- 13 Ocak 2018
- 341
- 439
- 18
Oda havalandırma ve nevresim değiştirmeyi ben çok yapıyorum. İse yaradığını düşünüyorum. Çok şükür daha iyi gibi. Ama kan ilacindan midir bilmem huzursuz gibi. Dr a gpturmedim babası akşamki duruma göre randevu alacak insallah. Sorduğunuz için cok teşekkür ederim çok mutlu oldum :-Simdi gördüm cnm,naptın? Gecti mi biraz daha, öksürdügü zamanlar ben yatmadan serum fiz. İle burnunu temizliyordum,yatmadan odasını iyi havalandırıyorum bi de basını dik tuttuyorum. Yine öksürüyo ama bi nebze daha ii gibi.
hayırlı olsun :) insallah iştahlı bebuiş olur. Çorbanın büyük oranı suyla olduğu için genelde pure yiyor şimdiki çocuklar. Ama biraz cocugada bagli sanırım. Bir yakinimin çocuğu pureyi bir süre sonra yememeye başladı. Kadıncağız yemeklerei bebeğe uygun ayarda yapıp evde ne pistiyse yediriyordu artikDün ek gıdaya geçtik
Aman allahım ne heyecan ne heyecan.
Sanki ilk defa mutfağa giriyorum.alt tarafı patates havuç doğrayıp suya koyucam.sma elim ayağım birbirine girdi
Haşlandıktan sonra ezdim patates eziciyle.ince tel süzgecim kötü oldu diye atmıştım.baktım pütürlü hala hafif blendirdan geçirdim.daha içine irmik koyucaktım unuttum :)
Kaşığın ucuyla verdim.bi kaç kaşık yedi.sonra yüzü buruşmaya tiksinmeye başladı :)
Bugün sakince irmikli yapıcam :)
Ama kıvam konusunda kafam karışık.çok sulu olmasın bebeği suyla doyurmayın deniliyor.cıvık püre şeklinde yaptım.
Siz nasıl yapıyosunuz?
Püre gibimi çorba gibimi?
Ve nasıl eziyorsunuz?
Çok teşekkürler sorduğunuz için. Daha iyi gibi. Evde durmadı biraz dışarı cikardim hava aldık o uyudu bende yürüdüm hamdolsun iyi geldi :)A ahmedin_annesi nasil oldu paşa? Gecmiş olsun.
Biz genel anestezi ile yaptırdık canım oğlum 5 yaşında, bizim göbek kasık fıtığımız da vardı 35 40 dakka da bitti ,bende çok sıkıntı yapıyordum ,atlattık çok şükür.Sonrası sünnette sorunumuz olmadı ,ama göbek den zorlandı yavrum kaç gün zor yürüdü , gülemiyordu ağrıyor diyordu,hiç birseyi kalmadı iyileşti şükürler olsun.Sende sıkıntı yapma sorunsuz olur biter inşallah :)
Yok canim dr da benim kafadan cok mecbur kalmazsak boyle seylere gerek yok dogal yontemler masaj vs. Deneyerek cozum bulmaya calisin demisti ama o zamanlar 3 aylikti gecen ayki asisi haricinde goturmedim tekrar hic aklimi bulandirmayayim en iyisi aile buyuklerine danismak eskiden makbulmus simdi cok karsi goruslerdeyiz ne yazikki
Eşim yoğun çalışıyor o yüzden her zaman al bak diyemiyorum desem de pek susturamax ya da böylesi işine geliyor :) çok uğraşmıyor sağolsun.cocuklarin bakımı ile ilgilenmek, beylerin içinde olmalı. İttire ittire olmuyor pek :)
Sağol canım. Yazın yaptırdık 5 yaşındaykencanim oglun 5 yasindayken mi yaptirdiniz,kucukken mi?
cok gecmis olsun size de canim.
insallah sıkıntisiz gecsin.
