2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Saolun kızlar :) Hindistan cevizi ve daha yoğun bir kremle düzelir inşallah. Şuan baya kuru :/
Saolun kızlar :) Hindistan cevizi ve daha yoğun bir kremle düzelir inşallah. Şuan baya kuru :/
merhabalar benimde cildim çok kuru özellikle ellerim ve bacaklarım yıllardır excipial lipo kremini kullanıyorum doktor tavsiye etmişti ve çok memnunum tavsiye ederim canım

merhabalar benimde cildim çok kuru özellikle ellerim ve bacaklarım yıllardır excipial lipo kremini kullanıyorum doktor tavsiye etmişti ve çok memnunum tavsiye ederim canım
Çok saol tavsiye için canım. :) İnşallah geçer benim de :)

Walla ben bebeklerin opulmesine karsiyim dun kaynanamda bana dedi dove dove severim diye bende malesef buyuyene kadar opturmuyoruz dedim bozuldu az
O konuda ben de hassasım ama gel de çevreye anlat. Minicik bebek öpülmeeeeezzz. Bacaklarını öpsünler yeter. El ve ayaklarını ağzına sokuyor bebek, sen elini öpersen ağzını öpmüş gibi bir farkı olmuyor. Ama anlatamayız şimdi küserler bir de.

Walla ben bebeklerin opulmesine karsiyim dun kaynanamda bana dedi dove dove severim diye bende malesef buyuyene kadar opturmuyoruz dedim bozuldu az
Sen annesisin elbette ama o da babaannesi.lütfen onları da hoş karşılayın.evladının evladı.onunda canı.yarın Birgün bizlerde anneanne babaanne olacağız.kadıncagız öyle dediğinde bozmanın bi anlamı Yok ki gülüp geçebilirsin.allah korusun bebişlerimizin başına bi iş gelse demezmisin ki keşke yavrum sağlıklı olsaydı da babaannesi öpseydi diye.anne olarak sen öpüp koklayacaksın.baba da aynı şekilde belki kardeşi ablası ağabeyi de.o kadıncağız da babaannesi.senin eşini büyütmüş.oda incitmeden sevecektir elbette.ama dışardan biri olur tabi ki severken seviyeli sevecek.ama lütfen birşey söylerken kalp kırmadan söyleyelim.onlarında sevmeye hakkı olduğunu unutmayalım.ne ekerseniz yaşlandığımızda onu biçeriz unutmayalım.

merhaba kızlar, bebek doğduktan 4-5 ay sonra işe dönmem gerekiyor, burda akrabamız yok bakıcı konusunu konuşuyorduk eşimle, ben bakıcıdan yanayım yabancı birine daha rahat söykersin herşeyi hem de yatılı olmaz diye, eşim teyzesini düşünmüş, eşi vefat etmiş kendisi yaşıyır, sürekli yanımızda kalır parasınıda veriririz diyor, kardeşim dedi annem de bir sene falan bakmayı düşünüyormuş kendince, ama ben annemi de istemiyoum, sürekli birlikte yaşadığında özel hayat kalmaz, annem de kendini karışmıyor zanneder ama herşeye müdahale eder bişey desen alınır falan baya sıkıntı olur eminim, iki taraftan da kimsenin bizimle kalmasını istemiyorum o yüzden, siz ne diyorsunuz bu konuda kızlar eşimi nasıl ikna edebilirim

kızlar tracy hug un kitapları bana ansiklopedi gibi geldi pek okuyamadım, daha faydalı hangi kitapları tavsiye edersiniz

Canım annen yatılı mı kalacak.yada teyzesinin kendi evi Yok mu bunlara cevap verirsen daha iyi yardımcı olabilirim

