Ben de pek bir hevesliyim el isine omrum okumakla gecti simdi yatiyorum mecbur tiğ isi ormeye basladim 30 umdan sonra :) cok eglenceli ya hele kız bebekler icin sac bantları var cok özeniyorum. Becerebilirsem örecegim buradan da paylasirim
4 sene bizzat mobilya atolyesi işlettim cnm sunta lam ve mdf lam denen malzeme uzeri pvc ile kapli bir malzemedir ve pvc kanserojen bir maddedir. Hazir plakalar halinde fabrikada uretilir mesela 210 ×280 ebadinda dikdortgen plakalar cnc de kesilir ve gene kenarlarina pvc kenar bandi cekilir. Oysa lake veya cilali mobilyalar(boyasi tiner bazli degil su bazli olmali) tamamen sagliklidir. Ustelik cilali olanlarin ham malzemesi agaçtir yani bildiginiz ormandaki agactan uretilir...
Mdf nin üzerine lake boya atılır ağaç olarak bebek odası üretimi yapan yer arıyorsanız style wood ü size öneririm mdf lamın açılımını da size yapayim mdf tabakanın üzerine yapılan kaplamadır suntalem de de zaten boya yoktur çilek mobilyanın internet sitesinden neden suntalem makalesini ve meltem mobilyanın lake boyasının sertifikalarını incelemenizi öneriyorum suntalem sağlıksız boyalı sağlıklı demeniz çok komik boyanın su bazlı Akzo Nobel ve e-0 olması gerekiyor boşuna mobilya atölyesi işletmişsiniz
Mdf nin üzerine lake boya atılır ağaç olarak bebek odası üretimi yapan yer arıyorsanız style wood ü size öneririm mdf lamın açılımını da size yapayim mdf tabakanın üzerine yapılan kaplamadır suntalem de de zaten boya yoktur çilek mobilyanın internet sitesinden neden suntalem makalesini ve meltem mobilyanın lake boyasının sertifikalarını incelemenizi öneriyorum suntalem sağlıksız boyalı sağlıklı demeniz çok komik boyanın su bazlı Akzo Nobel ve e-0 olması gerekiyor boşuna mobilya atölyesi işletmişsiniz
Bakin ben MIMARIM ve SIZ MALZEMENIN ADINI BILE DOGRU BILMIYORSUNUZ SUNTALEM DIYE BIRSEY YOKTUR ONUN ADI SUNTA LAM DIR o kadar ukelasiniz ki meslegimi bana ogretmeye kalkiyorsunuz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz. Bizim ulkenin sorunu bu zaten Siz kalkip bir DOKTORA a TIP okumadan yanlis biliyorsun demeye hakkiniz olmadigi gibi bir MIMARA DA yanlis biliyorsun diyemezsiniz. Internetten ve 2 mobilyacidan duydugunuz 3 kelimeyi burada ne bana nede insanlara satmayin. Ben size ilk mesajinizin kabaligina ragmen kibarca cevap yazma nezaketinde bulundum. Ama bu kadar ukelasirsaniz cevabinizi da alirsiniz. Yaptiginiz terbiyesizlik ve mesaj diliniz de son derece kaba. Oyle dusunmuyorum diyip kesip atabilirdiniz suyunu cikardiniz size ispatlayacak birseyim yok 10 yillik mimarim.
Kizlar kusura bakmayin lutfen ama terbiyesizlige tahammulum yok. Hele ki meslegim hakkinda... Bu sayfanin yoneticisi olarak asla kimseyle polemige girmem zaten beni 3 aydir biliyorsunuz gene de bu gerginlik yuzunden kusura bakmayin.
Kizlar sunta lam budur gordugunuz gibi kirpik talaslarin sikilastirma isleminden gectikten sonra pvc bazli bir dekoratif kagidin tutkal ile yapistirilmasi sonucu bu urun ortaya cikar. Kesilip sekil verildikten sonra kenari pvc kenar bantiyla kapatilir ki siz urunun icini gormeyin. Gordugunuz gibi lake boyali veyahut cilali bir malzeme kesinlikle degildir. Ayrintili bilgi icin Kuris kerestenin internet sayfasina da girebilirsiniz. Uzerine boya atilan malzemenin adi ham sunta ve ham mdf dir. Ham sunta uzeri lake 20 yila yakin bir suredir tercih edilmiyor. Ham mdf nin uzerine lake veyahut masif kaplama uzeri cila atilabiliyor.
