Ben ıkı hafta onceydi sanırım ilk dozu yaptırdım. Bana 4 dozluk bir aşı takvimi verdiler. 2. doz yapıldığı tarihten 1 ay sonrasına denk geliyor. Diğer iki doz ise gebelikten sonraya geliyor. Yani 2. doz 1 ay sonra, 3. doz 6 ay sonra, 4. doz 1 yıl sonra gibi..
Ben ıkı hafta onceydi sanırım ilk dozu yaptırdım. Bana 4 dozluk bir aşı takvimi verdiler. 2. doz yapıldığı tarihten 1 ay sonrasına denk geliyor. Diğer iki doz ise gebelikten sonraya geliyor. Yani 2. doz 1 ay sonra, 3. doz 6 ay sonra, 4. doz 1 yıl sonra gibi..
Evet bana da öyle söylediler, eğer o dozların hepsini yaptırırsan ömür boyu koruman oluyormuş ama gebelikte 1 tanesinin hiç bir anlamı Yok, minimum 2 tane yaparsan koruma sağlar dedi hemşire.
adriatic
Ateşiniz kaç derece ölçtünüz mü? Eğer 38 den yüksekse doktora gidin bence enfeksiyon vs olabilir. Eğer düşükse de bol limon sıkıp için en dogal tavsiyem bu olabilir. Burun tıkanıklığı için de burun bandı kullanın gece yatarken.
evde ates ölcer yok ama bana göre vücudum bir hayli sıcak braz daha bekleyelim dedik gecmezse bir acile gdelim dedik ama dr.da hamilelere ilac vermiyo ya o yzden kararsz kaldim.çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin
Canım parol içebilirsin ve taze zencefili ince ince doğra 4-5 dilim 1-2 dilim de limon dilimi kupaya koy üzerine sıcak su ekle 4-5 dk demlenmesi bekle günde 2 kupa içebilirsin bol sıvı tüket bana iyi gelmişti bunlar
Evet canım uygulama olarak indirdim, belli bir kısmı ücretsiz. Onlar yetiyor ama ücretli olan adımları da satın alabiliyorsun. Ücretsiz kısmı yapsan bile yeter diye düşünüyorum. :)
bende bursadayım canm cumartesi gdicez dr.a o zaman sıra alıcaz biz hastanede olmak istemedik bizi bir arkadasına yönlendiricek istersen o zman haber veririm sana
Canım radyolog da yapıyor ama perinatoloğa yaptırmak daha doğru diye düşünüyorum. Ben ikili testi de detaylıyı da perinatoloji uzmanına yaptırdım. Bursa da perinatolog olmaması saçma geldi bana. İnternetten bir araştırırsan özel muayenesi olan bir perinatolog bulursun bence.
evde ates ölcer yok ama bana göre vücudum bir hayli sıcak braz daha bekleyelim dedik gecmezse bir acile gdelim dedik ama dr.da hamilelere ilac vermiyo ya o yzden kararsz kaldim.çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin
Yok canım öyle düşünme, veriyorlar ilaç gereken durumlarda hamilelerde kullanılabilen ilaçlar var. Eğer vücudunda sana ve bebeğine zarar verecek bir enfeksiyon varsa, ilaç kullanmak daha faydalı tabii ki doktor reçetesiyle. Her ilaç gebelikte kullanılamaz ama bazı ilaçlar hamileler için uygun ve doktor yazıyor. Ben daha ilk aylarca ciddi enfeksiyon kapmıştım ve antibiyotik kullandım mesela.
Evet benim sordugum hastanelerde de perinatolog yoktu, radyolog bakıyor dediler. Ben de iyi bir perinatolog buldum kendi özel muayenesi olan, fiyatları da çok farklı değildi ona gidiyorum detaylı görüntüleme gerektiğinde. Sen de bir araştır bakalım fiyat falan al birkaç yerden. Ben ikili test içinde, detaylı içinde 350 tl verdim, ayriyetten 30 tl de istersen cd veriyordu. Hastanelerde yaklaşık aynı fiyatları söylediler.
Selam kızlar , herkese sağlıklı doğumlar ve bebişler dilerim : )
Benim ilk bebeğim o yüzden tecrübeli annelere danışmak istedim, alışverişe başlıyorum artık , sizce ev için ana kucağı gerekli mi ? çok kullanılıyor mu ?
bir de illk 6 ay için yanıma koyabileceğim bir beşik alacağım, sepet tarzı mı yoksa karyola beşik mi daha mantıklı
İyi dedin, idrar tahlili en son herald 1 yıl önce dalan yapıldı hamilelikte hiç yapılmadı bana ya allahım doktor söyler ama böyle şeyleri, herşeyi biz hatırlatacaksak olmaz ki böyle
Bana 3 aylıkken hem idrar kültürühem idrar tahlili yaptırdı doktor. Belirti vermeyebilir ama doğumu riske sokacak hastalık olabilir dedi o zaman. Gelecek ay doktor istemese de ben isteyeceğim tekrar, ne olur ne olmaz diye.
İlkini 22. Haftada vuruldum. 1 ay sonraya gün verdi doktor, 26. Haftada tekrar olacağım. Bir de doğumdan sonra bir doz olacakmış. Toplamda 3 doz dedi doktor ama şimdilik mi o kadar yoksa tamamı mı bilmiyorum.
Evet benim sordugum hastanelerde de perinatolog yoktu, radyolog bakıyor dediler. Ben de iyi bir perinatolog buldum kendi özel muayenesi olan, fiyatları da çok farklı değildi ona gidiyorum detaylı görüntüleme gerektiğinde. Sen de bir araştır bakalım fiyat falan al birkaç yerden. Ben ikili test içinde, detaylı içinde 350 tl verdim, ayriyetten 30 tl de istersen cd veriyordu. Hastanelerde yaklaşık aynı fiyatları söylediler.