Ada cok cok guzel bir isim ben kadinlarda tek isimli olmanin daha avantajli oldugunu dusunuyorum cunku ilerde evlendiginde hem kendi soy ismini hem de esininkini alinca 3 isim oluyor ama diger tutlu 4 olur o da cok cok uzun olur. Dusunun unv diplomamizda kizlik soyadimiz yaziyor e soy ismi degisince bir suru tantana... bu sebeple cift soyadi aliyor cogu kisi. Bu konunun kadinlara yapilmis bir haksizlik oldugunu dusunuyorum. Cift soy isim kullanmama ragmen bankalarda kamu kurumlarimda surekli sorunla karsilasiyorumgünaydın kızlar :) kızımın adını ada koymak istiyorum eşim ve benim adımın baş harflerinden ada oluyor :) ama babam alışamadı bir türlü ada ismine yanına da anlamlı bir isim bulun diyor sizin bu konuda fikriniz nedir
gerçekten haklısın hiç bu açıdan düşünmemiştim kendi soyadını kullanmak isterse sıkıntı olur doğruAda cok cok guzel bir isim ben kadinlarda tek isimli olmanin daha avantajli oldugunu dusunuyorum cunku ilerde evlendiginde hem kendi soy ismini hem de esininkini alinca 3 isim oluyor ama diger tutlu 4 olur o da cok cok uzun olur. Dusunun unv diplomamizda kizlik soyadimiz yaziyor e soy ismi degisince bir suru tantana... bu sebeple cift soyadi aliyor cogu kisi. Bu konunun kadinlara yapilmis bir haksizlik oldugunu dusunuyorum. Cift soy isim kullanmama ragmen bankalarda kamu kurumlarimda surekli sorunla karsilasiyorumbir keresinde parami bile cekememistim vezneden....
Canım kızın hayırlı olsun. Dr onemli birsey degil diyorsa onemsizdir merak etme.Günaydın kızlar. Perinatolog randevum vardı bugün. Her şey normal çıktı ama bir istisnayla. Kalpte sol ventrikülde hiperekojen odak çıktı. Parlama varmış. Doktor sıkıntı yaratacak bir durum yok dedi ama yine de üzücüGenetik bozukluk olan bebeklerde çıkma oranı yuksekmis bunun. Amniyosenteze gerek duymadı doktor ama 16 Nisan'a 2. bir randevu verdi bir daha incelemek için. Bakalım hayırlısı artık. Cinsiyeti de kesinleşti artık kız:)
Ay haklısın o el yıkama alışkanlığı nedense tam olarak oturmamış bizim insanımızda :) halbuki ellerine büyüteç tutsan korkarlar.:) benim bi de eczacı arkadaşım doğurdu kızım doğduktan hemen sonra... O da aynı tabi, son derece bilinçli elletmiyor falan.. Buradaki bazı komşular dalga geçiyodu sürekli, sizinkiler paşa kızıyla paşa oğlu diye, yok ya onlar bizzat sultan çocuğu diyoduk :) wala ben yüksek segment bi avm'de çalışıyorum, ve yanında ıslak mendili olanları tenzih ederim ama hepsinin de olamaz heralde, o kadar çok tuvaletten bile elini yıkamadan çıkan kadın görüyorum ki... dışardan baksan saçlar başlar düğüne gider gibi, herşey marka,, ama suya sabuna değmek bile yok... o yüzden kimsenin ne kadar temiz olduğunu asla bilemezsiniz... ben başkasının yaptığı yemeği de (annem dışında) yedirmedim hiç çoook uzun süre. Hala da canı isterse tadına bakar bi iki lokma sadece, o kadar.. hele ki çardağa çıkardık daha katı gıdaya geçmemişiz, börek çörek yapmış getirmiş olurlardı, tuttururlardı şundan ağzına sür bi parça diye; verem olurdum sinirden. Yahu çocuk mis gibi anne sütü emiyo, niye başka şeyin tadını öğrensin şimdiden ve niye senin nasıl yaptığını bilmediğin şeyi yedireyim ben kızıma? Ay amma çok yazdım di mi :))))
Çok gecmis olsun,dikkat et kendineDunku aqrim idrar enfeksiyonundanmis ve karin kaslari qenislediqi icinmis kizlar onu oqrendim Allah'a sukur bisey cikmadi
Teşekkür ederim:) İnsan ister istemez üzülüyor böyle bir olasılığı düşününce. Bir de bu son haftalarda geçiyormuş geçerse. Yani son aya kadar endişeli bir bekleyiş olacak sanırım. İnşallah sonraki randevuda güzel şeyler duyarım.Canım kızın hayırlı olsun. Dr onemli birsey degil diyorsa onemsizdir merak etme.
Kadın bünyesi bebeğin doğduğunda aç kalmaması için bir acil sistem geliştirir ve bir miktar yap depolarmış zaten. İstesen de istemesen de yağ oranın, kan miktarın, süt bezlerin de artıyor haliyle bebek de var :)Yarim litre de suyu var tatlim onu katmamis hesaba1 kg si suan bebek suyu plesantasi geri kalan da bizim agirligimiz. Tabi bir de şu var hamilelikten oncekine oranla kan hacmimiz 3 kat arttiyor... ben de toplam 6 kg aldim normalmiş.
