benim de Ayşe’de asıl atak galiba.. yaşasın 4 yaş sendromu :)Ben de nobetteyim valla bizim kiz bu siralar hic uyutmuyor atak haftasindayiz galiba...
Bizim dr 3 gun kuralina gerek yok İrem alerjik bir bebege benzemiyor dedi fakat ben yine de 3 gun denetecegim bence dogru yapiyorsun sen de peki yiyeceklere tepkisi nasil? Ek gida vakti yaklastikca ben de cok merak ediyorum nasil olacak diye.Canım bizimki son bir ay mamaya başlamıştı redden sonra süt bitmişti. Dr mama alan bebekleri daha erken başlatıyorum ek gıdaya dedi. 4 ayı geçmişti yoğurtla başladık. 10 gün kadar geçti sanırım sonra meyve suyuda eklendi bir haftada öyle geçti. Sonra sebze ( havuç patates ve pirinç) ve meyve suyu yerine meyve püresi. Ama bunları tadımlık başladık uzunca bir süre. Dün gittiğimizdede artık mevsim sebzelerinede yine 3 gün kuralıyla geçebilirsin dedi. Sabahlarıda labne pekmez ve bebek ekmeğiyle mamayı karıştırıp başla dedi. Bu arada istedikçe mamaya devam. Karışık mı yazdım bilemedim :)
Bu yumurta alerjisi cikan bebeklerde menenjit asisinin ya hastanede ya da hic yapilmamasi gerektigini soylediler saglik ocaginda senin bir bilgin var mi? Bu 9. Ayda yapilan ve sanirim devlet listesinde yer almayan bir aşiCanım bizde 20 gündür falan atopik egzamayla uğraşıyoruz, önce alerji diye düşünüp çocuk alerji uzmanına gittim.Kandan alerji testi yapıldı , süt alerjisi yok denecek kadar az çıktı . Benim sütüm süt, et ve yumurta içeren şeyleri, kuruyemiş gibi hiçbirşeyi yiyemediğim için çok çok azaldı. Süt alerjisi düşüncesiyle o mamalardan aldık doktor rapor çıkardı devlet karşılıyor,yoksa biraz pahalı.Ama mamanın tadı çok kötü olduğu için ilk gün yemek istemedi, içine pekmez ve vanilya karıştırdık ( doktor yemezse öyle yapın demişti), öyle hiç yemedi. Sonunda yemeye başladı kendiliğinden. Şimdi hala o mamaya devam ediyorum, yediklerime de çok dikkat ediyorum ama önceleri lezyonlar biraz sönmesine rağmen bir haftadır tekrar alevlendi. Dün artık bir de cilt doktoruna götüreyim dedim, o da krem vs yazdı. Bakalım bir de bunları kullanıcam. Ne sebep oluyor bir türlü bulamıyorum.İnşallah kızımın şifasını bulurum, doktor doktor gezmek pek kötü. Her doktor aslında aynı şeyi söylüyor ama çare olamadılar.
Valla bu yorumdan cikarttigim sonuç...artik dogdular ya ataklari pataklari bitmeyecek surekli birseyler...benim de Ayşe’de asıl atak galiba.. yaşasın 4 yaş sendromu :)
geldimi ust üste geliyor...buyuk kızda 4 yasina giriyo seninkiler gibi...hic olmadik kaprisler tutturmalar ağlama krizleri...canima yetti...eşimin geleceği saati iple çekiyorum...Aynen cnm, dün kayınvalidem aradı, “televizyonda bir ilahiyatçı var kızım, üstüne basa basa söyledi, en çok ana baba nazarı değer.. her bakıp da içini geçirdiğinde maşallah de, dua et” diye.. bizimkiler de hep öyle söyler.. artık daha da dikkat edeceğim.. çünkü tam olarak senin gibi benim de.. ilkine çok zor bebek, nasıl dayanıyosun falan diyolardı... bunda daha ilk günden başladılar ne kadar huzurlu mutlu bebek diye.. ben de hep söyledim tabi.. ben paylaşırım bir de iyiyi de kötüyü de sevdiklerimle, söylemeyeyim de nazar değmesin falan diye düşünmem yani.. annem instagrama foto koyma fazla derdi Ayşe için mesela, listemdeki herkesin çocuğu var niye nazar değdirsin insanlar diye çıkışırdım.. ama büyük sözü dinlemek lazımmış... Duru’da daha iyi anladımçok saol iyi dileklerin için, kalıcı bir şey olmasın da her zorluğa razıyım..
biz bile sendroma giriyoruz ..yok orta yas sendromu....lohusa sendromu...pazartesi sendromu...Valla bu yorumdan cikarttigim sonuç...artik dogdular ya ataklari pataklari bitmeyecek surekli birseyler...
