2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Cnm icinden geliyirsa koy tabi ki ama cok fazla Nisa ismi var son birkaç yıldir.

Kızlar cevap yazmadınız adet agrınız oluyormu böyle yumurtalıklarınız agrıyormu??

Yumurtalıklarım değil de kasıklarım ağrıyor, zaman zaman karnıma bir ağrı giriyor, belim ağrıyor. Doktora sordum, normal dedi. Siz yine doktora gittiğinizde sebebini sorarsınız ama genel olarak hamilelik boyunca ağrıların pek çoğu normal deniyor. Belki bebeğin hareketindendir, belki gaz sancısıdır, belki rahmin genişlemesinden dolayıdır sizin ağrılarınız da. Çok panik yapmayın, kendinizi yormamaya çalışın. Tabi içinizde korku ya da merak varsa doktorunuza sormayı ihmal etmeyin.

Bence böyle şeylere takılmamak gerekiyor. Haftada bir konuşmak için gayet normal bir düzen değil mi? Bazen zaman geliyor annemlerle de 1 hafta konuşmadığım oluyor benim, takılmayın bence. O da belki sizden bekliyordur, belki küçükler arar diye düşünüyordur. He bir şey almaması ve ilgilenmemesi üzer tabi, insan heves etsin herkes istiyor ama belki onlar da daha erken diye düşünüyorlardır. Bizim vücudumuz değişiyor, her haftasını sayıyoruz değişiklikleri, büyümesini fark edebiliyoruz ama uzakta olan insan için öyle değil ki, onlar için sadece bir haber bu. Güzel bir haber ama yanınızdaki insanlar gibi olmaz. Eğer hiç aramamaları rahatsız ediyorsa eşinizle konuşurken laf arasında hafif bir sitem edin, 'hiç aramıyorlar, heves etmiyorlar gibi geliyor, üzülüyorum' deyin, eşiniz de annesine laf arasında çıtlatır, eğer onlar ihmal ettiklerini ya da sizin alındığınızı fark etmedilerse ona göre davranırlar. He hala aynı şekilde devam ediyorlarsa o zaman haklısınız, istediğinizi yapın

dr.a sorduktan sonra bni de bilgilendirirseniz çok sevinirim inş. kötü birsey yoktur

amin canim inş

Tamam cnm rabdevumu alinyr

Oğlum tekme atıyor. Ama doktora her gittiğimde karnım ağrıyor dedim oda kan görmediğin sürece hersey normal dedi.. 2 gündür cok olmasada böyle agrıyor sırtımda agrıyor.. ama işte ilk olunca hersey korkutuyor..

Kızlar cevap yazmadınız adet agrınız oluyormu böyle yumurtalıklarınız agrıyormu??
Yumurtalık degil de yorulunca kasiklarim ağrıyor biraz.
Kizlar banada yardimci olurmusnuz isim konusumda bi kizim var adi elvin simdi bi kizim daha olacak ama bi isim bulamiyoruz icime sinmiyor. Elvinle cok uyumlu bi isim olmasi sart değil yeterki güzel anlamli olsun onerilerinizi bekliyorum
Elçin olabilir mi uyumlu olarak bilemedim:)
Bizde değişiklik yok ama bir şey de almıyor. Bize kimse bir şey almıyor henüz gerçi:)) Böyle şeylere hiç takmıyorum ama. Kimseden bir beklentim yok açıkçası çünkü. Aslında hoş da oluyor. Yani işte dünyada günde kim bilir kaç çocuk dünyaya geliyor biri de bizimki abartmaya gerek yok gibi :))) Diğer türlü düşününce insan beklentiye giriyor.

Rahim kasları gerildiği ve rahim büyüdüğü için oluyor çoğu ağrı. Korkmayın. Çok şiddetli ve kanamalı olursa doktora görünün.

dr.a sorduktan sonra bni de bilgilendirirseniz çok sevinirim inş. kötü birsey yoktur

Sordum geldim, normal dedi doktorum. Karın kafesi ve bacakların vücuda bağlı olduğu yerler bağlardan oluşuyor, içeride bebeğiniz dışarıda kanınız büyüdükçe o bağlar geriliyor ve gerildikçe de ağrı yapıyor dedi. Hatta ilerleyen aylarda çatı ayrılıyor gibi gelecek size ama normal ve beklenen şeyler dedi. İçim rahatladı o yüzden, benim özellikle bacaklarımı kaldırdığımda ağrıdığı için korkuyordum normal doğuma engel olan bir sorun çıkar diye ama sorun yok şimdilik. Zaten doğum yöntemi konuşmak için de erken ama en azından normal olduğunu biliyorum artık :)

kızlar 24.hfta gbi yani nisanın son haftası alışverişe gidelim diyoruz erken mı olur nasıl olur kafam karışık ?????
bence erken değil canım kizimda bizde aynı haftalarda bir kerede yaptık alışverişi madem Bursa'ya gitmeyi düşünüyorsun almak istediklerini araştır bir liste yap gidince ilk onlara bakarsın sonrada hosunuza gideni alırsınız

Kızlar şöyle bir şey okumuştum aklıma gelmişken paylaşayım. Okuyun aklınızda bulunsun.

