Kizlar gecmis konularda trafik kazasindan bahsedilmis. Hamileler icin ozel kemerler var ben yaklasik 2 aydir kullaniyorum. Emniyet kemerinin karnin ustunden gecen kisimi bacaklarindan geciriyor. Mutlaka arabaya binecekseniz kullanin ya da arka koltuklar da iyi bir alternatif :))
Okuduğuma göre o karın üstünden geçen kısmı iyice karnın altına çekmek lazımmış hamileyken ama dediğin kemer daha iyi bir alternatif. Nerden aldın canım?Kizlar gecmis konularda trafik kazasindan bahsedilmis. Hamileler icin ozel kemerler var ben yaklasik 2 aydir kullaniyorum. Emniyet kemerinin karnin ustunden gecen kisimi bacaklarindan geciriyor. Mutlaka arabaya binecekseniz kullanin ya da arka koltuklar da iyi bir alternatif :))
Annemle babam sağ olsunlar bizı küçüklüğümuzden beri arka koltukta da kemer takmaya alıştırdilar. Bazı insanlara arka koltukta kemer takmak çok garip geliyor hatta bazen ya bana güvenmiyor musun diyor arabasına bindiğim arkadaşlarım:)) Halbuki ne alakası var? Mutlaka takılması gerekir arabanın önü de arkası da bir.arka koltukta da emniyet kemeri takiyorum ben artik,gordugum bi kazadan sonra
Bişey olmaz sen maşallah sonlara yaklaştın baya. Hamileyken kilo almaya kimse laf edemez özgürken azcık da yemeden zarar gelmez benceBen de arada yapıyorum onu :))))) burada deli gibi yedim yalnız,, aklım çıkıyo İstanbul'a dönünce artı 5 kilo görücem diye :)))
Canım nst nasıl bir şey? Özel bir şey mi yapıyorlar orada ki bebekler rahatsız oluyor?
Annemle babam sağ olsunlar bizı küçüklüğümuzden beri arka koltukta da kemer takmaya alıştırdilar. Bazı insanlara arka koltukta kemer takmak çok garip geliyor hatta bazen ya bana güvenmiyor musun diyor arabasına bindiğim arkadaşlarım:)) Halbuki ne alakası var? Mutlaka takılması gerekir arabanın önü de arkası da bir.
Ay öyle şey olur mu yaaa, bebek çıkıyorlarmış tutulur mu.tabi kii daha doğru en güzelini yapmış kuzenin. ama evde olsam akşama kadar beklerdim eminim. bir de o kadar serum iğne almamış olurdum. ama o kadar ince bi çizgi ki kimi de öyle kolay doğum yapıyo ki. bi akrabamız eşine arabayı getir gidelim artık demiş adam arabayı kapıya çekip geri gelmiş ki doğurmuş kadın kapının dibinde :) o yüzden çok bekleyemiyoda insan. yoksa belli bi emaresi olsa, heh 1 saat kaldı der gideriz. hastane yakınsa yine sıkıntı değil ama benim yine 30dakikalık mesafede malesef.
