Yok cnm bizde de ama ana tuyu onlar dokulur bence hep oyle derler bir de saclar fln da dokuluyormus ne derece dogru bilemiyorum.Kizlar bebislerinizin dogumdaki tüyleri döküldü mü ???yoksa bi bizde mi var
Evet saçlar dokuluyo ben kazittim saçlarını tekrar büyüdü ama :)Yok cnm bizde de ama ana tuyu onlar dokulur bence hep oyle derler bir de saclar fln da dokuluyormus ne derece dogru bilemiyorum.
Canım Yiğit'in kulaklarında vardı kıllar hemde baya baya vardı şaşırmıştım hatta ama döküldü şimdi pamuk gibiKizlar bebislerinizin dogumdaki tüyleri döküldü mü ???yoksa bi bizde mi var
Benim bebem de yok
Aslinda cok tatli duruyoYok cnm bizde de ama ana tuyu onlar dokulur bence hep oyle derler bir de saclar fln da dokuluyormus ne derece dogru bilemiyorum.
Hosgeldin canimmmmMerhabalarrr :) Eski hesabım neden kapandı bi fikrim yok lakin yeni hesapla yine buradayımbebeğim uyumadı ve uyanıkken buraları özlediğimi farkettim
Ne kazittin mi nasil yani? Makineyle fln mi?Evet saçlar dokuluyo ben kazittim saçlarını tekrar büyüdü ama :)
Ben de nobetteyim valla bizim kiz bu siralar hic uyutmuyor atak haftasindayiz galiba...Merhabalarrr :) Eski hesabım neden kapandı bi fikrim yok lakin yeni hesapla yine buradayımbebeğim uyumadı ve uyanıkken buraları özlediğimi farkettim
Canım bizimki son bir ay mamaya başlamıştı redden sonra süt bitmişti. Dr mama alan bebekleri daha erken başlatıyorum ek gıdaya dedi. 4 ayı geçmişti yoğurtla başladık. 10 gün kadar geçti sanırım sonra meyve suyuda eklendi bir haftada öyle geçti. Sonra sebze ( havuç patates ve pirinç) ve meyve suyu yerine meyve püresi. Ama bunları tadımlık başladık uzunca bir süre. Dün gittiğimizdede artık mevsim sebzelerinede yine 3 gün kuralıyla geçebilirsin dedi. Sabahlarıda labne pekmez ve bebek ekmeğiyle mamayı karıştırıp başla dedi. Bu arada istedikçe mamaya devam. Karışık mı yazdım bilemedim :)Canım ek gıdaya ne zaman başladınız?
Bizimkinden 10 gün büyük senin bebek.
Bende doktora gidip ek gıda için bilgi almak istiyorum.sütüm tamamen bitti.ufak ufak başlasak mı diye düşünüyorum.
İlk neyle başladın?
Bizde de durum ayni ciglik cigliga farkli tonlarda keyfi yerindeyken kesif yapiyor miniklerCanım bizimki de bildiğin " ses deneme bir iki" çalışmaları yapıyor sesini ayarlamaya çalışıyor
Canım bizde 20 gündür falan atopik egzamayla uğraşıyoruz, önce alerji diye düşünüp çocuk alerji uzmanına gittim.Kandan alerji testi yapıldı , süt alerjisi yok denecek kadar az çıktı . Benim sütüm süt, et ve yumurta içeren şeyleri, kuruyemiş gibi hiçbirşeyi yiyemediğim için çok çok azaldı. Süt alerjisi düşüncesiyle o mamalardan aldık doktor rapor çıkardı devlet karşılıyor,yoksa biraz pahalı.Ama mamanın tadı çok kötü olduğu için ilk gün yemek istemedi, içine pekmez ve vanilya karıştırdık ( doktor yemezse öyle yapın demişti), öyle hiç yemedi. Sonunda yemeye başladı kendiliğinden. Şimdi hala o mamaya devam ediyorum, yediklerime de çok dikkat ediyorum ama önceleri lezyonlar biraz sönmesine rağmen bir haftadır tekrar alevlendi. Dün artık bir de cilt doktoruna götüreyim dedim, o da krem vs yazdı. Bakalım bir de bunları kullanıcam. Ne sebep oluyor bir türlü bulamıyorum.İnşallah kızımın şifasını bulurum, doktor doktor gezmek pek kötü. Her doktor aslında aynı şeyi söylüyor ama çare olamadılar.kizlar bugün gastroya gittik. kaka tahlili yapildi. 15 gun sonra kontrol. tum sut ve sut urunlerini kes ve gozlemle kakayi dedi. ayrica diyetisyene ve alerjiye yonlendirdi. 15 gun sonraya randevu aldik.
internetten baktim da sevdigim her sey yasak
bir de inek sutune alerji cikarsa ozel mamalar varmis. kullanan oldu mu bu mamalari?