Sağol canım. Yazın yaptırdık 5 yaşındayken
Ben veren insanlarıda kınamıyorum yanlış anlaşılmasın herkesin yaşam şartı bir değil annen ve kayınvalideni zamanında herşey daha zordu koca yemek bekler çamaşır bulaşık elde yıkanır maddi durum kısıtlı ne yapsın insanlar bebek uyuyacakki onlarda işlerini yapsın adam dve gelince yemek soracak ütülü gömlek soracak vs. Şimdide veren vardır belki ben vermedim anason yada rezene ama gaz için gaz damlası kullandım çok ağlıyor du ve ben acı çekmesine gönlüm razı değildi verdim uyku konusunda doğa da bazı gece çok sık uyanıyor emziriyorum yada sallıyorum emzik emmesi bir tık daha rahat ettirdi bizi çabuk dalıyor uykuyaUyusundan cok gazi rahat ciksin diye ama benim de icime sinmiyor iste malesef esim dahil herkes de ustume geliyor ben iciyorum canim pek faydasini gormedim. Verme taraftari da degilim gazli bebek anneleri varsa aramizda bir danisayim yine de dedim kayinvalidem ile anneme bakarsak bebekken dayiyodum anasonu uyutuyodum napayim basedemiyordum diyorlar ama bana bu cok bencilce geliyor
hayırlı olsun :) insallah iştahlı bebuiş olur. Çorbanın büyük oranı suyla olduğu için genelde pure yiyor şimdiki çocuklar. Ama biraz cocugada bagli sanırım. Bir yakinimin çocuğu pureyi bir süre sonra yememeye başladı. Kadıncağız yemeklerei bebeğe uygun ayarda yapıp evde ne pistiyse yediriyordu artik
Umarım yanlis anlamazsin arkadaşım. Blender pek onerilmiyor diye biliyorum.yegenlerimden biraz biliyorum bu konuları. Cam rende yada catalla iyice ezmek ve çocuğu bu şekilde alıştırmak daha iyiyimis diye biliyorum. Normal beslenmeye alışması daha kolay olurmuş. Yoksa uzun süre blender kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Çok katı olursa anne sutu ile sulandirilirsa bir sorun olmayacağını biliyorum. Kolaylıklar . Umarım kimseyi kirmam. Her anne bebeği için seçilmiş en iyi annedir en iyisini o bilir
Aynen oyle cok biliyormus o doktorlar bile diyorlar napalim onlar da oyle gormusler biz farkliyiz belki cocuklarimiz buyudugunde daha da farkli bilgiler olacak degisim ve gelisim her zaman yasanacako zamanlar bizde de yoktu ben de vermiyordum. masajla geciyordu. ama sonra yavrum gazdan çırpinmaya basladi. ilaca basladik da rahatladi kuzum.
cunku eskiden bu kadar doktor yoktu,o yuzden mecbur onlara soruluyordu. simdi de oyle devam etsin istiyor bazi buyukler.
İstersen sen iç rezene çayını. Bir de gaz olduğuna emin misin artık Beren rahat çıkarıyor mesela huzursuzluk yaratmıyor. Bir de burda bir arkadaşımız rezenenin alerjik olduğuna dair bişe paylaşmıştı sanırım ama uzun zaman oldu çok net hatırlayamıyorumSelam kizlar dun gece 11:30 da uyuduk ardindan 12:30 01:30 02:30 03:30 ...... Seklinde saat basi ayaktaydik bu sabah 07:30 a kadar boyle surdu sonra 09:30 da komple kalktik simdi biraz kestirdi kuzum ama ben hala ayaktayim tabibasindan beri karsiyim ama rezene ya da anason cayi veren var mi bebegine? Bir iki kasik verince gazina yardimci olup uyku verebiliyormus. Ama ben bisey vermiyim alistirmayayim diyenlerdenim yanlis mi yapiyorum bilemedim su an 5 ay 1 haftalik oglum o da dinlenemiyor sonucta dinlendiginde cok neseli bir bebek aslinda .. ?
Aminhayirli olsun.allah damatligini da gostersin.
