çlışmıyorum canım sen çalışıyor musunÖncelikle alacagin omega 3 krilom veya redkrill oil onun disinda gunde 2 kahveye zaten izin var ve 2 gunde 1 fincan kahve hala tuketiyorum ben bundan birsey olmaz. Paketlenmis gidalar pek cok yonden zararli oncelikle vucuttaki tuz dengesini bozuyor ve gebelikte tansiyona sebebiyet veriyor gebelikte yuksek tansiyon bulgusu oldugunda bebegi miadi gelmeden aliyorlar mesela ray topiginde bir arkadasimizin bebegini 36. Haftada tansiyon yuzunden sezeryanla aldilar. Tabi icindeki yag ve yapim kosullari ayrica paketli urunlerin bagimlilik yapmasi da cabasi. Sonucta yedigimiz ictigimiz herseyden bebislerde nasipleniyorlar. Bunlar disinda disardaki yemekleri tuketmemeni tavsiye ederim turkiyede hijyen diye birsey yok evden gotur isyerine sandwic ye daha iyi
Kafa capi varya
BPD 24 hafta 4 qun cikti ben 26+2 deyim
Neden bole cikti bunun haricinde diqer qeriliklerim duzelmis.Uyumlu cikti hepsi cok moralim bozuldu ya
Suyun yetersiz dedi bide
bende balık yiyemiyorum bi doktora danışayım adı neydi unuttum.
yani özele gittiğin için biraz diret bence konuş bi doktorunla. mdf ve sunta karışımı sorun olur muymuş araştırdın mı peki. sanki aynı şeyler
bana da kestirme dedi bi arkadaş ama Kuran ı Kerim de yazmayan şeylere itibar etmek iyi değil netten de baktım öyle bi şey yok diyorlar. ben iki kez uçlarından aldırdım benmde uzun çok bunalttı dökülmesi çok oldu o sebeple. tek batıl inancım bıçağı elden almamak
geçmişe baktımda sen doğum hastanesi olmayan yerlere gitmişsin arkadaşında gidiyormuş memnunmuş neden devam etmedin
evet canım bende oraya gidiyorum şu an
senin doktorun kim neden ilk orada başlamadın
canım boyum 1.60 çok kilom yoktu normaldim zaten hızlı alıp hızlı verebilen bi yapıya sahibim korkum kilodan yok ama keşke bebek alsa. ben elbet veririm ama yararlı olsa ona keşke. pekte yararlı şeyler yemediğim için.nasıl besleniyorsunuz ??
yürüyüş kaç dk yapmalıyız. tempolu mu??
hamurişi seviyorm ama beni nasıl yakıyor. acı su çok geliyor mecbur kestim
Canım ben çok araştırıyorum her şeyi, bu bilgiler hem araştırarak öğrendiklerim hem doktorumla konuştuklarım, karışık :) Sağ tarafa yatmak, bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor ve bu da bebeği etkiliyor. O yüzden en sağlıklısı sola yatmak. Hatta ben sağa doğru döndüğümde nefesim kesiliyor gibi oluyor hiç rahat edemiyorum ve hemen sola dönüyorum.
Bende rahimagzinda dikis var bu sebeple calismiyorum. Kahve olarak da turk kahvesi tuketiyorum bildigin orta seker :) yogurdu evde kendimiz yapiyoruz inek sutunden ama bu hani dogal urunler satan yerler var ya oradan edinip yapacaksin yani kutu sutten degil. Onun disinda ictigim sut kutu pastorize süt bunun sebebi de acik sut tuketilmeden kaynatilmali ve kaynatilan sutun pek cok yararli seyi de gittigi icin direk pastorize sut iciyorum ama yogurt icin acik sut kullaniyorum. Zaten yaparken mecbur kaynatiyorsun onu. Kuruyemis tuketiyorum badem findik ceviz ama onu da abartmadan gunde toplam 1 avuç. Yani 3 ceviz 8 findik 8 badem en fazla... kayisi kurusu tuketiyorum canim tatli cektiginde.çlışmıyorum canım sen çalışıyor musun
doktor bana süt kat kahvene demişti ama sütsüz içtiğimde olmuştu
sen nasıl içiyorsun
birde sütünü yoğurdunu kuruyemiş gibi şeylerde neler tüketmek iyi
süt yoğurt aklıma gelmiyor benm
gelsede market ürünleri kullanıyorum diğerini hiç kullanamam marketin de faydası olur mu ki.
