Bende de tam rahim ağzı civarında bir batma okuyor bir de karnımın alt tarafında ağrılar oluyor. Ayakta kalınca falan kramp gibi. Ne oluyor anlamadım. O dediğin şey mi acabaKızlar selam,
Bu brexton hicks kasılmalarını yaşayan var mı? Bende son 3-4 gündür değişik şeyler oluyor da tam emin olamıyorum onlar kasılma mı değil mi? Kısa süreli oluyor çok, bu kasılmaları yaşayanlar nasıl bir şey olduğunu tarif edebilirler mi?
Dr lar herkese veriyor benim dr um da vermisti. Sonra kendisine bu durumdan bahsettim hemen degistirdi ve solgar kullanmami soyledi piyasada binlerce ilaç var drlardan herbirinin icerigini bilmelerini beklememek lazim Saglik bakanliginin sorumlulugunda bu tur denetimler bu sebeple saglik bakanliginin ihmalkarligi... yeni dogmus bebeklere bile saglik ocaginda ustelik bedava dagittigi bir vitamin bu... kullanip kullanmamak sizin insiyatifinizde etrafimizda bu kadar kanserojen varken ben bir de bunu kullanmak istemedim acikcasi
Aynen. Dün gece saat 10 gibi canım çok soda çekti, vazgeçtim. Gece sürekli tuvalete koşturmak istemiyorum artık :) Artık eskisi kadar kolay da uykuya dalamıyorum zaten. Uykusuzluk hafiften kendini hissettirmeye başladı bende.
Ah cnm Allah korumuş ben 6 ay kadar once haberlerde duymustum benzer bir durumda hemsire bebegi iceri itmis dr gelmedi diye ve bebek oksijensiz kalmis yuzde 90 engelli olmuştabi kii daha doğru en güzelini yapmış kuzenin. ama evde olsam akşama kadar beklerdim eminim. bir de o kadar serum iğne almamış olurdum. ama o kadar ince bi çizgi ki kimi de öyle kolay doğum yapıyo ki. bi akrabamız eşine arabayı getir gidelim artık demiş adam arabayı kapıya çekip geri gelmiş ki doğurmuş kadın kapının dibinde :) o yüzden çok bekleyemiyoda insan. yoksa belli bi emaresi olsa, heh 1 saat kaldı der gideriz. hastane yakınsa yine sıkıntı değil ama benim yine 30dakikalık mesafede malesef.
canım Herkesin doğurma stili farklı malesef :) kiminin suyu geliyor önce, kiminin sancısı.. kimi kontrolde doğuruyo olduğunu açılmasının 4cm olduğunu falan öğreniyor aa diyo bi bakıyo doğurmuş falan :) kişiden kişiye değişiyor yani bu durum. benim gece sancım tuttu. eşimi bile uyandırmamıştım. daha yeni başladığında rahat 8 9 saat oluyo. sabah oldu. kahvaltı yaptım duş aldım baya eğlendim güyaa kendimce :) bi gittim daha 2cm miş açılma :) erken gelmişsin dediler bana. sancı odasını çok işgal etmiyim diye heralde. suni sancı açılma iğnesi ne varsa yaptılar sağolsunlardoktorum sabah yanıma gelip baktı bana. ben kliniğe geçiyorum doğum akşam 7 8 gibi olur ben 5te burdayım dedi. ben öğlen 1de doğum yaptım. adam üstüyle başıyla girdi doğuma zor yetişti. klinikle hastane arası 30 dakkalık yol. geldi bi önlüğümü giyeyim bari diyo ebe kızlar yok doktor bey başı çıktı oturun şuraya diyolar. bana da diyolar ki doktor gelmeden. tut kendini ıkınma bacağını kapat vs. bi bağırdım manyak mısınız siz geliyo çocuk tutamıyorum başka doktor yok mu diye. doktorun yolda canım 5 dakka sabret diyolar. aklıma geldikçe çıldırıyorum :) şaka gibiydi. neyse ki sağlıkla kolaylıkla kucağıma aldım da uğraşmadım onlarla yoksa elimden çekecekleri vardı :) bir de özel hastane bunu yapan. bu konuda çok bilinçli olmak lazım gerçekten kimseye güven olmaz. ya bebeğim oksijensiz kalsaydı ben o salakları dinleyip tutsaydım çocuğu bacağımı kpatsaydım. asla affetmezdim kendimi. o sancılı korkulu halde bile Rabbime şükür dinlemedim kimseyi. içgüdülerimi dinledim. o yüzden kendi ebemiz kendi doktorumuz olmamız gerekiyor malasef. çok okuyun çok araştırın. okurken geriliyorum bilmeden girmek daha iyi demeyin. izleyin hatta pozitif doğum hikayeliri videoları yazın tabi. ötekiler can sıkıcı olabiliyor.
