- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Canım geçmiş olsun, doktor önemli değil dediyse takma kafana hem bak birkaç hafta sonra tekrar kontrol edecekmiş. Hayırlısıyla geçmiş olur inşallah.
Sağ olun kızlar inşallah bir sıkıntı çıkmaz. İyi düşünmeye çalışıyorum iyi olur umarım:)keske ben de 2.8 kg almis olsam :)) sabah aksam tartiliyorum ama nafile
canim hayirli olsun kizin. insallah duzelicek birlikte ciktiginiz gezmeleri, gecireceginiz guzel vakitleri dusun. iyi seyler dusun yani. bir de perinatolog soyluyor sikinti yaratacak bir durum olmadigini icini ferah tut. stres yapma bebisi dusun
Son gittiğimde iyi demişti ama sonra haftada bir aldım kızacak kesin bu sefer :) ben dikkat etmeye başlayayım artkDoktor 5,5 ayda 4,5 kiloya normal dedi ama ben normalde zayıfımdır, "daha kilolu olsan dikkat et derdim ama senin kilona göre uygun" dedi doktor. Kontrole gittiğinizde doktorunuzla konuşun, sorun kilom nasıl diye. Biz burada ne dersek diyelim sizi inceleyen bilen gören doktorunuz.
Haklisin canim etrafimdakiler kullaniyo hep decaviti bana vermedi ama aklimda soru isareti kaldi cuma qunu randevum war qidince soracam bi doktoruma cok tesekkur ederim bilqilendirdiqin icinŞu an benim kullanmaya devam ettiğim kan ilacı, omega 3 ve multivitamin Decavit var. Çoğu hamile de temelde bunları kullanıyor sanırım eksikliği olan. Doktorunuza bir danışın multivitamin için, eğer randevunuza çok varsa sağlık ocağındaki doktorla bir görüşün o da yazabilir. Ben sağlık ocağına dosyamı götürmek için gittiğimde Decavit'e başladın mı diye sordu, önemli olmasa sormazdı diyorum. Tabi belki kan değerleriniz yüksekse vermemiş olabilir ama tabletler günlük alınması gereken miktarlarda.
Ben ilk hamile kaldığımda okuyorum işte internette sağda solda nasıl beslenmeli diye, kalsiyum alın, protein alın, vitamin alın, demir alın vs. bir sürü şey söylüyordu. Kafayı yiyecektim o aralar. Demir ve kalsiyum al diyor, kalsiyumu alsan demiri engelliyor, protein içerenlerin çoğunda demir var ama hepsi de yoğurtla yemeyi sevdiğim şeyler nasıl olacak, günde kaç meyve yiyebilirim ki a, b, c, e ve bilumum vitaminleri alayım falan diye kendi kendime hesap yaparken bayağı bir heder oldum. Şu multivitaminin prospektüsünü okuyunca doğum yapmış kadar rahatladım inanın, ne yesem ne yesem derken kafayı yemiştim çünkü en son
ben de şimdilik 2,5 - 3 kg arasında gidip geliyorum ama zaten fazla kilolu olduğum için doktor toplamda 7 kg ı geçme dedi. Nasıl olacak hiç bilmiyorum , 6 aydan sonra çok hızlı kilo alınıyor deniyor
Ay haklısın o el yıkama alışkanlığı nedense tam olarak oturmamış bizim insanımızda :) halbuki ellerine büyüteç tutsan korkarlar.
Koca koca kadınlar illaki eleştirecek hatta kayınvalidem bile yapar eleştiri muhtemelen ama napalım herkesin bir yoğurt yeme huyu var, ben de kendi bilgim okuduklarım ve yaşadıklarım dahilinde yetiştireceğim yavrumu. Bir yandan bizim kurallarımıza uymaları Laz'ım. Net elini kolunu yıka çocuğu da öp ama bacağından ensesinden kolundan öp mis gibi :))))
Aekadaslar hanqi tuvaleti kullaniyosunuz ya sanki artik alaturkaya oturmak zorlasiyo gibi qeliyi bana bebek ezilir saniyorum
Aaa güle güle kullan ne çabuk geldi :) Bize teslim yarın gözüküyor ama bakalim. Biz de yeşilli kahveli olanı aldık:) Ya müzikler filan çok önemli değil onlar bir şekilde halledilir telefonlarda bir sürü app var zaten. Güzel olmasına çok sevindim önemli olan kullanışlı olması zaten :) Bu arada indirimi bitmiş dün baktım. İyiki almışız.G gunesli gunler kargom geldi. kurdum hemen :)) cok dogru bi secim yapmisiz. muzikler ve ozellikle white noise sesler biraz uyduruk ama titresimi epey iyimis. umarim sen de begenirsin :) biz grisini aldik sen ne renk aldin?
