İzmir canım. Teşekkürler İnşallah ya. Sizin de yakında başlar artık dönmeler :)Bende o zamanlari bekliyorum 4 gozle. hadi ins hayirlisiyla halledin. Nerdeydin canim sen?
sagol canimhttp://m2.hm.com/tr_tr/productpage.0557585001.html
Benimki bundan canim. Deseni farkli. Benimki mavili bise
Bence baya kalin canim. Ama denemedim. Yikanmayi bekliyor
gule gule kullanin hanimlar :)Eşimin teyzesi hediye getirmişti canım Belçika'dan.
Anladım canım, sizin için hayırlısı olsun inşallah. Başka bir zaman karşılaşırız inşallah. Carousel'e e-bebek açılmış onun için gitmişken uğrayalım dedik pek fazla da duramadık zaten Ege ağladı :) şu ufaklıkları büyütelim daha rahat olur her şey :)Eylül’de birinci kata daha büyük bir mağazaya geçtik cnm. (Mavi Jeans’in yanına). Alttaki yerimiz Pronail oldu. Ama hiç memnun kalmadık yeni yerden, kapama kararı aldıkNişantaşı ve Kapalıçarşıyla devam etmeye karar verdik.. en azından ben dönene kadar :)
Ama rastlaşsak güzel olurmuş gerçektenüzüldüm şimdi
http://www.hepsiburada.com/tiny-love-gulen-top-pm-oyuntin1041010 şu galiba ama hiç bir yerde satılmıyorEvet markası Tiny Love.. iki gündür sürekli onunla oynuyo :)))
Canım woolnat internet sitesinden satın alabilirsin kolsuz merinos yününden yapılma içinde sentetik yok ve terletmiyor tavsiye ederim. A AysheDuru aldı çok memnun kaldı. Kolsuz kollar üşümez merak etme bebekler vücut ısılarını kollar ve ayaklardan sağlarlar sorun olmaz. Ben üç yıldır kolsuz kullanıyorum.Birde bu tukumlar ayaklı ve önden fermuarlı altını değiştirirken sorun yaşamazsın. Hareketlendiğindede sorun olmaz ayaklı olduğu için torba tulumlarda hareketlendiğinde sorun oluyor.Kızlar kolsuz olan uyku tulumları kolları usutmuyor mu?Bendeki kollu küçük gelmeye başladı bir tane daha almam lazım.Hangisini onerirsiniz.
Bende tavsiuelerinizle aldım çok terliyor gece inşallah bize de faydası olur Teşekkürler sana ve A AysheDuru yaCanım woolnat internet sitesinden satın alabilirsin kolsuz merinos yününden yapılma içinde sentetik yok ve terletmiyor tavsiye ederim. A AysheDuru aldı çok memnun kaldı. Kolsuz kollar üşümez merak etme bebekler vücut ısılarını kollar ve ayaklardan sağlarlar sorun olmaz. Ben üç yıldır kolsuz kullanıyorum.Birde bu tukumlar ayaklı ve önden fermuarlı altını değiştirirken sorun yaşamazsın. Hareketlendiğindede sorun olmaz ayaklı olduğu için torba tulumlarda hareketlendiğinde sorun oluyor.
Bende tereddütte kaldım bi de öyle sevimli ki elinden alasım da gelmedi kv de boğazına kaçar vermeyelim diyince bir de sen böyle dedin artık vermem çok teşekkür ederim canımmCanım kusura bakma kızımı uyutuyordum acele ile cevap yazdım.
Benim halam bebek yoğun bakım hemşiresi.
Bu konuda beni sürekli uyarıyor. Yoğun bakıma o kadar çok boğulma vakası geliyormuş ki.
Bebekler dis kaşısın diye anneler havuç pırasa gibi şeyler veriyorlarmış ellerine. Olur ya bebek de damagiyla koparıyormuş. Boğazına kaçıyormuş boğulma tehlikesi atlatıyorlarmis.
Mesela kusmuguyla boğulan bebek vakası da sandığımızdan çokmuş öyle diyor halam. O yüzden hep kafasını yan çevirmem konusunda beni uyardı. Neyse ki tehlikeli dönemi geçtik.
Bir de bebeğin sıkılı haldeki yumrugunun büyüklüğünden küçük cisimleri bebeklerin eline vermemek gerekiyormus. Oral dönemde oldukları için her şeyi ağızlarına götürüyorlar malum.
2 yaşından önce de minik yuvarlak şeyleri yedirmemek gerekiyormus. Bunlar da boğulma vakalarının yaşanmasına neden oluyormuş. Zeytin verecekseniz mesela doğrayın. Üzüm erik gibi şeyleri yine doğrayıp vermek gerekiyor.