Ben de evde sürekli birinin kalmasını istemem. E özel hayatınız olacak, baş başa bir şey yapmak isteyeceksiniz, yıl dönümünüz olacak, işten stresli gelip kimseyle muhatap olmadan eşine ya da çocuğuna sarılıp kalmak isteyeceksin, banyodan çıkacaksınız kendi evinizmiş gibi değil de başkasının eviymiş gibi sürekli giyinik gezmek zorunda kalacaksınız. Yaptığı yemeği sever misiniz sevmez misiniz, evinizin kuralına uyar mı uymaz mı, arkadaşlarınız gelir geç saate kadar oturursunuz yaşlı insanlar rahat eder mi? Hadi bebeği zar zor uyutursun ya da uyutamasan da senin bebeğin yaptığı huysuzluk bile gözüne batmaz da başkasının yaptığı rahatsız eder. Anneniz bile olsa. Ben ev ev üstüne olayından hiç haz etmem, herkesin kendi evi olacak kapatacaksın kapını, dış dünya dışarıda kalacak. Ayrıca gün gelecek eşinle tartışacaksın, el alem niye duysun tartıştığını! Dediğim gibi anne bile olsa evin dışından biri olduğu için artık el alem sayılıyor evlendikten sonra.

Bir de eve girdikten sonra çıkması derdi var gelenin, hadi anneniz çıkar gider belki evde bekleyeni varsa falan ama o yaşlı kadına diyemezsiniz ki biz artık bakıcıya ihtiyaç duymuyoruz git sen evine diye, alınır. Benzer bir durumu ailem yaşamıştı evimize çöreklenenler gitmediler, huzur falan kalmıyor evde, kim olursa olsun. Hem bakıcının davranışından memnun kalmazsın, uyarırsın, baktın hala aynı kovar başka birini alırsın ama insan annesini ya da teyzesini kovamaz. Ters bir şey söylesen alınır, belki aranıza husumet bile girer. Valla iş başka arkadaşlık başka derler ya, bence kesinlikle bakıcı olayını bir iş olarak düşünün ve nasıl ki çok yakınla iş yaptığında hep pişman olursun, kazıklanırsın ya da yaptırdığın işten memnun olmazsın bir de aranızın bozulduğuyla kalırsın, bebeğine bakıcı diye yakınını almak da aynı şey bence. Aranızda nesil farkı var, sevmezsin bebeğe tavrını, sert çıkarsın kalbiniz kırılır boşu boşuna. Eşinle de aranız açılabilir bu yüzden.

Bence eşinize bunu anlatın, artılarını bir kenara yazın, eksilerini bir tarafa yazın. Özel hayatınızı, evdeki rahatınızı ve geri kalan her şeyi değerlendirip öyle verin kararınızı.

Çok güvendiğin biri varsa orada bakıcı olayı daha mantıklı.ama sen çok küçükken emanet edeceksin bebişi.4.5 aylık minicik bebek.gerçekten çok güvenilir biri olamalı.ben de uzak şehirdeydim annem ve kayınvalidem geldi yanıma dönüşümlü olarak 2 yıl.ama benim güvenebileceğim kimse yoktu.eğer senin de yoksa annenin gelmesinden yanayım.en azından 1 yaşına kadar.

Bence eşinin teyzesindense annenin gelmesi daha iyi. Hem ona nazın daha çok geçer, sanki eşinin teyzesi de her şeyine karışmayacak mı? Ayrıca 4,5 ay bakıcı için bence çok, çok erken.

Kızlar bugun saglik ocagindaydim bir kac konu hakkinda bilgim oldu paylasayim. Bazı kan testleri artik saglik ocaginda yapilmiyormuş bunlardan biri d vitamini seviyesi olcumu. Bir de bu tetonozun iki dozu gebelikte yapiliyormus 32 den sonra yapilmadigi icin engec ilk doz 28 ikinci 32 de yapilabiliyormus bilginiz olsun