Teşekkür ederim. inşallah bir şey çıkmaz bundan. Yani insan üzülüyor ister istemez. Daha yeni öğrendim şimdilik bi şok dalgası oldu. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum şu an.
keske ben de 2.8 kg almis olsam :)) sabah aksam tartiliyorum ama nafile
canim hayirli olsun kizin. insallah duzelicek birlikte ciktiginiz gezmeleri, gecireceginiz guzel vakitleri dusun. iyi seyler dusun yani. bir de perinatolog soyluyor sikinti yaratacak bir durum olmadigini icini ferah tut. stres yapma bebisi dusun
Hadi ya, insanı ikilemde bırakıyorlar Ne saçma
:) benim bi de eczacı arkadaşım doğurdu kızım doğduktan hemen sonra... O da aynı tabi, son derece bilinçli elletmiyor falan.. Buradaki bazı komşular dalga geçiyodu sürekli, sizinkiler paşa kızıyla paşa oğlu diye, yok ya onlar bizzat sultan çocuğu diyoduk :) wala ben yüksek segment bi avm'de çalışıyorum, ve yanında ıslak mendili olanları tenzih ederim ama hepsinin de olamaz heralde, o kadar çok tuvaletten bile elini yıkamadan çıkan kadın görüyorum ki... dışardan baksan saçlar başlar düğüne gider gibi, herşey marka,, ama suya sabuna değmek bile yok... o yüzden kimsenin ne kadar temiz olduğunu asla bilemezsiniz... ben başkasının yaptığı yemeği de (annem dışında) yedirmedim hiç çoook uzun süre. Hala da canı isterse tadına bakar bi iki lokma sadece, o kadar.. hele ki çardağa çıkardık daha katı gıdaya geçmemişiz, börek çörek yapmış getirmiş olurlardı, tuttururlardı şundan ağzına sür bi parça diye; verem olurdum sinirden. Yahu çocuk mis gibi anne sütü emiyo, niye başka şeyin tadını öğrensin şimdiden ve niye senin nasıl yaptığını bilmediğin şeyi yedireyim ben kızıma? Ay amma çok yazdım di mi :))))
Var kayinvalidem ensinir olduğum şey bırak yeni doğan bebeği 8 yaşındaki kızıma bile dokundurmafim ellerini yikamiyorsan dokunma dedimAvm lavabolarindaki duruma katiliyorum ve birebir ben de gozlemledim. Disardan baksan giysiler isil isil ama eller suya sabuna degmiyor. Hicbir sey yapmasan dahi bir yerlere dokundugun icin bile elleri yikamalisin. Suya ve sabuna dusman insanlari anlayamadim. Sular gürül gürül akiyor,yikayin ya allah askiniza:)
Peki cevrenizde yemekten sonra elini agzini yikamayan insanlar varsa,akrabalardan, bebisi opturur musunuz?
Ben bu konuda cok hassasim el agiz temizligi konusunda,oyle bir sey olsa naparim bilmiorum.
Var kayinvalidem ensinir olduğum şey bırak yeni doğan bebeği 8 yaşındaki kızıma bile dokundurmafim ellerini yikamiyorsan dokunma dedim
Dersin canım insan çocuğu söz konusu olunca eş tarafı kendi tarafı pek umursamiyor kendini sık sık nereye kadarBen diyemem iste
Kendi kendimi yerim artik. Kendi tarafima soylerim de esimin tarafina diyemem. Offf offf. Ve esimin butunnn akrabalari bursada. Herkes bizim gibi bilincli olsa keske. Ben kimin evine gidersem gideyim bebek olsun olmasin el yikamadan oturamam ama insanlar yemekten sonra el agiz yikamayi birak,pecete bile tertemiz duruyor masada.
Dersin canım insan çocuğu söz konusu olunca eş tarafı kendi tarafı pek umursamiyor kendini sık sık nereye kadar
Evet İnternete bakmıyorum hiç hos şeyler yazmıyor zaten her zamanki gibi :/ Doktorumu dinlesem iyi olacak. Teşekkür ederim.panikleme hiç,, onu çok duydum ben, epey rastlanan bir durum herhalde... doktor önemli değil diyosa değildir. internete de bakma sakın artık...
internetinde mahalle komşularından pek farkı kalmadı :)) hep kötü yorumlar doktorunuza güvenin zaten tekrar çağırmış inşallah düzene girer herseyEvet İnternete bakmıyorum hiç hos şeyler yazmıyor zaten her zamanki gibi :/ Doktorumu dinlesem iyi olacak. Teşekkür ederim.
Avm lavabolarindaki duruma katiliyorum ve birebir ben de gozlemledim. Disardan baksan giysiler isil isil ama eller suya sabuna degmiyor. Hicbir sey yapmasan dahi bir yerlere dokundugun icin bile elleri yikamalisin. Suya ve sabuna dusman insanlari anlayamadim. Sular gürül gürül akiyor,yikayin ya allah askiniza:)
Peki cevrenizde yemekten sonra elini agzini yikamayan insanlar varsa,akrabalardan, bebisi opturur musunuz?
Ben bu konuda cok hassasim el agiz temizligi konusunda,oyle bir sey olsa naparim bilmiorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?