2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben onun sebebini hala anlamış değilim de neyse.. banlanmayalım şimdi :))
Sebebi çok açık canım benim aşılar ilk Hatay’da dağıtılmaya başlıyormuş ve Suriyelilerden bize sıra gelmiyor maalesef ebemiz söylemişti. Çok sinir oluyorum bu duruma önce kendi vatandaşın sonra onlar olmalı ırkçılık yapmak istemiyorum ama sinir bozucu bir durum sırf o yüzden biz 10 gün geç olduk verem aşımızı ve Adana da değil Antalya’da yaptırdık o tarihte orda olduğumuzdan

Kesinlikle haklısın, kesinlikle ırkçılık değil bence... çünkü ırklar genlerinde farklı hastalıklar taşıyabiliyor, ve onların bağışıklığı olan hastalıklara karşı bizim çocuklarımızın bağışıklığı olmayabiliyor. Haliyle gelmeleriyle beraber zaten biz de çocuklarımız da hiç tanımadığımız hastalıklarla boğuşmak zorunda kaldık. Üstüne bir de böyle üstünlükler sağlandığında iyice deliriyor insan.. hümanizm de bir yere kadar diyorsun.. tamam buyursun gelsinler (kadın ve çocuklar), ama hiç olmazsa artık asgari seviyede de olsa temiz yaşamaya çalışsınlar... bizim sitede en zengin ve okumuş kesimlerinden bir aile yaşıyordu. Kadının kocası ülkede kalmış savaşıyor, takdir ettik hepimiz. Amma velakin temizlikçisinden aşçısına her işini yapan biri varmış ülkelerindeki evlerinde. Kadın hiçbir şey bilmiyor temizlikle alakalı ve umrunda değil... Aylarca cam silmediler! Ben buzlu film falan çektiler sandım uzun süre hatta.. bu evler 4-5 yıllık evler, onlar da en fazla iki sene oldu geleli ve çıktıklarında banyolar da mutfak da dokunulamayacak haldeydi, ev sahibi kadın şimdi tekrar kiraya verebilmek için hepsini söktürüp attı; zengininin (yani en azından birini tutup temizletebilir, o açıdan), ve okumuşunun hali böyle işte, gerisini sen düşün..

Kızlar gece gezmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Biz hiç çıkmadık akşam dışarı, kızım 8-9arası gece uykusuna hazırlanıyor genelde , sonra da uyuyor, korkuyorum düzenş bozulacak diye, gittiğim yerde uyutsam bu defa mesela uyanmadan bizim kalkmamız gerekti uykusu bölünecek falan çekinşyotum, bu kadar düşünmemek mi şazım acaba çocuk mu bizim düzene alışmalı? Ne düşünüyorsunuz

Sütü az gelen arkadaşlar, bir arkadaşım bebeğini emzirirken, düzenli dövme buğday haşlayıp üstüne şeker döküp yediğini söyledi. Bende 1 haftadır yapıyorum faydasını gördüm gibi. Tabi bu bebekte gaz yapıyor. Ama oğlum artık gazı gelince bacaklarını karnına çekip işini hallediyor:))) Gazını kolay çıkartamıyorsa bebeğiniz yemeyin.

buralardayim da epeydir bakamiyorum foruma ya. baris tum gun oyaliyor beni aksam da mecalim kalmiyor foruma bakmaya. bakayim dedigim zaman da sayfalar bayagi bir birikmis oluyor bitiremiyorum

iyi mi herkes hersey yolunda mi hanimlar?

Biz sürekli çıkıyoruz. Gittiğin yerde uyutuyorum. Kafeye yemeğe filan gittiysek de anakucaginda uyuyor. Evde uykuya devam. Tabi bunlar iyi senaryolar. Uyutamayip eve döndüğümüz de oluyor. Ama bence bebeklerin düzeni bozulmamalı. Bizim davranışımız biraz hatalı kabul ediyorum ama evde çok bunalıyorum.

