Benim arkadaşım ben yüksek sesle müzik dinlerken çok fazla oynamaya başlıyo acaba müzikten mi etkileniyor demişti. ama bilemedim :) Dikkat ettim kaç seferdir aynı şey oluyo demişti.
Evet bende zaten birtek avent farklı derken onu kastettim diğer emziklere göre farklı işte bebekten bebeğe değişiyor :))aventin damaklısı yok.tam yuvarlakta değil hafif basık ama çocuk çok rahat tutuyor.ama her çocuk farklı yeğeniminki sadece aventi tuttu bir çok emzik denedi.bizde aventle başladık çok şükür aldı inşaallah bu kuzumda alır kesinlikle hayat kurtarıcı.
Evet çıldıracak gibi oluyor insan. Ben artık teslim olmuştum 10 dakka önce emzirip yatırdığım çocuğu ya babası ya ananesi emzir acıktı bu diye dayıyorlardı kucağıma önce bi direndim ama sonra teslim olup her dediklerinde emzirdim :) emzik de tutmamıştı hayta çocuk. Yalancı meme niyetine kullanıldım 2 sene. dediğin gibi bu sefer daha tecrübeliyim. Asla yapmıcam o hatayı.
evet katılıyorum geçen eczanede sordum ikili avent emziğe 40 TL dediO zaman biraz ekonomik olanlardan başlamak daha mantıklı:/
Emziği ne kadar kullanıp değiştirmek gerekir acaba?bşberonlarda sadece ucunu değiştirmek yeterli mi biberonu tamamen mi değiştirmek lazım, ucu ne kadar kullanıp değiştirmek gerekirevet katılıyorum geçen eczanede sordum ikili avent emziğe 40 TL dediyani alınmayacak şey değil ama sürekli kullanilicak bişey bez masrafı gibi emzik masrafı çıkıyor ortaya
Biberon camsa deforme olmuyor yıka yıka kullan sadece ucunu degistiriyordum ben ayda bir ama dişler çıkınca daha erken değiştiriliyor emzikte biberon ucuda ilk zamanlar iki ayda yada ayda bir yeniledik sanırım ama evde hep yedek bulundu emzik bebek büyüdükçe daha fazla yenileniyor emziklerEmziği ne kadar kullanıp değiştirmek gerekir acaba?bşberonlarda sadece ucunu değiştirmek yeterli mi biberonu tamamen mi değiştirmek lazım, ucu ne kadar kullanıp değiştirmek gerekir
Eşime diyorum ki lohusayken seni öldürmediysem birdaha da öldürmem o kadar sinirleniyodum ki sana :):) tam çocuğu uyutmuşum evde çıt yok işe gidicek ya paldır küldür hazırlanıyor. bir de gözünde büyüyo insanın o sesler. ya da öpüyodu işe giderken. Aman Allah ımmm deliriyodum. ben nefes almaya korkarken uyanıcak diye :) çok zor ve az uyuyan bi çocuktu çünkü. Diyorum bu sefer akılllı ol o zamandan kalan bi hıncım da var sana ona göre :)ben peşinen söylüyorum zaten. sakın müdahele etmeyin diye. bi de babası uyurken alır kucağına yatırırdı falan,, uyanıkken alsalar tamam faydası dokunuyo bana dersin, uyuyan çocuğu kucakta tutmak nedir? Allahtan şimdi kendisi de söylüyo, farkında yani... gerçekten şu an çok dirayetliyim, fazla korkmuyorum, çünkü ilkinde çok acı tecrübelerimiz oldu; bu defa en azından yapmamamız gereken şeyleri çok iyi biliyorum :))))
yemek yedikten ne kadar süre sonra kusacağı kestirilemez ki.. benim anne içgüdülerim biraz eğimli yatırmamı söylemişti. yine aynısını söyler diye düşünüyorum :) sen sırtüstü yatırıp kafasını yana çevirsen de o öyle durmayacak ki ama sırtına çok az eğim verirsen dönemez. bebek bakmaya gelen teyzelerin %90ı da bu tavsiyeyi verirr zaten.
o makale ne için sırt üstü yatırın demiş onu da anlayamadım belki kemik gelişimi için falan demiştir ama her zaman anne içgüdüsü o makaleleri döver :) zaten öyle bir içgüdü veriyor ki Rabbim o ağlarken sütün sızlıyor uzakta olsan da. heeyyy diyo hadi emzir çocuğu. ya da 2 gün 2 saat uykuyla ol normalde top atsalar duymaz ol o gözünü açsa mık dese sıçrayarak uyanıyosun :):) annelik çok kutsal bişey. Kitaplarda bunlar yazmaz. Tabi bilimsel bilgiye de ihtiyaç var ama annelik öyle kitaplarda anlatılmıyor. Ya da kitap okuyarak iyi anne olunmuyor. Çünkü her çocuk farklı ve her anne ona göre planlanmış durumda. O seni şekillendiriyor zaten. İlk günler farkediceksiniz. Gayet özgür bir insanken o sizi kölesi yapıveriyor konuşmadan :) Bir bakmışsınız o mutlu olsun huzurlu olsun kakasını yapsın gazını çıkarsın dan başka derdiniz kalmamış.
