Ay öyle şey olur mu yaaa, bebek çıkıyorlarmış tutulur mu.
Suni sancıyı biran evvel doğsun diye mi veriyorlar, hani sancın yoksa falan?
Ne zaman yaptırmak lazım? Hangi durumda yaptırmamak lazım?
Benim bu soruları çok detaylı araştırman Laz'ım
Gerçekten de dediğin gibi, kendi kendimizin doktoru olmalıyız o an. Yoksa o panikle bizi yanlış yönlendirebilirler. Biz de saçmalayabiliriz doğal olarak. Hele ki benim kocam hayatta girmez Doğuma. Başka kim girecek, yok kimse yani, kendi kendime orda güçlü olmam lazım.
Çok heyecanlı yaaa
Benim ağrı eşiğim de düşük
Korkuyorum da ama normal yapmak da istiyorum. Karmakarışık duygular.
bulaşık süngeri boyutunda bir plastik parça ve iki tarafına bağlı lastik gibi ipler var, o parçayı tam göbek deliğinin oraya koyup lastikle beline bağlıyorlar. O pozisyonda yatıyorsun bebeğin kalp atışı ve senin sancını kayıt ediyor cihaz. Aynı ekg çektirmek gibi.
Ay Ne güzel anlatamadım
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Bilinçli olup insanları da bilinçlendirmek lazım.
bende balık yiyemiyorum bi doktora danışayım adı neydi unuttum.Ben kendim basladim canim.Hem balik yiyemiyorum hemde omeqaya ihtiyaci var bebeqin oyuzden kullaniyorum.Saaolsun burdaki arkadaslarin tavsiyesiyle basladim :)
yani özele gittiğin için biraz diret bence konuş bi doktorunla. mdf ve sunta karışımı sorun olur muymuş araştırdın mı peki. sanki aynı şeylerevet ozele gidiyorum. ekstra ucretle kendi doktorumuz geliyormus ama sehirdisindaysa gelecegini sanmam.burdan once gittigim hastanede de ayni sistem vardi. bakalim hakkimizda hayirlisi.
yatagin yan cephelerinin mdf,alttaki cekmecelerinin sunta olmasi gibi.
bana da kestirme dedi bi arkadaş ama Kuran ı Kerim de yazmayan şeylere itibar etmek iyi değil netten de baktım öyle bi şey yok diyorlar. ben iki kez uçlarından aldırdım benmde uzun çok bunalttı dökülmesi çok oldu o sebeple. tek batıl inancım bıçağı elden almamak
Canım ağırlık yapıyor belim ağrıyor , 1 250 gr'dı 2 hafta önce, daha da ağırlaştığını hissediyorum. Bi de böbreklere baskı yaparmış sola dönük yatman daha sağlıklı olur demişti doktorum, ama önemli olan uyuman nasıl uyuyabilirsen uyu demişti.
Saçlarımı batıl inançları da bahane ederek kestirmiyorum şu an
Karşımdaki insana göre değişiyor söylemlerimEğer batıl inancı varsa hemen savunmaya geçiyorum 'Ay nasıl kestireyim aa' diyorum 'Artık doğumdan sonra' diyor hemen Eğer yoksa doğruyu söylüyorum, kıyamıyorum diyorum. 'Bi doğsun da saçlarıma bakacak vaktim olmayınca kestircem ben fark edene kadar uzar' yine diyorum.
geçmişe baktımda sen doğum hastanesi olmayan yerlere gitmişsin arkadaşında gidiyormuş memnunmuş neden devam etmedinNormal devlet hastanesiydi canim simdi dun basladim doqum hastanesine.Ankaradaysan bilirsin zubeyde hanim dogum evi oraya basladim bakalim hayirlisi artik :):) Rabbim iyi doktorlarla karsilastirsin kolay dogumlar nasip etsin :)
canım boyum 1.60 çok kilom yoktu normaldim zaten hızlı alıp hızlı verebilen bi yapıya sahibim korkum kilodan yok ama keşke bebek alsa. ben elbet veririm ama yararlı olsa ona keşke. pekte yararlı şeyler yemediğim için.nasıl besleniyorsunuz ??Canım boyunu bilmiyorum ama eger 1.65 civarindaysan 3 asagi 5 yukari zaten zayif bir kisiymissin bu sebeple bir miktar fazla alman normal bu arada dr kagan kocatepenin bir kilo hesaplayicisi var oradaki hesaplayiciya bilgilerini girersen o sana alman gereken kilo araligini hesapliyor. Mesela 28. Haftada bakmistim 9 ile 14 arasi almis olmalisiniz yaziyordu yaziyordu ben 8.5 kg almistim. Alt sinir sayilir yani... suan ben 30 dayim ve 9.5 kg almisim sabah öyle cikti. Bir de 7. Aydan sonra haftada 300 gr ila 600 gr arasi birsey aliniyor ortalama 450 gr civari hesabini ona gore yap. Bebegin ve kendinin sagliginda birsey yoksa 3 5 kg yalnizca dogum sonrasinda vermeye calisirken sikinti olur. Bir de diyelim 14 kg aldik dogumdan cikar cikmaz 5- 6 kg si direk zaten gidiyormuş bebek suyu plesantasi vb... 1.5 2 kg da rahim agirligi ve odem desen onu da 40 gunde atariz bir ay sonunda toplam 8 kg si gider kalani da kendi cabamizla verecez artik
yürüyüş kaç dk yapmalıyız. tempolu mu??Başlangıç ve şuanki kilolarımız aynıdün doktora gitmiştim şuana kadar abartı değil ama bundan sonra yediklerimize dikkat edelim dedi hamurişinden uzak dur ve yürüyüş yap dedi yani normal sınırların içindeyiz ama bırakırsak da ucu kaçacak gibi o yüzden temkinli olmakta fayda var
Canım hala songül hanıma mı gidiyosun bende ona gidiyorum hamileliğimi öğrendiğimden beri bir yoldaşa ihtiyacım var hastane ve doktor hakkındaBizim dr.mzda rentıptan geçme ceylan hastanesinde bnde çok memnunum canım şimdilik inş böle devam ederiz Sizin muayene ve doğum ücretleri ne kadar hastanenizde ?