Allah sifa versin tez zamanda iyilesir insallah o kadar kucuk ve savunmasizlar ki insan kiyamiyor ...Canım bizde 20 gündür falan atopik egzamayla uğraşıyoruz, önce alerji diye düşünüp çocuk alerji uzmanına gittim.Kandan alerji testi yapıldı , süt alerjisi yok denecek kadar az çıktı . Benim sütüm süt, et ve yumurta içeren şeyleri, kuruyemiş gibi hiçbirşeyi yiyemediğim için çok çok azaldı. Süt alerjisi düşüncesiyle o mamalardan aldık doktor rapor çıkardı devlet karşılıyor,yoksa biraz pahalı.Ama mamanın tadı çok kötü olduğu için ilk gün yemek istemedi, içine pekmez ve vanilya karıştırdık ( doktor yemezse öyle yapın demişti), öyle hiç yemedi. Sonunda yemeye başladı kendiliğinden. Şimdi hala o mamaya devam ediyorum, yediklerime de çok dikkat ediyorum ama önceleri lezyonlar biraz sönmesine rağmen bir haftadır tekrar alevlendi. Dün artık bir de cilt doktoruna götüreyim dedim, o da krem vs yazdı. Bakalım bir de bunları kullanıcam. Ne sebep oluyor bir türlü bulamıyorum.İnşallah kızımın şifasını bulurum, doktor doktor gezmek pek kötü. Her doktor aslında aynı şeyi söylüyor ama çare olamadılar.
nazar değdi nazar bebeklerimize ☺ bizim nazarimiz bile deger...benim ilk kizimda cok zordu ...ikinci kizima ...etraftan ay ne sakin bebek ay ne uslu ay buna bakmakta ne var diye diye cocuk cildirdi...makatindaki catlaktan başka sıkıntımız yok şükür...Daha iyi cnm,, ama hala hırıltımız varsürekli kontroldeyiz.. geçicek inşallah.. sağlığı nasıl peki? İyi olsun da gerisini halledersin sen cnm,, inan ki Ayşe zor bebekti, Duru kolay rahat dingin diye seviniyordum ya hani ilk üç ay.. hastalandıktan sonra her gün diyorum ki keşke bu da zor olsaydı, zor uyusaydı, her an kucağımda taşımam gerekseydi yine, yeter ki iyi olsaydı da şu üç ayı hastalıklarla geçirmeseydik.. o çok daha kolaymış meğer :)
Bizde de oldu ilk verdiğimde hemen doktoru aradım bir daha ver devam ederse getir dedi bir daha da olmadı hala veriyorumDemir takviyesi kullanan anneler bebeginize ilk verdiginizden sonra kakasında kan oldu mu? Ben dün esimin ısrarıyla iki damla icirdim ve aksamina kan vardı bağlantılı olabilirmi acaba? Birdaha vermedim zaten vermekde istemiyordum ve kan tekrarlamadı.
MasallahGünaydınnn:) Bugünegüzel başlıyorum çünkü denizim çok iyi. Burun akıntısı hapşuruk kalmadı çok şükür. Ihlamur ve aspiratör hemen işe yaradı. Şuan anlıyormuş gibi boncuk boncuk bakıp gülüyor:)
Aynen cnm, dün kayınvalidem aradı, “televizyonda bir ilahiyatçı var kızım, üstüne basa basa söyledi, en çok ana baba nazarı değer.. her bakıp da içini geçirdiğinde maşallah de, dua et” diye.. bizimkiler de hep öyle söyler.. artık daha da dikkat edeceğim.. çünkü tam olarak senin gibi benim de.. ilkine çok zor bebek, nasıl dayanıyosun falan diyolardı... bunda daha ilk günden başladılar ne kadar huzurlu mutlu bebek diye.. ben de hep söyledim tabi.. ben paylaşırım bir de iyiyi de kötüyü de sevdiklerimle, söylemeyeyim de nazar değmesin falan diye düşünmem yani.. annem instagrama foto koyma fazla derdi Ayşe için mesela, listemdeki herkesin çocuğu var niye nazar değdirsin insanlar diye çıkışırdım.. ama büyük sözü dinlemek lazımmış... Duru’da daha iyi anladımnazar değdi nazar bebeklerimize ☺ bizim nazarimiz bile deger...benim ilk kizimda cok zordu ...ikinci kizima ...etraftan ay ne sakin bebek ay ne uslu ay buna bakmakta ne var diye diye cocuk cildirdi...makatindaki catlaktan başka sıkıntımız yok şükür...
inşallah duru da düzelir gecmis bitmiş olur..allah dermansiz dert vermesin...
şimdi bir yere gitmeden önce ikisinede sürekli nazar duasi okuyorum...
allah hepimizin yavrularını kötü olan her şeyden korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?