bugün bende de var o sıkıntı. ama bende hava güzelse ve ben çayır çimen gezemiyosam hep olur zaten :))) misal şimdi işten çıkıp az güneşle haşır neşir olsam önce bişeycik kalmaz , sonra da aklım işte kalır tekrar sıkılmaya başlarım :)))))) bebişe günlük yazsan?? iyi gelir belki... odasını boyadıın, temizlik yaptııın,, vs vs... şimdiden bilsin kıymetlerini bücürler :)
4nisan erken değil mi Can'ım 20haftalık oluyor musun o zamanDoktordan döndüm şimdi. Üçlü tarama sonucumuz temiz çok şükür. Doktor kramp için magnezyum ve hiç balık yemediğim için imom omega verdi. 4 Nisan'da ayrıntılı ultrasonumuzu bekliyoruz şimdi sabırsızlıkla:)
Arkadaşlar tekmeleri dışarıdan hissetmeye başladınız mı? Bizim tekmeleri artık karnıma dokunan hissedebiliyor :) Çok güzel bir duygu eşim de çok heyecanlandı.
Arkadaşlar tekmeleri dışarıdan hissetmeye başladınız mı? Bizim tekmeleri artık karnıma dokunan hissedebiliyor :) Çok güzel bir duygu eşim de çok heyecanlandı.
evet dur güzel fikir sağol bunları yazayım :)) arada sırada yazıyorum doktor kontrollerinden sonra falan da, hayatım boyunca pek günlük tutmayı beceremedim. süslü cümleler falan hiç beceremem zaten. hamilelikte çok özenmiştim aslında ama yine olmadı
ben de öyle ara ara yazıyorum hala :) aslında sonradan okuyunca keyifli oluyor, onlar da sever kesin akılları erdiğinde... hatta bana bahçeden koparıp verdiği ilk çiçeği yapıştırmıştım ben, soruyor açtığımızda "ben vermiştim di mi anne" diye :) öğretilmiş anı bile olsa güzel geliyor onlara :)
Yaaa kızlar benim 4. olmasina ragmen bu bebegimi cok az hissediyorum. digerlerini cok erken hissetmistim. ama daha zayiftim tabi hepsinde 55 kilolardaydim. bnda 67 kiloyum acaba dogura doğura vücut hissetmezmi oldu yada ic karnimmi çok büyüdü sonuçta gecen sene dogum yaptim :)) acikcasi bazen korkuyorum bu kadar tecrübeye ragmen minnakimi neden cok hiasedemiyorum. dr kontrolume daha 2 hafta var dayanmak biraz zor. ayrintili icin başka hastaneye gitmek zorundayim yaş riskim yüksek ciktigi için ayrıntılı yi kesin yaptiririm heralde. digerlerinde hic girmemistim. eve usg cihazi almak ne güzel olurdu :)
akşam olsa da gitsek artık diyorum ama saat hiç geçmiyoravm de boş ötesi, müşteri yok, iş yok, az dolaşayım desem illa birşey beğenip alıcam. mıhlandım kaldım mağazaya :)))) bari uyanık olsa da iyice görsek bebişi, bu kadar beklemeye hakettik artık :)))))
Arkadaslar merhaba. Allahim hepimize saglikli sihhatli hayirli dogumlar nasip etsin.
Kismetse agustos sonu eylul basi tahmini dogum tarihimiz. 16+2 gunluk hamileyim. Oglusum olacak:)
34 yasindayim,Ilk gebeligim ve 5.tup bebek tedavimde pozitifi gorduk. O yuzden istemeden de olsa sanirim fazla pimpirikleniyorum.
Ikili test sonucumuz temiz cikmasina ragmen doktorum 4lu testi de yapalim diyor. Hastanenin prosedurunun boyle oldugunu,bunu herkese soylediklerini ve son karari yine hastaya biraktiklarini soyledi doktorum. 2li testi temiz cikip yine de 4luyu yaptiran var mi?