dün semiz otlu salata yaptım hoşuma gitti sanırım tek faydalı yiyeceğim =)
bir de çorba sorayım içiyor musun
canım kurumdan kuruma değişiyormuş bazıları her ay maaşını yatırıyor sen sonradan sgkdan yatan parayı maliyeye yatırıyormuşsun.Ama normal şartlarda sgk raporun bitince toplu veriormuş parayı 4 ay boyunca maaş yok yanidoğum izninde maaşınız tam mı yatıyor
doğumdan sonra her ay ziraat bankasına yatırıyorlar,(4 ay sonra değil)ayın 8-14 arası da çekebiliyoruz,tabiki tamamını değil, kesintiye uğruyor maaşımız,25 ay önce böyleydi değişmediyse eğercanım kurumdan kuruma değişiyormuş bazıları her ay maaşını yatırıyor sen sonradan sgkdan yatan parayı maliyeye yatırıyormuşsun.Ama normal şartlarda sgk raporun bitince toplu veriormuş parayı 4 ay boyunca maaş yok yani
ewet biraz uzun gibi sanki 1 ayı geçiyor hatta bayağ uzun :)kızlar doktora 28.haftada gittim çıkarkende bir daha ne zaman geliyim kontrole dedim 34. haftada dedi zaman aralığı çok değil mi ya :)
moralini bozma canım, doktor bir yorumda bulunmadı mı konu ile ilgili,en güzel bilgiyi onlar verirler, suyu arttırmanın da yolları var, bildiğim bol su içmen,bol bol dinlen,havuç suyu,hindistan cevizi suyu, herşey yoluna giricek sen sıkma canını ok
Suyu bol iç, içebiliyorsan 3 litre olmadı en kötü 2 litre içmeye çalış gün içinde. Sabah kalkar kalkmaz başla, sürekli gözünün önünde dursun. Havuç suyu iyi geliyor diye okumuştum, bol bol havuç suyu içebilirsin. Kafa geriliği için bir şey dedi mi doktor, 10 gün kadar ileri geri olması normal diyorlar, doktor ne dedi? Çok iyi beslen, her gün düzenli beslenmeye çalış ceviz, et, yoğurt vs. düzenli kullan, düzelir inşallah. Bak diğer yerleri yetişmiş zamanına. Bir de sıkıntı yapma bunun için, stres olmak ne sana yarar getirir ne de bebeğine. Düzelecek, kafası da yetişecek diye telkinlerde bulun sürekli kendine, yetişir zamanla. Daha doğuma var :)
Belki de sadece kafası küçüktür canım çok dert etme bunu. Bir de suyu için havuç suyu iç, havuç tüket bol bol.
Dr ne dedi?
Hiç canını sıkma güzelim bişey çıkmıycak benim tüm vücudunda gerilik var seninki diğer haftalarda topluycaktır emin ol hemen içmeye başla bide haindistan cevizi suyunu bulabilirsen iç canım çok etkili diyolar sakın canını sıkma
Kizlar doktorun yanina qirdim suyun iyi sinirda deil dedi ama yinede bi riskli qebeliqe yollayalim seni dedi orayada qirdim.Detayli ultradon olcumleriyle bizim risk açisindan baktiqimiz olcumler farkli bide ben qoreyim dedi suyun 10 cm gayet normal olmasi qerektiqi kadar hic canini sikma dedi.Peki qerilik onemlimi dedim sen 26 dasin qerilik 25 onemli deil o dedi.Allah'a sukurler olsun icimi ferahlatti son doktorgeriden gelme durumu bende de vardı 2 hafta olarak.Dün gittigimde 1 haftaya düsmüstü,hersey cok normal dedi.O yüzden takmıyorum hiç.Çok çok insanda var bu.
su için havuc suyu iyi diyorlar...
