- 29 Mayıs 2013
- 3.001
- 5.244
- 358
Sagol canim suan hic agri yok ama bir kac saate baslayacak sanirim :)Geçmiş olsun, rahat atlat inşallah aşının etkisini.
Bulunduğunuz ilçenin Toplum Sağlığı Merkezi'ne gidip dilekçe ver, sanırım ikametgah ve eşinle senin kimlik fotokopilerini götürmen yeterliydi ama sen yine de internetten aile hekimi değiştirme şartlarına bir bak. Her seferinde bu tantanayı yaşama, arada kan testlerin için de gidersin, bebeğin kalp atışlarını da dinletiyorlar eğer hareketsizliğinden şüphe edersen içine şüphe düşmeden gider dinlersin, ben bilseydim bunu hareket etmeye henüz başlamadığında panik olmaz gider kalbini dinler rahat ederdim.
Canım gittigidiyordan telefon bile aldım satıcının puanı yüksekse garanti belgesi var ve açılmamış kutuysa kesinlikle güvenilirKızlar selam,
E-bebek'te emzirme ürünleri indirime girmiş. Burada da konuşulmuş sanırım ama yazışmaları tam olarak bulamadım. Yalnız ben gittigidiyor'da e-bebek fiyatının da 39 tl altına buldum. Lansinoh 2'si bir arada elektrikli düşünüyorum. Sizce gittigidiyor güvenilir midir? Yoksa ne olur ne olmaz diye 40tl fazla verip e-bebek'ten mi alsam?
Ben bunlardan hiç görmemiştim sünger acaba suyu çeker mi yoksa sadece adı mı süngerdir?
Ben şu tarz bir şey alacağım filelerden daha iyi olduğunu duymuştum ama bunlarla kıyaslamasını bilmiyorum.
https://www.e-bebek.com/babyjem-kopklu-desenli-file-beyaz-p-bje-393-b/
Ben babyjem in setini aldim ve filesini cok begendim. Hem guvenli (bir suru aski yeri var kuvete tutturmak icin) hem de cok guzel. İcinde boncuklu dokuda birseyler var, bebek ustunde rahat eder gibi. Bence alacaksan e bebekten alma. Ben komple setini 100liraya aldim gittigidiyor.com dan (kargo dahildi).Ben bunlardan hiç görmemiştim sünger acaba suyu çeker mi yoksa sadece adı mı süngerdir?
Ben şu tarz bir şey alacağım filelerden daha iyi olduğunu duymuştum ama bunlarla kıyaslamasını bilmiyorum.
https://www.e-bebek.com/babyjem-kopklu-desenli-file-beyaz-p-bje-393-b/
Ordan alıcam canım. Lansihoh'a da karar verdim, hayrını görürüz inşallahCanım gittigidiyordan telefon bile aldım satıcının puanı yüksekse garanti belgesi var ve açılmamış kutuysa kesinlikle güvenilir
Sagol canim suan hic agri yok ama bir kac saate baslayacak sanirim :)
Toplum sagligi merkezine de gittim dilekce yazdirdilar kimlik fotokopimle bu defa da İstanbul'da oturuyorum ve beni Manisa'ya kaydetmisler. Sonra oradan da sildirdim İstanbul'a aliyoruz dediler ama yok yine kayit yapilamiyor. Artik cok sikildim bu konudan. Bir daha dilekce verdim bakalim. İnsallah bu defa cozerler.
Canım aslında ben bunu mothercare'de gördüm. Çok ufak bir şey değil ama eğimli olduğu için acaba bebek kayar mı diye düşündüm.
Senin gönderdiğin sayfayı da daha yeni kapatmıştım, az önce baktım. :) Yorumlarda biri kullanırken ipleri koptu, oğlum düştü falan yazmış vazgeçtim o yüzden.
Evet yorumu yapan kullanıcının dikkatini de bilmediğimiz için her yoruma da güvenmek zor, yine önemli olan forum gibi yerlerde memnuniyet ya da şikayetlerini paylaşanlar sanırım.Ben babyjem in setini aldim ve filesini cok begendim. Hem guvenli (bir suru aski yeri var kuvete tutturmak icin) hem de cok guzel. İcinde boncuklu dokuda birseyler var, bebek ustunde rahat eder gibi. Bence alacaksan e bebekten alma. Ben komple setini 100liraya aldim gittigidiyor.com dan (kargo dahildi).
