2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar bu topik bugün ne kadar sessiz herkes bebesini mi uyutmaya çalışıyor

Al benden de o kadar. Geçen S sakyuz uykuyla ilgili bir rutin paylaşmıştı onu yapayım dedim gündüz için ama olmuyor yani o denilen saatler hiç tutmadı.
Evet okudum onu ama yok bizede uymaz. Birazda korkuyorum düzen kurmaya çalışırken gece düzeni bozulur diye. Geç uyuyor ama sabaha kadar bir kez uyanıyor bu benim için ilk çocuktan sonra bir mucize gibi.

aynısını bende istiyorum çok değil valla 1 saat kesintisiz uyusa bende bir işimi yapabilsem hastayım şimdi yatıp dinlenebilsem
Geçmiş olsun canım. Şuan düşününce en çok tedirgin olduğum şey ya hasta olursam. Kimsede yok yakınımda iki çocukla ne yaparım bilmiyorum. Onlar hastalanmasında ben razıyım tabii o ayrı. Sağlıkla hastalıksız bir kış diliyorum hepimize.

Aynen ya uyumadığı gibi hep kucakta bizimki
Yok bizimki uzun uyumuyor ama uyanıkkende sakin. Beni çok yormuyor ama hiç birşey yapamıyorum hadi hepsini geçtim dinleneyorumda dolayısıyla. Onun içinde hemen akşam olsun gece olsun istiyorum. En azından uzanıyorum uyuyorum birazda olsa iyi geliyor.

Evet okudum onu ama yok bizede uymaz. Birazda korkuyorum düzen kurmaya çalışırken gece düzeni bozulur diye. Geç uyuyor ama sabaha kadar bir kez uyanıyor bu benim için ilk çocuktan sonra bir mucize gibi.

Canım benim oğlumda çok şükür gece 1 kez uyanıyor ben akşamları en geç 20 de uyutmuş oluyorum gece 23:00-23:30 gibi dreamfeeding uyandırmadan gece besliyorum ve genelde 4:30-5:00 gibi uyanıyor besleniyor ve gekrar sabah 8.00-8:30 arası uyanıyor.

23:00 besleyince diğer saatlerde ugandığında açlıktan olmadığını biliyor ve ona göre uykuya dönmesini sağlıyorum.

Canım memurlarda arkadaşın dediği gibi ama özel şirketler de 4a sigortalılarda ilk çocuk 2,ikinci çocuk 4, üçüncü çocukta 6 ay yarım gün iZin veriliyor ve bunu vermek zorunda şirketler. Yarım gün iznini kullanırken extra süt izni kullanmıyorsun bu zaten süt iznin olmuş oluyor yarım gün iznin bittikten sonra bebeğin yaşına girene kadar günde 1,5 saat süt iznin başlıyor. Ücretsiz izinden sonra maalesef kullanamıyorsunuz. Analık izni bittiği tarihten 1 ay içinde işkura başvurmak zorundasın. İnt bunun dilekçe örnekleri var formları var hatta ben indirmiştim izne ayrılmadan önce 2 nüsha olacak bunları iş yerinde sorumlu kişi doldurup kaşeleyecek sonra işkura başvuracaksın onlar girişini yapıp bir belge verecekler onu iş yerine vereceksin maaşında yarısını işveren yarısını İŞKUR yatıracak baya uzun oldu ama bugün bunlarla uğraştığımdan ezberledim :))))

Çok geçmiş olsun canım

Kızlar bizde salı günü ameliyat olacağız doğuştan yumurtalıklarımızda su fıtığı vardı normalden baya büyüktü doktorumuz 1 yaşına kadar bekleyelim demişti ama 10 gündür kasıktan aşağı doğru şişlik arttı ve sertleşti doktorumuz çocuk cerrahına yönlendirdi ultrasonla bakıldı bizimki kendiliğinden geçmeyen türdenmiş maalesef göbek bağı ve yumurtalık arasında bir boşluk varmış o boşluk zamanla kapanırmış ama bizimki kapanmadığından içine sürekli karından sıvı doluyor Allah korusun ilerleyen zamanlarda bağırsaklar bile düşüp düğümlenebilirmiş birde içindeki sıvı yumurtalarına baskı yapıp spermlere vs zarar verebilirmiş o yüzden ne kadar erken düzeltilirse o kadar iyi dedi hem sünnette olucak oda arada kaynayacak tehlikeli bir operasyon değilmiş narkoz vs verilmeyecek ayyy minicik yavrum nasıl dayanacak düşündükçe üzülüyorum ama bu onun sağlığı için gerekli sizlerden de dua istiyorum tehlikeli olmasa bile insan tedirgin oluyor oğluşum için dua edin kızlar sağ sağlim geçer gider inşallah (((

