Günaydın, bana da önermişti 9 damla daha en başındayken. Ama içimden bir ses kullanmamı söylemişti. Burda da bir kaç kişiden zararlı olduğunu duydum sonrasında da hiç kullanmadım..Günaydin hanımlar
Doktorunuz d vit damla yerine neyi önermişti.
Burda zararli oldugunu duymustum.
Doktor bana gunde 9 damla d vit öner di almadım
Geçmiş olsun.. Şimdi ne durumdalar?Kardesimin eside devlette doqum hastanesinde doqum yapti.Normal doqum pozisyonundaki bebeqi alel acele uqrasmamak icin suni sanciyi fazla verince bebeqin kalp atislari yavasladi sonra annede bebekte şok durumuna qirdiqi icin acil sezeryan yaptirdilar...Ya ben anlamiyorum neden bukadar sorumsuzluk ? Ihmal ettikleri "2" CAN ? Hem anne hem bebek kaybedilebilir ? Bu neyin sorumsuzluqu ? Sabah sabah sinirim bozuldu...Kimlere emanetiz bilmiyoruz sene 2017 yani...
aynen. hele hoşlanmadığım biriyse hiç şansı yok ismin :) direk suratım ekşiyo :):) Aslında muhammed ismi ağır olduğu için ben yanına biraz daha onu hafifletecek isim arıyorum ama bulamıyorum bir türlü. Benim de bir huyum var önerilen isimlerden etrafımda o isimden biri olmayacak hemen aklıma o kişiler geliyo.
hepimizden razı olsun inşaAllah.. bazen kıpır kıpır bazen sakin oluyo gerçekten bebekler. aramızda nerdeyse 1 ay var. senin haftalardayken bende bazen neden hareket etmiyo diye çikolata yeyip bekliyodum hareket etmesini. ilerde öyle bi derdin kalmıcam merak etme :)Cok saqol canim Allah razi olsun.Ya oynuyo ama sanki bana cok az qeliyo cunku bazi arkadaslarim kipir kipir diyolar nebileyim dediiqj qibi her bebek ayni olmaz :) aman walla kafama artik hicbisey takmicam Rabbim neyi nasil isterse nasil nasip ederse ole olsun hakkimizda hayirlisi ama ben eminimki amin insaAllah Allah'imin izniyle burdaki butun arkadaslarimiz saqlicakla alacaklar bebislerini kucaklarina :)
aman sakın efeler çok yaramaz oluyo :):):)Muhammet efe düşün ayri ayri kullanabilirsin kısa kalır ben muhammed ömer okutacagim ama nüfusa zorluk olur diye sadece ömer düşünüyorum.
sırtüstü yatmak neden zararlı ki
hem zararlı hem de şu an zaten rahat edemiyorum sırtüstü. gerçi hiç b türlü rahat edemiyorum da :)sırtüstü yatmak neden zararlı ki
benim oğlum çok geç dönmüştü. bu hafta dönmemiş deyip anneyi sıkıntıya sokmaları da çok saçma yani. benim doktorum hiç dönmemiş vs demedi döner döner dedi nitekim döndü 35de mi ne hatırlamıyorum. sezaryen denip son dakka dönüp normal doğan var. herhalde yol yapıyolar. sezaryen olabilir heee hazırla kendini sonra itiraz etme diye. Doktordan nefret ettim bu hamileliğimde. çok boş konuştuklarını farkettim bazen.. üçüncü çocuğumda 8. ay ilk doktor kontrolüne gitme kararımı perçinliyolar hergün :)Bende bugün doktoruma gittim ama yoktu başka bir doktora yönlendirdiler beni.
Son günlerde rahim ağzı civarında ağrılarım var çünkü, bir doktora görünmek istedim.