Hayır o konuda bir bilgim yoktu da , atopik çocuklarda 12. ayda kızamık aşısının yapılmaması gerektiğini okumuştum biryerde. Araştırayım menenjiti de.Bu yumurta alerjisi cikan bebeklerde menenjit asisinin ya hastanede ya da hic yapilmamasi gerektigini soylediler saglik ocaginda senin bir bilgin var mi? Bu 9. Ayda yapilan ve sanirim devlet listesinde yer almayan bir aşi
Amin inşallah, evet derdi olsa derdini anlatamıyor. En çok da içimi acıtan bu kadarcık bebeğin o egzamaları kaşımaya çalışması, sen ne ara büyüdün de kaşımayı öğrendin çocuğummmAllah sifa versin tez zamanda iyilesir insallah o kadar kucuk ve savunmasizlar ki insan kiyamiyor ...
Dogru ya ataklar ölene kadar bitmiyor anneler de hep der analik mezara kadar diye... anne olunca anladim...biz bile sendroma giriyoruz ..yok orta yas sendromu....lohusa sendromu...pazartesi sendromu...
ataklar aslinda bizi yildirsada sonucunda bir şeye alıştığı ogrendigi yada farkindalik kazandigi icin oluyormuş...atak geciren bebeğin gelişimi iyi demekmis...algisi aciliyormus...atağını sevdiğim tosbalarim☺
Arastir cnm buradan da bilgi verirsen sevinirimHayır o konuda bir bilgim yoktu da , atopik çocuklarda 12. ayda kızamık aşısının yapılmaması gerektiğini okumuştum biryerde. Araştırayım menenjiti de.
benim kızın da yüzünde çıktı egzama...hatta bir doktor bu dermatit dedi...bir sürü krem verdiler...hic biri fayda etmedi...bazısı dahada azdirdi...bir ara gecirir gibi olan kremlerde kullandik.. bende hic bisey surmedim fatda etmiyor diye...duzenli olarak sildim suyla...geçti şükür...Amin inşallah, evet derdi olsa derdini anlatamıyor. En çok da içimi acıtan bu kadarcık bebeğin o egzamaları kaşımaya çalışması, sen ne ara büyüdün de kaşımayı öğrendin çocuğummm
Epilasyona gitse gidilecek durumda bizim kız. Kulak kenarlarında bile var halaKizlar bebislerinizin dogumdaki tüyleri döküldü mü ???yoksa bi bizde mi var
Bizim kızında çok dökülüyordu bizde geçen hafta makineyle kazıdık. Artık her bezinden saç topluyordum çok üzülüyodumNe kazittin mi nasil yani? Makineyle fln mi?
geldimi ust üste geliyor...buyuk kızda 4 yasina giriyo seninkiler gibi...hic olmadik kaprisler tutturmalar ağlama krizleri...canima yetti...eşimin geleceği saati iple çekiyorum...
bende cok dillendirdim kucuk kızı...büyük kızda yasadiklarimdan sonra ne buyuk şans dedim...sadece emzir altini değiştir ...başka hic sey istemiyordu...
allah canlarini sag etsin sağlık versin yeterki demek lazim...
4-5 cocuk büyüten var...küçükken bakmak hic birşey birde büyüdükleri zaman görün sorun neymiş diyorlar...
hayirlisi olsun canim...
anne olmak insan yetiştirmek her yönüyle zor...bir ömre bir yaşama örnek olmak...onu yönlendirmek sekil vermek...nasil mabevi bir yük...
yükünü seve seve taşıyan butun annelerin elleri öpülesi...
Makine acitmaz mi canim yaBizim kızında çok dökülüyordu bizde geçen hafta makineyle kazıdık. Artık her bezinden saç topluyordum çok üzülüyodum
Canım bizimki son bir ay mamaya başlamıştı redden sonra süt bitmişti. Dr mama alan bebekleri daha erken başlatıyorum ek gıdaya dedi. 4 ayı geçmişti yoğurtla başladık. 10 gün kadar geçti sanırım sonra meyve suyuda eklendi bir haftada öyle geçti. Sonra sebze ( havuç patates ve pirinç) ve meyve suyu yerine meyve püresi. Ama bunları tadımlık başladık uzunca bir süre. Dün gittiğimizdede artık mevsim sebzelerinede yine 3 gün kuralıyla geçebilirsin dedi. Sabahlarıda labne pekmez ve bebek ekmeğiyle mamayı karıştırıp başla dedi. Bu arada istedikçe mamaya devam. Karışık mı yazdım bilemedim :)
eskisi kadar kötü degil canim ama cevremde cocuklarinda böyle kardes kiskancligi yasamis anneler buyuduklerinde de devam ettiğini söylüyorlar...aysedurunun tavsiyesiyle o sormadan ben kızıma onu sevdigimi sık sık söylüyorum...HIRSIZI cnm kardesler arasi iyidir umarim
Gerçek konuşma olduğundan emin biri olarak benim yorumum şu neden konuşmanın iletilmesine laf söylerken konuşmayı yapanlara ve içeriğine dair bişey söylemiyorsun?@SapkaliA bu durumda görüntüyü sana gönderen “arkadaşının” da elinde bunlar olduğuna göre söz konusu konuşmaya katışmış olması sence de çok ironik ve acıklı değil mi :) keşke orada da bu kadar sağduyulu davranıp araya girse ve seni savunsaymış... gerçek bir konuşma olduğundan bu kadar emin olanların da bu konudaki yorumlarını çok merak ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?