inşallah diyorum :)) seninki yine kız farklı oluyor bizimki erkek, fırlatıp atmasın da bi köşeye bu ne aman ne okuyacağım diye
Evet ben de senin gibi düşünüyorum aslında cnm ben besikleri ve yataklarını ikea dan düşünüyorum . Dolap ve sifonyerlerini bebek mobilyacisina yaptiricam dediğin gibi o mobilyaların kokusunun cıkması baya bir zaman alıyor bir de inş olmaz ama benim erken doğum riskim olduğu için biraz da acele etmek istiyorum bakalım şu cinsiyetleri öğrenip hemen başlamak istiyorum artık :) çok eğlenceli olsa gerek bebeklerimiz icin alışveriş yapmak :)
teşekkürler kızlar bilgi için.
kendi doktorum 22. haftaya kadar herhangi bir problem olup olmadığını önceden görebilmek adına bu taramaları bitiriyoruz demişti. hatta 15. haftada en son kendisi gördü o zaman da incelemişti iç organların hepsini. ama 18. haftada perinatolog tekrar baktı. 21. haftada yine perinatolog görücek bu sefer kalbi daha ayrıntılı inceleyecek. aynı klinikteler zaten birlikte çalışıyorlar. birlikte yapıyorlar takibi gibi birşey :) bu son randevudan sonra perinatolog ile işimiz biter heralde.
arada sırada renkli gösteriyor 3 boyutlu. hatta daha önce usg çıktısı da vermişti 3 boyutlu olarak.
bi soru daha, google görsellere bakınca 3 boyutlu ile 4 boyutlu arasında bi fark yok gibi sanki ama ne diyorsunuz? :)
4 boyutlu olunca tamamen eş zamanlı görünüyor. 4. boyut ''zaman'' yani. bebeğin hareketlerini net şeklde izliyorsunuz,, parmağını emişini, anlık bir gülümsemeyi vs :) resmin dondurulmuş halinde fark belli olmuyor haliyle ama doktor muayene ederken çok fazla fark var.
Evet bende senin gibiyim aslında ilk önce liste yapıp sonra alışveriş yaparım cinsiyetlerin belli olmasını bekliyorum liste yapmak için ama şimdiden sabırsızım aslında :)
hmm zamanı hiç düşünmemiştim bak :)
Tamam canim nete hicc bakmadımya se min Çok üzme kendini,benim cevremde de cok fazla var bu durumda olup saglıklı sekilde dogum yapan... internete baktıgında gercekten cok moralin bozuluyor... Sacma sapan seyler yazıyor cogu zaman...
Kalkmam canim çok dikkat edecem artikDusuk olmaz cnm Allahin izniyle dinlenerek erken dogum riskinin onune gecmeye calisacaksin. 34 u tamamlasan rahatlarsin Allah in izniyle
Evet canım ben de o ihtiyaç listesini aldım eklemeler yaparak oluşturdum, eşime de kopyasını gönderdim :) Artık önceliklerimiz belli oldu en azından. Görünce aklımıza geldikçe yavaş yavaş tamamlarız. Bu arada bebek tekmesi aynı benim de öyle oluyor, damar çekmesi gibi :)MiniKivi yaptın mı listeni :) bak e-bebek in sitesinde bebek ihtiyaç listesi varmış ben de şimdi gördüm, ordan da faydalanabilirsin :)
Evet canım ben de o ihtiyaç listesini aldım eklemeler yaparak oluşturdum, eşime de kopyasını gönderdim :) Artık önceliklerimiz belli oldu en azından. Görünce aklımıza geldikçe yavaş yavaş tamamlarız. Bu arada bebek tekmesi aynı benim de öyle oluyor, damar çekmesi gibi :)
