Ben ben... acayip büyük. Kg alimim da hızlandı bu hafta çok protein ağırlıklı beslendim galiba. Umarım bebekte almistirGünaydın hapşırıkli bir sabahtan herkese günaydın benim gibi göbeğinin kocaman olduğunu düşünen varmı daha üç ay daha sisicek
Ben neredeyse 3 şişe kulandım ve doktor daha kullanacagimi soylediIcereginde bha var arastirmani oneririm. Solgar d vitamini alın dogal olan o
Günaydın hapşırıkli bir sabahtan herkese günaydın benim gibi göbeğinin kocaman olduğunu düşünen varmı daha üç ay daha sisicek
tabi kii daha doğru en güzelini yapmış kuzenin. ama evde olsam akşama kadar beklerdim eminim. bir de o kadar serum iğne almamış olurdum. ama o kadar ince bi çizgi ki kimi de öyle kolay doğum yapıyo ki. bi akrabamız eşine arabayı getir gidelim artık demiş adam arabayı kapıya çekip geri gelmiş ki doğurmuş kadın kapının dibinde :) o yüzden çok bekleyemiyoda insan. yoksa belli bi emaresi olsa, heh 1 saat kaldı der gideriz. hastane yakınsa yine sıkıntı değil ama benim yine 30dakikalık mesafede malesef.Ya nasıl oluyor bu işler canım. Sancıdan önce suyu mu geliyor insanın? Yoksa su gelmeyebiliyor mu. Mesela su geldi, kaç saat daha evde sancı çekmek normaldir?
Kuzenim yurtdışında yaşıyor. Hatırlıyorum da suyum eksi dediğinde geceydi, gitsene doktora dedim Yok dedi sabah gidicem, sonra sabah dayanamadığı noktaya kadar evde geçirdi zamanını, sonra gitti, 1 saatte doğurdu döndü.
Ama bebek içerde susuz Ne yapıyor bir de acaba kordon dolandımı boynuna, ya tersse falan? Bu tür sorular olmaz mı kafada yaa? Sanki gözetim altında olmayınca panik olurum gibi. Ama bir yandan da dediğiniz ve kuzenimin yaptığı da daha doğru sanki.
:))) suyu da korka korka içiyosun di mi :))
ben hastaneye gittiğimde söylediklerine yakın korkularım vardı. ultrasonla bakıcaklar falan diye bekliyodum direk sancı odasına aldılar nst bağladılar. ben boynunda kordon vardı bi baksaydınız vs dedim defalarca ama bakmadılar ultrasonla. ters olup olmadığını sanırım alttan muayene ile anlıyolar. biliyolar demek işlerini dedim sustum bende :) ama balık gibi susuz kalır kalmaz sıkıntı yaşamıyo çocuk. o konuda sıkıntın olmasın. bol dua edlim de pozitif doğum hikayelerimiz olsun inşaAllah. inşirah suresi çok iyi diyolar doğum anında. erken ama aklınızda bulunsun. ben resmen 200 300 kere okumuşumdur hastaneye gidene kadar.Ya nasıl oluyor bu işler canım. Sancıdan önce suyu mu geliyor insanın? Yoksa su gelmeyebiliyor mu. Mesela su geldi, kaç saat daha evde sancı çekmek normaldir?
Kuzenim yurtdışında yaşıyor. Hatırlıyorum da suyum eksi dediğinde geceydi, gitsene doktora dedim Yok dedi sabah gidicem, sonra sabah dayanamadığı noktaya kadar evde geçirdi zamanını, sonra gitti, 1 saatte doğurdu döndü.
Ama bebek içerde susuz Ne yapıyor bir de acaba kordon dolandımı boynuna, ya tersse falan? Bu tür sorular olmaz mı kafada yaa? Sanki gözetim altında olmayınca panik olurum gibi. Ama bir yandan da dediğiniz ve kuzenimin yaptığı da daha doğru sanki.
Dr lar herkese veriyor benim dr um da vermisti. Sonra kendisine bu durumdan bahsettim hemen degistirdi ve solgar kullanmami soyledi piyasada binlerce ilaç var drlardan herbirinin icerigini bilmelerini beklememek lazim Saglik bakanliginin sorumlulugunda bu tur denetimler bu sebeple saglik bakanliginin ihmalkarligi... yeni dogmus bebeklere bile saglik ocaginda ustelik bedava dagittigi bir vitamin bu... kullanip kullanmamak sizin insiyatifinizde etrafimizda bu kadar kanserojen varken ben bir de bunu kullanmak istemedim acikcasiBen neredeyse 3 şişe kulandım ve doktor daha kullanacagimi soyledi
her ikisi de etkiliyordur seni canım, ben uzun zamandır uykuya geçişte sıkıntı yaşıyorum dalamıyorum hemen, gece kalkınca da öyle oluyor bende, sıvı tüketimini azalttim akşamalrı gece kalkmamak için ama yanlış yapıyoruz, helede sıcaklar yaklasırken bunu yapmamamız lazım :))Günaydın kızlar.