Evet haklisin bizim bebekligimizde bezleri bile yikayip kaynatiyorlarmis dedigin gibi zamanlarinin hepsini bizlere ayirma sanslari yokmus . bizim bir bakima daha rahat bakim kismi eslerimiz de cogumuzun hot zot degil artik daha bilincli hepsi oyleymis degil tabiki ama bizler gibi de degillermis. Her nesil yeniliklerle doguyor...Ben veren insanlarıda kınamıyorum yanlış anlaşılmasın herkesin yaşam şartı bir değil annen ve kayınvalideni zamanında herşey daha zordu koca yemek bekler çamaşır bulaşık elde yıkanır maddi durum kısıtlı ne yapsın insanlar bebek uyuyacakki onlarda işlerini yapsın adam dve gelince yemek soracak ütülü gömlek soracak vs. Şimdide veren vardır belki ben vermedim anason yada rezene ama gaz için gaz damlası kullandım çok ağlıyor du ve ben acı çekmesine gönlüm razı değildi verdim uyku konusunda doğa da bazı gece çok sık uyanıyor emziriyorum yada sallıyorum emzik emmesi bir tık daha rahat ettirdi bizi çabuk dalıyor uykuya
Aynen oyle cok biliyormus o doktorlar bile diyorlar napalim onlar da oyle gormusler biz farkliyiz belki cocuklarimiz buyudugunde daha da farkli bilgiler olacak degisim ve gelisim her zaman yasanacak
Evet sadece gaz degil tabi ki dis kasintisi ve huysuzlugu da oldukca yogun ama gaz daha on planda kendini kasmasindan anliyorum su damlayi dr a tekrar sorayim gittimizde tesekkur ederim hepinize ... Ben iciyorum canim ama ona cok faydasi dokunmuyor. Mesela dvit verdigim gunler de cok kivraniyor dokunuyor o damla kestim bi suredir araliklarla veriyorumİstersen sen iç rezene çayını. Bir de gaz olduğuna emin misin artık Beren rahat çıkarıyor mesela huzursuzluk yaratmıyor. Bir de burda bir arkadaşımız rezenenin alerjik olduğuna dair bişe paylaşmıştı sanırım ama uzun zaman oldu çok net hatırlayamıyorum
Aynen malesef :)) Bu konusmalari saklayalim bence olur ya simdi biz degisimi kabulleniyoruz ama cocuklarimiz buyudugunde biz de dikte ettirmeye calisirsak okuyalim yaslilik ters etki yapmasin bize deaynen canim,zaman degisiyor ama bazi buyukler bunu kabullenmek istemiyor:)
sadece kabullenmeseler sorun yok ama bize dikte ettirmeye calismasalar:)))
Daha katkısız bir d vitamini deneyebilirsin ücreti biraz daha yüksek ama 5 aydır kullanıyorum mesela epey uzun gidiyor eğer onun gaz yaptığına eminsenEvet sadece gaz degil tabi ki dis kasintisi ve huysuzlugu da oldukca yogun ama gaz daha on planda kendini kasmasindan anliyorum su damlayi dr a tekrar sorayim gittimizde tesekkur ederim hepinize ... Ben iciyorum canim ama ona cok faydasi dokunmuyor. Mesela dvit verdigim gunler de cok kivraniyor dokunuyor o damla kestim bi suredir araliklarla veriyorum
Cok gozlemledim emimim onu verdigim gunler ikiye katlaniyor sancisiDaha katkısız bir d vitamini deneyebilirsin ücreti biraz daha yüksek ama 5 aydır kullanıyorum mesela epey uzun gidiyor eğer onun gaz yaptığına eminsen
Evet biz çok çok şanslıyız doğa hasta mesela ben bütün gün onla ilgilendim ağlıyor mızırdanıyor bulaşık makinesi bozuldu eşim kalktı yıkadı bulaşıkları ama herkes bir değil kimisi hala hot zöt malesef kalk yemek yap banane diyen de var okadın da napsın veriyor anason uyutuyor yavrusunu...Evet haklisin bizim bebekligimizde bezleri bile yikayip kaynatiyorlarmis dedigin gibi zamanlarinin hepsini bizlere ayirma sanslari yokmus . bizim bir bakima daha rahat bakim kismi eslerimiz de cogumuzun hot zot degil artik daha bilincli hepsi oyleymis degil tabiki ama bizler gibi de degillermis. Her nesil yeniliklerle doguyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?