Malesef canım , eşim evlenmeden önce söylemişti ben şehir değiştirmek istemiyorum diye, değiştirsem bile amasra, bartın olabilir demişti, salak gibi ben de hı hı demiştim ona, meğerse beni deniyormuş,oturduğumuz şehir izmir tabi gitmek ister mi küçük bir şehre? Bir de denizle büyümüş insanlar denizsiz bir şehir düiünemiyorlar nedense. Ben sanırım İzmir de kalıcıyım[/QUOTE]annenin yasadigi sehre yerlesme sansiniz var mi bundan sonra?
nerden aldigini ogrenebilir miyim? kolsuz hic denk gelmedi ben bulamiyorum
Rica ederim ne demek :)Bende tereddütte kaldım bi de öyle sevimli ki elinden alasım da gelmedi kv de boğazına kaçar vermeyelim diyince bir de sen böyle dedin artık vermem çok teşekkür ederim canımm
Evet cnm eczaneden alınıyor. 6 damla kullanılıyor günde.
Cok gecmis olsun cnm valla kimi duysam bebesi hasta
Ya ben sana ozelden atacaktim fotografi ama nasil dalginligima geldi de boyle attim bilmiyorum. Bugun boyle birkac kez daha yasadim akil tutulmasi. Neyse, cevabi da burdan vereyim;
Allah razi olsun, Allah beterinden korusun. Iz tamamen kaybolmadi ama soldu. Teninden daha acik bir renkte suanda. Hafif cukurluk var, gulerken gamze oluyor. Ama dikkatlice bakmayan biri farketmeyebilir bile. Ben hic beklemiyordum bu kadar gececegini. Ilacin ismi “contractubex”. Plastik cerrah vermisti.
Sizinki de gecer insallah canim. Ben lisedeyken bir kiz vardi sinifimizda, guldugu zaman tatli bi kivrim olurdu dudaginda. Birgun ogrendik ki o da senin kizin gibi operasyon gecirmis. Demese farketmezdik, yara/ameliyat izi seklinde bir sey yoktu. Asagida anlatacagim Han’in yuzu neden boyle oldu diye ama insan her seye sukredecek bir sey buluyor. Ben Han’in yaralandigi gun sabaha kadar uyumadim. Sonra baktim Han uyuyor. Dedim ki bi acisi olsaydi, yansaydi uyumazdi bu cocuk. Demek ki bu yuku kaldirabiliyor. Yanmadigina sukrettim, beterinden korudu Allah. Sen de uzulme. Insallah gecer. Iz boyle kalmiyor zaten ve cocuklarin dokulari bizden daha iyi yenileniyor.
Han’in kazasi da soyle oldu;
Misafirlikteydik ailece. Han perdenin arkasinda saklanip birden cikiyor, bana oyun yapiyordu. Ev sahibesi elinde caydanlikla odaya geldi. O sirada telefonu caldi mutfaktan. Caydanligi nedense alelacele bir koseye birakti, mutfaga geri dondu. Aklima hemen “caydanligi kaldirmaliyim” geldi ama ben kaldiramadan Han perdenin arkasindan kostu ve yuzu caydanligin ustune kapaklandi gozlerimin onunde. Caydanligin demlik kisminin ucu Han’in yuzunu deldi. Alttaki su koyulan kisim da bogazinda iz birakti. Direkt banyoya soktu esim yandi diye ama Han “yuzum aciyo@ diye agliyordu. Biz o sokun etkisiyke hic farketmemisiz. Cocugun yuzunden kan fiskiriyo. Hemen acile gittik. Orda pansuman yapildi. Cok sukur yanigi hafifti, cunku cay cok sicak degildi. Ona yanik kremi surduler. Yuzune de dikis atacaklardi ama acil doktoru plastik cerrahin gormesini istedi biz de dikis attirmak istemedik cerrah gormeden. Orda strip yapistirildi. Bu olay cuma gunu olmustu, pazartesi plastik cerrah gordu ve dikis atmadi, strip yapistirdi. Bu konudan yola cikarak su bilgileri vereyim, insallah kimsenin basina gelmez ama;
-oncelikle cay,corba,sicak ne varsa.. ortamda cocuk varsa risk de vardir. Cocuklari mutlaka koruyacak onlemler alin,
-boyle dikis atilabilecek bir yara oldugunda ilk is dikis atmak veya attirmak olmasin. Eger plastik/estetik cerraha gitme sansiniz varsa ona gidin. Ilk 72 saatte dikis atilabiliyormus. Yani hemen attirmazsaniz gec kalmis sayilmazsiniz. Estetik cerrahin fikrini mutlaka alin.
-Han’in yarasi “yara stribi” ile birlestirildi. Bazen yara stribini guzel yapistiramiyorlarmis. Acikligi kapatirken ic kisimda deri kaliyormus ve oyle kayniyormus yara. Strip ciktiktan sonra bombeli bi gorunum oluyormus yara yerinde. Benim
Esim yapistirdi estetik cerraha gozukene kadar stribi duzgun bir sekilde. 2 hafta stripli kaldi.