Kizlar sunta lam budur gordugunuz gibi kirpik talaslarin sikilastirma isleminden gectikten sonra pvc bazli bir dekoratif kagidin tutkal ile yapistirilmasi sonucu bu urun ortaya cikar. Kesilip sekil verildikten sonra kenari pvc kenar bantiyla kapatilir ki siz urunun icini gormeyin. Gordugunuz gibi lake boyali veyahut cilali bir malzeme kesinlikle degildir. Ayrintili bilgi icin Kuris kerestenin internet sayfasina da girebilirsiniz. Uzerine boya atilan malzemenin adi ham sunta ve ham mdf dir. Ham sunta uzeri lake 20 yila yakin bir suredir tercih edilmiyor. Ham mdf nin uzerine lake veyahut masif kaplama uzeri cila atilabiliyor.
Canm benim cok gecmis olsun. Rabbim dermansiz dertler vermesin. Bak ne güzel erkenden fark edilmis. Tedbirli davranıyorsunuz. Gerisi Rabbim büyüklüğü artık. Sağlıkla dogsun bebisin insallah güzel şeyler söyler cuma günü dr
Kizlar kusura bakmayin lutfen ama terbiyesizlige tahammulum yok. Hele ki meslegim hakkinda... Bu sayfanin yoneticisi olarak asla kimseyle polemige girmem zaten beni 3 aydir biliyorsunuz gene de bu gerginlik yuzunden kusura bakmayin.
Arkadaşım sana terbiyesizlik yapmadım hakaret etmedim yazdıklarıma cvp olarak e harfinin yerine harfini kullanmamı söylemişsin insanları yanlış yönlendirmeni istemediğim için doğrusunu yazdım mimarlıkla mobilyanın ne ilgisi var lake ürün sağlıklı olan sunta değil dedin bende suntada boya yok zaten ama malzeme olarak iyi değil dedim boyalı ürünün sağlıklı olmadığını söyledim e-0 olması gerektiğini söyledim seri üretim yapılmayan yani kurşun veya solvent içermeyen boya su bazlıdır ve e-0 normundadır ve havalandırma gerekmez atölyede elde atılan boya en az 6 ay acı acı boya kokar bebek o havayı solur babam kimyager ve ben internetten duyduğuma bakmam sadece bebeğim için en sağlıklısını bulduğum için arkadaşlarımla paylaştım şimdiye kadar burada kimsenin kalbini kırmadım lake ürün sağlıklı demen çok komik sen dışarıda yaptır boyalı ürün olarak ya mobilya meltem den alınmalı çünkü solvent ve kurşun içermiyor ya boyasız ham ağaç olmalı yada suntalem alınmalı bir bir daha iki
olsaydı anlardın zaten canım, 31 yaşındayım ilk kez böyle bir şey hissettim. kalbin ağzından çıkacak gibi atıyor resmen güm güm sesini duyuyorsun. bide bu olduğu sırada yatıyordum sabah yeni uyanmıştım, fena tırsmıştım ama :) meğer tsh düşük diye oluyormuş. bi daha olmadı ama, çok çabuk yoruluyorum nefes nefese kalıyorum en ufak bi harekette.
Canım aynen anlattığın durum bendede oldu bir hafta sürdü. Dr , a gittim. Benim tsh normal bu arada. Beslenmeyi düzenli yapamadığım için vücudumdaki vitamin depolarını boşaltmış bizim ufaklık. Zaten vitamine başlayacaktı. Elevit haricinde dvit kalsiyum ve balık yağı hapı verdi. Tabii tüm vitamin değerlerime kanda baktı ona göre yazdı. Vitaminleri kullandım ikinci gün geçti tüm şikayetlerim.