Bugün kakada kan icin kontrole gittik. Demir ilacından sonra oldu, daha önce de iki kez olmuştu ama tahlilde hersey normal cıkmıstı. Ilaçi tekrar vermedim ama kan tekrar etti. Doktorumuz başka demir ilacı kullanmamızı önerdi.
Ben pek istemiyorum deyince de kızımın gelişiminin önde oldugunu bu yüzden daha çok vitamin ve demire ihtiyac duyacağını soyledi ek gıdayla tamamlayana kadar demire devam edeceğiz galiba.
Bu aralar süt içtiysen farklı bir sey tükettiysen onunla alakali olabilir dedi.
Ve evet bu ara aksamlari süt iciyorum iyi uyumak için, kesmem mi gerekir birkaç arkadaş diyet yapiyor dedim.
Hayir kesinlikle kesme dedi, aşırı kan kaybı, ciltte dökuntu egzama, kusma, uyuyamama gibi ciddi bir sekilde rahatsızlık vermiyorsa diyet uygulamamak gerekir dedi. O diyetler cok ağır diyetler ve bu aşamada onları yapmak sorunu sadece ileriye atmak olur dedi. Sen türlu turlu besleneceksin ki o proteinler bebege geçecek ve metabolizması onlara alısacak. Ama tabi ağır bir sekilde ilerlerse tekrar tahlil yaparız.
Ek gıdaya başlayınca sorun olmayacak mı peki dedim. Zaten tadim tadim ilerleyecez o zamana kadar da senin sütünden alısmaya vakti olacak dedi.
Gece çok sık uyanıyor yeterince beslenmiyor olabilir mi dedim de güldü hatta ben israrla yarim saat uyuyor emmek istiyor diye anlatmaya calışıyorum. Gayet normal dedi
ben yine o konuda bir çözum bulamadim. Gelisimsel olarak dönem dönem olabilirmis ihtiyacı varmışmış cadı kızımın. Doymasaymıs kilo almazmış boyu uzamazmış ek gida için 6. Aydan sonra duruma gore bakacakmışız
Aman sabahlar olmasın modundayız zaten doktoru da arkasına aldı hepten coşmaz umarım.
Tabi bu anlattıklarım bizim doktorumza ve benim kızımın gelisimine göre, ama benim içimi sendi şimdilik boyle devam edecez galiba.