- iz kalmasin diye verilen jelleri duzenli kullanin. Yara yeri beyazlayana kadar devam edin. Belki 1 yil bile surebilir bu beyazlamasi. Kirmiziyken hucreler hala aktif ve yara iyilesebilir, iz kalmayabilir demek cunku.
Uzun anlattim ama nasil anlatacagimi bilemedim baska turlu. Ben de boyleyim iste.
Allah tum bebeklere sifa versin, kazada beladan korusun.
G gunesli gunlerarch2401
@ofelyam
Gretchen Grundler
ben kk ya 2015 te tüp bebek tedavisiyle ilgili araştirmalar yaparken denk geldim. hicbir sosyal medya hesabim ve internete ilgim olmadigi icin adini da duymamistim. üye oldum ve fsh topiginde yazmaya basladim. orda da cok guzel arkadasliklar kurdum ki hala gorusuyorum bircoguyla. @dstn33 onlardan biri.
her birini merak ediyorum ve bebek sahibi olsunlar diye hala her gece dua ediyorum ve her zaman da etmeye devam edecegim.
hamile kaldiktan sonra hicbir sayfaya yazmamaya karar verdim,telefon surekli elimde olursa bebisime zarar verir korkusuyla ama yine dayanamadim tabi:)
beklenen dogum tarihim 2 eylül olmasina ragmen eylul annelerine degil de buraya yazmak geldi icimden,nedenini bilmiyorum.belki de bu yuzden emirim agustosta geldi:)
iyiki de yazmisim buraya. gercekten hepinizden bir seyler ogrendim. oyle ki annem bile bir sey olunca hemen kankilerine sor der:)
dün sohbet ederken konu bir anda buralara geldi.teyzeme gidiyorduk annemle. kucagimda emir oldugu icin de yetisemedim her seyi o anda okumaya. dün gece okuyabildim ama boyle uzun yazmaya zaman olmadi.
ben kendi adima her birinize cok saygi duyuyorum. sevmedigim kimse yok ama daha fazla sevdiklerim var.eminim herkesin vardir. yazdiklarimizdan az çok karakterlerimizi cozdugumuzu dusunuyorum. kendimize daha yakin hissettiklerimiz illaki vardir ama benim burda gordugum herkes bildigi konularda birbirine yardimci oluyor.
ben kendi adima sunu soyleyim : soru soruldugunda ( bazen 1 soru sorup bir daha gelmeyen birileri olsa bile ) eger bildigim bir seyse cevap veriyorum ve burdaki herkesin de boyle yaptigini dusunuyorum.
bundan sonra da boyle yapmaya devam edecegim.
not: bu arada konu buralara nasil geldi hala anlamis degilim.
ikinci not:hepinizi seviyorum
Çok sagol,cok kücükler bi de daha yaa
İnsanın içi gidiyor,fena salgın var.dikkat etsin valla herkes..
Malesef canım , eşim evlenmeden önce söylemişti ben şehir değiştirmek istemiyorum diye, değiştirsem bile amasra, bartın olabilir demişti, salak gibi ben de hı hı demiştim ona, meğerse beni deniyormuş,oturduğumuz şehir izmir tabi gitmek ister mi küçük bir şehre? Bir de denizle büyümüş insanlar denizsiz bir şehir düiünemiyorlar nedense. Ben sanırım İzmir de kalıcıyım[/QUOTE]annenin yasadigi sehre yerlesme sansiniz var mi bundan sonra?
Çok teşekkür ederim haber ettiğin içinMutella sadece 3 tanesini bu sitede buldum ,üçünü de aldım ben. Sanırım basım yapılmıyor artık,hiçbir sitede yayınevinin kendi sitesinde bile yok.
https://www.n11.com/arama?q=küçük+vak+vak
Aynen öyle canım sağ olsunlar da varsın uzakta olsunlar. Ama hep içimde kalıyor, bulunduğum yerde uzak yakın hiçbir akrabam yok. O kadar çok özeniyorum ki böyle aynı şehirde olup da annesine gidenlere.. hadi annem yok, teyzem halam vs birisi olsaydı o bile yeterdiAh canım senin ki çok daha zordur. Keşke hep yanımızda yakınımızda olsalar ama dediğim gibi varlıkları yeter:)
Aynen öyle canım sağ olsunlar da varsın uzakta olsunlar. Ama hep içimde kalıyor, bulunduğum yerde uzak yakın hiçbir akrabam yok. O kadar çok özeniyorum ki böyle aynı şehirde olup da annesine gidenlere.. hadi annem yok, teyzem halam vs birisi olsaydı o bile yeterdiAh canım senin ki çok daha zordur. Keşke hep yanımızda yakınımızda olsalar ama dediğim gibi varlıkları yeter:)
Kac aylik tam olarakYa kızlar tabi ki gelişim bireyseldir ama her bebeğin ortalama bazı aylarda bazı hareketleri yapmış olması gerekir. Mert ne ayaklarını tutuyor ne de yarım dönüyor. Bir kez yarım döndü. Bidahada yapmadı .Enşilenmeli miyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?