Evet oluyorum insallah. Perinatolog ultrasonda baktı, ultrasonda 1 hafta ileride gözüküyor. Ona göre ayarladı :)4nisan erken değil mi Can'ım 20haftalık oluyor musun o zaman
Biz de her kontrolde ic organlara kemiklere fln bakiyoruz ayrintili ultrason 3 boyutlu oluyor farki cok daha detayli bir inceleme olmasi sanirim. Dr umun makinasi iyi ama cok cok mukemmel bir makina degil 3 boyutlu renkli fln degil mesela bu nedenle dr umun guvendigi bir goruntuleme merkezinde yaptiracagim detayliyi. Bildiklerim bu kadar.gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama riske atma girmeden at bi çikolata ağzınabizimki geçen sefer döndü sırtını ne yüzünü gösterdi ne kıpırdadı. ben bu sefer riske atmamayı düşünüyorum
ya o değil de bişey sorucam; benim doktorum daha doğrusu perinatolog 18. haftada kemikleri iç organları falan inceledi, bebiş izin verdiği ölçüde tabi. daha bakması gereken yerler vardı ama göremediği için kalp taramasıyla birlikte 21. haftada tekrar bakıcam dedi. şimdi bu detaylı usg mi oluyor? öyleyse neden 2 haftaya böldüler iç organlar ve kalp diye? değilse detaylının farkı ne? bilgisi olan varsa aydınlatsın lütfen :))
Sen naslsn cnmYok galiba ben birsey goremedim
gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama riske atma girmeden at bi çikolata ağzınabizimki geçen sefer döndü sırtını ne yüzünü gösterdi ne kıpırdadı. ben bu sefer riske atmamayı düşünüyorum
ya o değil de bişey sorucam; benim doktorum daha doğrusu perinatolog 18. haftada kemikleri iç organları falan inceledi, bebiş izin verdiği ölçüde tabi. daha bakması gereken yerler vardı ama göremediği için kalp taramasıyla birlikte 21. haftada tekrar bakıcam dedi. şimdi bu detaylı usg mi oluyor? öyleyse neden 2 haftaya böldüler iç organlar ve kalp diye? değilse detaylının farkı ne? bilgisi olan varsa aydınlatsın lütfen :))
merhaba, hayırlı olsun. yaptırdık biz de iki testi de. normal prosedürde var gerçekten. çünkü iki farklı maddenin daha taraması yapılıyor. zaten kan veriyorsunuz yine sadece. kolay bir test yani. bakılacak başka şeyler de varsa hepsini aynı kandan tahlil ediyorlar.
Biz de her kontrolde ic organlara kemiklere fln bakiyoruz ayrintili ultrason 3 boyutlu oluyor farki cok daha detayli bir inceleme olmasi sanirim. Dr umun makinasi iyi ama cok cok mukemmel bir makina degil 3 boyutlu renkli fln degil mesela bu nedenle dr umun guvendigi bir goruntuleme merkezinde yaptiracagim detayliyi. Bildiklerim bu kadar.
benimki de öyle yapıyor. sürekli ölçüyor kemikleri, iç organları gösteriyor vs vs.. ama tabi kendi baktığı için ayrıca bir doktora göndermiyor, ayrı bir ödeme de yapmıyoruz. detaylı ultrason da o işte. kalp kapakçıkları, böbreği şusu busu her detaya bakıyor ince ince. 18 erkenmiş ama girmişken bakayım dedi heralde, 21. haftada bakması normal yani, panikleme :)
çikolata da gerçekten işe yarayabiliyor. ilkinde de NST de uyuyor olunca şeker yediriyorlardı zaten :))) iyi hatırlattın saol
Tesekkurederim. Afp adli bir degere bakildigini soyledi doktor. Birkac arkadasimin doktoru 2li test temiz cikinca 4luye gerek yok demis ve yaptirmamislar. Benim de kafam karisti. Sizlere sormak istedim.
Bir de benim doktorum 18.haftada servikal ölçum yapacagiz dedi. Bunu da bircok kisi yaptirmamis. Sizler yaptirdiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?