2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ada cok cok guzel bir isim ben kadinlarda tek isimli olmanin daha avantajli oldugunu dusunuyorum cunku ilerde evlendiginde hem kendi soy ismini hem de esininkini alinca 3 isim oluyor ama diger tutlu 4 olur o da cok cok uzun olur. Dusunun unv diplomamizda kizlik soyadimiz yaziyor e soy ismi degisince bir suru tantana... bu sebeple cift soyadi aliyor cogu kisi. Bu konunun kadinlara yapilmis bir haksizlik oldugunu dusunuyorum. Cift soy isim kullanmama ragmen bankalarda kamu kurumlarimda surekli sorunla karsilasiyorum bir keresinde parami bile cekememistim vezneden....

gerçekten haklısın hiç bu açıdan düşünmemiştim kendi soyadını kullanmak isterse sıkıntı olur doğru

Günaydın kızlar. Perinatolog randevum vardı bugün. Her şey normal çıktı ama bir istisnayla. Kalpte sol ventrikülde hiperekojen odak çıktı. Parlama varmış. Doktor sıkıntı yaratacak bir durum yok dedi ama yine de üzücü Genetik bozukluk olan bebeklerde çıkma oranı yuksekmis bunun. Amniyosenteze gerek duymadı doktor ama 16 Nisan'a 2. bir randevu verdi bir daha incelemek için. Bakalım hayırlısı artık. Cinsiyeti de kesinleşti artık kız:)

Canım kızın hayırlı olsun. Dr onemli birsey degil diyorsa onemsizdir merak etme.

Aekadaslar hanqi tuvaleti kullaniyosunuz ya sanki artik alaturkaya oturmak zorlasiyo gibi qeliyi bana bebek ezilir saniyorum

Ay haklısın o el yıkama alışkanlığı nedense tam olarak oturmamış bizim insanımızda :) halbuki ellerine büyüteç tutsan korkarlar.
Koca koca kadınlar illaki eleştirecek hatta kayınvalidem bile yapar eleştiri muhtemelen ama napalım herkesin bir yoğurt yeme huyu var, ben de kendi bilgim okuduklarım ve yaşadıklarım dahilinde yetiştireceğim yavrumu. Bir yandan bizim kurallarımıza uymaları Laz'ım. Net elini kolunu yıka çocuğu da öp ama bacağından ensesinden kolundan öp mis gibi :))))

Canım kızın hayırlı olsun. Dr onemli birsey degil diyorsa onemsizdir merak etme.
Teşekkür ederim:) İnsan ister istemez üzülüyor böyle bir olasılığı düşününce. Bir de bu son haftalarda geçiyormuş geçerse. Yani son aya kadar endişeli bir bekleyiş olacak sanırım. İnşallah sonraki randevuda güzel şeyler duyarım.

Yarim litre de suyu var tatlim onu katmamis hesaba 1 kg si suan bebek suyu plesantasi geri kalan da bizim agirligimiz. Tabi bir de şu var hamilelikten oncekine oranla kan hacmimiz 3 kat arttiyor... ben de toplam 6 kg aldim normalmiş.
Kadın bünyesi bebeğin doğduğunda aç kalmaması için bir acil sistem geliştirir ve bir miktar yap depolarmış zaten. İstesen de istemesen de yağ oranın, kan miktarın, süt bezlerin de artıyor haliyle bebek de var :)

Eklentiler

• IMG_5951.webp
    11 KB · Görüntüleme: 48
Bende yaklaşık 5 kilo aldım Demir hapından sonra iştahım açıldı bayağı 3 kiloyu son birkaç haftada aldım sıkıntı olur mu acaba abartmış mıyım

Doktor 5,5 ayda 4,5 kiloya normal dedi ama ben normalde zayıfımdır, "daha kilolu olsan dikkat et derdim ama senin kilona göre uygun" dedi doktor. Kontrole gittiğinizde doktorunuzla konuşun, sorun kilom nasıl diye. Biz burada ne dersek diyelim sizi inceleyen bilen gören doktorunuz.

