2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

evet dur güzel fikir sağol bunları yazayım :)) arada sırada yazıyorum doktor kontrollerinden sonra falan da, hayatım boyunca pek günlük tutmayı beceremedim. süslü cümleler falan hiç beceremem zaten. hamilelikte çok özenmiştim aslında ama yine olmadı

Arkadaşlar tekmeleri dışarıdan hissetmeye başladınız mı? Bizim tekmeleri artık karnıma dokunan hissedebiliyor :) Çok güzel bir duygu eşim de çok heyecanlandı.

Benimde dün aksam oldu, hissetti ama cok cok az... :) cok güzel cok garip bir duygu yaaa... Allah tamamına erdirsin.

Arkadaslar merhaba. Allahim hepimize saglikli sihhatli hayirli dogumlar nasip etsin.
Kismetse agustos sonu eylul basi tahmini dogum tarihimiz. 16+2 gunluk hamileyim. Oglusum olacak:)
34 yasindayim,Ilk gebeligim ve 5.tup bebek tedavimde pozitifi gorduk. O yuzden istemeden de olsa sanirim fazla pimpirikleniyorum.
Ikili test sonucumuz temiz cikmasina ragmen doktorum 4lu testi de yapalim diyor. Hastanenin prosedurunun boyle oldugunu,bunu herkese soylediklerini ve son karari yine hastaya biraktiklarini soyledi doktorum. 2li testi temiz cikip yine de 4luyu yaptiran var mi?

Arkadaşlar tekmeleri dışarıdan hissetmeye başladınız mı? Bizim tekmeleri artık karnıma dokunan hissedebiliyor :) Çok güzel bir duygu eşim de çok heyecanlandı.

eveeet hatta yakalayabilirsen gözle bile görülüyor damar atması gibi :))

Yaaa kızlar benim 4. olmasina ragmen bu bebegimi cok az hissediyorum. digerlerini cok erken hissetmistim. ama daha zayiftim tabi hepsinde 55 kilolardaydim. bnda 67 kiloyum acaba dogura doğura vücut hissetmezmi oldu yada ic karnimmi çok büyüdü sonuçta gecen sene dogum yaptim :)) acikcasi bazen korkuyorum bu kadar tecrübeye ragmen minnakimi neden cok hiasedemiyorum. dr kontrolume daha 2 hafta var dayanmak biraz zor. ayrintili icin başka hastaneye gitmek zorundayim yaş riskim yüksek ciktigi için ayrıntılı yi kesin yaptiririm heralde. digerlerinde hic girmemistim. eve usg cihazi almak ne güzel olurdu :)

ben de öyle ara ara yazıyorum hala :) aslında sonradan okuyunca keyifli oluyor, onlar da sever kesin akılları erdiğinde... hatta bana bahçeden koparıp verdiği ilk çiçeği yapıştırmıştım ben, soruyor açtığımızda "ben vermiştim di mi anne" diye :) öğretilmiş anı bile olsa güzel geliyor onlara :)

akşam olsa da gitsek artık diyorum ama saat hiç geçmiyor avm de boş ötesi, müşteri yok, iş yok, az dolaşayım desem illa birşey beğenip alıcam. mıhlandım kaldım mağazaya :)))) bari uyanık olsa da iyice görsek bebişi, bu kadar beklemeye hakettik artık :)))))

inşallah diyorum :)) seninki yine kız farklı oluyor bizimki erkek, fırlatıp atmasın da bi köşeye bu ne aman ne okuyacağım diye

ama ilk hamilelik olmasa bile çok erkennn :) sıkılmayın hiç,,, benim de birkaç gündür başladı. hatta normalde hissetmezdim çünkü genelde uykuda olduğum bir saatti ve uyku tutmadığı için uzun uzun uzandım uyanık halde. bi baktım başladı tepiklemeye :) sizinki de gece uyanıyordur muhtemelen :)gündüz çok hareketliyseniz onlar sallanma etkisiyle daha çok uyuyor çünkü :)

gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama riske atma girmeden at bi çikolata ağzına bizimki geçen sefer döndü sırtını ne yüzünü gösterdi ne kıpırdadı. ben bu sefer riske atmamayı düşünüyorum
ya o değil de bişey sorucam; benim doktorum daha doğrusu perinatolog 18. haftada kemikleri iç organları falan inceledi, bebiş izin verdiği ölçüde tabi. daha bakması gereken yerler vardı ama göremediği için kalp taramasıyla birlikte 21. haftada tekrar bakıcam dedi. şimdi bu detaylı usg mi oluyor? öyleyse neden 2 haftaya böldüler iç organlar ve kalp diye? değilse detaylının farkı ne? bilgisi olan varsa aydınlatsın lütfen :))

merhaba, hayırlı olsun. yaptırdık biz de iki testi de. normal prosedürde var gerçekten. çünkü iki farklı maddenin daha taraması yapılıyor. zaten kan veriyorsunuz yine sadece. kolay bir test yani. bakılacak başka şeyler de varsa hepsini aynı kandan tahlil ediyorlar.

