İnşallah geçer tez zamanda canım. İyi düşünelim iyi olsun. Bebişin hisseder :)Sağol canım. Bebeğe giden sağdaki damarda kan akışı azmis. Artan kan hacmine damar dayanamadigi icin centiklenmis. 26.haftadan sonra kendiliginden gecme ihtimali varmış. Gecmezse de düşük kilolu doğum oluyormuş. Inşallah geçer diyelim..
Ben ilkinde 16 da hissetmeme ragmen bunda 20 de anca net hissettim cnm insan panikliyor ama normal sanirim.günaydın arkadaşlar. ben çok sk giremiyorum sayfaya ama fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum . bir sorum olacak ikinci çocuğuma hamileyim fakat hala bebeğimin hareketlerini hissedemedim ilk bebeğimde 19. haftada hissetmiş olmama rağmen bunda hala hissedemedim var mı benim durumumda olan acaba
Hepsini geçtim cocuguna yazık valla.Allah korusun ates cok tehlikeli malum,insan nasıl 38,5atesle durur ki... biraz biraz mesafeni koy sen en iyisi bence de..BirAz söylendim ama anladığını sanmıyorum. Bahçede elma yediler o yüzden diyo hala; halbuki bizim bakıcımız kessem elini silmeden bişey yedirmez. Bebek doğunca zaten daha da net söylicem. Çocuklu misafir kabul etmiyoruz diye. Hatta şimdiden başlayayım en iyisi :) ya bi kere getirdi biZe çocuğun yanakları kıpkırmızı, bunun ateşi var doktora götür diyorum yok yok burnu akıyo sadece diyor. Gözünün önünde ölçtüm 38,5 çıktı. Böyle bi rahatlık olamaz. Kırk kere de söyledim, çocukta ateş varsa çok çok büyük ihtimalle enfeksiyon vardır ve bulaşıcıdır diye. burası da kreş değil ki hem, sen hasta masta dinlemeyip çocuğunu oyalamaya getiriyosun... anlamıyor işte... mesafe koyucam artık...
MerhabaMerhaba arkadaşlar. Bugün hem detaylı ultrasonu doktorumla gorusmeye gittim hem de hamile yogası ve yüzmeye başlayacağım için spor yapabilir raporu almam gerekiyordu. Doktorum muayene etti her şey çok güzel çıktı. Rapor için de bazı testler istedi. İdrar tahlili yaptırdım ve sonucunda idrarda bakteri çıktı, bu da hamilelikte tedavi edilmesi gereken bir şey. Azdı sayı muhtemelen yeni başlamış ancak doktorum ilaç verdi, cuma günü testi yenileyeceğim. Bundan sonra da ayda bir bu testi yaptırmayı düşünüyorum. Spor yapabilir raporu olmasa hiç idrar testi falan istenmemişti, hiçbir belirtide görmemiştim. Siz de yaptırmıyorsanız muayene zamanlarında yaptırın bence ihmale gelmez.
2 bebegimi kaybettim ben bu yuzden... hatta 2. De olcum yapildigi halde bir ise yaramadi cunku acilma bir anda oldu... simdi 12. Haftada diktirdim cok sukur.
Çok saol :) bebek varken daha kolay kontrol etmek, çekinmeden söylüyorum ben, ne derlerse desinler... ama işte biraz büyüyünce artık çok da kıl olmayayım diye karşıdan bekliyorsun aynı hassasiyeti ama pişman ediyorlar... ben bebekken bütün konu komşuya net tavrımı göstermiştim, "ay kızarsın diye öpmüyoruz" falan gibi iğnelemeler oluyodu, evet kızarım bebek öpülmez deyip geçiyordum. Dileyen gücensin, hastalanınca cefasını anne çekiyor, elalem sefasına devam ediyor neticedebir de okula başlayınca görürsün falan derler, en uyuz olduğum cevap.. o zaman doğar doğmaz okula verelim nası olsa gidicek, nası olsa hastalanıcak vs diye... hatta ölelim nası olsa bi gün ölücez diye, niye yaşıyoruz ki bu mantıkla :)) garip geliyo bana böyle safsatalar :) wala diyorum ya hep, biz şuurlu anneleriz, şuraya dahi mesai harcıyoruz iki kelam paylaşalım, daha bilinçli olalım diye... ama herkes böyle değil... çok tuhaf kadınlar da var ne yazık ki... kendi çocuğuna adam gibi bakmayan başkasının çocuğunu ne kadar düşünür ki...
