2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kizlar bu bebisler ilk zamanla gunde kac adet bez kirletiyor? 1 numara bez almak istiyorum 156 li paket alsam kac gun gider? Yoksa denenelik 30 lu mu alsam en basta?

Ben memurum. Doğum öncesi hamilekikle ilgili riskli bir durum yoksa doktor 32. Haftada çalışabilir raporu veriyor. 37. Haftaya kadar çalışabiliyor. Benim plesanta previa olduğu için doktor çalışabilir raporu vermiyor ben de çalışmak istemiyorum açıkcası zaten 32 den sonra. 32 ile 37 arasındaki 5 haftayı doğum sonu iznine ekleyip kullanılabiliyor. Bizim tam yatıyor maaş özel de nasıl oluyor bilmiyorum.

Sende bnm gibi erken ayrılıyorsun.. Yaklastıkca insana heyecan basıyor :) hakkımızda hayırlısı cnm
Ben zaten biliyorsun hep izin rapor kullanıyorum bu hafta raporluyum yine böyle olunca da 32.den sonra evde olmak en mantıklısı hayırlısı olsun inşallah hepimiz için

Kizlar bu bebisler ilk zamanla gunde kac adet bez kirletiyor? 1 numara bez almak istiyorum 156 li paket alsam kac gun gider? Yoksa denenelik 30 lu mu alsam en basta?
canım günde 8 kez altını değiştiriyordum ben :)) 8x30 =240 adet bez yapar canm ayda, ona göre hesap edersin bez alımını,
bu durumda ortalama olarak 20 gün gider 156 adet bez

Sağ olun kızlar dediğiniz yerlere baktım. Mothercareden sipariş veriyorum şimdi. 6 tane 3-6 ay uzun kollu aldım. 3 tane de 0-3. Bir de 3 tane 3-6 tayt aldım. Kaliteli bir kac parca olsun dedim. Dediğiniz gibi ikide br kirlenecek yıkanacak. En üşendiğim şeydir çamaşır yıkamak:))) Bir de atlet olayı. Hani biz atlet giyiyoruz ya mesela, bebeklere de giydirmek gerekmiyor mu? onu nasıl yapacağız? Sıfır kol beyazları mi almak lazım nasıl yapacağız. Yoksa bu uzun kollu bodylerin üzerine mi giydiriyoruz bir kat daha? Benim yaşadığım memleket biraz soğuk da. Biz bile içlik giydigimizden konu kafamı kurcaladı:))) Yani body üstüne body de olmaz heralde. Altta bir sürü çıt çıt:/ Nasıl olacak ki acaba?

Atlet alma bence sifir kol atlet tulumlar var onlarda al bak ekliyorum herseyin icine de giydirilir tek basina da kullanilir

Eklentiler

• oc_jP2Hga.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 46
  • images (7).webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 41
  • unnamed (1).webp
    2,2 KB · Görüntüleme: 39
inşallah insafli bir doktora denk gelirimde izin verirler...

canım atlete hiç gerek yok, uzun kollu çıtçıtlı body üstüne takım yada tulum yeterli olur,zaten bebekler için ideal sıcaklı 22-24 derece olması gerekiyor.

Bebekler için ideal oda sıcaklığı kaç derece olmalı?

Bebekler için ideal oda sıcaklığı gündüzleri 20-24 0C olmalıdır.
Yaşamın ilk bir ayı olan yenidoğan döneminde 22-24 0C (prematürelerde 23-24 derece , zamanında doğan bebeklerde 22-23 derece),
1 ay-6 ay arasındaki bebeklerde 21-22 0C,
6 aydan büyük bebeklerde ise 20-21 0C olmalıdır.
Gece oda sıcaklığının ise yukarıda belirtilen gündüz oda sıcaklıklarından 1 derece düşük olması önerilir.
Prematüre bebeğin cilt altı yağ dokusu henüz yeterli olmadığından bu bebeklerin vücut ısısını koruma yeteneği gelişmemiştir. Bu nedenle prematüre bebeklerde oda ısısı zamanında doğan bebeklere göre 1-2 derece daha yüksek olmalıdır. Üşüyen prematüre bebek kendini ısıtmak için daha fazla enerji harcadığından büyüme hızıda yavaşlayacaktır.
Bebeklerin ısısını nasıl anlarız?
Bebeklerin üşüyüp üşümediğini onların ellerine ve ayaklarına dokunarak anlayamayız. Çünkü bebeklerin dolaşım sistemleri yeterince gelişmediği için elleri ve ayakları soğuk olabilir. Buna bakarak hareket edildiğinde bebeği fazlaca giydirebilir ve terlemesine sebep olabiliriz. Üstelik ter vücutta kuruyunca üşümeye sebep olacağından bir kat daha giydirme ihtiyacı hissederiz.
Bebeklerin vücut sıcaklığının kontrolü bebeğin el ve ayaklarına dokunarak değil bebeğin karın, sırt veya ensesine dokunarak yapılmalıdır. Elimizle bebeğin karın, sırt veya ensesine dokunarak vücudu sıcak mı soğuk mu diye kontrol ettiğimizde eğer soğuksa bir kat daha giydirip, aşırı sıcaksa bir kat çıkartabiliriz. - See more at: http://www.e-bebekce.com/2014/11/bebeklerin-oda-sicakligi.html#sthash.NVYR6yER.dpuf

yani canım duruma göre hırka veya yelek giydirebilirsin kışın odanın sıcaklığına göre ayarlarsın, erkek bebekler sıcağı pek sewmiyorlar zaten, benim oğlum 25,5 aylık bir kez yorganla yatmış değil kışın bile ince pike ile örtüyorum onu da üstünde bulmak pek mümkün olmuyor :))

banada cikmaz dedi sezeryan olcan dedi...2 saat yol gunluk toplam 4 saat yol suruyor...sallana sallana bazen ayakta gidiyorum...işyerindeki sandalyeler batiyor artik...kuyruk sokumumdan dolayi oturup kalkarken sorun oluyor...gaz dı kabizlikti nefes darligi napcam bilmiyom

Son düzenleme:
G gunesli gunler

Bebek odasının nem oranı ne olmalı?