canım Herkesin doğurma stili farklı malesef :) kiminin suyu geliyor önce, kiminin sancısı.. kimi kontrolde doğuruyo olduğunu açılmasının 4cm olduğunu falan öğreniyor aa diyo bi bakıyo doğurmuş falan :) kişiden kişiye değişiyor yani bu durum. benim gece sancım tuttu. eşimi bile uyandırmamıştım. daha yeni başladığında rahat 8 9 saat oluyo. sabah oldu. kahvaltı yaptım duş aldım baya eğlendim güyaa kendimce :) bi gittim daha 2cm miş açılma :) erken gelmişsin dediler bana. sancı odasını çok işgal etmiyim diye heralde. suni sancı açılma iğnesi ne varsa yaptılar sağolsunlardoktorum sabah yanıma gelip baktı bana. ben kliniğe geçiyorum doğum akşam 7 8 gibi olur ben 5te burdayım dedi. ben öğlen 1de doğum yaptım. adam üstüyle başıyla girdi doğuma zor yetişti. klinikle hastane arası 30 dakkalık yol. geldi bi önlüğümü giyeyim bari diyo ebe kızlar yok doktor bey başı çıktı oturun şuraya diyolar. bana da diyolar ki doktor gelmeden. tut kendini ıkınma bacağını kapat vs. bi bağırdım manyak mısınız siz geliyo çocuk tutamıyorum başka doktor yok mu diye. doktorun yolda canım 5 dakka sabret diyolar. aklıma geldikçe çıldırıyorum :) şaka gibiydi. neyse ki sağlıkla kolaylıkla kucağıma aldım da uğraşmadım onlarla yoksa elimden çekecekleri vardı :) bir de özel hastane bunu yapan. bu konuda çok bilinçli olmak lazım gerçekten kimseye güven olmaz. ya bebeğim oksijensiz kalsaydı ben o salakları dinleyip tutsaydım çocuğu bacağımı kpatsaydım. asla affetmezdim kendimi. o sancılı korkulu halde bile Rabbime şükür dinlemedim kimseyi. içgüdülerimi dinledim. o yüzden kendi ebemiz kendi doktorumuz olmamız gerekiyor malasef. çok okuyun çok araştırın. okurken geriliyorum bilmeden girmek daha iyi demeyin. izleyin hatta pozitif doğum hikayeliri videoları yazın tabi. ötekiler can sıkıcı olabiliyor.
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Bilinçli olup insanları da bilinçlendirmek lazım.en guzelini yapmis annenle baban
arka koltugu birak hala onde takmayanlar bile var canim ve genelde soyledigin gibi derler şoförler. bunun guvenle bi ilgisi yok ki. sen kendi yolunda ve normal hizda gitsen bile biri gelip vuruyor sana.
arka koltuk da cok cok onemli. gordugum kazada kadin arkada oturuyordu ve arka camdan disari uctu. sanki ordan bir guc kadini vakum gibi cekti bir anda. allah korusun. biz tedbirimizi alalim da allaha emanetiz ondan sonra.
bursada taksi dolmuşlar var. onlara bindim bir gun ve on koltukta kemer taktim. şoför şaşırdı.kac yillik şoförüm ilk kez bi yolcu kemer takti dedi:)
tedbir her zaman iyidir.
Ben de uykuya dalmada da problem varGünaydın kızlar.
Sizde de uykuya dalmada zorlanma var mı? Bugünlerde kafama taktığım bir kaç ufak şey var ondan mı oluyor yoksa hamilelikten mi karar veremedim.
Kızlar bu da bize günün sürprizi oldu :) KV bize sürpriz yapıp bebek arabası sipariş etmiş internetten. :) Ofise geldi, şaşırdım baya. :) Daha önce dışarda yemek yerken yan masada bu bebek arabasından vardı, ben de eşime "Bundan alabiliriz." demiştim, oradan aklında kalmış. İnsan mutlu oluyor. İnşallah güzel günler de kullanırız :)
Karin altina ceksek de kaza aninda uste cikar diye dusunuyorum ben. O yuzden ya arka koltuga oturup kemer takmiyorum ya da hamile kemerimi takip one oturuyorum. Canim ben sahinbinden.com dan aldim birisi satiyordu ama elinde cok vardi hepsi sifir. En uygun orayi bulduk gayet de kullanisli. Kemerin alt kismini uc yerden aşağı tuturuyor, bacaklarini sarmis oluyor kemer. Guzel dusunulmus :)Okuduğuma göre o karın üstünden geçen kısmı iyice karnın altına çekmek lazımmış hamileyken ama dediğin kemer daha iyi bir alternatif. Nerden aldın canım?
Bir de kızlar ön koltukta oturuyorsanız koltuğu mümkün olduğunda geriye çekmek lazımmış airbag olduğu için ya da airbagi kapatmak da bir alternatif.
bulaşık süngeri boyutunda bir plastik parça ve iki tarafına bağlı lastik gibi ipler var, o parçayı tam göbek deliğinin oraya koyup lastikle beline bağlıyorlar. O pozisyonda yatıyorsun bebeğin kalp atışı ve senin sancını kayıt ediyor cihaz. Aynı ekg çektirmek gibi.Canım nst nasıl bir şey? Özel bir şey mi yapıyorlar orada ki bebekler rahatsız oluyor?
