2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Benim arkadaşım ben yüksek sesle müzik dinlerken çok fazla oynamaya başlıyo acaba müzikten mi etkileniyor demişti. ama bilemedim :) Dikkat ettim kaç seferdir aynı şey oluyo demişti.

benimki de öyle yapardıı :) bunda yok henüz ama Ayşe'nin aşırı reaksiyon gösterdiği şarkılar vardı. Senden daha güzel çalınca resmen dansediyodu içimde :)))

Evet bende zaten birtek avent farklı derken onu kastettim diğer emziklere göre farklı işte bebekten bebeğe değişiyor :))

ben peşinen söylüyorum zaten. sakın müdahele etmeyin diye. bi de babası uyurken alır kucağına yatırırdı falan,, uyanıkken alsalar tamam faydası dokunuyo bana dersin, uyuyan çocuğu kucakta tutmak nedir? Allahtan şimdi kendisi de söylüyo, farkında yani... gerçekten şu an çok dirayetliyim, fazla korkmuyorum, çünkü ilkinde çok acı tecrübelerimiz oldu; bu defa en azından yapmamamız gereken şeyleri çok iyi biliyorum :))))

evet katılıyorum geçen eczanede sordum ikili avent emziğe 40 TL dedi yani alınmayacak şey değil ama sürekli kullanilicak bişey bez masrafı gibi emzik masrafı çıkıyor ortaya
Emziği ne kadar kullanıp değiştirmek gerekir acaba?bşberonlarda sadece ucunu değiştirmek yeterli mi biberonu tamamen mi değiştirmek lazım, ucu ne kadar kullanıp değiştirmek gerekir

İlk okula başlayana kadar biseyi yok asıl sıkıntılar ozaman başlıyor derlerdide inanmazdim resmen stres yaşıyorum ve daha ikinci sınıfiz sağolsun öğretmen sınıf içi ayrımcılık yapan ve sınıfa müdahale eden velilerle birlik olan biri bu ilçede iyi diye bilinen bir okuldayiz goya

Emziği ne kadar kullanıp değiştirmek gerekir acaba?bşberonlarda sadece ucunu değiştirmek yeterli mi biberonu tamamen mi değiştirmek lazım, ucu ne kadar kullanıp değiştirmek gerekir
Biberon camsa deforme olmuyor yıka yıka kullan sadece ucunu degistiriyordum ben ayda bir ama dişler çıkınca daha erken değiştiriliyor emzikte biberon ucuda ilk zamanlar iki ayda yada ayda bir yeniledik sanırım ama evde hep yedek bulundu emzik bebek büyüdükçe daha fazla yenileniyor emzikler

Cam biberon da fazla kullanılmıyor gerçi bebek kendi tutmaya başlayınca ağar geliyor düşürüyor birde kırılma riski çok fazla 4 tane kırdım kizimda biride benim bebeklik biberonumdu annem saklamış en çok uzulmustum :) şimdi evde kizimdan kalan cihicco ve Dr.browns var cihicco cam ilk günkü gibi duruyor fazla kullanamadım zaten ama Dr.brown sürekli kullanıldı geçen elime geçti baya eskimiş :))

Eşime diyorum ki lohusayken seni öldürmediysem birdaha da öldürmem o kadar sinirleniyodum ki sana :):) tam çocuğu uyutmuşum evde çıt yok işe gidicek ya paldır küldür hazırlanıyor. bir de gözünde büyüyo insanın o sesler. ya da öpüyodu işe giderken. Aman Allah ımmm deliriyodum. ben nefes almaya korkarken uyanıcak diye :) çok zor ve az uyuyan bi çocuktu çünkü. Diyorum bu sefer akılllı ol o zamandan kalan bi hıncım da var sana ona göre :)

tamamen katılıyorum... ilkinde okuduğum tek kelimenin dahi faydasını görmedim, hele ki çok meşhur olan yazarlardan birinin kendi çocuğu olmadığını duyduktan sonra hepsi arkadaşlara dağıtıldı kitapların :))) ne olursa olsun, bin çocuğa da baksa, araştırsa, anne olmayan birinin tavsiyeleri, hatta kesin olarak sunduğu çözümler beni hiçbir şekilde tatmin etmiyor. elbette tercih meselesi, her kadın anne olmak zorunda değil, ama anne olmadan da bebek bakımında ahkam kesmeleri çok saçma geliyor bana. bir çocuğa 24 saat bakmakla gidip birkaç saat sözde terbiye etmek arasında dağlar kadar fark var... davulun sesi uzaktan hoş gelir misali... işin bilimsel kısmı, mama, malzeme, hastalık gibi konularda evet çok önemli; ama onları da zaten herhangi bir anne değil işin 'tıp anlamında' uzmanları yazarsa kaile alıyorum sadece... yoksa EASY yöntemi falan kesinlikle hikaye, o düzen tesadüfen tutsa dahi kitabın değil çocuğun huyunun müsait olmasından kaynaklıdır anca.... "memede uyuyan çocuğu uyandır"... bu cümleye hep gülerim mesela, bırak uyandırmayı yeri gelince nefes dahi almamaya çalışırsın açmasın o koca gözleri diye :))) aynı şey bu mevzularda da geçerli, aynı yazıda yanınızda yatırmayın da denmiş mesela, kendi yatağına her yatırdığınızda 20 dakikadan fazla uyumayan çocuğu ne yapacaksınız? ısrarla yatırın alışsın der kitaplar,, kaç gece dayanabilirsiniz ki el kadar şeyin kahrolurcasına ağlamasına, uykusuzluğa... benim erken kalkmam lazım, işe gitmem lazım diyen kocalara? nihayetinde gerçekten de bebek ne derse o oluyor bir yerden sonra... ağlatmadan şekillendirebildiğim kadar şekillendrmek istiyorum bu defa ben de, ama asla katılmasına morarasına vs izin vermem ben de... gerekirse yine yanımda yatar, gerekirse koynumda uyur sabaha kadar öyle beklerim ( çok beklemişliğim vardır ...