Bende yaklaşık 5 kilo aldım Demir hapından sonra iştahım açıldı bayağı 3 kiloyu son birkaç haftada aldım sıkıntı olur mu acaba abartmış mıyım
Çok geçmiş olsun ama hemen üzülme,sonraları geçebiliyor bu gibi durumlar.Zaten dr da demis sıkıntı yaratacak bir durm yok diye ama üzülme konusunda haklısın insanın elinde deil... kendini salma hemen hissediyor artık bizimkiler :) üzme kızını da:)Günaydın kızlar. Perinatolog randevum vardı bugün. Her şey normal çıktı ama bir istisnayla. Kalpte sol ventrikülde hiperekojen odak çıktı. Parlama varmış. Doktor sıkıntı yaratacak bir durum yok dedi ama yine de üzücüGenetik bozukluk olan bebeklerde çıkma oranı yuksekmis bunun. Amniyosenteze gerek duymadı doktor ama 16 Nisan'a 2. bir randevu verdi bir daha incelemek için. Bakalım hayırlısı artık. Cinsiyeti de kesinleşti artık kız:)
neden bu aya kadar bıraktırmadı acaba? Multivitamine başladın mı? Decavit gibi bir şeyeArkadaslar folik asiti biraktinizmi doktor bana birak dedide bende sasirdim normal.demi birakmamiz 5 ayda
Aynen dediğin gibi canım, ben de 5,5kg aldım ve geçen ay doktorum fazla almışsın diyerek ve kan testlerim de normal diye decaviti kesti mesela. En iyisini takip eden doktor anlar.Doktor 5,5 ayda 4,5 kiloya normal dedi ama ben normalde zayıfımdır, "daha kilolu olsan dikkat et derdim ama senin kilona göre uygun" dedi doktor. Kontrole gittiğinizde doktorunuzla konuşun, sorun kilom nasıl diye. Biz burada ne dersek diyelim sizi inceleyen bilen gören doktorunuz.
Yok canim sadece kan ilaci baslatti santafer diye iste demir falan var icinde 1 aydir falan kullaniyorum folik asiti birak dedi aslindada elindeki bitince birak dedi daha bitmedi benimde son 4 qunum var daha kullanmam yediklerimden almaya calisirim vitaminiBen bırakalı 2 ay oldu heralde,
neden bu aya kadar bıraktırmadı acaba? Multivitamine başladın mı? Decavit gibi bir şeye
Teşekkür ederim. inşallah bir şey çıkmaz bundan. Yani insan üzülüyor ister istemez. Daha yeni öğrendim şimdilik bi şok dalgası oldu. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum şu an.Çok geçmiş olsun ama hemen üzülme,sonraları geçebiliyor bu gibi durumlar.Zaten dr da demis sıkıntı yaratacak bir durm yok diye ama üzülme konusunda haklısın insanın elinde deil... kendini salma hemen hissediyor artık bizimkiler :) üzme kızını da:)
benim de bugün itibariyle 2,8 kilo oldu. son üç ayı çok iyi idare etmem lazım. nası yapıcam bilmiyorum amayürüyüş fayda eder belki... kilom fazla olduğu için doktor da böyle devam etmem gerektiğini söylüyor. ucunu kaçırmamak için her gün tartılıyorum. öyle olunca daha kolay oluyor kendini kontrol edebilmek...
Canım geçmiş olsun, doktor önemli değil dediyse takma kafana hem bak birkaç hafta sonra tekrar kontrol edecekmiş. Hayırlısıyla geçmiş olur inşallah.Günaydın kızlar. Perinatolog randevum vardı bugün. Her şey normal çıktı ama bir istisnayla. Kalpte sol ventrikülde hiperekojen odak çıktı. Parlama varmış. Doktor sıkıntı yaratacak bir durum yok dedi ama yine de üzücüGenetik bozukluk olan bebeklerde çıkma oranı yuksekmis bunun. Amniyosenteze gerek duymadı doktor ama 16 Nisan'a 2. bir randevu verdi bir daha incelemek için. Bakalım hayırlısı artık. Cinsiyeti de kesinleşti artık kız:)
benim de bugün itibariyle 2,8 kilo oldu. son üç ayı çok iyi idare etmem lazım. nası yapıcam bilmiyorum amayürüyüş fayda eder belki... kilom fazla olduğu için doktor da böyle devam etmem gerektiğini söylüyor. ucunu kaçırmamak için her gün tartılıyorum. öyle olunca daha kolay oluyor kendini kontrol edebilmek...
Günaydın kızlar. Perinatolog randevum vardı bugün. Her şey normal çıktı ama bir istisnayla. Kalpte sol ventrikülde hiperekojen odak çıktı. Parlama varmış. Doktor sıkıntı yaratacak bir durum yok dedi ama yine de üzücüGenetik bozukluk olan bebeklerde çıkma oranı yuksekmis bunun. Amniyosenteze gerek duymadı doktor ama 16 Nisan'a 2. bir randevu verdi bir daha incelemek için. Bakalım hayırlısı artık. Cinsiyeti de kesinleşti artık kız:)
Yok canim sadece kan ilaci baslatti santafer diye iste demir falan var icinde 1 aydir falan kullaniyorum folik asiti birak dedi aslindada elindeki bitince birak dedi daha bitmedi benimde son 4 qunum var daha kullanmam yediklerimden almaya calisirim vitamini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?