Çok geçmiş olsun ama hemen üzülme,sonraları geçebiliyor bu gibi durumlar.Zaten dr da demis sıkıntı yaratacak bir durm yok diye ama üzülme konusunda haklısın insanın elinde deil... kendini salma hemen hissediyor artık bizimkiler :) üzme kızını da:)

Ben bırakalı 2 ay oldu heralde,
Arkadaslar folik asiti biraktinizmi doktor bana birak dedide bende sasirdim normal.demi birakmamiz 5 ayda
neden bu aya kadar bıraktırmadı acaba? Multivitamine başladın mı? Decavit gibi bir şeye

Aynen dediğin gibi canım, ben de 5,5kg aldım ve geçen ay doktorum fazla almışsın diyerek ve kan testlerim de normal diye decaviti kesti mesela. En iyisini takip eden doktor anlar.

Ben bırakalı 2 ay oldu heralde,

neden bu aya kadar bıraktırmadı acaba? Multivitamine başladın mı? Decavit gibi bir şeye
Yok canim sadece kan ilaci baslatti santafer diye iste demir falan var icinde 1 aydir falan kullaniyorum folik asiti birak dedi aslindada elindeki bitince birak dedi daha bitmedi benimde son 4 qunum var daha kullanmam yediklerimden almaya calisirim vitamini

Teşekkür ederim. inşallah bir şey çıkmaz bundan. Yani insan üzülüyor ister istemez. Daha yeni öğrendim şimdilik bi şok dalgası oldu. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum şu an.

ben de şimdilik 2,5 - 3 kg arasında gidip geliyorum ama zaten fazla kilolu olduğum için doktor toplamda 7 kg ı geçme dedi. Nasıl olacak hiç bilmiyorum , 6 aydan sonra çok hızlı kilo alınıyor deniyor

Canım geçmiş olsun, doktor önemli değil dediyse takma kafana hem bak birkaç hafta sonra tekrar kontrol edecekmiş. Hayırlısıyla geçmiş olur inşallah.

keske ben de 2.8 kg almis olsam :)) sabah aksam tartiliyorum ama nafile

canim hayirli olsun kizin. insallah duzelicek birlikte ciktiginiz gezmeleri, gecireceginiz guzel vakitleri dusun. iyi seyler dusun yani. bir de perinatolog soyluyor sikinti yaratacak bir durum olmadigini icini ferah tut. stres yapma bebisi dusun

Şu an benim kullanmaya devam ettiğim kan ilacı, omega 3 ve multivitamin Decavit var. Çoğu hamile de temelde bunları kullanıyor sanırım eksikliği olan. Doktorunuza bir danışın multivitamin için, eğer randevunuza çok varsa sağlık ocağındaki doktorla bir görüşün o da yazabilir. Ben sağlık ocağına dosyamı götürmek için gittiğimde Decavit'e başladın mı diye sordu, önemli olmasa sormazdı diyorum. Tabi belki kan değerleriniz yüksekse vermemiş olabilir ama tabletler günlük alınması gereken miktarlarda.

Ben ilk hamile kaldığımda okuyorum işte internette sağda solda nasıl beslenmeli diye, kalsiyum alın, protein alın, vitamin alın, demir alın vs. bir sürü şey söylüyordu. Kafayı yiyecektim o aralar. Demir ve kalsiyum al diyor, kalsiyumu alsan demiri engelliyor, protein içerenlerin çoğunda demir var ama hepsi de yoğurtla yemeyi sevdiğim şeyler nasıl olacak, günde kaç meyve yiyebilirim ki a, b, c, e ve bilumum vitaminleri alayım falan diye kendi kendime hesap yaparken bayağı bir heder oldum. Şu multivitaminin prospektüsünü okuyunca doğum yapmış kadar rahatladım inanın, ne yesem ne yesem derken kafayı yemiştim çünkü en son

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…