aynılar demek ki işte... :) gardımızı iyi alalım bu defa :)))))

Merhaba

bende 20+5 te doktora gittigimde 1 gün önce pek hissetmemiştim,doktor bu haftalarda olabilir demişti.Daha erken o yüzden endiselenme.
çok sağol canm yarın ayrıntılı usg miz var inşaallah sağlıkla güzelce geçer aklıma takmıyor değilim ama güzel düşünmeye çalışıyorum yavrularımıza bizlere sağlık versin Rabbim hayrlısı ile kavustrsun inşaallah

evet katılıyorum geçen eczanede sordum ikili avent emziğe 40 TL dedi yani alınmayacak şey değil ama sürekli kullanilicak bişey bez masrafı gibi emzik masrafı çıkıyor ortaya
Benim esim weebabynin satışını yapıyor. Onlardan bir model seçmeye bakayım bir. Görece ekonomik bir marka ve baya satışı var.

Ya bugün kayinvalidem ben gorumcem daha cuma günü doğum yapmış kadına gözün aydına gidiyoruz. Ben de gitmişken hediyesini götüreyim dedim. Bana kalsa bu hafta gitmezdim de... Yani bir de sezsarayan olmuş kadıncağız. Acelemiz neyse...
Neyse işte hediye olayına erken dedi kayinvalidem. Bir dahaki gidişimizde götürürmusuz. Zavallı kadını kaç kere daha rahatsız edeceğiz... bazı adetler çok saçma geliyor yahu. Ne gereksiz şeyler. Biraz zaman geçsin hediyesini de götürelim hayırlı olsun da diyelim. Bazen sinir oluyorum. Sanırım hiç bir zaman ortama ayak uyduramayacagim.

Kızlar merhaba. Şimdi çıktık detaylıdan, iyi geçti. Doktor baktı,bir tek yaşımın 35 olması nedeniyle amniyosentez öneririz sağlık bakanlığının kuralı böyle söylememizi istiyor dedi doktor. Ama çok şükür problem Yok dedi :) 550gr mış. Halbuki daha kilolu diye doktorum vitamini falan kesmişti, normal kilosundaymış.

Bir sorum olacaktı şeker yüklemesini devlette yapmak için gün alıp kadın Doğuma gitmek yeterli mi yoksa gidince doktor ayrıca bir gün mü veriyor yükleme için? Bilen var mı kızlar?

biberonda numaralı uçlar, bir numara ile başlayıp sonra ikiye geçmiştik biz... ama genel olarak numara değişmese bile 3 ayda bir falan değiştirdik... dişler çıkınca da yırtmaya başaldığı için değiştirdik hep :)) rengi falan tuhaf oluyor zaten, değiştirme ihtiyacı hissediyorsunuz bi süre sonra... emzik zaten çok sık değişiyor, bahçede vs düştüğünde attık mecburen hep.. bir de çok sık kayboluyordu bizim :) o yüzden eskimeye fırsat kalmadı pek :)

bence hediyesini de götürün... neden erken olsun ki,, bize herkes (yakın akraba hariç) bir kere geldi sadece... kimseyi de iki kez ağırlamam zaten, lüzumsuz... normalde misafir çok severim ama o dönem bizim insanları değil insaların bizi anlaması gereken dönem... ne işleri var bebeki evde habire... iki grup misafir aldık, kisinde de bebeği bile 5-10 dk gösterdim sadece. kalabalık = daha az oksiyen + daha fazla mikrop . bi de insanlara mikrop bulaşmasın vs deyince sanki hakaret etmişsin gibi algılıyorlar ya uyuz oluyorum. "arkadaşım en sağlıklı insan bile birtakım virüs ve bakteriler taşır, ve yenidoğan bunlara karşı anne sütünden bağışıklık edinmemişse tamamen açıktır". net şekilde de söylüyorum hep.. kırılan kırılsın diyorum, bunu anlamayacak ve alınacak ne var acaba... zaten bizim neslimiz pek garipsemiyor, eskiler de bebeğe karşı aşırı meraklı değiller, ama bir de cahiller grubu var ki onlar fena işte....

Öyle canım kolay geliyor, temiz geliyor insanlara ama bir domestosun klozetten tamamen temizleyebile şimdi için 150 kez sifonu çekmen bile yetmiyor, dolayısıyla özellikle de kadın organı o zehirin gazını emiyor. Ama anlatamazsın

Canım ben amigurumi tavşanımı bitirdim ama telden yükleyemiyorum hata veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…