- 29 Ocak 2017
- 4.552
- 8.678
- 158
Halsizliğe falan mı iyi geliyor Can'ım vitamin takviyesi olarak mı verdi doktor yazabiliyor mı kendin dışardan mı aldınBen kullanıyorum vinalac doktorum bu ilacı verdi. İçinde bir çok vitamin ve probiyotik var memnunum
amin canım sağolasın, akşamları daha da soğuk oluyor zaten,ben bile şuanda akşama nasıl ewe gidicem onu düşünüyorum
Bana verdi dr ama ben decavite devam ediyorum. Dışardan alıyorsun bu vitamini. Artısı içinde probiyotikler olması.Kızlar vinelac diye bir vitamin ilacı duyduk bir arkadaş kullanıyormuş da duydunuz mu tavsiye eder misiniz
keşkeee canım, ben doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin verseler ona bile razıyım ama nerdeee,özeller çok acımasız (istisnalar hariç),ilkinde 30 gün yıllık iznim wardı birleştirmek istedim onu bile vermemişlerdi neymişş yıl içinde çocuğum hasta olurmuş bişey olurmuş izin almam gerekirmiş o yüzden veremezlermiş.Canım hamilelere çalışma koşulları daha farklı olsaydı keşke. Mesela doğum izni 1-2 sene olsaydı, hamileliğin 3.ayından itibaren işten 2-3 saat önce çıkabilseydik vs, vs... Ama maalesef çekiyoruz canım, sen de çok dikkat et kendine.
bende decavit kullanıyorum canım,bell, bir süreden sonrada magnezyum ve balık yağı hapları da ekleniyorBana verdi dr ama ben decavite devam ediyorum. Dışardan alıyorsun bu vitamini. Artısı içinde probiyotikler olması.
Ben memurum da ne oluyor ki iki ayı doğum öncesi iki doğum sonrası toplamda 4 ay veriliyor izin. Yani iki aylık bebeği bırak işe gel diyor devlet de..keşkeee canım, ben doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin verseler ona bile razıyım ama nerdeee,özeller çok acımasız (istisnalar hariç),ilkinde 30 gün yıllık iznim wardı birleştirmek istedim onu bile vermemişlerdi neymişş yıl içinde çocuğum hasta olurmuş bişey olurmuş izin almam gerekirmiş o yüzden veremezlermiş.
hükümet çocuk yapın diyor ama bide bu çalışma şartlarına bir düzenleme gelse memurlar gibi biz özelde çalışanların da hakları olsa,çıkartamasalar bizi işten ne kadar güzel olurduu canım
iki yıl ücretsiz izin hakkınız yok mu canm benim bildiğim kadarıyla memurlara böyle bir hak veriliyor,sonrasında kaldığın yerden dewam ediyorsun,yanlış mı biliyorum acaba.Ben memurum da ne oluyor ki iki ayı doğum öncesi iki doğum sonrası toplamda 4 ay veriliyor izin. Yani iki aylık bebeği bırak işe gel diyor devlet de..
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/04/20160413-10.htmBen memurum da ne oluyor ki iki ayı doğum öncesi iki doğum sonrası toplamda 4 ay veriliyor izin. Yani iki aylık bebeği bırak işe gel diyor devlet de..
Evet vitamin takviyesi olarak verdi benim tek kullandığım vitamin bu . İçinde bir çoğu var zaten netten prospektüsüne bir bak istersen hangileri var tam net hatırlayamıyorum şuan. Gebeliğin başından beri bağışıklık ve yorgunluk ile ilgili bir sıkıntım olmadı tabi sebebi bu vitamin midir yoksa benim kendi bünyemmi güçlü onu tam bilemem :)Halsizliğe falan mı iyi geliyor Can'ım vitamin takviyesi olarak mı verdi doktor yazabiliyor mı kendin dışardan mı aldın
Yazmayı unutmuşum doktor adını yazdı sadece reçeteye gerek yok devlet karşılamıyor zatenHalsizliğe falan mı iyi geliyor Can'ım vitamin takviyesi olarak mı verdi doktor yazabiliyor mı kendin dışardan mı aldın
keşkeee canım, ben doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin verseler ona bile razıyım ama nerdeee,özeller çok acımasız (istisnalar hariç),ilkinde 30 gün yıllık iznim wardı birleştirmek istedim onu bile vermemişlerdi neymişş yıl içinde çocuğum hasta olurmuş bişey olurmuş izin almam gerekirmiş o yüzden veremezlermiş.
hükümet çocuk yapın diyor ama bide bu çalışma şartlarına bir düzenleme gelse memurlar gibi biz özelde çalışanların da hakları olsa,çıkartamasalar bizi işten ne kadar güzel olurduu canım
özele oranla öyle ama borcun harcın varsa 2 sene mümkün olmuyor maalesef...http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/04/20160413-10.htm
bak canım linkte de haklarınız var,yani özele göre daha şanslısınız bence,tabi maddi sıkıntılar felan ayrı ama iki yıl ücretsizde olsa çocuğuna kendin bakabilme hakkının olması bence süper bişey.