:) wala aslında ilkinde ben de pek ilgilenmemiştim doktorun kullandığı ne, farkı ne diye... çünkü zaten ileri düzey tarama için dahi 2D ultrason cihazı bile yeterliymiş. o yüzden herkes aynı cihaza giriyor diye biliyordum. sonradan öğrendik farklı olduğunu. olmasa da anlamazdım haliyle :))) yine de tabi ekstra bi güzellik oluyor an be an izlemek de... ama bu sefer de tadı damağında kalıyor insanın, eşim ilkinde espri yapıyordu çok mu pahalı bu hocam, eve alsak mı falan diye :) şimdi değişti biraz gerçibenim de biraz canım sıkılıyor birkaç gündür... eşimin ilk bebeğimizde (plansız olduğu halde) kalp atışını duyduğumuzda eli ayağı titremişti. arabaya bindiğimizde gözler mözler dolmuştu. her gittiğimizde aşırı heycanlanıyodu. doktor 3 hafta sonra gelin derse falan yok yok 2 hafta iyidir bekleyemeyiz diyordu. bu sefer çok soğukkanlı.. hatta bir iki gündür espri yapıyor bu kontrole yalnız gitsen olur mu falan diye.. bugün de hakikaten işi çıktı, randevuyu geç saate aldığımız halde napalım kendin git bu sefer falan dedi... acaip daraldım... yine hevesli, yine benden önce gitti kıyafet şu bu aldı... ama tabi doktora hiç yalnız göndermemişti beni. çok üzüldüm.. neyse sonradan aradı, ayarlıcam gelicem dedi de rahatladım... inşallah ilkini sevdiği kadar sevebilir bunu da... çünkü şu an aynı heycanı göremiyorum malesef... hiçbir şey esirgemiyor, maddi anlamda da manen de elinden geleni yapıyor. yorulmamam için ne gerekirse yardımcı vs ses çıkarmıyor. ama dediğim gibi, aynı parıltı yok sanki gözzlerinde (( hoş bugün bir arkadaşım da bana sen ne kadar sakinsin, hiç hamile diilsin sanki falan dedi... ama ben hep öyleydim zaten. hiçbir şeye aşırı sevinç gösteremem, hiçbir şey fazla heycanlandırmaz, kolay kolay duygusala bağlamam vs... acaba adamı da mı kendime benzettim sonunda
Bebegin ayaklari asagidayken tam da o noktada hissedersiniz. Ben 21. Haftadayim bebegi hala oralarda hissediyorum drum ayaklar asagidayken o sekilde hissetmen normal dedi gecen cumartesi. Ama tam tarif ettigin yeri dogru mu anladim bilemiyorum sanki rahmin alt bolgesi yani...kasiga dogruarkadaşlar ya, göbeğimden çok aşagıda kasıklarımın ortasında diyebilirim şişkinlik oluyor. gaz gibi. ama gaz olmadıgına eminim. artık bebeğin o bölgede olmaması gerekmiyor mu? bazen bebk hareketlerini çok aşagıda , bazen yukarıda hissediyorum. aşagıdaki hareketler can yakıcı oluyor ve yüzeyde baskı hissediyorum. yağ tabakam olmadıgı için hiç sağlık ocagındaki ebe dışarıdan hissetmemin normal oldugunu söylemişti. geçen hafta doktorum doğru düzgün ilgilenmedi. bebeği hissedemezsin falan diyince soramadım. başka doktordan randevu aldım şimdi ama bir hafta daha var ona. sizde oluyor mu böyle bir şey? normal midir bu baskıyla gelen ağrı. baskı içeri değil dışarı doğru oluyor ve dokununca daha çok ağrıyor.
bir de diyorlar ya bebeği aşağıda taşıma deyimi. öyle bir şey olabilir mi?
Iyiyim sukur Allah bugunumuzu aratmasın :)Sen naslsn cnm
Ben de tekmeyi aşağılarda hissettim dün ama baskı içeri değil dışarı doğru derken ne demek istediniz anlamadım.arkadaşlar ya, göbeğimden çok aşagıda kasıklarımın ortasında diyebilirim şişkinlik oluyor. gaz gibi. ama gaz olmadıgına eminim. artık bebeğin o bölgede olmaması gerekmiyor mu? bazen bebk hareketlerini çok aşagıda , bazen yukarıda hissediyorum. aşagıdaki hareketler can yakıcı oluyor ve yüzeyde baskı hissediyorum. yağ tabakam olmadıgı için hiç sağlık ocagındaki ebe dışarıdan hissetmemin normal oldugunu söylemişti. geçen hafta doktorum doğru düzgün ilgilenmedi. bebeği hissedemezsin falan diyince soramadım. başka doktordan randevu aldım şimdi ama bir hafta daha var ona. sizde oluyor mu böyle bir şey? normal midir bu baskıyla gelen ağrı. baskı içeri değil dışarı doğru oluyor ve dokununca daha çok ağrıyor.
bir de diyorlar ya bebeği aşağıda taşıma deyimi. öyle bir şey olabilir mi?