çok güzel yazmışsın canım teşekkür ederim
nerden öğrendin bunları doktordan mı netten mi bir de neden sola dönüş??
Ben omega 3 un cok faydasini gordum valla herseyden yiyorum ama ev yemegi disardan birsey yemiyorum öyle adana kebaplar vb... tencere yemegi yiyorum cnm az tuzlu salca yerine domates rendeli zaten oldum olasi pek yag salca tuz olan yemek yemem. Maalesef ekmek tuketiyorum normalde gunde 2 dilim yerdim sadece kahvaltida ama hamile kaldigimdan beri 6 dilime cikti toplamda her ogun 2 ser dilim yiyorum maalesef. Cikolata fln hic tuketmiyorum ama canim arada cips istiyor ve ayda 2 defa tuketiyorum ki cok sakincali ama ne yapayim oldum olasi cok severdimbende balık yiyemiyorum bi doktora danışayım adı neydi unuttum.
yani özele gittiğin için biraz diret bence konuş bi doktorunla. mdf ve sunta karışımı sorun olur muymuş araştırdın mı peki. sanki aynı şeyler
bana da kestirme dedi bi arkadaş ama Kuran ı Kerim de yazmayan şeylere itibar etmek iyi değil netten de baktım öyle bi şey yok diyorlar. ben iki kez uçlarından aldırdım benmde uzun çok bunalttı dökülmesi çok oldu o sebeple. tek batıl inancım bıçağı elden almamak
geçmişe baktımda sen doğum hastanesi olmayan yerlere gitmişsin arkadaşında gidiyormuş memnunmuş neden devam etmedin
evet canım bende oraya gidiyorum şu an
senin doktorun kim neden ilk orada başlamadın
canım boyum 1.60 çok kilom yoktu normaldim zaten hızlı alıp hızlı verebilen bi yapıya sahibim korkum kilodan yok ama keşke bebek alsa. ben elbet veririm ama yararlı olsa ona keşke. pekte yararlı şeyler yemediğim için.nasıl besleniyorsunuz ??
yürüyüş kaç dk yapmalıyız. tempolu mu??
hamurişi seviyorm ama beni nasıl yakıyor. acı su çok geliyor mecbur kestim
Bana mesafesi cok uzakti 2 otobus qidis 2 otobus qelisti canim oyuzden qidemedim ama artik qidecem mecbur malum az kaldibende balık yiyemiyorum bi doktora danışayım adı neydi unuttum.
yani özele gittiğin için biraz diret bence konuş bi doktorunla. mdf ve sunta karışımı sorun olur muymuş araştırdın mı peki. sanki aynı şeyler
geçmişe baktımda sen doğum hastanesi olmayan yerlere gitmişsin arkadaşında gidiyormuş memnunmuş neden devam etmedin
evet canım bende oraya gidiyorum şu an
senin doktorun kim neden ilk orada başlamadın
canım boyum 1.60 çok kilom yoktu normaldim zaten hızlı alıp hızlı verebilen bi yapıya sahibim korkum kilodan yok ama keşke bebek alsa. ben elbet veririm ama yararlı olsa ona keşke. pekte yararlı şeyler yemediğim için.nasıl besleniyorsunuz ??
yürüyüş kaç dk yapmalıyız. tempolu mu??
hamurişi seviyorm ama beni nasıl yakıyor. acı su çok geliyor mecbur kestim
maşallah bebişeGünaydın kızlar...
Dün çok sükür kontrol iyi gecti,hersey yolunda.Plasentanın asagıda olma durumu devam ediyor sadece.2 hafta sonra iş son benim...
3 hafta da 400 gr almısım :) kızımda 390 gr almıs,1400 gr olmus...Şimdilik bizde haberler böyle...
Allah kavuştursun canım anneneGünaydın annemi uğurladim bu sabah umarım üzülmez oralarda kal dedim ama evim kızım illa gidicem dedi nasip kismet
maşallah bebişe
MasaAllah canim hem sana hem bebiseGünaydın kızlar...
Dün çok sükür kontrol iyi gecti,hersey yolunda.Plasentanın asagıda olma durumu devam ediyor sadece.2 hafta sonra iş son benim...
3 hafta da 400 gr almısım :) kızımda 390 gr almıs,1400 gr olmus...Şimdilik bizde haberler böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?