Bana da bebek ters dedi doktor. Kafası kalbimin hizasında. Ben de meraktayım, dönüyordur diye düşünüyorum. Döner heralde yaa daha zaman var. Yardımcı olmak lazım mı acaba kuzuya.
aynen öyle oluyo ama o zaman mükafatımız elimizde duruyo olucak İnşaAllah.. sakinleştirici niyetine bi nefes... şöyle boyundan.. ohh mis :)İnşallah, benim bi de estetik var burnumda... doktor da fazla kırpmış zamanında, işte bilmem neresi darlaşmışmış; hamilelikte, kilo alımında vs zorlanırsın burundan nefes almakta demişlerdi... gerçekten öyle oldu... tahmin ediyorum yani sıkıntınıdoğum mucizevi bişey ama, bi anda bedenen çektiğin her sıkıntı bitiyo, tekrar sağlıklı ve güçlü hissediyosun ya hani; işte onu bi kere yaşayınca ikincide daha dirayetli oluyo insan... geçicek biticek bu dertler :) gitsin zor uyunan geceler gelsin hiç uyunmayan geceler oluyor gerçi ama neyse :))))))) en azından ağrısı sızısı unutuluyo hemen :)
ben de dönüyorum arada. bişey olmaz heralde o kadardan. 5 dakka sırtımı dinlendirip geri sola dönüyorum. yoksa dediğin gibi sol bacak felç sırt ağrısı desen hat safhada.. aklıma şey geliyo. doktorlarda ultrasonda sırt üstü yatırıyo ya yine 5 10 dakka duruyoruz. çok zararlı olsa yatırmazlar diğmi :)Ben mecburen sağa da dönüyorum bir iki kere gece; o kadardan bişey olmaz heralde di mi? Yoksa feci uyuşuyo bacağım falansırt üstü gerçekten rahatsızlık hissi veriyor, sağlıklı olmadığını vücur hissettiriyor sanki ama sağa dönünce iyi geliyor arada bir :)) yoksa uyuyamam ben hiç :)
Yigenimde anneside cok iyi masaAllah canim ama yani kiz normal doqum diye 42 hafta bekledi ne qerek wardi alel acele suni sanciyi okadar verdiler sezeryan oldu falan ne bilim cok sacmalamislardi bizde kizmistik bayaqi bi...ne quzel acilmasida baslamisti yavas yavas normal cocuqu sezeryanlik yaptilar yaniGeçmiş olsun.. Şimdi ne durumdalar?
Wallahi neler yediqimi bi saysam esimle resmen yeyip yeyip bekliyoruz ellerimiz karnimda ama tik yokhepimizden razı olsun inşaAllah.. bazen kıpır kıpır bazen sakin oluyo gerçekten bebekler. aramızda nerdeyse 1 ay var. senin haftalardayken bende bazen neden hareket etmiyo diye çikolata yeyip bekliyodum hareket etmesini. ilerde öyle bi derdin kalmıcam merak etme :)
Ben artik sirt ustu yatinca nefesim kesilyo alamiyorum resmenGebelikte sırtüstü ve yüzüstü yatış biçimi uygun değildir.
Sırtüstü yatış pozisyonu ; gebelikte sırt üstü yatmak daha rahat olmasına karşın , rahminizin bütün ağırlığı sırtınızın , bağırsaklarınızın ve inferior vena cava denen vücudun aşağı kısımlarından kalbe kan geri dönüşünden sorumlu olan damarın üzerine biner.Bu da sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.
Gebelikte yüzüstü yatış pozisyonu; gebelikte yüzüstü yatmak rahme ve bebeğe baskı uygulayacağından uygun değildir.
