2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben de bunu anlamiyorum. Madem boyle sonuclarla karsilasiliyor,neden bakilmiyor.zor bir sey degil yani olcmek.
2 bebegimi kaybettim ben bu yuzden... hatta 2. De olcum yapildigi halde bir ise yaramadi cunku acilma bir anda oldu... simdi 12. Haftada diktirdim cok sukur.

Ustelik cok yayginlasti servikal yetmezlik gurubuna hergun birer ikiser insanlar katiliyor maalesef

Çok saol :) bebek varken daha kolay kontrol etmek, çekinmeden söylüyorum ben, ne derlerse desinler... ama işte biraz büyüyünce artık çok da kıl olmayayım diye karşıdan bekliyorsun aynı hassasiyeti ama pişman ediyorlar... ben bebekken bütün konu komşuya net tavrımı göstermiştim, "ay kızarsın diye öpmüyoruz" falan gibi iğnelemeler oluyodu, evet kızarım bebek öpülmez deyip geçiyordum. Dileyen gücensin, hastalanınca cefasını anne çekiyor, elalem sefasına devam ediyor neticede bir de okula başlayınca görürsün falan derler, en uyuz olduğum cevap.. o zaman doğar doğmaz okula verelim nası olsa gidicek, nası olsa hastalanıcak vs diye... hatta ölelim nası olsa bi gün ölücez diye, niye yaşıyoruz ki bu mantıkla :)) garip geliyo bana böyle safsatalar :) wala diyorum ya hep, biz şuurlu anneleriz, şuraya dahi mesai harcıyoruz iki kelam paylaşalım, daha bilinçli olalım diye... ama herkes böyle değil... çok tuhaf kadınlar da var ne yazık ki... kendi çocuğuna adam gibi bakmayan başkasının çocuğunu ne kadar düşünür ki...

Ustelik cok yayginlasti servikal yetmezlik gurubuna hergun birer ikiser insanlar katiliyor maalesef
Acaba neden daha çok yaygınlaştı,, genetik olarak artan bir durum olabilir mi? Bir çeşit bozulma... Yahut önceden bilinmiyordu fazla, şimdi daha bilinçliler belki de aslında çözümü de bu kadar netken... yazık

Valla cnm bu genetik birsey degil bizim sulalede 1 tane yok ne anne ne baba tarafinda 7 gobek... zaten benle ogrendiler bu nasil birseymis diye. Genelde eskiden rahim ameliyati operasyonu fln gecirenlerde oluyormus ama suan dogustan gelen de epey yayginlasti benimki de dogustan rahim agzi yumusakmis... bilmiyorum suan 25 35 yas arasi kadinlarda cok var topige her gecen gun birer ikiser katiliyorlar biz de supheleniyoruz artik yediklerimizden ictiklerimizden midir nedir anlam veremedik...

Yediklerimiz içtiklerimiz zaten bozuk artık, hava bozuk, toprak bozuk.. normal yani, vücutlarımız eskisi gibi çalışmıyor malesef.. tıp da gelişerek onu dengeliyor işte anca.. Allah hepinize sağlıklı doğumlar, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah... Diğer arkadaşlarının nasıl gidiyo hamilelikler, eski mi grup, doğum yapan oldu mu?

Kizlar ayrintili ultrasonlarinizi perinatolog mu yapti radyolog mu?
Doktoruma sordum radyolog yapacak dedi ve bursada perinatolog yok dedi.
Radyolog yapicak nasipse Bursa'da var diye biliyorum ben İstanbul Ankara Bursa üç şehir söylediler banada bende canakkaledeyim burda yok bu üç şehire gidebilirsin dendi ama ben şu anda gidemem oyuzden radyolog yapicak

Ne demek o canım. Önemli birşey yoktur umarım, aklında kalmasın mutlaka başka bir perinatolog bul ve göster durumu. Hayırlı haberlerle gel.
Bebeği besleyen damarlarda daralma diye biliyorum ben yanlışım varsa duzeltir arkadaşımız takip gerektiren bir durum
Tetanozu sordum doktora. Tez doz vurun dedi. Saglik ocagi 27+2de cagirdi. Vurduranlar tek doz mu 2 doz mu vurunacaksiniz ? Kacinci haftalarda?
Bana tek doz vurulacak sanırım ama ikinci gebeliğim ilk gebelikte vurulduğunu için hatırlatma dozu vururuz dedi ebe yarı. Gidicem kesin bilgi veririm ozaman
bu fiyata perinatolog baktiysa çok iyi zira ben çevre hastanelerden en uygun 300 fiyat aldım radyolog birde Bursa'daki peritonolog 800 muayne ücreti diye biliyorum Ankara'daki ne arkadaş gidicek bu ay 450 yada 500 vericek İstanbul'daki leri hiç sormadım bile siz hangi ildesiniz

Ben canakkaledeyim ve burda üniversite hastanesi bile ayrıntılı yapmıyor ozeller peritonologa yönlendiriyor ama oda yok :)) aramadigim görüntüleme merkezi kalmadı bırakın peritonologu radyologu.zor buldum Bandırma'da istanbulda yaşarken hiç böyle sıkıntılarımız yoktu elimizle koyduğumuz gibi ulaşıyorduk doktorlara eğitim ve araştırma hastaneleri gerçekten bir nimet evet kalabalık belki ama burda paran olsada olmasada hastane sıkıntısı çok fazla

Ne demek o canım. Önemli birşey yoktur umarım, aklında kalmasın mutlaka başka bir perinatolog bul ve göster durumu. Hayırlı haberlerle gel.
Sağol canım. Bebeğe giden sağdaki damarda kan akışı azmis. Artan kan hacmine damar dayanamadigi icin centiklenmis. 26.haftadan sonra kendiliginden gecme ihtimali varmış. Gecmezse de düşük kilolu doğum oluyormuş. Inşallah geçer diyelim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…