Bu aralar uykuya çok zor geçtiği için gitmedik bir yere ama gittigimizde ben geçiyorum karanlık bir odaya başlıyorum emzirmeye. Sonra biraz dalınca bırakıyorum tabi biraz sonra uyanıyor ara ara gidip tekrardan emziriyorum. En son hiç dalmamissa beyaz gürültü açıyorum derin uykuya geçiyor evden getirdiğim kalın battaniye üstüne Penye battaniye açıp onun üstünde yatiriyorum gideceğimiz zaman derin uykuda olduğu için ona sarıp götürüyorum. Tabi bu ev gezmeleri için böyle dışarı gezmesi yapmadık hiç o yüzden bir şey diyemeyecegim. Birde o zamanlar bizimki 7 8 gibi uyumak istiyordu gideceğimiz yere de 8 gibi gidiyorduk gitmeden de emziriyordum.

Ya bizde ev oturmasına gittik ama dısarı da hiç olmadık cunku zaten gece uykusu için belli bi rutinimiz yok,onu oturtmaya calısıyorum.Ev oturmasında sıkıntı olmadı,eger uyumussa battaniyesine sarıp alıyorum sıkıntı olmuyor tabii uyumussa cunku dedigim gibi maalesef bazen 11 de uyuyor bazen 8 de...

B bursa_83 Canim bizde doktordan geldik 1,5 ayda 760 gr almis..dusmus kilo alimi ama anne sutu devam dedi.Suan 4,5 aylik 5840 kilosu..Bizim miniklerden bu kadar :)

arch2401 Sen demir isini naptin canim basla dedi bana ama zaten 3_4 gune bi yapiyo kakasini daha fena olcak diye korkuyorum..kullaniyo musun ?

A AysheDuru Durunun konaklari icin hergun yikiyo musun ? Kizimda da var ama korkuyorum hergun kafasini yikamaya usuturum diye :)

Daha once bahsettim mi hatirlamiyorum ama benim kizimin vucudunda ciddi mogol lekeleri var.Basta lohusa pskolojisiyle cok agliyodum.Etek bile giydiiremicek miyim herkes sorar diye ama alistim simdi neleri var Allah saglik versin tum yavrulara.. 4 doktor gordu hepsi gecer bunlar en gec 5 yila kadar dedi ama hic bi azalma yok aksine kilo aldikca daha belirginlesti sanki.umarim gecer. Tabi dusunmuyo degilim sordugunda ne derim nasil aciklarim bi pedegogdan yardim alicam.Pskolojisini etkilemesin.Paylasiyim sizle dedim :)

Ben geçiyor diye biliyorum canını hiç sıkma. Insallah hic iz kalmaz. Damlanın da ensesinde var. Cogu bebekte olur ama az ama cok. Sonra gecer . Yüzünde olup geçen bebek tanıyorum.

Hanımlar merhaba hangi bebek sabununu kullaniyorsunuz acaba

Bende mustela saç ve vücut şampuanı kummanıyorum .

Canım bizim birde 3 yaşında oğlumuz var 3 yıldır akşam gezmesine gitmedik gitmiyoruz. Bizim için çocuğun düzeni daha öncelikli çünkü. Gideceğimiz zaman ya anneanneye ya babaanneye bizim evde bakması için çağırıyoruz. Eşimle başbaşa gidiyoruz. Eğer yolculuğa çıkacaksak gündüzde gecede çocuğun uyku saatine uygun düzenliyoruz.

ahmet hastalığını atlatınca görüşelim canım güzel olur. Ortak bir gün ayarlayalım .

İnşallah canın sen bursanın neresinde oturuyordun ben fsm nin arka sokağındayım ihsaniyede . Kuzun bir an önce sağlığına kavuşsun çok isterim tanışmak ve kahve içmek.

Canım ben günaşırı banyo yaptırıyorum onyüzden kafasında hiç konak olmadı. Mustela kullanıyorum belki oda engellir olabilirmi acaba.

Ben geçiyor diye biliyorum canını hiç sıkma. Insallah hic iz kalmaz. Damlanın da ensesinde var. Cogu bebekte olur ama az ama cok. Sonra gecer . Yüzünde olup geçen bebek tanıyorum.
Evet oyleymis..ama bizimki fazla yani tum vucudunda var acikli koyulu..Mavi gri gibi rengi..sirinler koyunden gelmis sirinem :)

Bende mustela kullaniyorum ama daha sık yikicam bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…