2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    333

Eğer satıcının puanı ve yorumları iyiyse alabilirsin, ben satıcıların olduğu çoğu alışveriş sitesini genelde ikinci seçenek olarak tercih ediyorum satıcılar iyiyse, ama %90 üzeri bir memnuniyet oranı varsa terci edilebilir, kalan 40 lirayla da süt saklama poşeti falan alırsın.
 
ikinci bebisini bekleyen anneler ilk bebiste hastane odasini suslediniz mi? profesyonel dogum fotosu cektirdiniz mi?

ilk bebisine hamile olanlar sizler bunlar hakkinda ne dusunuyorsunuz?

ben cok asiri bi susleme dusunmuyorum. zaten once hastaneyle konusurum. bazi hastanelerde oda susleme hizmeti de var. ikramlik da cikolata falan yaptiririz. fotograflarimizi da ablam cekecek. o yuzden profesyonel biri ile anlasmayacagiz.

ama suna karar veremedim dogum aninda foto mu cekse video mu cekse daha iyi olur :) video sanki daha iyi ne dersiniz :))

@beyazinci canim bu bebek mevludu icin bildigim kadariyla dini bi zorunluluk vs yok. illa 40i cikinca yapilmak zorunda degildir kanimca. esinle birlikte gidersiniz bebek biraz kendini toparlayinca o zaman yapilir mevlut de annen cok istiyorsa. olmaz mi oyle? :)
 
42'ye kadar doğum bekleyen doktorlar da hastanın durumunu çok sık kontrol ediyorlar, açıklığını suyunu sancısını falan sürekli takip ediyorlar, bir sorun varsa onlar da sezaryen öneriyor bildiğim kadarıyla.
 

Canım bence de eşini doğumdan sonra 1-2 ay yalnız bırakman baba-bebek bağının kurulması açısından iyi olmaz. Hem belki sizin açınızdan da iyi olmayabilir. Bu kadar uzun ayrılıklardan sonra az da olsa bir soğukluk olabilir gibi geliyor bana. Bebek mevlüdü için çok isterseniz 1 haftasonu eşinle beraber annende gidip kal istersen. Ama uzun kalmayı ben tercih etmezdim.
 
ikinci bebisini bekleyen anneler ilk bebiste hastane odasini suslediniz mi? profesyonel dogum fotosu cektirdiniz mi?

ilk bebisine hamile olanlar sizler bunlar hakkinda ne dusunuyorsunuz?

evet canım ilk bebekte süslemiştim, şimdi de o kadar olmasa da süslerim, ilk bebekte bi de son günlerim deli gibi poğaça cupcake falan yapmıştım, o olaya girmem hiç gerek yok, foto da çektirmiştim, yine istiyorum tabi, fotoğraf olayı çok güzel benim sezaryende ameliyathanede de çekmişlerdi , genel anestezi olmuştum, görememiştim ilk anını o fotolar beni biraz olsun tatmin etmişti.
 

Evet bi skandal olmuştu; ve ben hiç şaşırmadım o zaman... çünkü burada da anlatmıştım daha önce; ben daha bekarken orada doğan bi bebeğin annesi olarak benim bilgilerimi girmişlerdi. Boşboğazlı bir sağlık ocağı hemşiresi de numaramı bulup o zamanki sekreterime "bebeğimi sağlık ocağına götürmemi" söylemişti! Şifadaki hemşire için gerekenin yapıldığına emin olana kadar uğraştım tabi. Kabul edilemeyecek bir hata çünkü.. onu yapan herşeyi yapar... diyebilirsin ki bebeğin yokmuş, karışmamış vs; ama şayet öfkeli yahut gerikafalı bi babam olsa, bana inanmayıp içine şüphe düşse vs olaylar başka yerlere doğru gidebilirdi... bu arada ben o hastaneye sadece bir kere ve çok uzun zaman önce gitmiştim.. kendim bile unutmuşum.. kimseyi inandıramayabilirdim; sekreterimizin sonradan bir sürü yanlışı çıktı, bu olayı da unutmayıp işten çıkardığım için sinirinden dedikodu malzemesi yapabilirdi vs vs vs... o yüzden üstüne bi de o haberler çıkınca hepten sildim malum hastaneyi
 

Canım yorumlar olumlu aslında. Sanırım ordan alıcam. Dediğim 40lirayı da başka ihtiyaçlarıma kullanırım.
 

yahu nasil bu kadar buyuk bi hata yapabiliyorlar anlamiyorum. bu kadar mi kafa dalgin ya da umursamiyorlar yaptiklari isi. aklim almiyor gercekten. neyse bir gidip gorelim bakalim nedir ne degildir ona gore karar vericez :)
 
Ben bir şey sormak istiyorum konular hazır aşıdan açılmışken, biz istersek sağlık ocağında vurulan aşıdan başka aşıyı eczaneden alıp çocuğumuza vurdurabilir miyiz?

mantiken yapilabiliyor olmasi lazim ama devletin isi belli olmuyor :))) disaridan aldigin igneleri falan goturunce vuruyorlar ama asiyi bilemedim.
 