Edit: Birisinde askisi kopmus galiba ama bir askisi kopsa digerleri tutar. Sanirim kullanan kisi tembellik edip hepsini takmamis yoksa bebegin dusmesi bir askinin kopmasi ile zor gibi geldi bana:S
Bence file almayın derim banyo sırasında aklım hep acaba düşer mi de oluyor.sünger en mantıklısı ama süngerin kalın olması gerek.e bebektekiler çok inceydi almadım.mothercare de nasıldı acaba kalınlığı.ben de henüz almadım ama sünger alacağım kalınını bulursamCanım aslında ben bunu mothercare'de gördüm. Çok ufak bir şey değil ama eğimli olduğu için acaba bebek kayar mı diye düşündüm.
Senin gönderdiğin sayfayı da daha yeni kapatmıştım, az önce baktım. :) Yorumlarda biri kullanırken ipleri koptu, oğlum düştü falan yazmış vazgeçtim o yüzden.
Bence file almayın derim banyo sırasında aklım hep acaba düşer mi de oluyor.sünger en mantıklısı ama süngerin kalın olması gerek.e bebektekiler çok inceydi almadım.mothercare de nasıldı acaba kalınlığı.ben de henüz almadım ama sünger alacağım kalınını bulursam
Canım ben de benzer bir olay biliyorum. Bizim de bir tanıdık illa normal olsun diye 41'e kadar bekledi, bebeği maalesef kaybettiler sonra.
ben cok asiri bi susleme dusunmuyorum. zaten once hastaneyle konusurum. bazi hastanelerde oda susleme hizmeti de var. ikramlik da cikolata falan yaptiririz. fotograflarimizi da ablam cekecek. o yuzden profesyonel biri ile anlasmayacagiz.
ama suna karar veremedim dogum aninda foto mu cekse video mu cekse daha iyi olur :) video sanki daha iyi ne dersiniz :))
@beyazinci canim bu bebek mevludu icin bildigim kadariyla dini bi zorunluluk vs yok. illa 40i cikinca yapilmak zorunda degildir kanimca. esinle birlikte gidersiniz bebek biraz kendini toparlayinca o zaman yapilir mevlut de annen cok istiyorsa. olmaz mi oyle? :)
Sırf elalem bebeğini görecek diye sen 2 ay düzeninden ve eşinden uzak kalacaksın, bir de gelenin gidenin nazarı değer, sinir ederler, saatlerce kalırlar bebeğinin uykusunu bozarlar. Ayrıca lohusa psikolojisi olacak valla eş çeker de gelen giden çekmez bence, anne baba bile çekmez zaten onlara da yansıtamazsın şişer durursun bence. Sanat eserini birlikte yapmışsınız ceremesini de birlikte çekerseniz daha güzel olur bence. O da daha çok sever, daha çok şey paylaşır bebeğiyle. Sonra eve dönünce bebek babasına alışmadığı için al biraz da sen uyut, bezini değiştir falan dediğinizde hem adam zorluk çeker hem de bebek ciyak ciyak bağırır istemez.
Ben odayı da süslemem, profesyonel fotoğrafçı da istemem. Muhtemelen annem fotoğraf çeker makinesi iyi, o da bize yeter. Eğer beğendiğim birkaç poz varsa kaydederim daha önceden anneme söylerim, gösteririm o pozları veririm ona çektiririm. Ama zaten fazla insan sevmiyorum bir de tanımadığım fotoğrafçı dibimizde sürekli ben gerilirim. Zaten bizim düğün fotoğrafçısına hala gıcık oluyorum o yüzden bir daha girmem ben o işlere kolay kolay :)
ben cok asiri bi susleme dusunmuyorum. zaten once hastaneyle konusurum. bazi hastanelerde oda susleme hizmeti de var. ikramlik da cikolata falan yaptiririz. fotograflarimizi da ablam cekecek. o yuzden profesyonel biri ile anlasmayacagiz.
ama suna karar veremedim dogum aninda foto mu cekse video mu cekse daha iyi olur :) video sanki daha iyi ne dersiniz :))
@beyazinci canim bu bebek mevludu icin bildigim kadariyla dini bi zorunluluk vs yok. illa 40i cikinca yapilmak zorunda degildir kanimca. esinle birlikte gidersiniz bebek biraz kendini toparlayinca o zaman yapilir mevlut de annen cok istiyorsa. olmaz mi oyle? :)
evet canım ilk bebekte süslemiştim, şimdi de o kadar olmasa da süslerim, ilk bebekte bi de son günlerim deli gibi poğaça cupcake falan yapmıştım, o olaya girmem hiç gerek yok, foto da çektirmiştim, yine istiyorum tabi, fotoğraf olayı çok güzel benim sezaryende ameliyathanede de çekmişlerdi , genel anestezi olmuştum, görememiştim ilk anını o fotolar beni biraz olsun tatmin etmişti.
