2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar istanbulda detaylı ultrason yaptıranlar varsa ne kadara yaptırdı ben nisa hastanesine gidiyorum 350 tl dedi daha uygun bulursam ona gitmek istiyorum
Bence aldigin fiyat cok iyi. Bizim yaptirdigimiz yerde 550 tl idi. Ama sigortam var o ödedi.

İcimden gecen şu bence bu bebisin sakin bir cocuk olacak :) sana kök söktürmeyecek. Insallah benimki de oyle olur. Tum hayalim bu yönde

E hani karadenizliler hamsi hesabi yapar ya benim icin de o hesap isim gucum kefeni yirtmak ama dedigim de dogru yani 32 den sonra herkes bir nefes alir
aynen canm aynen inşaallah hayırlısı ile sağlıkla geçsin günlerimiz 32 değil 38 i rahatça görelim inşallah :)

Bugün bebeğimi hissettim ilk kez, mutluluktan öyle bir bağıra bağıra konuştum ki kızımla, 2 tekmeden sonra kesti hareketi, korktu mu ne yaptı yazık.

Doktorum da bana aynısını söyledi, şimdi oralar geriliyor, çok normal, hatta ilerleyen aylarda ayrılıyormuş gibi hissedersin dedi. Olsun bakalım, sağlıkla doğsun da hissedelim biz ağrı.

Yenidoğan hacamatını duydunuz mu?
Bi tanıdığımız tavsiye etti bu sabah ve kendime gelemedim hala

Okurken bile aklım çıktı, bir de okuduğum sitede kanı silmemek kesiklere dokunmamak gerekiyor diyor. Ben doğduğunda nasıl zarar vermeden dokunacağımı hesaplıyorum, bir yerde de kanı silmemek lazım diyor. Dokunanı parçalarım valla.

Kızlar güneş kremi olarak ne tavsiye edersiniz ? Bir yerde güneş kremi kullanılmazsa lekeler kalıcı oluyor diye okudum da krem almaya karar verdim

Ben de doktoruma sordum, Solante Pregna 50 faktör önerdi, hamileler içinmiş zaten bu krem.

kızlar 24.hfta gbi yani nisanın son haftası alışverişe gidelim diyoruz erken mı olur nasıl olur kafam karışık ?????

Peki cnm onerebilcegin varmi

Biz Bakırköy'de İstanbul Pediatri Kliniğine gidiyoruz. Orada Şeyla İbrahimoğlu var. Çok sempatik, güleryüzlü ve halden anlıyor :). Mesela Ayşe'ye denver testi de yaptı. Ben hayatta cevap vermez diyordum ama çok güzel uyum sağladı teste bile. Hatta mutlu oldu... test sonucuyla beraber çocuğa uygun aktiviteleri vs de liste halinde veriyor. Bir de bakın çocukta eğer terbiyesizlik boyutunda değil de ne istediğini çok iyi bilen tavırda bir inat, etrafa karşı aşırı hassasiyet, daha ince bir duygusallık vs olması bazen iyi şeylerin de göstergesi olabiliyor. O zaman farklı şekilde davranmak gerekiyor. Yani gelişimi zayıf, normal yahut ileri olan çocukların aynı davranış ve tutumları farklı anlamlara gelebiliyor. Pedagog bu konuda sizi çok iyi yönlendirecektir. Mesela kızımız çok ufak bebekken dahi doktorunun sokağına girer girmez kıyamet koparmaya başlıyor, durmadan ağlıyor... randevumuz yoksa bile önce onu alıyorlar çünkü herkes donup kalıyor o halini görünce. hatta gittiğinizde böyle bi kız geliyormuş size adı ne deseniz direk Ayşe derler. O kadar feci bir durum. Diğer çocuklarsa en fazla muayene olurken ağlayıp odadan çıkınca susuyor. Oysa bizimki iğne dahi olmasa hiçbir şekilde sakinleşmiyor, yolda bile iç geçirmeye devam ediyor. Bize kalsa şımarıklık der geçeriz. Oysa doktoru olaya tamamen farklı boyutta baktığı ve pedagog görüşünü takip ettiği için bu tarz çocukların algısı çok açık, ayrıca kendi alanlarına vücutlarına dışarıdan müdahele edilmesinden nefret ederler vs vs diyor. Bizi rahatlatmaya çalışıyor. O zaman biz de evet kendince mantıklı bir sebebi var diye düşünüp hem sinirlenmiyoruz hem de ona göre davranıyoruz. Kesinlikle yüzde yüz tavsiye edeceğim bir klinik yani... sadece pedagoji anlamında değil, doktoruna da tanıdığımız kim gitse boşuna başka yerlere gidip hastalıktan günlerce süründürmüşüz çocuğu diyor ve oraya devam ediyor... sizin de aklınızda olsun :)

Bence olmaz, parça parça almak lazım. Sonra hepsi birden çok zor olur. Biz 22. haftada gideceğiz dolabını almaya, beşiğe de bakacağız eğer seçebilirsek onu da bu aralar alırız. Bebek arabasını da yine bu ay ya da gelecek ay alacağız. Yani çok zaman geçmeden büyük şeyleri almış olacağız. Ufak tefekler kalırsa kalacak.