Eşime diyorum ki lohusayken seni öldürmediysem birdaha da öldürmem o kadar sinirleniyodum ki sana :):) tam çocuğu uyutmuşum evde çıt yok işe gidicek ya paldır küldür hazırlanıyor. bir de gözünde büyüyo insanın o sesler. ya da öpüyodu işe giderken. Aman Allah ımmm deliriyodum. ben nefes almaya korkarken uyanıcak diye :) çok zor ve az uyuyan bi çocuktu çünkü. Diyorum bu sefer akılllı ol o zamandan kalan bi hıncım da var sana ona göre :)
çok sağol canm yarın ayrıntılı usg miz var inşaallah sağlıkla güzelce geçer aklıma takmıyor değilim ama güzel düşünmeye çalışıyorum yavrularımıza bizlere sağlık versin Rabbim hayrlısı ile kavustrsun inşaallahMerhaba
bende 20+5 te doktora gittigimde 1 gün önce pek hissetmemiştim,doktor bu haftalarda olabilir demişti.Daha erken o yüzden endiselenme.
Benim esim weebabynin satışını yapıyor. Onlardan bir model seçmeye bakayım bir. Görece ekonomik bir marka ve baya satışı var.evet katılıyorum geçen eczanede sordum ikili avent emziğe 40 TL dediyani alınmayacak şey değil ama sürekli kullanilicak bişey bez masrafı gibi emzik masrafı çıkıyor ortaya
Emziği ne kadar kullanıp değiştirmek gerekir acaba?bşberonlarda sadece ucunu değiştirmek yeterli mi biberonu tamamen mi değiştirmek lazım, ucu ne kadar kullanıp değiştirmek gerekir
Ya bugün kayinvalidem ben gorumcem daha cuma günü doğum yapmış kadına gözün aydına gidiyoruz. Ben de gitmişken hediyesini götüreyim dedim. Bana kalsa bu hafta gitmezdim de... Yani bir de sezsarayan olmuş kadıncağız. Acelemiz neyse...
Neyse işte hediye olayına erken dedi kayinvalidem. Bir dahaki gidişimizde götürürmusuz. Zavallı kadını kaç kere daha rahatsız edeceğiz... bazı adetler çok saçma geliyor yahu. Ne gereksiz şeyler. Biraz zaman geçsin hediyesini de götürelim hayırlı olsun da diyelim. Bazen sinir oluyorum. Sanırım hiç bir zaman ortama ayak uyduramayacagim.
Öyle canım kolay geliyor, temiz geliyor insanlara ama bir domestosun klozetten tamamen temizleyebile şimdi için 150 kez sifonu çekmen bile yetmiyor, dolayısıyla özellikle de kadın organı o zehirin gazını emiyor. Ama anlatamazsınBravo gerçekten. bana da beyaz sirke almış annem bugün. Frosch sirke bazlı temizleyici kullanıyordum uzun süredir zaten, şimdi de bulaşık makinesi için beyaz sirkeye başlıcam ben de. Bu oturduğum sitede ilk kez gördüm, kadınlar domestos manyağı olmuş; bi tanesi nerdeyse içicem diyor bi de marifetmiş gibi. Bir diğeri her gün banyo mutfak çamaşır suyuyla siliyor. İkisinin de kızında astım var üstelik. Önceleri bi misyon edindim kendi kendime dertlendim, söylemekten dilimde tüy bittii, sonra baktım umurlarında bile depil pes ettim... resmen manyakça birşey, nefret ediyorumeve gelen kadınlar da alışmış, kolaylarına geliyo... almıyorum ben, aa çamaşır deterjanı yok diyorlar, evet yok bi zahmet ova ova temizliceksiniz ki ne siz ne biz göz göre göre zehirlenmeyelim diyorum...
Canım ben amigurumi tavşanımı bitirdim ama telden yükleyemiyorum hata veriyor.Tabi paylaşırım canım. Hatta aklımda bir yatak süsü yapmak var. Yapabilirsem şu Tarafa bir şey yapacağım besigin üzerine :) bir de adinin bas harfi ile yine sus yapmayı planlıyorum. Besigin önüne asacağım:)
Canım ben amigurumi tavşanımı bitirdim ama telden yükleyemiyorum hata veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?