Canim cok doqru soluyosun haklisin ama keske mesele sadece bebek sevdirmek olsa arada baska skntilar var ben tukuruqunu yalayan insandan hoslanmam ya oylesindir ya boylesindir yani bunlar ole insanlar 1.600 lira icin esimi silecekti az kalsin ole insanlar bide bebeqi istemeyip istemeyip simdi sevqi qosterisi yapmalari cok sacma qeliyo bana icimden qelmiyo onlara karsi bisey daha aqziyla kus tutsa yaranamazlar bana ole seyler yasadikki keske iyi olsalardida dediqin qibi bende bebeqimi.qozum kapali emanet etseydim :) ama artik bole seyler icin uzulmuyorum Rabbim hepimizin bebeqini saqlikli hayirli bi sekilde kucaqimiza almayi nasip etsin kimseyi kimseye muhtac etmesin Rabbim su mubarek kandil qunu amin :)

Calısmyrm cnm oylr normalde sakindr kırma dökme huyu hic yok aldigim oyuncaklar faln ilk gunku gibi durur biri ona vursa karslik vermez ama geldnmi tam geliyor dedigimi yapcaksnz diyor

Aslında biz de mantıklı olan her istediğini yaptık, ama böyle çıldırırcasına tutturmaz hiçbir şeyi. (2 yaş sendromu fenaydı tabi, onu dahil etmiyorum). Yalnız pedagog bize şöyle söylemişti : 1. Küsmek yok 2. Boşuna hayır demeyin, çünkü bu daha fazla inatlaşmasına, konunun uzamasına ve haliyle krize yol açar. Bunların yerine odağını değiştirmeye çalışın. Yani hem ağlatmamaya çalışmak hem de boyun eğmemek gerek. Mesela AVM ye dönmek için ağlıyor ama aynı derecede sevdiği başka birşeyle susuyorsa ona yönlenmek lazım... bana bırak ağlar ağlar susar diyenler de oluyordu ama katılmıyorum malesef, çünkü o da hiçbir açıdan iyi değil. Bir kere bu çocukla annenin arasında bir savaş değil, durumu o şekilde yönetmek çok yanlış. Öyleyse bile neden galibi biz yahut o olsun? Anne kazanmak zorunda mı bu mücadeleyi? Ayrıca hem sağlığı açısından iyi değil hem de kaile alınmayan çocuklar malesef ilerde başbelasına dönüşebiliyor(muş) imkanınız varsa bir iki seans da olsa pedagoga gidin. İnsana ne söyleyebilir nasıl çözebilir ki gibi geliyor ama inanın öyle değil.. çok rahatlarsınız...

ben bunu bir türlü beceremedim odak noktasını değiştir dikkatini dagit dediler ama en fazla bir kere ise yaramıştır ne istiyorsa ondan vazgeçirmenin imkanı yoktu ya istediğini yapicaktim yada aglayacakti sanırım benim kızım fazlaca inatti oyuzden halada bir şey doğru olduğuna inandiysa geri çevirmek zaman alıyor

ayy kıyamam
evet geceleri uyanıyormuş bende nedenine hiç bakmamışm
ya ben kına ve düğüne gidicem olumsuz etkilenir mi bebek bam bam seslerden kafayı yedim
Hiç birşey olmaz bence :) okuduğum kitaplardan şöyle diyordu "genelde dön makinası, elektrik süpürgesi, mikrodalga fırın gibi eşyaların sesleri ile hareketleniyorsa bebek ondan hoşlanmamıştır,onu kapatın bebeği uzun süre rahatsız etmeyin " dolayısıyla rahatsız olursa farkettirir bence :) çok hareketlenirse ortamdan uzaklaşmak gerekebilir

Ben sol tarafima da yatamıyorum sol kaburga kemigim kirik ve hala iyilesmedigi icin genelde saga yatiyorum.ondan mi oluyor acaba

Arkadaslar ben acayip duskunum eksiye bole badem kayisi caqlasi erik e onlarda tuzlanmadan yenmez cok seviyorum bi zarari olurmu ki karnim aqriyo asiiri yiyince ama dayanamiyorum.tuz zararli biliyorum aama napim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…