Oyun klübü Nasıl bişey canım

Biz my gym'e yazdırdık. Onun dışında gymboree vs gibi yerler de var. Ben başka yere de götürdüm deneme dersine ama en çok my gymden memnun kaldık. Öğretmenleri akademi mezunu çocuklar. Aşırı sabırlı ve güleryüzlüler... hem anaokulu gibi faaileylet yapıyorlar hem de spor yapıyorlar.. haliyle çocuk da tatmin oluyor kaliteli zaman geçirdikçe.. hem de yaşıtlarıyla beraber olduğu için gelişimini daha iyi takip edebiliyorsunuz..

kızlar selam tarama yapıldı bugün çok şükür herşey yolunda 400 gr civarında haftasıyla uyulu bi cimcime. Aşırı hareketli bi çocuk bu diyor doktor muayene olurken eli ayağı durmadı beni sürekli teklemedi rahatsız oldu aletten galiba İsim konusunda size bişey danışmak istiyorum ben kızıma Nisa ismini vermek istiyorum ama eşim pek gönüllü değil sizce yanına Beren nasıl olur kulağı tırmalıyor mu ? Normalde çift isim taraftarı değilim ama eşiminde gönlü olsun bi de berende çok hoşuma gitti anlamı da güzelmiş. Nisa Beren sizce nasıl fikrinizi alsamya da nisa ile uyumlu başka öneriniz var mı

kv meraklı cnm annem de şimdi biz bursa'ya gidicez alışverişe toplu yaparız beşik kıyafet araba hepsine bakarız mayısta benm işyerim yoğun oluyor izin alamam haziran sonunda doğum iznine cıkıcam ondan sonra da ağırlaşaıcm ve havalar yakacak sıcakta bu açıdan çok iyi olacak inşaallah

Valla bizimkiler de meraklı, dünya kadar şey yapmışlar, almışlar şimdiden. Güzel ama hevesli olmaları insan mutlu oluyor. İyi tek seferde halledebilirseniz güzel olur, tek seferde yorulursunuz biter. Tek seferde halledecekseniz gitmeden önce naçizane tavsiyem her üründen biraz araştırıp iyisini kötüsünü bilip gidin. Öyle yapın ki satıcının pohpohlamasıyla sonradan sevmeyeceğiniz bir şey almış olmayın. Ben aklımda olan ürünleri not alıp öyle gitmeyi planlıyorum, aynısını almam belki ya da bulamam ama en azından neyi almayacağımı bilirim diye düşünüyorum.

Aynen sıcaklar arttıkça hepten azap olacak dışarılar, koca göbeklerimizle iki saatte iki mağaza zar zor gezeriz o zaman

aynen canm istediğim araba ve beşik modelleri akılmda ve her daim netten araştrma yaparda giderm zaten hastane çıkışlarına fiyatlarına kalitesine bakıyorum zaten burdan da netten de içim rahtlkadı kastım kendmi erken mi diye bian

Kızlar cevap yazmadınız adet agrınız oluyormu böyle yumurtalıklarınız agrıyormu??

Kızlar hamile kaldıktan sonra kvlerinizin tavırları Nasıl değişti mi, benimki şehirdışında beni hiç aramıyor ben haftada bir arıyorum o kadar, beni hiç arayıp sormaz, pek bişey de almıyor anladığım kadarıyla bizim ilk çocuğumuz ama başka torunları da var özenmiyor sanırım

Kizlar banada yardimci olurmusnuz isim konusumda bi kizim var adi elvin simdi bi kizim daha olacak ama bi isim bulamiyoruz icime sinmiyor. Elvinle cok uyumlu bi isim olmasi sart değil yeterki güzel anlamli olsun onerilerinizi bekliyorum

Yoo hiç değişmedi. Biz zaten 7-8 günde 1 konuşuyorduk. Onlar başka şehirde yaşıyor. Bu aralar aramız daha da soğuklaştı sanki. 1 ay sonra görümcem evlenicek, onun düğün işleriyle uğraşıyor. Bana öyle geliyor ki kız tarafı bebeği daha çok sahipleniyor. Eminim kendi kızı hamile olsaydı her şey daha farklı olurdu. Halbuki şimdi de oğlunun çocuğu ama 7-8 günde bir konuşmak yetiyor demek ki. Yapıcak bir şey yok, ben zaten o tarafa karşı hep saygımı koruyorum ama pek fazla samimi olmuyorum. En iyisi o gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…