2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Sağlık ocağındaydım bugün tek dozun anlamı Yok 2 vurmanız Laz'ım dediler. Ben henüz yaptırmadım.
Ben ıkı hafta onceydi sanırım ilk dozu yaptırdım. Bana 4 dozluk bir aşı takvimi verdiler. 2. doz yapıldığı tarihten 1 ay sonrasına denk geliyor. Diğer iki doz ise gebelikten sonraya geliyor. Yani 2. doz 1 ay sonra, 3. doz 6 ay sonra, 4. doz 1 yıl sonra gibi..

Evet bana da öyle söylediler, eğer o dozların hepsini yaptırırsan ömür boyu koruman oluyormuş ama gebelikte 1 tanesinin hiç bir anlamı Yok, minimum 2 tane yaparsan koruma sağlar dedi hemşire.

evde ates ölcer yok ama bana göre vücudum bir hayli sıcak braz daha bekleyelim dedik gecmezse bir acile gdelim dedik ama dr.da hamilelere ilac vermiyo ya o yzden kararsz kaldim.çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin

iyi akşamlar kızlar ben dün duştan snra dşarı ckmıstım yemeğe gttik braz üşümüstüm bugün burun akıntısı ve ateşim var sizce ne yapabilirim ?
Canım parol içebilirsin ve taze zencefili ince ince doğra 4-5 dilim 1-2 dilim de limon dilimi kupaya koy üzerine sıcak su ekle 4-5 dk demlenmesi bekle günde 2 kupa içebilirsin bol sıvı tüket bana iyi gelmişti bunlar

Evet canım uygulama olarak indirdim, belli bir kısmı ücretsiz. Onlar yetiyor ama ücretli olan adımları da satın alabiliyorsun. Ücretsiz kısmı yapsan bile yeter diye düşünüyorum. :)
Adını öğrenebilirmiyim canım uygulamanınrica etsem

S sakyuz arastirmis sanirim,iki isim verdi. Ben her hastanede perinatolog bakiyor saniyordum. Ilk hamilelik ya,hicbir seyden haberim yok dogal olarak:)

evde ates ölcer yok ama bana göre vücudum bir hayli sıcak braz daha bekleyelim dedik gecmezse bir acile gdelim dedik ama dr.da hamilelere ilac vermiyo ya o yzden kararsz kaldim.çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin
Yok canım öyle düşünme, veriyorlar ilaç gereken durumlarda hamilelerde kullanılabilen ilaçlar var. Eğer vücudunda sana ve bebeğine zarar verecek bir enfeksiyon varsa, ilaç kullanmak daha faydalı tabii ki doktor reçetesiyle. Her ilaç gebelikte kullanılamaz ama bazı ilaçlar hamileler için uygun ve doktor yazıyor. Ben daha ilk aylarca ciddi enfeksiyon kapmıştım ve antibiyotik kullandım mesela.

S sakyuz arastirmis sanirim,iki isim verdi. Ben her hastanede perinatolog bakiyor saniyordum. Ilk hamilelik ya,hicbir seyden haberim yok dogal olarak:)

Evet benim sordugum hastanelerde de perinatolog yoktu, radyolog bakıyor dediler. Ben de iyi bir perinatolog buldum kendi özel muayenesi olan, fiyatları da çok farklı değildi ona gidiyorum detaylı görüntüleme gerektiğinde. Sen de bir araştır bakalım fiyat falan al birkaç yerden. Ben ikili test içinde, detaylı içinde 350 tl verdim, ayriyetten 30 tl de istersen cd veriyordu. Hastanelerde yaklaşık aynı fiyatları söylediler.

Selam kızlar , herkese sağlıklı doğumlar ve bebişler dilerim : )
Benim ilk bebeğim o yüzden tecrübeli annelere danışmak istedim, alışverişe başlıyorum artık , sizce ev için ana kucağı gerekli mi ? çok kullanılıyor mu ?
bir de illk 6 ay için yanıma koyabileceğim bir beşik alacağım, sepet tarzı mı yoksa karyola beşik mi daha mantıklı

Kızlar yarın tetanoz aşım var da sağlık Ocağı kaçta açılır 8 mi 8:30 mu
Ben bir kez 8 diye bilip 8e doğru gitmiştim, sonra hemşireyi bekledim buçuğa kadar. Hatta biraz da geç gelmişti sanırım hemşire, bekle bekle dur.

İyi dedin, idrar tahlili en son herald 1 yıl önce dalan yapıldı hamilelikte hiç yapılmadı bana ya allahım doktor söyler ama böyle şeyleri, herşeyi biz hatırlatacaksak olmaz ki böyle
Bana 3 aylıkken hem idrar kültürühem idrar tahlili yaptırdı doktor. Belirti vermeyebilir ama doğumu riske sokacak hastalık olabilir dedi o zaman. Gelecek ay doktor istemese de ben isteyeceğim tekrar, ne olur ne olmaz diye.

Tetanozu sordum doktora. Tez doz vurun dedi. Saglik ocagi 27+2de cagirdi. Vurduranlar tek doz mu 2 doz mu vurunacaksiniz ? Kacinci haftalarda?
İlkini 22. Haftada vuruldum. 1 ay sonraya gün verdi doktor, 26. Haftada tekrar olacağım. Bir de doğumdan sonra bir doz olacakmış. Toplamda 3 doz dedi doktor ama şimdilik mi o kadar yoksa tamamı mı bilmiyorum.

350 tl cok degil. Suan gittigim hastanede 400 tl ve radyolog bakiyormus. Arastirayim bakalim ben de.
En gec 23.hfta bitene kadar mi yapiliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…