4 ay ücretli eğer durumun varsa 2 yıla kadar ücretsiz izin kullanabiliyorsun. Bu 4 ayın 2 ayı doğum öncesi iki ayı doğum sonrası oluyor.özele oranla öyle ama borcun harcın varsa 2 sene mümkün olmuyor maalesef...
ewet canım yurt dışında gerçekten bu tür konulara çok önem veriliyor,ama bizim ülkemizde maalesef çok yetersiz düzenlemeler var,ben de 3,5 aylıkken bırakmıştım oğlumu ve çok zordu mesela emdiği için biberonu istememişti,aç kalıyordu ve içim parçalanıyordu,bıraktığımızda sabahları hep ağlıyordu,o camda ben arabada ağlıyordum,her sabah anlattım işe gittiğimizi akşama gelip onu alıcağımızı ve işteyken çok özlediğimizi,zamanla alıştık ikimizde bu duruma yani alışmak zorundaydık... sırf bu yüzden ikinciyi istemem diyordum aynı şeyleri yaşamamak için ama bu çocuğama haksızlık olucaktı, kardeşsiz kalsın istemedim çok şükür nasipte oldu, yine zor günler olucak bunları düşündükçe strese giriyorum ama bir şekilde bugünleri de atlatıcağız,Allah hepimizin yardımcısı olsunCanım çok acımasızlar ya bilmez miyim? Avusturya'da yaşayan kuzenlerim var hepsi doğumdan sonra 2 sene ücretli izin kullanıyor. Hele bir tanesi çocuğu 1,5 yaşındayken hamile kaldı, toplam 4 sene doğum izni kullanıcak. Devletten çocuk paraları falan da alıyorlar, koşulları çok iyi. Dediğin gibi bize çocuk yap diyorlar ama o iş nasıl olucak orayı sana bırakıyorlar. Biz yavrularımızı 3 aylıkken bırakıp işe gidicez. Allah'ım çok zor olucak. İşte o yüzden ben de en azından izinleri falan daha çok diye öğretmenliğe geçmeyi düşünüyorum ama bakalım kısmet olucak mı? Artık parasında değilim, yeter ki çocuğumla daha fazla ilgilenebileyim.Bu özel sektörden de ve bizi köle gibi görenlerden sıkıldım artık.
maddi sıkıntısı olanları ayrı tutmuştum zaten canım,benim demek istediğim sadece genel olarak memurlar daha şanslı bu konu da,özelde 6 ay a bile izin wermiyor çoğu yer,iş verenin insiyatifine kalıyoruz,ama devlette öyle değil 2 yıl ayrılmak istiyorsan çıkabiliyorsun karar senin elinde oluyor,döndüğünde iş garantin var,bunun güzelliğinden bahsetmek istemiştim.özele oranla öyle ama borcun harcın varsa 2 sene mümkün olmuyor maalesef...
Aynen canım, çok zorlu bir sınav cidden. Ben daha şimdiden diyorum acaba tek çocukta mı kalsak mı diye. Bizi de senin anlattığın gibi zor günler bekliyor.ewet canım yurt dışında gerçekten bu tür konulara çok önem veriliyor,ama bizim ülkemizde maalesef çok yetersiz düzenlemeler var,ben de 3,5 aylıkken bırakmıştım oğlumu ve çok zordu mesela emdiği için biberonu istememişti,aç kalıyordu ve içim parçalanıyordu,bıraktığımızda sabahları hep ağlıyordu,o camda ben arabada ağlıyordum,her sabah anlattım işe gittiğimizi akşama gelip onu alıcağımızı ve işteyken çok özlediğimizi,zamanla alıştık ikimizde bu duruma yani alışmak zorundaydık... sırf bu yüzden ikinciyi istemem diyordum aynı şeyleri yaşamamak için ama bu çocuğama haksızlık olucaktı, kardeşsiz kalsın istemedim çok şükür nasipte oldu, yine zor günler olucak bunları düşündükçe strese giriyorum ama bir şekilde bugünleri de atlatıcağız,Allah hepimizin yardımcısı olsun
mustela almak istiyorm genelde memnunlarYağın daha iyi olduğunu okumuştum biryerde. O yuzden canım. Yağları tek kullanacaksan da kakao, Hindistan cevizi ve badem yağı catlaklar icin iyiyiymis..
Ben günde 2 kullanıyorum ve hamile olduğumu öğrendiğimden beri deli gibi iştahım açık zaten o yüzden iştah açması konusunda yorum yapamayacağımGünaydın kızlar ben 200 lük 3 kez progestan kullanıyorum. Bu kadr kullanan var mı yan etki gören var mı? Çok şişip iştah açıkacağnı söylediler desağlıklı olsun başka şey istemiyoruz tabi ama hamilelğimiz de güzel geçse fena olmaz
ne için kullanılıyor bu ilaçBen günde 2 kullanıyorum ve hamile olduğumu öğrendiğimden beri deli gibi iştahım açık zaten o yüzden iştah açması konusunda yorum yapamayacağımama ilk gün baş ağrısı yapmıştı.
Canım rahim ağzını güçlendiriyor diye verdi doktor.ne için kullanılıyor bu ilaç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?