2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Merhaba kızlar. Dün akşam aniden sağ elimde karıncalanma ve uyuşma oldu. Çok ciddi boyutta değil ama rahatsız edecek kadar. Sabaha geçer diye düşünürken saol elimdede başladı. Dr u aradım. Karpal tünel sendromu dedi. Genelde ödemi çok olanlarda olurmuş. Benim elim ayağımda hiç şişlik yok ama yinede olmuş. Bileğimdeki sinirlere baskı yapıyormuş içte oluşan ödem. Şuan ağrı yok ama çok gıcık böyle iğne batıyo gibi kaşınıyo gibi. B vitamini al günde iki kez geçmezse bileklik alıp takman gerek dedi. Bileğini düz tut dedi o da pek mümkün değil.

Bana ağustos ayında giyilmez gibi geliyor, ben normal bir terlik alırım gibi geliyor şimdilik ama tabi bilmiyorum henüz. Ayaklar doğumdan sonra üşüyor diyorlar, belki işe yarayabilir.

Günaydın cnm :) iyi yapmış annen,, hep pembe olunca sürekli aynı şeyi giyiyor gibi oluyor çocuk, bi de öyle alışıyo.. zaten kız çocuğu; ben çok giydirmediğim halde en sevdiği renk pembe :))
Bence o daha güzel, sen her renkten al o kendi seçme zamanı geldiğinde isterse kendisi pembelere sarınabilir.

Teşekkürler inşallah hepimizin bol bol sütü olur. Lansinoh ikisi bir arada aldım, ikililer için çekim kuvveti daha düşük oluyor diyorlar ama ben ikisini birden kullanmasam da biri bozulursa diğeri yedek olur diyerek aldım bir de neredeyse teklinin fiyatına geldi indirimde olunca.
https://www.e-bebek.com/lansinoh-2-si-1-arada-elektrikli-gogus-pompasi-p-lsi-90065/

Bence senin içinden geçen daha doğru, bir kere doğumu biz yapmış olsak da bebek eşlerimizle bizim, onun bebeğini görme hakkını elinden almak hakkını yemek olur gibi. Bir de ben normal zamanda bile eşimi bırakıp bir yere gitmek istemem, hele ki 1-2 ay, günübirlik birlikte gidince bile evimize gitsek artık diyoruz ne kadar annenin evi olsa da insanın kendi evi bambaşka. Hele bir de geleni gideni çok olurmuş, benim hiç sevmediğim şey. 20 günde kendine gelebilirsin gibi, eşin de yardımcı olur, baktın 20 günde hala ağrıların var ya da rahat hareket edemiyorsun annenden 1 hafta daha kalmasını rica edersin, sen lohusa halinle yeni bir yere alışmak yerine kendi evinin düzeninde daha rahat edersin.

Selam kızlar nasılsınız ya bişey soracam siz ne için tetenoz aşısı oluyorsunuz? bizim burda hiç öyle birşey yok gebelik sürecinde kızım dada hiç karşılaşmadım Merak ettim şimdi

Hem doğum sırasında kapılabilecek olan hastalık için hem de yenidoğan tetanosuna karşı doğumda bebeği koruduğu için. Her ne kadar artık doğum yapılan yerler steril olsa da olur ya körün taşı gibi paçoz hemşire denk gelir, sonra uğraş dur. Bir de doktorum önerdi açıkçası, o yüzden de tereddüt etmedim ben de.

Ayrıca bir de ben sürekli elimi çizerim, keserim, vururum, o yüzden 3. dozdan sonraki 10 yıl koruyan 4 ve 5. dozları da yaptıracağım muhtemelen, sonra 10 yılda bir tekrar bir dozu var onu da yaptırırım muhtemelen. Tetanos önemli.

guzel duruyor ama kaliteyi bilemiyorum canim. icinde yatagini ve sectigimiz bir uyku setini de veriyorlar.

Cnm memorial şifadan iyidir bence... ataşehiri bilmem ama kadıköy şifa'nın beğenilicek bi yanı yok pek..

ikisini de görmedim ben canım gidip dolaşıcam. kadıköy şifa ile ilgili çıkan haber yüzünden mi böyle düşünüyorsun? ataşehirdeki için iyi diyorlar ama bilemedim tabi gidip görmekte fayda var. doktorum dışardan zaten hem memorial hem de şifada devamlı doğum yaptırıyor. kararı tabiki bize bırakacaktır, sadece söylediği ataşehirdeki kköy şifanın standart odalarının memorialdan ferah olduğu. bir de son zamanlarda memorialda boş oda ve ameliyathane sıkıntısı olduğu. ben normal doğum istiyorum zaten inşallah bir sıkıntı yaşamazsak, suit odaya da 1 gece için fark ödemek istemiyorum.

Çok geçmiş olsun,ara ara bende de olurdu gecen seneye kadar kendi kendine gecti.
bilirim cok sinir biseydir

Yok canım çok şükür kanama ama inan tuvalete korkuyla gidiyorum artık psikolojim bozuluyor gitgide.
Sen kacıncı haftadasın? Ne kadara kadar calısacaksın? Bir de ben cesitlerinden cok anlamıyorum ,24 unde randevum var,onu da soracam. Seninki tam plesanta previa değil galiba,yarım mı kapatmıs oluyor?Dikkat et kendine,cok ayakta kalma,aksamları en azından uzat ayaklarını yat.

Ben bir şey sormak istiyorum konular hazır aşıdan açılmışken, biz istersek sağlık ocağında vurulan aşıdan başka aşıyı eczaneden alıp çocuğumuza vurdurabilir miyiz?