Ben tv ye karşı degilim. Hoşuma giden programları bazı akşamlar eşimle bilgisayardan izliyoruz. Hem böylelikle kafa tv acık diye oylesine izlenen dinlenen seylerle reklamlarla dolmuyor. Bizim için olagan gundelik vazgecilmez bir sey degil de daha cok aktivite kaliteli zaman oluyor. Çocugum için de aynı sistemi düşünüyorum ama ne kadar uygulayabilirim onun tv ye yaklaşımı ne olur bilemem. Benim evimde yok ama ananenlerde babanelerde heryerde var ve genelde haber dizi ve tartişma programı izleniyor o yüzden biraz zorluk olabilir çünkü herkes bu konuda anlayışlı değil ve ben bir yetişkin olarak kendi evime almadığımda bile çok saçma sapan tepkiler geldi. Benim annemler yurtdişinda olsuğu icin biz haftada iki üc kez görüntülü konuşuyoruz ve kızım bayılıyor ben be kızımı ne kendimi ne de ailemi bundan mahrum edemem bu konuda tamamen esneğim. Ama kızım bana bakarken telefonu elime almamaya özen gösteriyorum çünkü şimdiden bir sempati duyuyor buyüyunce de eline vermek istemiyorum ama tabi bunlar şuan ki düsüncelerim ne kadar icraate geçiririm bilemiyorum. Nasıl olsa büyüyünce ellerinden düşürmicekler en azından küçücükken fazla maruz kalmasınlar.
Geçmiş olsun yavruna Allah acılarını da alsın. Güçlu kızımiz bizim hep yüzü gilsun insallah.

Içini ferah tut annesi baksana narkoz bile verilmicekmiş demek ki hafif bir sey. Neyse ki erken farkedilmiş ve hemen hallolacak insallah. Duamdasınız.

Çok geçmiş olsun cnm. Çok sevindim haber vermene,, Allah bir daha yaşatmasın inşallah.. çıktınız mı hastaneden?

Ben Ayşe’ye izlettim cnm. Yalan söyleyemicem yani :)) ama şöyle, odasında televizyonu var; onda dvd lerini izliyor, uyduya bağlı bile değil. Nefes almak istediğimde de salonda TV’de youtube açıp eğitici videolar falan izletiyordum. (Bir yaşından sonra). Sonra niloyalar pepeler başladı tabi :))) yalnız normal yayın akışı izlemedi hiç, zaten denk gelse, biz izliyor olsak bile alışmadığı için şimdi de ilgilenmiyor. Özellikle reklam gibi yayınlar iyi değil çocuklar için. Otizm olayına gelince; ben kendi doktorumuza hiç sormadım, gerek duymadım yani.. ama bilimsel olarak televizyonun otizme sebep olduğuna dair bir bulgu bulunmamakla beraber, körüklediği ve belirtileri arttırdığı, haliyle her halikarda 0-2 yaş aralığında fazla izletilmemesi gerektiği kesin.. çünkü Allah korusun ama o aralıkta “benim çocuğum zaten otistik değil” demek anladığım kadarıyla neredeyse imkansız. Bir de çok fazla tablet, telefon ve tv izleyen iki yakınımın oğlu da biri 38 , diğeri 42 aylık olmasına rağmen hala konuşamıyor. doktor da bunlardan uzak tutulmasını, radyo dinletilmesini, 3 boyutlu kitap okunmasını önerdi. Yani aşırısının zararları malum bir de çocuğun genel olarak ne kadar kaliteli zaman geçirdiği de çok önemli bence. Bizim uyanık olduğumuz her zaman dilimi ya bahçede, ya oyun parkları yahut gruplarında, ya kitapla oyunla ya da sohbet muhabbetle geçti. Yani televizyon izlemek için fazla zamanı olmuyordu zaten, haliyle izlediği kadarının da bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Tabi gönül ister ki hiç izlemesinler ama nihayetinde her annenin ve tabi babanın da biyolojik ihtiyaçları var ve çocuk bağımsız yaşayabilen bir çocuk değilse bazen mecburiyet haline gelebiliyor. O yüzden hiç izlemesin diyen annelere tavsiyem bebeklerinizi şimdiden kendi kendilerine de oyalanabilecek şekilde alıştırmanız,, ben onu ilkinde beceremedim malesef

Bugün yine serviste bir çocuk unutulmuş. Servisi kontrol etmek çok mu zor ya...servis ablaları var birde. Anaokulu çağına gelince, umarım işini iyi yapan insanlara denk geliriz.
Ben o yüZden servise vermiyorum işte cnm. Kıyamıyoruz. Her sabah götürüp sonra da alıyorum.

Geçmiş olsun cnm. Narkozsuz olması çok daha iyi, hem uyuşturacaklardır illa ki, nasıl dayanacak diye düşünme hiç. Hem uzun da sürmeyecek belli ki, yoksa uyuturlardı. Çok kolay geçer inşallah. Tedirgin olmakta haklısın, aşıda bile oluyoruz; ama geçip bitince de çok rahatlayacaksın ve oğlunun ne kadar hızlı iyileştiğine inanamayacaksın :) onlar gerçekten de çok çok güçlüler çünkü.. içini elinden geldiğince ferah tutmaya çalış lütfen.

Çok geçmiş olsun cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…