Evet bi skandal olmuştu; ve ben hiç şaşırmadım o zaman... çünkü burada da anlatmıştım daha önce; ben daha bekarken orada doğan bi bebeğin annesi olarak benim bilgilerimi girmişlerdi. Boşboğazlı bir sağlık ocağı hemşiresi de numaramı bulup o zamanki sekreterime "bebeğimi sağlık ocağına götürmemi" söylemişti! Şifadaki hemşire için gerekenin yapıldığına emin olana kadar uğraştım tabi. Kabul edilemeyecek bir hata çünkü.. onu yapan herşeyi yapar... diyebilirsin ki bebeğin yokmuş, karışmamış vs; ama şayet öfkeli yahut gerikafalı bi babam olsa, bana inanmayıp içine şüphe düşse vs olaylar başka yerlere doğru gidebilirdi... bu arada ben o hastaneye sadece bir kere ve çok uzun zaman önce gitmiştim.. kendim bile unutmuşum.. kimseyi inandıramayabilirdim; sekreterimizin sonradan bir sürü yanlışı çıktı, bu olayı da unutmayıp işten çıkardığım için sinirinden dedikodu malzemesi yapabilirdi vs vs vs... o yüzden üstüne bi de o haberler çıkınca hepten sildim malum hastaneyi
Cnm 3. Aydan beri kullaniyorum ve bebegimin kilosu boyu maasallah gec döllenme olmasina ragmen öne gecti. 7 8 agustosa gore gec dollenme... ama boyumuz kilomuz 2 agustosa gore gidiyor maasallah. Yani bu da krillom kullanmaya basladiktan sonra oldu. 3 haftada 1 hafta öne gecti kizim maasallah hala da 1 hafta önden gidiyor.
foto albumleri benim cok hosuma gidiyor:)
ama karar vermedim daha.
Cnm oncelikle bildigim kadarıyla cevaplayayım. Kullandigimiz vitaminler cok önemli vucudunda eksik olan birseyden kaynaklanmis olabilir. Mesela omega 3 kullaniyor musun? Yeterince kalsiyum aliyor musun? Beslenmen nasil? Stresli ortamda misin? Bir de sigara icilen ortamdan uzak durman lazim dumanindan vb...mesela bazi dr lar gunde 3 adet e kadar sigarayı serbest birakiyor ama bu sigara illeti bebegin kilosunun düşük olmasına sebep oluyor gelisim geriligi yaratiyor... bir de 2 haftaya kadar tolere edilebiliyor bu durum ultrason kagitlarinda bile -+15 gun yaziyor bu sebeple bir sonraki kontrolde belkide 1 haftaya düser bu fark. Bir de bizim ray topiginde bir arkadas var 35. Haftada ama bebegin kilosu 33. Haftada yani 2 hafta geriden geliyor ve hicbir sikinti yok demis dr u...
İnternetten hamilelikte omega 3 kullanımını araştır, içine daha çok siner. Sinire strese de iyi geliyor, bebeğin gelişimine de, senin ruhsal dengene de hatta sonrasında kullanırsan lohusa depresyonuna bile iyi geliyor. Ama dediğim gibi biraz araştır için rahat etsin.
Canım bana doktorum haftada 2 kez balık yiyemiyorsan bunu kullanman lazım diyerek 3.ayda yazmıştı. Her doktor farklı şey söylüyor ama ben faydalı olduğunu düşünüyorum. Hele sen hiç et yiyemiyormuşsun, bence senin için çok daha önemli.
Bir de kendini biraz zorlasan da farklı kombinasyonlarla et yemeye çalışsan iyi olabilir canım. Sırf et yiyemiyorsan et tadının çok az geldiği bazı alternatif yiyecekleri falan zorla bence canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?