izin verirler mi bilemedim canım doktordan doktora değişiyor bazısı hemen yazıyor bazısı sorun çıkartabiliyor, şekerine dikkat ediyorsundur zaten, 10 gün ilerden gitmesi çokta anormal değil, şekeri olmayıp 10 gün ilerden gidenlerde war,şimidlik bence iri bebek demeleri için erken gibi, benimde hep ultrasonda 2 hafta önden gidiyordu oğlum, ama ultrason ölçümlerinden daha az doğmuştu 2.980 kg :) zaman geçtikçe çalışmak gerçekten zorluyor, bütün gün geçmek bilmiyor walla hele sıcaklar başlayınca napıcaz bilmiyorum, oğlumda 37 ye kadar çalışmıştım ama şimdi sanki dayanamıyacakmışım gibi geliyormerhaba kizlar...banada doktor 10 gun onden gidiyor bebegin iri haftasına gore demişti..suyunda cok fazla dedi...yarin kontrol var bakalim ne diyecek...32. haftanin izninede neredeyse 4 hafta var...verebildigi kadar izin istiycem dayanamıyorum yol cok yoruyor...bu sebepten dolayi izin verirlermi ki devletten bilmem...olmazsa birde ozel e giderim...sekerimde 167 yüksek dedi...belki sekerden dolayi bebek iri olabilir dedi
hadi gözünaydın canm, çok sewindimKizlar doktorun yanina qirdim suyun iyi sinirda deil dedi ama yinede bi riskli qebeliqe yollayalim seni dedi orayada qirdim.Detayli ultradon olcumleriyle bizim risk açisindan baktiqimiz olcumler farkli bide ben qoreyim dedi suyun 10 cm gayet normal olmasi qerektiqi kadar hic canini sikma dedi.Peki qerilik onemlimi dedim sen 26 dasin qerilik 25 onemli deil o dedi.Allah'a sukurler olsun icimi ferahlatti son doktor
Günaydın kızlar...
Dün çok sükür kontrol iyi gecti,hersey yolunda.Plasentanın asagıda olma durumu devam ediyor sadece.2 hafta sonra iş son benim...
3 hafta da 400 gr almısım :) kızımda 390 gr almıs,1400 gr olmus...Şimdilik bizde haberler böyle...
2 yıl önce bi akrabamız böyle almışta en son rapor bitince vermişler parasınıdoğumdan sonra her ay ziraat bankasına yatırıyorlar,(4 ay sonra değil)ayın 8-14 arası da çekebiliyoruz,tabiki tamamını değil, kesintiye uğruyor maaşımız,25 ay önce böyleydi değişmediyse eğer
sgk dan para neden maliyeye yatırılıyor kicanım kurumdan kuruma değişiyormuş bazıları her ay maaşını yatırıyor sen sonradan sgkdan yatan parayı maliyeye yatırıyormuşsun.Ama normal şartlarda sgk raporun bitince toplu veriormuş parayı 4 ay boyunca maaş yok yani
evet sana dikiş atıldığını okumuştum canmBende rahimagzinda dikis var bu sebeple calismiyorum. Kahve olarak da turk kahvesi tuketiyorum bildigin orta seker :) yogurdu evde kendimiz yapiyoruz inek sutunden ama bu hani dogal urunler satan yerler var ya oradan edinip yapacaksin yani kutu sutten degil. Onun disinda ictigim sut kutu pastorize süt bunun sebebi de acik sut tuketilmeden kaynatilmali ve kaynatilan sutun pek cok yararli seyi de gittigi icin direk pastorize sut iciyorum ama yogurt icin acik sut kullaniyorum. Zaten yaparken mecbur kaynatiyorsun onu. Kuruyemis tuketiyorum badem findik ceviz ama onu da abartmadan gunde toplam 1 avuç. Yani 3 ceviz 8 findik 8 badem en fazla... kayisi kurusu tuketiyorum canim tatli cektiginde.
E yani iyiki aciklama yapilmis cok sukurKizlar doktorun yanina qirdim suyun iyi sinirda deil dedi ama yinede bi riskli qebeliqe yollayalim seni dedi orayada qirdim.Detayli ultradon olcumleriyle bizim risk açisindan baktiqimiz olcumler farkli bide ben qoreyim dedi suyun 10 cm gayet normal olmasi qerektiqi kadar hic canini sikma dedi.Peki qerilik onemlimi dedim sen 26 dasin qerilik 25 onemli deil o dedi.Allah'a sukurler olsun icimi ferahlatti son doktor
evet bizim işçilerde öyle alıyordu ama herhangi bi konuda rapor alıncaydı o.2 yıl önce bi akrabamız böyle almışta en son rapor bitince vermişler parasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?