MerhabaArkadaslar merhaba. Allahim hepimize saglikli sihhatli hayirli dogumlar nasip etsin.
Kismetse agustos sonu eylul basi tahmini dogum tarihimiz. 16+2 gunluk hamileyim. Oglusum olacak:)
34 yasindayim,Ilk gebeligim ve 5.tup bebek tedavimde pozitifi gorduk. O yuzden istemeden de olsa sanirim fazla pimpirikleniyorum.
Ikili test sonucumuz temiz cikmasina ragmen doktorum 4lu testi de yapalim diyor. Hastanenin prosedurunun boyle oldugunu,bunu herkese soylediklerini ve son karari yine hastaya biraktiklarini soyledi doktorum. 2li testi temiz cikip yine de 4luyu yaptiran var mi?
Merhaba
hayırlı olsun,insallah saglıkla kucagına alırsın bebegini... Benm doktorum gerek görmedi ama bazı arkadaslarıma doktorları yapalım demiş.Bu sanırım doktorla alakalı bir durum.Zaten sende kötü bir durum olsa,bir suphe vs olsa emin ol doktorlar söylemekten cekinmiyorlar,herseyi acık acık söylüyorlar aklına kötü bir sey gelmesin hemen :)
ms-afp testini ben de yaptırmıştım. nöral tüp defekti deniyor ismine sanırım, omurilikte açıklık olup olmadığına bakıyorlar. internette şöyle bir açıklama yazıyor bununla ilgili:
"Nöral tüp defektleri (NTD’ler) fetüs gelişiminin erken döneminde ortaya çıkan ve değişik şiddet derecelerinde yaşam boyu komplikasyonlara neden olabilen bir bozukluklar grubudur. Gelişmesinin ilk 3-4 haftası içinde zigot içindeki spesifik hücreler sarmallaşır ve kenarları kaynaşarak omurilik, beyin, çevrelerini saran kemik ve dokuların temelini oluşturan dar bir tüp meydana getirir. Bu nöral tüpün oluşum süreci genellikle gebeliğin (gestasyonun) 28. gününe doğru, hatta birçok kadın gebe kaldığını anlamadan önce tamamlanmış olur. Tüp tüm uzunluğu boyunca uygun biçimde kapanmamış olursa açık bir yerden bir NTD oluşacaktır. Normalde omurilik ve beyin, beyin-omurilik sıvısı (BOS) tarafından sarılıp desteklenmekte, meninksler denilen dış doku katmanlarıyla korunmaktadır. Beyin ayrıca kafatasıyla, omurilik ise esnek bir koruyucu katman oluşturan omurlarla korunmuştur. Hastada NTD varsa beyin ve omuriliğin korunmasında bir veya birden fazla sayıda açık alan mevcuttur. Bu durum beynin gelişmesini olumsuz etkileyebilmekte ve omuriliği hasarlanmaya karşı korunmasız bırakmaktadır. Omurilik vücut hareketlerini kontrol eden sinirleri içermektedir. Oluşan herhangi bir hasar eşlik eden kaslar ve organları felç edebilir veya güçsüzleştirebilir.
Gelişen NTD tipi, şiddet derecesi, fetusun (anne karnındaki bebek) gelişmesi üzerine etkisi ve ileride oluşabilecek komplikasyonlar açıklığın nerede olduğu ve hangi dokuların etkilendiğine bağlı olacaktır.
NTD’nin nedeni bilinmemektedir. Bilim adamları genetik, çevresel ve beslenme bileşenlerinin var olduğuna inanmaktadır. NTD ile doğan bebeklerin yaklaşık % 95’inin anne ve babasında ailevi NTD hastalığı yoktur. Valproik asit gibi bazı kasılma nöbetlerini geçiren ilaçlar, annede diyabet gibi belli bazı hastalıklar artmış bir riskle ilişkilendirilmiştir. Annenin yeterli miktarlarda ve gebe kalma sırasında folat/folik asit alması ile risk azalabilirse de bu risk tamamen ortadan kalkmaz. (daha fazla bilgi için Tedavi bölümüne bkz).