Sizde de uykuya dalmada zorlanma var mı? Bugünlerde kafama taktığım bir kaç ufak şey var ondan mı oluyor yoksa hamilelikten mi karar veremedim.
her ikisi de etkiliyordur seni canım, ben uzun zamandır uykuya geçişte sıkıntı yaşıyorum dalamıyorum hemen, gece kalkınca da öyle oluyor bende, sıvı tüketimini azalttim akşamalrı gece kalkmamak için ama yanlış yapıyoruz, helede sıcaklar yaklasırken bunu yapmamamız lazım :))
Ya nasıl oluyor bu işler canım. Sancıdan önce suyu mu geliyor insanın? Yoksa su gelmeyebiliyor mu. Mesela su geldi, kaç saat daha evde sancı çekmek normaldir?O yüzden çoook bilinçli olmamız lazım. Mümkünse doğal olmuyorsa doğala yakın doğum istememiz lazım hatta bunun için diretmemiz lazım. benim de herşeyim normalken suni sancıyı dayadılar erken doğurttular. ne gerek vardı. ben hastanede yer yoktu onun için yaptıklarını düşünüyorum açıkçası. bu sefer bilinçliyim. istemiyorum dicem ve geç gidicem hastaneye gidebildiğim kadar. ellerinde ne kadar az kalırsak o kadar iyi malesef..
ayyy çok az kaldı maşaAllah bize :)Günaydın
30+1'den herkese merhabaa
Canım boyunu bilmiyorum ama eger 1.65 civarindaysan 3 asagi 5 yukari zaten zayif bir kisiymissin bu sebeple bir miktar fazla alman normal bu arada dr kagan kocatepenin bir kilo hesaplayicisi var oradaki hesaplayiciya bilgilerini girersen o sana alman gereken kilo araligini hesapliyor. Mesela 28. Haftada bakmistim 9 ile 14 arasi almis olmalisiniz yaziyordu yaziyordu ben 8.5 kg almistim. Alt sinir sayilir yani... suan ben 30 dayim ve 9.5 kg almisim sabah öyle cikti. Bir de 7. Aydan sonra haftada 300 gr ila 600 gr arasi birsey aliniyor ortalama 450 gr civari hesabini ona gore yap. Bebegin ve kendinin sagliginda birsey yoksa 3 5 kg yalnizca dogum sonrasinda vermeye calisirken sikinti olur. Bir de diyelim 14 kg aldik dogumdan cikar cikmaz 5- 6 kg si direk zaten gidiyormuş bebek suyu plesantasi vb... 1.5 2 kg da rahim agirligi ve odem desen onu da 40 gunde atariz bir ay sonunda toplam 8 kg si gider kalani da kendi cabamizla verecez artikbende 6 ayda 11 kilo aldım canım ya normal mi sence
randevuma çok var sana yazayım dedim =)
56 ydım 67 oldum
70le kapatırım diyordum ama 7. aydan itibaren daha çok alınıyor diye duydum
kilo alayım sıkıntı yok ama çok mu yemişim ya
25.haftada 630 civarıydı.. bugün 28+1 1000 gr civarı ..Hala 150-200 gr az yaniSenin kac gün geri kac gramdı canim
Ben de 80hün kala gittim 1059gr dıAynı canım seninki gibi 83 gün kala gittim 1 kilo 60 gramdı. Gelişmiş olması güzel bir şey biraz miyon bebeklerimiz olabilir onlar da doğunca toparlanır inş.
Ben hiç bu konuyu sormadımBenim devam ettiğim hastane de böyleydi canım çok mantıksız aynı devlet gibi. Üzerine para versen de eğer mesai saati dışındaysa kendi doktorun gelmiyormuş doğuma hastane prosedürü o şekildeymiş. Çok saçma bir sistem bence öyleyse niye ben 9 ay boyunca aynı doktora gidiyorum ki? ben bu haftasonu başka bir hastaneye gideceğim bakalım nasıl olacak
Canım kaç kilo bebişin benimkinde de gerilik devam ediyor..
Canim ters duracak tabiki sen bakma o dr a daha haftalarimiz erken bak ben otuzdayim popo asagida gayet de memnunum zira donunce ragimagzina kafayla baski yapar bir nevi dogum moduna girmis oluyorlar o vakit bu arada bebegi donen arkadaslar da donmus diye erken dogum olur mu diye de korkmasin tabi ama bebegin donmesi yavas yavas hazirlandigi anlamina gelir kimisi 30 da doner 38 de dogar kimisi 35 de doner 36 da dogar bunu Allah bilir ama daha boyle 20 lerin sonu 30 larin badi zaten etken haftalar donmeleri icin....Ben de 80hün kala gittim 1059gr dı
Doktor birşey demedi ama sadece ters duruyor dedi. Gerçi benim kendi doktorum yoktu, başka bir doktora görünmek durumunda kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?