Canım bunlar hep hormonal inanki... erkekler zaten yapı geregi bizden cok farkli oluyorlar. Kimi zaman iclerinde yasiyorlar. Zaten suan hamileyiz diye bize de yasadiklari olumsuz seyleri yansitmiyorlar. Diyelim ki işiyle ilgili bir sikinti oldu bunu sana anlatamaz ama icinden morali bozuk oldugu icin de sana bu ilgisizlik heyecansizlik gibi gelebilir. Her evladinin onda yeri baska olacak emin ol. Gereksiz yere ne onu ne de kendini üzme:) wala aslında ilkinde ben de pek ilgilenmemiştim doktorun kullandığı ne, farkı ne diye... çünkü zaten ileri düzey tarama için dahi 2D ultrason cihazı bile yeterliymiş. o yüzden herkes aynı cihaza giriyor diye biliyordum. sonradan öğrendik farklı olduğunu. olmasa da anlamazdım haliyle :))) yine de tabi ekstra bi güzellik oluyor an be an izlemek de... ama bu sefer de tadı damağında kalıyor insanın, eşim ilkinde espri yapıyordu çok mu pahalı bu hocam, eve alsak mı falan diye :) şimdi değişti biraz gerçibenim de biraz canım sıkılıyor birkaç gündür... eşimin ilk bebeğimizde (plansız olduğu halde) kalp atışını duyduğumuzda eli ayağı titremişti. arabaya bindiğimizde gözler mözler dolmuştu. her gittiğimizde aşırı heycanlanıyodu. doktor 3 hafta sonra gelin derse falan yok yok 2 hafta iyidir bekleyemeyiz diyordu. bu sefer çok soğukkanlı.. hatta bir iki gündür espri yapıyor bu kontrole yalnız gitsen olur mu falan diye.. bugün de hakikaten işi çıktı, randevuyu geç saate aldığımız halde napalım kendin git bu sefer falan dedi... acaip daraldım... yine hevesli, yine benden önce gitti kıyafet şu bu aldı... ama tabi doktora hiç yalnız göndermemişti beni. çok üzüldüm.. neyse sonradan aradı, ayarlıcam gelicem dedi de rahatladım... inşallah ilkini sevdiği kadar sevebilir bunu da... çünkü şu an aynı heycanı göremiyorum malesef... hiçbir şey esirgemiyor, maddi anlamda da manen de elinden geleni yapıyor. yorulmamam için ne gerekirse yardımcı vs ses çıkarmıyor. ama dediğim gibi, aynı parıltı yok sanki gözzlerinde (( hoş bugün bir arkadaşım da bana sen ne kadar sakinsin, hiç hamile diilsin sanki falan dedi... ama ben hep öyleydim zaten. hiçbir şeye aşırı sevinç gösteremem, hiçbir şey fazla heycanlandırmaz, kolay kolay duygusala bağlamam vs... acaba adamı da mı kendime benzettim sonunda
Canım bunlar hep hormonal inanki... erkekler zaten yapı geregi bizden cok farkli oluyorlar. Kimi zaman iclerinde yasiyorlar. Zaten suan hamileyiz diye bize de yasadiklari olumsuz seyleri yansitmiyorlar. Diyelim ki işiyle ilgili bir sikinti oldu bunu sana anlatamaz ama icinden morali bozuk oldugu icin de sana bu ilgisizlik heyecansizlik gibi gelebilir. Her evladinin onda yeri baska olacak emin ol. Gereksiz yere ne onu ne de kendini üzmeilk kaybimizi yaşadigimizda esim bana benim gibi uzulmuyor gibi geliyordu 4 gun sonra uzerini degistirirken vucudunda bir takim kabarikliklar farkettim bir iki taneydi.. gun gectikce sayilari artti ve cicek gibi açıyorlardı resmen... bir haftanin sonunda baktim olacak gibi degil gittik dr a... gül hastaligi diye birsey... cok uzuntulu bir hadisenin ardindan olurmuş ve tuhaf gelecek ama tek caresi bir krem ve ilgi alaka... kendimi biraktim basladim bununla ilgilenmeye her aksam kremini surerken söyle diyordum. Aman gulleri cok severim diye güller mi acmis benim kocam...fln fln zaten erkekler buyumeyen cocuk gibiler neyseki bir haftaya iyilesti ve ben esimin bu kadar hassas bir kisi oldugunu icine attigini hic bilmiyordum.
Cok gecmiş olsun. Vücut biryerlerden tepki veriyor...Bende vitiligo hastaligi var. Stresten vucutta beyaz lekeler cikiyor. 2 sene cok sıkıntılar cektik cocuk olmuyor diye ve her negatif sonuclanan tedaviyle birlikte moralimizin bozuldugu anlar oldu. Malesef gecen gun esimde de vitiligo ciktigini farkettik ve cok uzuldum
Erkekler bence de senin dedigin gibi bizler gibi hemen duygularini belli etmiyorlar ve bize yansitmamak icin daha cok iclerine atiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?