Spinal disrafizm de denilen spina bifida NTD’nin en sık görülen tipidir. Nöral tüp omurga boyunca bir bölgede tamamen kapanmadığında spina bifida oluşmaktadır. Hastalık bulguları kişiden kişiye ve zamanla değişebilmektedir. Spina bifida defekt altında hasar oluşturma eğiliminde olduğu gibi az sayıda veya hiçbir, kısmen veya tamamen vücudun alt bölümünün güçsüzlüğüne, his kaybına veya felcine yol açabilmektedir. Komplikasyonlar da değişecektir. Hastaların yaklaşık % 80’inde zekâ düzeyi normal olmasına rağmen bazılarında öğrenme yetersizliği mevcut olacaktır. Fiziksel komplikasyonlar arasında Chiari malformasyonu veya hidrosefali (bkz NTD tipleri) mide-bağırsak bozuklukları, idrar yapma ve bağırsak işlevlerinde bozukluk, obezite, depresyon, tendonit ve lateks alerjilerine yatkınlık sayılabilir."
alıntıdır.
Aminn
Evet bi yandan da oyle dusunuyorum. Ufacik bir risk bile olsa hemen soylerlerdi diyorum. Yine de ilk gebelik oldugu ve tecrube olmadigi icin ister istemez insan merak ediyor diger hamisler neler yapiyor diye:)
Tesekkurederim. Afp adli bir degere bakildigini soyledi doktor. Birkac arkadasimin doktoru 2li test temiz cikinca 4luye gerek yok demis ve yaptirmamislar. Benim de kafam karisti. Sizlere sormak istedim.
Bir de benim doktorum 18.haftada servikal ölçum yapacagiz dedi. Bunu da bircok kisi yaptirmamis. Sizler yaptirdiniz mi?
Canım hiç merak etme bunlar rutin testler. Bir şeyden suphelenildigi için yapılmıyor. Sonucuna göre değerlendiriliyor. Ben de yaptırdım 2li 3lü test. 4lü de yapılacak. Doktor hepsini istiyor.Aminn
Evet bi yandan da oyle dusunuyorum. Ufacik bir risk bile olsa hemen soylerlerdi diyorum. Yine de ilk gebelik oldugu ve tecrube olmadigi icin ister istemez insan merak ediyor diger hamisler neler yapiyor diye:)
Ya süper bende besiklerine baktım almayı düşünüyorum o zaman çok erken sayılmaz :)İkili paket ucuza gelmis gercekten. Jokerde 120x120 gordum 25tl ve tekliydi.
Gule gule kullan canim iyi gunlerde.
Amin insallah :) Biz buyuk seyleri halletmeye calisiyoruz once. Pek cinsiyeti de beklemedik aslinda unisex seylere baktik hep. arabasini aldik, mobilyalarini aldik, park yatagini aldik falan. Henuz kiyafete gecmedik:)
Evet canım Rabbim hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Aslında benim biraz acele etmemin sebebi 6. Aydan sonra yatarak geçirmek zorunda olmam erken doğum riskinden dolayı bakalım hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin Rabbim :)Yaaa cok güzeell ☺ Allah saglıkla kucagına almayı da nasip etsin inşallah,hepimizin tabiiibu arada aramıza hosgeldin.. ben daha alışverişe başlamadım... 6.ayda fln başlarız diye konuştuk eşimle ama grubumuzda hazırlıklara başlamış arkadaşlarımız var:)
Evet bende senin gibiyim aslında ilk önce liste yapıp sonra alışveriş yaparım cinsiyetlerin belli olmasını bekliyorum liste yapmak için ama şimdiden sabırsızım aslında :)Ben henüz başlamadım. Yani iki üç parça kıyafet tarzı şey aldım o kadar. Şu sıralar liste yapıyorum. Listem tamamlanınca yavaştan başlayacağım alışverişe.
Tesekkurler,hemen okuyorum:)
Amin çok teşekkür ederim hepimiz saglıkla alalım inşallah bebişlerimizi. Cinsiyet konusunda bende hep etrafımda erkek duyuyorum sanırım bu sene erkek patlaması yaşanıcak :) sağlıklı olsunlar da cinsiyet çok önemli değil . Bakalım 31 inde cinsiyetleri belli olucak üçüzlerimin bende hemen kıyafetlere başlamayı düşünüyorum :)Ufak tefek giysi ve tulumları cinsiyet belli olmadan aldık daha. Ama büyük eşyalar için biraz daha bekliyoruz. Gelecek ay kıyafetlerini koymak için bir şeyler seçeceğiz bir sonraki ay da beşiğini muhtemelen. Arada da karar verebilirsek bebek arabasını alacağız. Ama en azından bizim aldığımız ya da seçtiğimiz şeyler cinsiyet belirten şeyler değil, renkler hep unisex. Öyle devam edecek sanırım.