Ben başından beri diyemiyorum :)) bu haftalarda 1.5 kilo çok iyi bence sağlıklı şeyler tüketmeye çalışınKızlar Günaydın bayadir yazamiyordum bu aralar doymuyorum ya çok açım çok yiyorum her ne kadar bebek istiyor ihtiyacı var gibi şeyler soyleselerde ben biliyorum benden kaynaklı hiç kilo almamistim son 2 haftada 1.5 kilo aldım ne olacak bilmiyorum var mı benim gibi olan
Kızlar Günaydın bayadir yazamiyordum bu aralar doymuyorum ya çok açım çok yiyorum her ne kadar bebek istiyor ihtiyacı var gibi şeyler soyleselerde ben biliyorum benden kaynaklı hiç kilo almamistim son 2 haftada 1.5 kilo aldım ne olacak bilmiyorum var mı benim gibi olan
Hepsini geçtim cocuguna yazık valla.Allah korusun ates cok tehlikeli malum,insan nasıl 38,5atesle durur ki... biraz biraz mesafeni koy sen en iyisi bence de..
Aynen canım yaa. Boşver diyen desin aynen ben de öyle yapacağım
Yarim litre de suyu var tatlim onu katmamis hesabagunaydin kizlar.
cumartesi doktora gittik biz de. perinatolog ile son gorusmemizdi, kalp taramasini falan da yapti hersey yolunda. ultrasona girmeden sordu kac kg aldin diye. once bu haftalarda bebek ve suyun agirligi ne kadar oluyor onu soyleyin ona gore cevap vericem dedim ahahao da sucu hic bebege atma 450 gr bisey bebek (ki nitekim bizimki 470 grammis:) ) 100-150 gr da plasenta olsa yarim kg bisey yapiyo dedi. halbuki ben en azindan 1 kg geliyordur diye tahmin ediyordum
bu sefer ben 5 kg aldim deyince iyi yine de cok almamissin dedi abartilacak bi durum yok uzulme
Evet kadinlar wc sine gidince utaniyorum sifon cekmeden cikanlar mi dersin elini yikamazken makyaj yapanlar mi dersin. Tatlim hicbir islak mendil suyun sabunun yerini tutamaz... benim cocuklugumda bir kamu spotu vardi slogani da suya sabuna dokunun du belki hatirlayanlar olur.:) benim bi de eczacı arkadaşım doğurdu kızım doğduktan hemen sonra... O da aynı tabi, son derece bilinçli elletmiyor falan.. Buradaki bazı komşular dalga geçiyodu sürekli, sizinkiler paşa kızıyla paşa oğlu diye, yok ya onlar bizzat sultan çocuğu diyoduk :) wala ben yüksek segment bi avm'de çalışıyorum, ve yanında ıslak mendili olanları tenzih ederim ama hepsinin de olamaz heralde, o kadar çok tuvaletten bile elini yıkamadan çıkan kadın görüyorum ki... dışardan baksan saçlar başlar düğüne gider gibi, herşey marka,, ama suya sabuna değmek bile yok... o yüzden kimsenin ne kadar temiz olduğunu asla bilemezsiniz... ben başkasının yaptığı yemeği de (annem dışında) yedirmedim hiç çoook uzun süre. Hala da canı isterse tadına bakar bi iki lokma sadece, o kadar.. hele ki çardağa çıkardık daha katı gıdaya geçmemişiz, börek çörek yapmış getirmiş olurlardı, tuttururlardı şundan ağzına sür bi parça diye; verem olurdum sinirden. Yahu çocuk mis gibi anne sütü emiyo, niye başka şeyin tadını öğrensin şimdiden ve niye senin nasıl yaptığını bilmediğin şeyi yedireyim ben kızıma? Ay amma çok yazdım di mi :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?