Cihazın mantığı biraz ultrason biraz ekg karışımı, çünkü göbek deliğine denk gelen plastik parçaya kayganlaştırıcı jel sıkıyor. Dolayısıyla bir ses dalgası gönderiyor bebeğe, o süre de biraz uzun 15-30dk sürebiliyor kayıt. Ama bağladıkları anda kımıldamaya ve çırpınmaya başladı benimki. PufBen de cok merak ediyorum gecen kontrolde dr a sordum 28 kusurlerdeyken daha erken dedi.
Beni anlatmışsın sanki. Demek ki o duyguyla ve sağladığı fayda için yani bebiş için herşey Gözde alınıyor :) yaa özlüyorum bazen, karnımdan çıkarıp öpesin geliyor.:))) ben de öyleydim,, hatta Ayşe 2 yaşında memeyi bırakınca kendim bile dokunamaz hale geldim tekrar, yıkanırken bile lifi süremiyodum doğrudüzgün :))) ama mesela pedagog günde 5-10 dk memeyle temas ederek yatmasına vs izin verin, çok doğal istemesi dedi, ben de izin verdim uzun süre. Strese girdiğinde üzüldüğünde falan emme pozisyonunda göğsüme yatıyordu hemen. Şimdi bile yapıyor bazen.. ama ondan hala hiç huylanmıyorum. Emzirmek başka bişey, bambaşka bir bağ; nasıl ki şimdi yediğim içtiğim ona da yarıyor, Allah canımdan can yaratıyor diyorsun, emzirirken de mucize gibi geliyor insana.. çocuğuma mütemadiyen kan veriyorum , başka kimsenin kuramayacağı ve koparamayacağı bir bağ kuruyorum diye düşünüyosun... hiç merak etme, istiyosan sütün de olur seve seve emzirirsin de :)
Dayımı kaybedince çok üzüldüm ve bebeğin hareketleri azaldı. Bir de karnımın altında ağrım var diyince bağladı doktor.Seni neden baqladdilar canim ? Ben qirdiqimde 20 haftalikti kalp atisi qibi vurdu hepbuyuk ihtimal rahatsiz oluyolar yazik
Ne kadar nazik bir hareket :) güzel ve sağlıklı günlerde kullanın canımKızlar bu da bize günün sürprizi oldu :) KV bize sürpriz yapıp bebek arabası sipariş etmiş internetten. :) Ofise geldi, şaşırdım baya. :) Daha önce dışarda yemek yerken yan masada bu bebek arabasından vardı, ben de eşime "Bundan alabiliriz." demiştim, oradan aklında kalmış. İnsan mutlu oluyor. İnşallah güzel günler de kullanırız :)
Zararli olsa tabiki yapmazlar merak etmeCihazın mantığı biraz ultrason biraz ekg karışımı, çünkü göbek deliğine denk gelen plastik parçaya kayganlaştırıcı jel sıkıyor. Dolayısıyla bir ses dalgası gönderiyor bebeğe, o süre de biraz uzun 15-30dk sürebiliyor kayıt. Ama bağladıkları anda kımıldamaya ve çırpınmaya başladı benimki. Puf
Ama zararlı olsa yapmazlar heralde. Son haftalar sürekli bağlayacaklar bizi nst ye
Olmaz inşallah canım. Dikkat et, karbonhidratı ve şekeri kes bence. İnsüline ihtiyacın kalmayacaktır. Bozma moraliniSelamlar güzel anneler umarim herkes iyidir, ben bugün şeker yüklemesi yaptırdım ama maalesef sonucum 176 çıktı üç gün sonra tekrar bu sefer de 100 gramla yükleme yapılacak ve daha uzun sürelerde ölçüm yapılacak. Bakalım o nasıl çıkacak. O da yüksek çıkarsa diyetisyen der heralde doktor daha görüşmedik onu. İnsülin falan olmasın diye duadayım bakalım ne çıkacak...
Burnundan nefes al ağzından ver ve biraz rahatlat kendini :) herşey çok güzel olacakInsaAllah yarin detaylida bi sknti cikmaz kizlar ya nedense icimde bi korku var benim bi sknti dustu icime sebepsiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?