2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Güzel pazarlar herkese kızlar dünden beri hiç kıpırtı hissedemedm korkuyorum evhamlaniyorum akşam hafif bı kıpırdanma oldu sanki ama bı daha yok çok stres yapiyorm akşamdan beri normal mı endiselenmi miyim
Merhaba

bende 20+5 te doktora gittigimde 1 gün önce pek hissetmemiştim,doktor bu haftalarda olabilir demişti.Daha erken o yüzden endiselenme.

Sanirim öyle yapacagim haklisiniz okuldan sogursa büyük sıkıntı memleketimizde degiliz küçüğü mecbur bakiciya birakacagim büyük bari okula gitsin demi

Günaydın hanımlar :) çok isabetli olur, ben alıştıramadım okula, şimdi de bebek doğar doğmaz gönderirsem yanlış anlıcak, o yüzden yarı dönemi beklicez mecbur

yemek yedikten ne kadar süre sonra kusacağı kestirilemez ki.. benim anne içgüdülerim biraz eğimli yatırmamı söylemişti. yine aynısını söyler diye düşünüyorum :) sen sırtüstü yatırıp kafasını yana çevirsen de o öyle durmayacak ki ama sırtına çok az eğim verirsen dönemez. bebek bakmaya gelen teyzelerin %90ı da bu tavsiyeyi verirr zaten.
o makale ne için sırt üstü yatırın demiş onu da anlayamadım belki kemik gelişimi için falan demiştir ama her zaman anne içgüdüsü o makaleleri döver :) zaten öyle bir içgüdü veriyor ki Rabbim o ağlarken sütün sızlıyor uzakta olsan da. heeyyy diyo hadi emzir çocuğu. ya da 2 gün 2 saat uykuyla ol normalde top atsalar duymaz ol o gözünü açsa mık dese sıçrayarak uyanıyosun :):) annelik çok kutsal bişey. Kitaplarda bunlar yazmaz. Tabi bilimsel bilgiye de ihtiyaç var ama annelik öyle kitaplarda anlatılmıyor. Ya da kitap okuyarak iyi anne olunmuyor. Çünkü her çocuk farklı ve her anne ona göre planlanmış durumda. O seni şekillendiriyor zaten. İlk günler farkediceksiniz. Gayet özgür bir insanken o sizi kölesi yapıveriyor konuşmadan :) Bir bakmışsınız o mutlu olsun huzurlu olsun kakasını yapsın gazını çıkarsın dan başka derdiniz kalmamış.

bana da oluyo genelde sırt üstü uzandığımda sertleşiyor 3 4 saniye sonra düzeliyor. Normal diye biliyorum. ama yine de doktora bi sorucam gittiğimde.

Ne güzel anlatmışsiniz gerçekten öyle normalde çok derin uyuyan ben kızımın nefes alışı değişse uyaniyordum

e ben dinlesem kulaklıkla daha iyi olmaz mı
öyle bi şey bende gördm de o zaman mı hareketleniyor
Benim arkadaşım ben yüksek sesle müzik dinlerken çok fazla oynamaya başlıyo acaba müzikten mi etkileniyor demişti. ama bilemedim :) Dikkat ettim kaç seferdir aynı şey oluyo demişti.

Biberon bakıyorum karar veremiyorum cam mı silikon mu daha iyidir? Philips avent mi dr. Brown mu? Kullananlar var mı tecrübeli anneler hangisi daha iyidir?
ben avent kullandım silikon olanlardan memnun kaldım.emzikleri falan sağlam ve ben aventin sağliklı olduğuna inanıyorum.emzikleride çok güzel ve sağlam.hep 2 li aldım her boydan 1 yedek oldu ve ikisidr sapasağlam duruyor.

Ne güzel anlatmışsiniz gerçekten öyle normalde çok derin uyuyan ben kızımın nefes alışı değişse uyaniyordum
Diyorum ya gerçekten çok mucizevi birşey.. Özledim o günleri büyüdükçe o büyü bozluyo :) Konuşmaya başlayınca zaten derdini anlatıyo. Ama o ilk aylar çok özel çok..

O zaman biraz ekonomik olanlardan başlamak daha mantıklı:/

Aynı modelse markada pek sıkıntı çıkmıyor damaklı her markada damaklı emzik bir tek avent emzikleri farklı diye biliyorum
aventin damaklısı yok.tam yuvarlakta değil hafif basık ama çocuk çok rahat tutuyor.ama her çocuk farklı yeğeniminki sadece aventi tuttu bir çok emzik denedi.bizde aventle başladık çok şükür aldı inşaallah bu kuzumda alır kesinlikle hayat kurtarıcı.

Evet çıldıracak gibi oluyor insan. Ben artık teslim olmuştum 10 dakka önce emzirip yatırdığım çocuğu ya babası ya ananesi emzir acıktı bu diye dayıyorlardı kucağıma önce bi direndim ama sonra teslim olup her dediklerinde emzirdim :) emzik de tutmamıştı hayta çocuk. Yalancı meme niyetine kullanıldım 2 sene. dediğin gibi bu sefer daha tecrübeliyim. Asla yapmıcam o hatayı.

Ne kadar koyuıyorsun bunlardan peki. Bende denemek istedim. Çünkü bulaşıklarda kalan toz deterjan çok canımı sıkıyor. Dediğin gibi kanserojen ve çıkmıyor bulaşıktan. Tekrar duruluyoruz elde kullanacağımız şeyleri. Makinede yıkamamızın hiçbir mantığı kalmıyor. Hatta benim ablam bıraktı makineyi elde yıkıyo. içim rahat etti diyo. Ama benim o kadar vaktim yok. Bu söylediklerin çok mantıklı işe yarıyorsa. ki 4 yıldır kullanıyormuşsun. Hmen ayrıntıları istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…