Cinsiyetlerde de erkekler önde gidiyor. Hatta kızlar zaten geriden geliyordu bir de patır patır erkek çıkmaya başladılar. Biz kız bekleyen annelerin hepsini bir telaş aldı 'acaba oğlumu kızım diye mi seviyorum?' diye. Hepimiz ayrıntılı ultrasonu bekliyoruz, küçük yaramazlar orada da kandıramazlar bizi diye.
Hayırlı olsun üçüzleriniz, hepsini vaktinde sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah.
Ay maşallah ben üçüzlerimle bu yolculuktan korkarken eminim dördüz gebelikle anne çok zorlu bir süreçten geçmiştir .bende onun gibi sağlıkla kucaklarım çocuklarımı inşallah . Rabbim herkese bebeklerine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin . Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)Hayırlı olsun üçüzleriniz. Sürpriz yapmışlar. Bu forumda tanıdığım birinin de dördüzleri oldu. Şimdi bir yaşındalar maşallah. Onları da yanlış hatırlamıyorsam 31.haftaya kadar gelmişlerdi
Ya süper bende besiklerine baktım almayı düşünüyorum o zaman çok erken sayılmaz :)
yok yaptırmadık. benim doktorum rutinde vajinal muayene yapmıyor.
Canım hiç merak etme bunlar rutin testler. Bir şeyden suphelenildigi için yapılmıyor. Sonucuna göre değerlendiriliyor. Ben de yaptırdım 2li 3lü test. 4lü de yapılacak. Doktor hepsini istiyor.
Hosbuldum teşekkürler inş Rabbim hepimize gönlümüzdekini nasip etsin. Zaten üçüz gebeliklerde 30. Haftayı geçmek çok olumlu olarak kabul ediliyor .inş bende elimden geldigince dikkat edip dinlenerek Rabbimin de izniyle zorlu süreci tamamlarım inşHoş geldiniz insallah gonlunuzdeki gibi olur. Ucuzlerde 32. Haftanin cok normal kabul edildigini biliyorum. 32 yi gecerlerse super olur tabi :)
En son 12 haftalıktım gittiğimde tahmini 2 kız 1 erkek gibiydi ama doktorum bu tahminler şu dönemde yanıltabilir dedi .aslında 14 haftalikken belli olur ama siz 15 haftalikken gelin o zamn kesin söyleriz bir daha yanılma payı olmasın dedi o yüzden bu ayın 31 ine aldık randevumuzu. Çok heyecanliyim :)15+5 te kız demişti doktorumuz degişmezsesizin belli degıldır sanırım henüz
Evet ben de senin gibi düşünüyorum aslında cnm ben besikleri ve yataklarını ikea dan düşünüyorum . Dolap ve sifonyerlerini bebek mobilyacisina yaptiricam dediğin gibi o mobilyaların kokusunun cıkması baya bir zaman alıyor bir de inş olmaz ama benim erken doğum riskim olduğu için biraz da acele etmek istiyorum bakalım şu cinsiyetleri öğrenip hemen başlamak istiyorum artık :) çok eğlenceli olsa gerek bebeklerimiz icin alışveriş yapmak :)yani aramızda 6 hafta var aslında ama bana erken diyenler oldu :) erken gibi geliyor ama mobilyalar nisan ortası hazır olacak mesela. söz verdikleri tarihte getirdiklerini varsayıyorum, zaten kokusunun çıkması en az 1 ay. 7. ayın sonunda olucam anca ütüler yerleştiririm ben onları :)) e bide beşik özel ölçü 90x130 cm yatak yok piyasada. özel ölçü yatağın gelmesi 1 ay sürüyor, çarşaf bumper falan desen onlar ölçüye göre olacak. o yüzden ben iyi ki almışız diyorum benim işler anca yetişecek gibi gözüküyor :)
okuyunca gözün korkmasın ama bilgi amaçlı kopyaladım sadece :) kendi sonucumu da ekleyeyim hatta fikir olsun :)
Eki Görüntüle 1970650
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?