Bende daha sormadım o detayları Haziran'da gidip konusurum diye düşünüyorum.Bana da memorial ya da sifa die önerdi doktorum,sifa da arkadasım calıstıgından orda daha rahat ederim diye sifayı tercih ettim.Daha önceki operasyonda da bir sikayetim olmamıstı cunku.

Babam arabayla götürecek ama yine de uzak tabi, bir de değer mi gitmeye bilemedim, eşim çocuğa adapte olamayacak öyle olursa da, yalnız kalırsak yardım etmeye de alışır belki bez değiştirme vs gibi, annemin bir amacı da memlekette çok Bebek görmeye gelecek var o sanırım, onu tam dile getirmedi ama, insanlar da çok dikkatsiz oluyor genelde hasta hasta bile gelen oluyır bir de onun dışında herkesle ne konuşucam ki aynı şeyleri bin kere konuş, burda daha az gidip gelen olur daha rahat da edebilirim bilemiyorum

ikinci bebisini bekleyen anneler ilk bebiste hastane odasini suslediniz mi? profesyonel dogum fotosu cektirdiniz mi?

ilk bebisine hamile olanlar sizler bunlar hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Eşimin de çocuğa alışması açısından gitmemem daha uyg N olacak sanki

ben esimi birakip gitmezdim. hem cok bekledik bu bebisi,esimi bundan mahrum etmek istemem ki 2 ay uzun bir sure,hem evimde daha rahat ederim,anneme sen kal derim.hele ki gittigim yerde kalabaliklar gelecekse asla gitmem.

inciitanesi bence kendi evinde kalman daha iyi olur hem senin ,hemde esin ve cocugunuz için... Bana annem aynı teklifte bulundu,ki bizimki arabayla 40dk lık mesafede ben istemedim... Sonucta yardıma ihtiyacın oldugun sürecte yanında olur, devamında halledebilirsiniz bence... Kaldı ki 8 saat yol az deil,esin her istediginde cıkıp gelemeyecek,bebegini göremeyecek... Sizi de birbirinizden uzaklastırabilir bu durum... Bence ikiniz altından kalkarsınız :)

Bir de annem memlekette Bebek mevlüdü yapalım diye tutturdu, çok özeniyormuş, bana çok gereksiz geliyor yani bir sürü kalabalık falan hiç sevmem ben, o Zaman'ında herkesin herşeyine gittiği için millet de hediye getirecek diye bekliyor sanırım ama bana Fuzuli gerekiyor, bu konuda annemin hevesini kırmamalı mıyım sizce

Canım ben de benzer bir olay biliyorum. Bizim de bir tanıdık illa normal olsun diye 41'e kadar bekledi, bebeği maalesef kaybettiler sonra.

Doğru canım. Zaten son dönemlere doğru evde de giyinmek için bir gecelik alırım. Belki onu da götürürüm yanımda. Önemli olan doğum sonrası geceliği bulabilmek sanırım. :)

Canım ben de benzer bir olay biliyorum. Bizim de bir tanıdık illa normal olsun diye 41'e kadar bekledi, bebeği maalesef kaybettiler sonra.
arch2401 kesinlikle doğru; son anda sezeryana alınan, suyu bittiği halde doğuramayan, bebeği şoka giren vs çok vaka var... doğmuyorsa yapıcak bişey yok, 41 de bi nebze, ama 42 nin beklenmesi bana da yanlış geliyor..

Kızlar selam,

E-bebek'te emzirme ürünleri indirime girmiş. Burada da konuşulmuş sanırım ama yazışmaları tam olarak bulamadım. Yalnız ben gittigidiyor'da e-bebek fiyatının da 39 tl altına buldum. Lansinoh 2'si bir arada elektrikli düşünüyorum. Sizce gittigidiyor güvenilir midir? Yoksa ne olur ne olmaz diye 40tl fazla verip e-bebek'ten mi alsam?

Sırf elalem bebeğini görecek diye sen 2 ay düzeninden ve eşinden uzak kalacaksın, bir de gelenin gidenin nazarı değer, sinir ederler, saatlerce kalırlar bebeğinin uykusunu bozarlar. Ayrıca lohusa psikolojisi olacak valla eş çeker de gelen giden çekmez bence, anne baba bile çekmez zaten onlara da yansıtamazsın şişer durursun bence. Sanat eserini birlikte yapmışsınız ceremesini de birlikte çekerseniz daha güzel olur bence. O da daha çok sever, daha çok şey paylaşır bebeğiyle. Sonra eve dönünce bebek babasına alışmadığı için al biraz da sen uyut, bezini değiştir falan dediğinizde hem adam zorluk çeker hem de bebek ciyak ciyak bağırır istemez.

ikinci bebisini bekleyen anneler ilk bebiste hastane odasini suslediniz mi? profesyonel dogum fotosu cektirdiniz mi?

ilk bebisine hamile olanlar sizler bunlar hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Ben odayı da süslemem, profesyonel fotoğrafçı da istemem. Muhtemelen annem fotoğraf çeker makinesi iyi, o da bize yeter. Eğer beğendiğim birkaç poz varsa kaydederim daha önceden anneme söylerim, gösteririm o pozları veririm ona çektiririm. Ama zaten fazla insan sevmiyorum bir de tanımadığım fotoğrafçı dibimizde sürekli ben gerilirim. Zaten bizim düğün fotoğrafçısına hala gıcık oluyorum o yüzden bir daha girmem ben o işlere kolay kolay :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…