2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

arka koltukta da emniyet kemeri takiyorum ben artik,gordugum bi kazadan sonra

Okuduğuma göre o karın üstünden geçen kısmı iyice karnın altına çekmek lazımmış hamileyken ama dediğin kemer daha iyi bir alternatif. Nerden aldın canım?
Bir de kızlar ön koltukta oturuyorsanız koltuğu mümkün olduğunda geriye çekmek lazımmış airbag olduğu için ya da airbagi kapatmak da bir alternatif.

arka koltukta da emniyet kemeri takiyorum ben artik,gordugum bi kazadan sonra
Annemle babam sağ olsunlar bizı küçüklüğümuzden beri arka koltukta da kemer takmaya alıştırdilar. Bazı insanlara arka koltukta kemer takmak çok garip geliyor hatta bazen ya bana güvenmiyor musun diyor arabasına bindiğim arkadaşlarım:)) Halbuki ne alakası var? Mutlaka takılması gerekir arabanın önü de arkası da bir.

Canım nst nasıl bir şey? Özel bir şey mi yapıyorlar orada ki bebekler rahatsız oluyor?

Cnm bebeği rahatsız edicek bişey yok,, merak etmeyin. annenin karnına bir kemerle iki tane alıcı cihaz yerleştiriyolar. bebeğin kalp atım hızını ve rahmin kasılmalarını kayıt ediyolar. Anneye de bişey veriyolar, bebek hareket ettikçe ona basıyosun. Bebek hareket ederken kalp atım hızı artıyor mu ona bakılıyor, bir de sancı var mı yok mu diye... hiçbi zararı yok bebeğe yani. Anlam ifade etmesi açısından ileri haftalarda yapılıyo. Yalnız sırt üstü yatarak yapıldığı için belki rahatsızlık hissediyoruzdur diye düşünüyorum :) yoksa bazen uyanmıyo bile bebiş, şeker falan yediriyolar ve tekrar yapıyolar.

en guzelini yapmis annenle baban
arka koltugu birak hala onde takmayanlar bile var canim ve genelde soyledigin gibi derler şoförler. bunun guvenle bi ilgisi yok ki. sen kendi yolunda ve normal hizda gitsen bile biri gelip vuruyor sana.

arka koltuk da cok cok onemli. gordugum kazada kadin arkada oturuyordu ve arka camdan disari uctu. sanki ordan bir guc kadini vakum gibi cekti bir anda. allah korusun. biz tedbirimizi alalim da allaha emanetiz ondan sonra.

bursada taksi dolmuşlar var. onlara bindim bir gun ve on koltukta kemer taktim. şoför şaşırdı.kac yillik şoförüm ilk kez bi yolcu kemer takti dedi:)
tedbir her zaman iyidir.

Ay öyle şey olur mu yaaa, bebek çıkıyorlarmış tutulur mu.
Suni sancıyı biran evvel doğsun diye mi veriyorlar, hani sancın yoksa falan?
Ne zaman yaptırmak lazım? Hangi durumda yaptırmamak lazım?
Benim bu soruları çok detaylı araştırman Laz'ım

Gerçekten de dediğin gibi, kendi kendimizin doktoru olmalıyız o an. Yoksa o panikle bizi yanlış yönlendirebilirler. Biz de saçmalayabiliriz doğal olarak. Hele ki benim kocam hayatta girmez Doğuma. Başka kim girecek, yok kimse yani, kendi kendime orda güçlü olmam lazım.
Çok heyecanlı yaaa
Benim ağrı eşiğim de düşük
Korkuyorum da ama normal yapmak da istiyorum. Karmakarışık duygular.

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Bilinçli olup insanları da bilinçlendirmek lazım.

Günaydın kızlar.

Sizde de uykuya dalmada zorlanma var mı? Bugünlerde kafama taktığım bir kaç ufak şey var ondan mı oluyor yoksa hamilelikten mi karar veremedim.
Ben de uykuya dalmada da problem var
Sabahın köründe Yok yere uyanıyorum bir de, kendimle kavga ediyorum resmen. Alarmın çalmasına 1 saatten fazla var uyanıyorum, sonra da ayılıyorum baya.
Aslında çok uyuyasım oluyor ama vücut uyanıyor.
Saçma

vay cok guzel bi jest :) gule gule iyi gunlerde kullanin

Karin altina ceksek de kaza aninda uste cikar diye dusunuyorum ben. O yuzden ya arka koltuga oturup kemer takmiyorum ya da hamile kemerimi takip one oturuyorum. Canim ben sahinbinden.com dan aldim birisi satiyordu ama elinde cok vardi hepsi sifir. En uygun orayi bulduk gayet de kullanisli. Kemerin alt kismini uc yerden aşağı tuturuyor, bacaklarini sarmis oluyor kemer. Guzel dusunulmus :)

Canım nst nasıl bir şey? Özel bir şey mi yapıyorlar orada ki bebekler rahatsız oluyor?
bulaşık süngeri boyutunda bir plastik parça ve iki tarafına bağlı lastik gibi ipler var, o parçayı tam göbek deliğinin oraya koyup lastikle beline bağlıyorlar. O pozisyonda yatıyorsun bebeğin kalp atışı ve senin sancını kayıt ediyor cihaz. Aynı ekg çektirmek gibi.
Ay Ne güzel anlatamadım

Ben de cok merak ediyorum gecen kontrolde dr a sordum 28 kusurlerdeyken daha erken dedi.
Cihazın mantığı biraz ultrason biraz ekg karışımı, çünkü göbek deliğine denk gelen plastik parçaya kayganlaştırıcı jel sıkıyor. Dolayısıyla bir ses dalgası gönderiyor bebeğe, o süre de biraz uzun 15-30dk sürebiliyor kayıt. Ama bağladıkları anda kımıldamaya ve çırpınmaya başladı benimki. Puf
Ama zararlı olsa yapmazlar heralde. Son haftalar sürekli bağlayacaklar bizi nst ye

Beni anlatmışsın sanki. Demek ki o duyguyla ve sağladığı fayda için yani bebiş için herşey Gözde alınıyor :) yaa özlüyorum bazen, karnımdan çıkarıp öpesin geliyor.

Seni neden baqladdilar canim ? Ben qirdiqimde 20 haftalikti kalp atisi qibi vurdu hep buyuk ihtimal rahatsiz oluyolar yazik
Dayımı kaybedince çok üzüldüm ve bebeğin hareketleri azaldı. Bir de karnımın altında ağrım var diyince bağladı doktor.

Ne kadar nazik bir hareket :) güzel ve sağlıklı günlerde kullanın canım

Zararli olsa tabiki yapmazlar merak etme

Olmaz inşallah canım. Dikkat et, karbonhidratı ve şekeri kes bence. İnsüline ihtiyacın kalmayacaktır. Bozma moralini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…