Ben yandim o vakit 6 da nobetteyiz hergun :)Antreman :))) asıl uykusuzluk yeni başlayacak daha,, doğmadan alıştırıyo bizi bebeler :)
Karninin altinda adet sancisina benziyorsa evt onlar... ben de de oluyor dr normal dedi tabiki sikligi onemli duzensiz ise hicbir onemi yokmusBende de tam rahim ağzı civarında bir batma okuyor bir de karnımın alt tarafında ağrılar oluyor. Ayakta kalınca falan kramp gibi. Ne oluyor anlamadım. O dediğin şey mi acaba
Dr unuzun üslubu cok onemli tabi bu gibi durumlarda bazi drlarin tersledigini duymustum. Benimki sagolsun hemen acti arastirdi bir daha bu ilaci hicbir hastama recete etmeyecegim dedi.Gerçekten hic duymamıştım pazartesi randevum var bende sorayım bari
Günaydın kızlar.
Sizde de uykuya dalmada zorlanma var mı? Bugünlerde kafama taktığım bir kaç ufak şey var ondan mı oluyor yoksa hamilelikten mi karar veremedim.
Senin findik da aliyo canim gelisiyo buyuyo sende hiç üzme kendini..dun bana doktor dedi ki pekmez iç oksijen al hergun yürüyüş yap dedi..dene sende canım.. gerçi pekmezi sabah ac karna içim dedim 1 kasik aldim..içtiğim gibi midemde ne varsa çıktı tahin pekmez yiyorum bende napimCANIM BENİM NE GÜZEL KİLO ALIYO BAK SENİNKİ SAKIN ÜZME KENDİNİ BENİM 3 HAFTA GERİ VE SIKINTILI KİLO ALIYOMU O BİLE BELLİ DEĞİL CANINI SIKMA YEMENE DİKKAT ET YETERKİ KENDİNİ ÜZME ZAYIF OLSUN ÖNEMLİ DEĞİL SAĞLIKLI OLSUNDA.
Bende de tam rahim ağzı civarında bir batma okuyor bir de karnımın alt tarafında ağrılar oluyor. Ayakta kalınca falan kramp gibi. Ne oluyor anlamadım. O dediğin şey mi acaba
Ay bende de 1-2 gündür oluyor, yatarken nefes almakta zorlanıyor gibi oluyorum uykuya dalarken. Gerçi sadece yatarken değil yemekten sonra da aynı durum oluyor, karnım şiştikçe diyaframa çöküyor ciğerlere baskı uyguluyor bebek herhalde nefes almayı zorlaştırıyor. O yüzden de uykuya dalmak biraz zorlaşıyor.
Senin bu dediğin şey bende sürekli oluyorben çok yaşıyorum günde 7 8 kere. hatta erken doğumu tetikleme riski olduğu için bu kasılmaları durdursun diye proluton iğne vuruluyorum haftada bir. su az içtiğim günler saat başı kasıldığım oluyo. şöyle karnımın bir yeri bir elim kadar bölge sertleşiyo sertleşiyo 5 10 saniye sonra gevşiyo. bu doktorum panik oldu söyleyince ama oğlumdada çok olurdu bana. kadın olmasına veriyorum bu panik havalarını. yoksa 40ı geçti erken doğum riski dediği sonunda doğurtacak beni :)
Antreman :))) asıl uykusuzluk yeni başlayacak daha,, doğmadan alıştırıyo bizi bebeler :)
Ya evet beni de nst ye bağladılar, içeride çıkdırdı sanki, sürekli kıpırdandı, panik olmuş canı yanmış gibi geldi, sakinleştirmek için karnıma koyup elimi konuştum bebeğimle ama daha önce hiç böyle can havli çırpındığını görmemiştim. Rahatsız mı oluyorlar yaa? Üzüldüm ben deAyyyy insaAllah canim benim Rabbim hepimizin bebisine saqlik sihhat versinbuqun doktor ultrason aletini nereye tutsa oraya vuruyo rahatsizmi oldu ne minik kizim
Bende kontrolde doguranlardanim :)) 40. Hafta son kontrolde doktor 3 cm açılma var dedi suni sancı verdi 3.saatte kızım kucagimdaydi kendi sancim hiç olmadı evde beklesem ne olurdu bilmiyorumtabi kii daha doğru en güzelini yapmış kuzenin. ama evde olsam akşama kadar beklerdim eminim. bir de o kadar serum iğne almamış olurdum. ama o kadar ince bi çizgi ki kimi de öyle kolay doğum yapıyo ki. bi akrabamız eşine arabayı getir gidelim artık demiş adam arabayı kapıya çekip geri gelmiş ki doğurmuş kadın kapının dibinde :) o yüzden çok bekleyemiyoda insan. yoksa belli bi emaresi olsa, heh 1 saat kaldı der gideriz. hastane yakınsa yine sıkıntı değil ama benim yine 30dakikalık mesafede malesef.