Benim yarım kapatmış durumda plesanta hep izin rapor geçiriyorum günlerimi 32 haftada zaten çalışabilir raporu veremem dedi doktorum bu teşhiste ben de zaten çalışacak durumda da değilim hatta çok sıcaklara geliyor diye plesanta previa belli değildi en başlarda hamileligimin 32 de ayrılırım çalışmam diyordum. Şu an bugün tam 27 hafta bitti 5 hafta kaldı 32 ye hayırlısı ile 37 38 görürüz inşallah
 

Okurken yok artık dedim, bu nasıl yanlış ya. Gerçi bu sağlık ocağı hemşireleri de az değil. Benim de kuzenim hamileydi daha da yeni hamileydi ilk zamanları sanırım sağlık ocağına da gitmemişlerdi. Kadının babasını arayıp kızınız hamile, kontrolleri vs için gelmesi gerekiyor demişler. Bir kere siz babasını neden arıyorsunuz, ikincisi belki kadın kimseye söylemeyecek bebeğini aldıracak nasıl sağa sola haber verebilirsiniz. Galiba kocası daha sonra sağlık ocağındaki hemşireden şikayetçi olmuştu. Belki biz evli değiliz, siz babasını arayıp nasıl paylaşırsınız böyle özel bir bilgiyi, aile trajedisi mi yaşatacaksınız falan diye.

mantiken yapilabiliyor olmasi lazim ama devletin isi belli olmuyor :))) disaridan aldigin igneleri falan goturunce vuruyorlar ama asiyi bilemedim.
Ya açıkçası kendimde neyse de bebek için dünya kadar aşı vuruluyor, ben de hiç güvenmiyorum içine ne koyulduğuna. Belki eczaneden alacağım aşı da mükemmel olmayacak ama en azından ben bir nebze daha güvende hissederim.
 

İnsallah benimde dilegim o valla... önce 32 yi görmek saglıkla sonra da 38e gelmek...Benimki de 32den sonra calısabilir raporu veremem dedi.Zaten bende istemem... İsten,paradan çok daha önemli... Bende aynıyız seninle herhalde bende 27+5teyim.Allah hayırlısıyla zamanında dogum nasip etsin ,saglıkla insallah.
 
Hemen hemen aynıyız hafta olarak evet ayrıntılı ultrason için perinatoloji uzmanı yoktu burda normal radyoloji uzmanı yaptı ayrıntılı ultrasonu ama ben başka bi şehirde yaptırmak istiyorum yine de perinatoloji uzmanına plesanta da rahime yapısıklik olup olmadığı önemli
 
Ben de az once tetonozun ilk dozunu oldum. Benim aile hekimim kim bilinmiyor. İkametgahim Turkiye'de oldugu halde sistem de hata veriyor hasta yurtdisinda oturuyor diye. Turkiye'ye dondugumden beri 3 yil olacak vermedigim dilekce kalmadi hala duzeltmediler.
İlk gittigim doktor hastasi olmadigimdan yapamam dedi. Allah tan digeri asimi yapti. Devletin neden sistemleri entegre calismiyor hic anlamiyorum. Ben bu durumu yasamak zorunda miyim. İlk doktorla resmen tartistik durduk yere :)
 

Geçmiş olsun, rahat atlat inşallah aşının etkisini.
Bulunduğunuz ilçenin Toplum Sağlığı Merkezi'ne gidip dilekçe ver, sanırım ikametgah ve eşinle senin kimlik fotokopilerini götürmen yeterliydi ama sen yine de internetten aile hekimi değiştirme şartlarına bir bak. Her seferinde bu tantanayı yaşama, arada kan testlerin için de gidersin, bebeğin kalp atışlarını da dinletiyorlar eğer hareketsizliğinden şüphe edersen içine şüphe düşmeden gider dinlersin, ben bilseydim bunu hareket etmeye henüz başlamadığında panik olmaz gider kalbini dinler rahat ederdim.
 
@beyazinci bence de gitmesen daha iyi olur. Sonucta eslerimiz bebeklerle ilk defa tanisacaklar. O kadad uzun sure ayri kalmalari baglarini zayiflatir. Tabii bir de sizin esinizle araniza bu sirada biraz da olsa sogukluk girebilir. Malum logusa olacaksin. Telefonla birbirinizi anlamaniz zor olur.
Mevlut icin de benim esim tarafi istiyor. Ben de kirmak istemedigimden, esimle gidip yapip gelecegiz. Bana kalirsa sen de anneni kirma bebegin biraz buyusun, beraber gidin esinle yapin. Sonucta ailelerimiz cok hevesli gonulleri kalmasin.
 
Kızlar sizce küvet içine böyle bir destek süngeri nasıl olur? Fileler mi daha rahat olur yoksa bu tarz bir şey mi almak lazım?

https://www.mothercare.com.tr/mothercare-kuvet-destegi-sunger_378885?d=16191
Ben bunlardan hiç görmemiştim sünger acaba suyu çeker mi yoksa sadece adı mı süngerdir?

Ben şu tarz bir şey alacağım filelerden daha iyi olduğunu duymuştum ama bunlarla kıyaslamasını bilmiyorum.
https://www.e-bebek.com/babyjem-kopklu-desenli-file-beyaz-p-bje-393-b/
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…