evet başlık basit ve saçma gibi gelebilir.gebe olan kadinlar, bu yazımı mutlaka okuyun.
sanci kelimesini duyunca akliniza "ağrı"
gelir. işin aslı öyle değil.
siz gebe iken, ozellikle 26.haftalarda yada 32.haftada sancı hissedebilirsiniz, yada sancı hissetmeden sancı durumu yaşayabilirsiniz.
işte bu durumda, nst adlı bir cihaz ile sancılarınız ölçülüyor.ve hekimler gerekli işlemi size uyguluyorlar.
32 haftalik gebe olan eşimle, 2 gün önce ürologa gittik.ürolog bizimle işi bitince ayaküstü kadin doğumcuyu gördü.aralarinda 1 cümle geçti, ve eşimi nst cihazına bağladılar.nst de sancilar periodik olarak 90-100 cikti.
bunun anlami, doğuma çok yaklaştınız.
halbuki 8 haftamiz daha vardi.
şimdi işin ilginç yanina geldik.eşimde zerre bir ağrı, sancı hissi yoktu.
doktorumuz dedi ki, hasta yoktur, hastalık vardır.ve gerekli tedaviyi uyguladi.
doktora su sekilde bir soru sordum.
evinde agri sizi hissetmeyen bir kadin bu durumu nasil anlayip, erken tedbir alabilir?
siz soyleyin bende ulaştırabildiklerime ulaştırayım dedim.
göbek deliğinizin azicik uzeri, sag yada sol tarafa (bebeğin sirtinin olmadiği yer) ki burasi rahim oluyor.elinizle bastirdiğinizda basket topu gibi gergin ise, sanciniz olabilir ve siz bunu hissetmiyor olabilirsiniz.
futbol topu, sertliğinde olmalı dedi.
ve arkadaşlar, eşim son 2 gündür bu şekilde karnim sert gergin diyordu.hastaneye yatmadan önceki gün gittiğimiz eşimin doktoru bu durumu anlayamamiş ve bizi uyarmamıştı.
gerçekten herkes kendisinin doktoru olmali, ama tedavi ve teşhisi kesinlikle hekimlere birakmali.

Benim kayinvalidemde haftada bir kere arar bişey alirmi bilmem kendi bilir ben ne kendi annemden nede kayinvalidrmden bişey beklemiyorum isteyen alır teşekkür ederim istemeyen almaz bu biraz da istemekle alakalı bir durum isteksiz yapılacak zoraki yapılacak işten hayır gelmez

ay
ay canım Allah razı olsun icime su serptim ins bzde öle hayrlı haberler alırız

Evet gerçekten her şey korkutuyor. 22. haftaya girdim ve hiç hissetmemiştim henüz bebeğimi bugüne kadar. Sanki geçen hafta karnım da hiç büyümüyor gibiydi, ben de panik yaptım. Randevuma kadar bekledim ama zavallı bebeğime neler etmedim ki, elim tüm gün karnımda "hadi anneye bir tekme kızım, hadi sağ kroşe, hadi bakalım korktun mu yoksa ha ha" falan diye el kadar bebeğe kafa tuttum. O hareket etmedikçe ben panik oldum. Hep içimde bir korku vardı randevuma kadar. Ama hem ultrasonda kımıl kımıl görünce hem de hissedince rahatladım. Doktorum da boşuna panik yapmışsın, bazen o hareket etse de sen hissetmez ya da ayırt edemezsin, 25. haftaya kadar hissetmemen normal olabilir dedi. Hatta şimdi de düzenli hareket bekleme, 30. haftaya kadar hareketleri çok düzenli olmayabilir dedi. Tabi ben rahatladım, bir de sağlıklı görünüyor, detaylıda sorun çıkmazsa artık bir sorun olacağını sanmam dedi hepten rahatladım. Huooop şimdi bekle bizi alışveriş

Kızlar benim fazla bişeye ihtiyacım yok malum ikinci bebek bı kafamı kurcalayan bebek arabası vardı onuda aldık bitti kendim için sadece sabahlık ve gecelik takım alicam hastane için ama ev için de pijama takımı alsammi acaba diyorum sıcaklarda pijama giyilmezmi yada kararsız kaldım

Ay gecelikte hiç uyuyamam ben kafama çıkar hep :)) Pamuklu pijama iyi olur bence. Terletmez de hem.

Bence bol bir askılı atlet ya da tişört ve beli sıkmayacak bir şort ev için ideal olur. Zaten ağustos ayında doğuracağız, bir de zırt pırt ter basacak. Bence pijama giyilmez. Tabi daha önceden doğum yapanlar da bir değerlendirsin bu dediklerimi olur mu olmaz mı diye ama benim ağustos sıcağında derimi soyup kenara bırakasım geliyor bazen fazladan kıyafet korkunç :)

Ay gecelikte hiç uyuyamam ben kafama çıkar hep :)) Pamuklu pijama iyi olur bence. Terletmez de hem.
Canım gecelik hastane için hastanede gecelik bence en rahatı cunki kanama yüzünden tuvalete kalkiliyor yine doktor geliyor kontrole yatarken hemen yukarı topluyorsunuz
bende aynı şekilde düşündüm aslında kızımı Şubat'ta doğurdum ve o soğukta şıpır şıpır terledim şimdi birde yaz olucak ev için rahat bol tişört altında yine rahat kıyafetler daha mantıklı

Ben sol tarafima da yatamıyorum sol kaburga kemigim kirik ve hala iyilesmedigi icin genelde saga yatiyorum.ondan mi oluyor acaba
Mümkün canım, sağ tarafa yatmak sırt üstü ya da yüz üstü yatmaktan daha iyidir ama yine de ödem yaparmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…