştırmaya çalışmışsın ama çoğu anne açıp tv i saatlerce kapatmıyor çocuk oyalaniyor anne işini yapıyor rahatça iki tarafta mutlu ama sonu sıkıntı işte ve çoğu anne eline kitap kart vs vermiyor bile milyonlarca oyuncak önünde çocuğun bi süre sonra hepsinden hevesi kaçıyor tek başına oynayınca böyle devam ediyor işte o yüzden ya onunla çok vakit geçireceksin tvnin zararını minimuma indireceksin yada hiç açmayıp doğal yaşama bırakacaksın hiç burada ilk 2 yaş mümkünse hiç anlamında :)

Bizim dört bitmiş oluyor bu hafta cnm. Ama beş bitince mi acaba? Hiç hatırlamıyorum bu demir olayını ben korkunç leke bırakması dışında tabi :)
Biri 4 ay aşosına gidince verdiler demişti burada ben Dr sordum 4 bitince dedi belki başka Dr 4 başı der isteğe göre sanırım

Çok geçmiş olsun allah şifa versin bebeğine.

canım tv izletmesekte istem dışı bile iZlerken bulabiliyorsun çocukları çünkü çok dikkatlerini çekiyor. ilk oğlumda hiç izlemedi diyemem hatta çok kuralcı olduğumuz halde.benim çocuklarda gözlemlediğim dikkat dağınıklığı yaptığı. Ben hep şunu derim çocuğum telefona tablete çok yöneliyor, biz ebebeynler ve etrafındaki diğer bireyler olarak önce kendimiz vazgeçmeliyiz çünkü çocuk bizi model alıyor.bizlerde vazgeçmediğimize göre teknolojinin dez avantajı. ben süreli olarak tablet vermeye tv izletmeye çalışıyorum büyük oğlana ,elimden geldiğince.bazen çok başarılı oluyoruz bazen olamıyoruz .bebekten önce oyun saatlerimiz vardı şimdi çoğunlukta meme emdiği için Ahmet o sırada bile oyununa dahil olmaya çalışıyorum bide ders yapmamız lazım 1 . Sınıfa gıdıyor kısacası hep beraber herşeyi yapmaya çalışıyoruz :) ufaklıkta tv acık yakaladımı gözünü ordan ayırmıyor o yüzden anakucagının yerini kaçıncıya degısıyorum . Görüntülü telefonla konuşuyoruz ara ara .

hifanur Geçmiş olsun, çabuk toparlayacak inşallah bebeğin.

G gunesli gunler ekranlardan çok kaçırabileceğimizi sanmıyorum maalesef. Bizde olmasa dedelerine gidince gorecekler ya da misafirlikte. Ama oturtup karşısına sen tv izle ben de devirip yatacağım seviyesine gelmemek önemli. Ben zaten tv kullanmıyorum bir ara emzirirken dizi izliyordum ilgisini çekmeye başlayınca bıraktım artık sadece o uyurken izliyorum. Telefon ekranını da göstermemek için uğraşıyorum tabi. İlerleyen aylarda kullanımı azaltmak gerekecek ama. Çocuk ne görürse onu uygular çünkü. Bol kitap okumaya çalışıyorum şimdiden, het fırsatta okuduğum kitaptan ona da parçalar okuyorum. Belki olumlu yerden de etkilenir diye.

Biri 4 ay aşosına gidince verdiler demişti burada ben Dr sordum 4 bitince dedi belki başka Dr 4 başı der isteğe göre sanırım
İyice sorayım bugün vermek/ vermemek olayını. Yalnız bizim aşılar yalan olucak sanırım, Duru’nun burun falan tıkalı hep ((( ne oluyo bu çocuklara bir günde ya

Canım çok geçmiş olsun yavruna. İnşallah sorunsuz sıkıntısız atlatırsınız.

Geçmiş olsun erken fark edilmesi çok iyi olmuş. Kolayca atlatır inşallah operasyonu narkoz bile gerekmiyorsa riskli değildir. İlla ki için içini yer sonuçta annesin ama bebeğine stresini hissettirmemeye çalış.
Bir de bugünden başlayıp ona neden operasyon olmasi gerektiğini, onun sağlığı için olduğunu, onun için olmasa canının yanmasına izin vermeyeceğini, sana güvenmesini söyle. Ben Defne'ye canının yanacagı ya da sevmeyeceği şeyler öncesi konuşup sakinlestirmeye çalışıyorum. Anlıyorlar az da olsa, zihniyle anlamasa içten anlar.

Inşallah canim sağ salim geçer. Geçmiş olsun. Kuzumuza Allah sağlık sıhhat versin. Sen de üzülme annesi inşallah çok iyi geçecek.

aldik canim doktorun dedigi ilaclari. insallah ise yarar. sagol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…