bence depresyon değil. aşırı yorgun hissetmen sana hzuursuzluk vermiş sadece. çok normal. ben bi merdiven çıkayım nefes nefese kalıyorum. biraz yürüsem oturmak istiyorum hemen. ama normal bunlar hamileyim ben diye iyice uyuşukluğa verdim bende. geçen hafta eşim de bende izinliydik. dışarda hadi iyiyim de evde paso yatıyorum.eşim kalk yürü biraz ayakların açılsın dedi artık. dokanma bana enerji depoluyorum dedim :) üzülme hepimiz yakın haldeyiz. yaşa kiloya yapıya göre değişir ama hamilelik zor bir süreç bunu kabul etmek lazım. ayy ben varya hamiileyken süperdim / süperim diyen kimseye inanma ben neden böyleyim deme.. onlar atıyolar ya da unutuyolar yaşadıklarını :) hepimiz böyleyiz ama geçicek. işin en güzel yanı da çok az kaldı :) bebeğine odaklan eksiklerine falan odasına beşiğine.. dinleme kendini.Aranizda benim gibi depresyon halinde olan var mi kizlar? Her haftasonu esimle bir yerlere gidiyoruz ama bir turlu su halimden kurtulamiyorum. Bir kac haftadir basladi ve neden oldugunu da bilmiyorum. Sadece gun biran once bitsin ve uyuyum doye bakiyorum. Haftaici ise gelip eve gidince uyuyorum ve bu bana hayati kaciriyor hissi veriyor ama baska birseyler yapmaya gucum yok. Haftasonlari arabayla geziyoruz ona ragmen cok cabuk yoruluyorum ve eve dönüp uzanmak istiyorum. Depresyonda gibiyim acaba hormonlardan mi bilemiyorumsizde de var mi boyle bir bikkinlik, bezmislik hali?
Tam bilmiyorum da burada okumuştum bi ara.Zarari neymiski benimde d vit. Degerim cok dusuk çıktığıiçin hergun 10 damla içmemi soyledi.
Omega 3 kullanıyor musun? Gebelikte ve lohusa lik ta deprepresyonu onluyormus diye okumuştum daAranizda benim gibi depresyon halinde olan var mi kizlar? Her haftasonu esimle bir yerlere gidiyoruz ama bir turlu su halimden kurtulamiyorum. Bir kac haftadir basladi ve neden oldugunu da bilmiyorum. Sadece gun biran once bitsin ve uyuyum doye bakiyorum. Haftaici ise gelip eve gidince uyuyorum ve bu bana hayati kaciriyor hissi veriyor ama baska birseyler yapmaya gucum yok. Haftasonlari arabayla geziyoruz ona ragmen cok cabuk yoruluyorum ve eve dönüp uzanmak istiyorum. Depresyonda gibiyim acaba hormonlardan mi bilemiyorumsizde de var mi boyle bir bikkinlik, bezmislik hali?
çok geçmiş olsun umarım bir an önce atlatırsın. doktor geçmez dediyse ve senin doktorun da kullan derse hiç düşünmeden kullan bence. ben nefret ederim antibiyotikten ama durum ciddi sanırım 1 haftadır geçmemiş ve ciddi enfeksiyon var demiş. sonra pişman olma. Allah korusun bebeğini inşaAllah zararlarından..selam kizlar nasilsiniz? 1 haftadir pek takip edemiyorum. daha once yazmistim bogazim aciyor hasta oluyorum falan diye. 1 haftadir oksurmekten helak oldum. bogaz agrisiyla baslayip burun tikanikligiyla devam etti, ki genelde tam tersi olur ben de anlamadim. icmedigim ot cop kalmadi. gecmeyince artik bugun kulak burun bogaz doktoruna gittim. bogazinda ciddi bi enfeksiyon var dedi. bir de doktordan once bu sabah sol gozum fena halde capakli uyandim. onu da sordum goze vurur mu diye. olabiliyormus. antibiyotik ve surup yazdi. gozum de 1 hafta icinde gecmezse goz doktoruna gitmemi soyledi. doktorumun asistanina yolladim receteyi. riskli haftalari gectigim icin gerekli ise kullanabilecegimi soyledi ama ben yine de yarin kontrolum var diye bugun ilaclari almadim. bide doktorumun agzindan duyayim "kullan" i :) gozumde kizariklik ve capaklanma devam ediyor ve sismeye basladi. cayla kompres yapiyorum 1 saattir. antibiyotigi hic kullanmak istemiyorum ama goze de sicrayinca kullanmak zorunda kalicam sanirim
Ben buna cok inaniyorum varya... :) omeqayi kullandim kullanali uyuyorum 2 haftadir deliksiz inanirmisin yoksa dusunceler sacmaliklar kendini kotu hissetme hali vardi valla huzur buldum bilmiyorum ama doqru qibi :):)Omega 3 kullanıyor musun? Gebelikte ve lohusa lik ta deprepresyonu onluyormus diye okumuştum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?