Biz de her kontrolde ic organlara kemiklere fln bakiyoruz ayrintili ultrason 3 boyutlu oluyor farki cok daha detayli bir inceleme olmasi sanirim. Dr umun makinasi iyi ama cok cok mukemmel bir makina degil 3 boyutlu renkli fln degil mesela bu nedenle dr umun guvendigi bir goruntuleme merkezinde yaptiracagim detayliyi. Bildiklerim bu kadar.

benimki de öyle yapıyor. sürekli ölçüyor kemikleri, iç organları gösteriyor vs vs.. ama tabi kendi baktığı için ayrıca bir doktora göndermiyor, ayrı bir ödeme de yapmıyoruz. detaylı ultrason da o işte. kalp kapakçıkları, böbreği şusu busu her detaya bakıyor ince ince. 18 erkenmiş ama girmişken bakayım dedi heralde, 21. haftada bakması normal yani, panikleme :)

çikolata da gerçekten işe yarayabiliyor. ilkinde de NST de uyuyor olunca şeker yediriyorlardı zaten :))) iyi hatırlattın saol

Tesekkurederim. Afp adli bir degere bakildigini soyledi doktor. Birkac arkadasimin doktoru 2li test temiz cikinca 4luye gerek yok demis ve yaptirmamislar. Benim de kafam karisti. Sizlere sormak istedim.
Bir de benim doktorum 18.haftada servikal ölçum yapacagiz dedi. Bunu da bircok kisi yaptirmamis. Sizler yaptirdiniz mi?

teşekkürler kızlar bilgi için.
kendi doktorum 22. haftaya kadar herhangi bir problem olup olmadığını önceden görebilmek adına bu taramaları bitiriyoruz demişti. hatta 15. haftada en son kendisi gördü o zaman da incelemişti iç organların hepsini. ama 18. haftada perinatolog tekrar baktı. 21. haftada yine perinatolog görücek bu sefer kalbi daha ayrıntılı inceleyecek. aynı klinikteler zaten birlikte çalışıyorlar. birlikte yapıyorlar takibi gibi birşey :) bu son randevudan sonra perinatolog ile işimiz biter heralde.
arada sırada renkli gösteriyor 3 boyutlu. hatta daha önce usg çıktısı da vermişti 3 boyutlu olarak.

bi soru daha, google görsellere bakınca 3 boyutlu ile 4 boyutlu arasında bi fark yok gibi sanki ama ne diyorsunuz? :)

ms-afp testini ben de yaptırmıştım. nöral tüp defekti deniyor ismine sanırım, omurilikte açıklık olup olmadığına bakıyorlar. internette şöyle bir açıklama yazıyor bununla ilgili:

"Nöral tüp defektleri (NTD’ler) fetüs gelişiminin erken döneminde ortaya çıkan ve değişik şiddet derecelerinde yaşam boyu komplikasyonlara neden olabilen bir bozukluklar grubudur. Gelişmesinin ilk 3-4 haftası içinde zigot içindeki spesifik hücreler sarmallaşır ve kenarları kaynaşarak omurilik, beyin, çevrelerini saran kemik ve dokuların temelini oluşturan dar bir tüp meydana getirir. Bu nöral tüpün oluşum süreci genellikle gebeliğin (gestasyonun) 28. gününe doğru, hatta birçok kadın gebe kaldığını anlamadan önce tamamlanmış olur. Tüp tüm uzunluğu boyunca uygun biçimde kapanmamış olursa açık bir yerden bir NTD oluşacaktır. Normalde omurilik ve beyin, beyin-omurilik sıvısı (BOS) tarafından sarılıp desteklenmekte, meninksler denilen dış doku katmanlarıyla korunmaktadır. Beyin ayrıca kafatasıyla, omurilik ise esnek bir koruyucu katman oluşturan omurlarla korunmuştur. Hastada NTD varsa beyin ve omuriliğin korunmasında bir veya birden fazla sayıda açık alan mevcuttur. Bu durum beynin gelişmesini olumsuz etkileyebilmekte ve omuriliği hasarlanmaya karşı korunmasız bırakmaktadır. Omurilik vücut hareketlerini kontrol eden sinirleri içermektedir. Oluşan herhangi bir hasar eşlik eden kaslar ve organları felç edebilir veya güçsüzleştirebilir.

Gelişen NTD tipi, şiddet derecesi, fetusun (anne karnındaki bebek) gelişmesi üzerine etkisi ve ileride oluşabilecek komplikasyonlar açıklığın nerede olduğu ve hangi dokuların etkilendiğine bağlı olacaktır.

NTD’nin nedeni bilinmemektedir. Bilim adamları genetik, çevresel ve beslenme bileşenlerinin var olduğuna inanmaktadır. NTD ile doğan bebeklerin yaklaşık % 95’inin anne ve babasında ailevi NTD hastalığı yoktur. Valproik asit gibi bazı kasılma nöbetlerini geçiren ilaçlar, annede diyabet gibi belli bazı hastalıklar artmış bir riskle ilişkilendirilmiştir. Annenin yeterli miktarlarda ve gebe kalma sırasında folat/folik asit alması ile risk azalabilirse de bu risk tamamen ortadan kalkmaz. (daha fazla bilgi için Tedavi bölümüne bkz).

Spinal disrafizm de denilen spina bifida NTD’nin en sık görülen tipidir. Nöral tüp omurga boyunca bir bölgede tamamen kapanmadığında spina bifida oluşmaktadır. Hastalık bulguları kişiden kişiye ve zamanla değişebilmektedir. Spina bifida defekt altında hasar oluşturma eğiliminde olduğu gibi az sayıda veya hiçbir, kısmen veya tamamen vücudun alt bölümünün güçsüzlüğüne, his kaybına veya felcine yol açabilmektedir. Komplikasyonlar da değişecektir. Hastaların yaklaşık % 80’inde zekâ düzeyi normal olmasına rağmen bazılarında öğrenme yetersizliği mevcut olacaktır. Fiziksel komplikasyonlar arasında Chiari malformasyonu veya hidrosefali (bkz NTD tipleri) mide-bağırsak bozuklukları, idrar yapma ve bağırsak işlevlerinde bozukluk, obezite, depresyon, tendonit ve lateks alerjilerine yatkınlık sayılabilir."

alıntıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…