canım Herkesin doğurma stili farklı malesef :) kiminin suyu geliyor önce, kiminin sancısı.. kimi kontrolde doğuruyo olduğunu açılmasının 4cm olduğunu falan öğreniyor aa diyo bi bakıyo doğurmuş falan :) kişiden kişiye değişiyor yani bu durum. benim gece sancım tuttu. eşimi bile uyandırmamıştım. daha yeni başladığında rahat 8 9 saat oluyo. sabah oldu. kahvaltı yaptım duş aldım baya eğlendim güyaa kendimce :) bi gittim daha 2cm miş açılma :) erken gelmişsin dediler bana. sancı odasını çok işgal etmiyim diye heralde. suni sancı açılma iğnesi ne varsa yaptılar sağolsunlardoktorum sabah yanıma gelip baktı bana. ben kliniğe geçiyorum doğum akşam 7 8 gibi olur ben 5te burdayım dedi. ben öğlen 1de doğum yaptım. adam üstüyle başıyla girdi doğuma zor yetişti. klinikle hastane arası 30 dakkalık yol. geldi bi önlüğümü giyeyim bari diyo ebe kızlar yok doktor bey başı çıktı oturun şuraya diyolar. bana da diyolar ki doktor gelmeden. tut kendini ıkınma bacağını kapat vs. bi bağırdım manyak mısınız siz geliyo çocuk tutamıyorum başka doktor yok mu diye. doktorun yolda canım 5 dakka sabret diyolar. aklıma geldikçe çıldırıyorum :) şaka gibiydi. neyse ki sağlıkla kolaylıkla kucağıma aldım da uğraşmadım onlarla yoksa elimden çekecekleri vardı :) bir de özel hastane bunu yapan. bu konuda çok bilinçli olmak lazım gerçekten kimseye güven olmaz. ya bebeğim oksijensiz kalsaydı ben o salakları dinleyip tutsaydım çocuğu bacağımı kpatsaydım. asla affetmezdim kendimi. o sancılı korkulu halde bile Rabbime şükür dinlemedim kimseyi. içgüdülerimi dinledim. o yüzden kendi ebemiz kendi doktorumuz olmamız gerekiyor malasef. çok okuyun çok araştırın. okurken geriliyorum bilmeden girmek daha iyi demeyin. izleyin hatta pozitif doğum hikayeliri videoları yazın tabi. ötekiler can sıkıcı olabiliyor.
Ya evet beni de nst ye bağladılar, içeride çıkdırdı sanki, sürekli kıpırdandı, panik olmuş canı yanmış gibi geldi, sakinleştirmek için karnıma koyup elimi konuştum bebeğimle ama daha önce hiç böyle can havli çırpındığını görmemiştim. Rahatsız mı oluyorlar yaa? Üzüldüm ben de
Cnm ayni seyleri yasiyoruz çok normal yerleri daraliyor artik istedikleri gibi at kosturamayacaklar :)Ay bende de 1-2 gündür oluyor, yatarken nefes almakta zorlanıyor gibi oluyorum uykuya dalarken. Gerçi sadece yatarken değil yemekten sonra da aynı durum oluyor, karnım şiştikçe diyaframa çöküyor ciğerlere baskı uyguluyor bebek herhalde nefes almayı zorlaştırıyor. O yüzden de uykuya dalmak biraz zorlaşıyor.
Ben de cok merak ediyorum gecen kontrolde dr a sordum 28 kusurlerdeyken daha erken dedi.Canım nst nasıl bir şey? Özel bir şey mi yapıyorlar orada ki bebekler rahatsız oluyor?
Ne kadar güzel haberlerle gelmişsin. Maşallah size :)iyi dilekler ve tavsiyeler icin tesekkurler kizlar. 2 gunluk doktor seruvenimi az once tamamladim :))
dun kbb gitmistim zaten bogazim icin enfeksiyon dedi. antibiyotik ve surup verdi. bugun de kontrolden once goz doktoruna gittim iltihaplanma var evet daha basinda umarim ilerlemez dedi ve o da ilac yazdi. 2 damla ve 1 merhem. 1 tanesi antibiyotik sanirim. sonra ordan kontrole gittim. ilaclari kontrol etti ve kullanabilirsin dedi doktorum. aldim hepsini bu dunya ilac bu aksam basliyorum :))
bebise gelince 1.5 kiloya yaklasmis tosun 1479gr boyu da yaklasik 40 cm olmus. karin bolgesi boy kilo haftasiyla uyumlu ama kafa nerdeyse 1 hafta ondeymis. koca kafali yanikoca kafali diyoruz ama gozle gorulebilen bi buyukluk degil sagdan soldan 1er mm falan farkedio. bebek dogum kanalina girmeye baslayinca onem kazanan bi durum dedi. onda da sikinti yok. su iyi, rahim agzi uzunlugu normal. hersey yolunda cok sukur. bu sefer yuzunu de gorduk hala kime benzedigi muamma benden haberler bu kadar. umarim herkes iyidir, sabah yazdiktan sonra bir daha okuyamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?