Bebek odasının ideal nem oranı % 50 civarında olmalıdır. Nem oranı % 40'dan az veya % 60'dan fazla olmamalıdır. Bebeğin odası aşırı kuru ise odada nemi artıracak basit önlemler alınmalıdır. Bebek odasında radyatörler üzerine içi su dolu kaplar koymak veya ıslak havlunun bulundurulması yeterli olacaktır. Buhar makinaları ise aşırı neme ve küflenmelere sebep olacağından tercih edilmemelidir.

Bebekleri giydirirken nelere dikkat etmeliyiz?
Bebeğin yatak odası sıcaklığı gündüz oda sıcaklığından 1-2 derece düşük tutulmalı. Odayı çok sıcak tutmamalı, bunun yerine gerekirse bebeği bir kat fazla giydirmeli. Ancak, uyuturken çok kalın da giydirilmemesi, üzerine bir battaniye örtülmesi uygun olur. Polar kıyafetler yerine pamuklu kıyafetler tercih edilmelidir.
Bir diğer önemli husus da, bebeğin giysileri bebeğin bedenini saran giysiler olmalıdır. Bebeğe büyük gelen giysiler onun bedenini tam olarak sarmayacağından ısıyı korumada yetersiz kalacaktır. Ayrıca bol olan kısımlardan hava girerek üşümesine sebep olacaktır.

Oda termometresi almalımıyız?
Oda termometresi almanızı kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü, bebek odasının ısısını kontrol edebileceğimiz bir termometre sizin en önemli yardımcınız olacaktır. Termometre sayesinde hem bebeğin giyiminde bir düzenlilik sağlamış hem de oda ısısının sabit olduğundan emin olarak içimiz rahatlamış oluruz.

Bebeklerin oda sıcaklığı uygun ısılarda tutulduğunda bebekler daha sağlıklı ve huzurlu olmaktalar.

Bebek alt temizliğinde dikkat edilecek noktalar nelerdir?
İlk başta basitmiş gibi görülen bebek alt temizliği aslında önemli detayları içeriyor. Bebeğin alt temizliğini yaparken dikkat etmemiz gereken noktalar şunlardır:
  1. Tüm bakımlarda olduğu gibi bebeğin altını temizlemeden önce ve sonra ellerinizi iyice yıkamalısınız.
  2. Bebek alt temizliği için pek çok ürün bulunmaktadır. Bebek cildine en uygun olanı, bebeğinizi ıslatılmış pamukla temizleyip yıkamaktır. Özellikle ilk 1 ay ıslak mendil, ıslak havlu gibi ürünlerden uzak durun. Birinci aydan sonra kullanmayı tercih edecekseniz; bebeğin cildini tahriş etmeyen, kokusuz olan, alerji oluşturabilecek kimyasallar ve paraben içermeyen ürünleri alın.
  3. Kız bebeklerde idrar çıkış bölgesi ve anüs arasındaki mesafenin yakın oluşu nedeniyle kız bebekler erkek bebeklere göre, idrar yolu enfeksiyonlarına daha yatkındırlar. Dışkının içerdiği mikropların idrar yollarına bulaşmasını önlemek için kız bebeklerde temizlik her zaman önden arkaya doğru yapılmalı, her defasında temiz bir bezle ve tek bir hareketle silinmelidir.
  4. Erkek bebeklerde sünnet derisi zorlanmadan hafif geri alınarak temizlenmeli, geriye çekip çevrilmeye çalışmamalıdır. Yine erkek bebeklerde penis kökten uca temizlenmelidir.
  5. Bebeklerin bez bölgesi ve üst bacakları boğumlu ve kıvrımlı olduğundan her alt temizlemede bu bölgeler silinmeli ve nemli bırakılmamalı (nem, pişik için zemin oluşturduğundan) dır.
  6. Bebeklerde alt temizliğinden sonra pişik önleyici krem uygulanması faydalıdır.
  7. Pudralar parçacıklar halinde birikerek cildi zedeleyeceğinden, bebek alt temizliğinde kesinlikle kullanılmamalıdır.
  8. Bazen kakayla atılan yağsı maddeler sadece suyla ıslatılmış pamukla silindiğinde çıkmayabilir ve ciltte pişik oluşmasına sebep olabilir. Bu gibi durumlarda bebeğin altı yıkanmalıdır.

kızlar ayrıca burun aspiratörü almayı unutmayın, bebekler ilk zamanlar ağızdan nefes almayı bilmedikleri için burunları tıkalı olduğunda çok sıkıntı çekiyorlar, o küçük burunların sürekli açık olması lazım

Burundan yapılan solunum temel ve zorunlu bir fonksiyondur ve özellikle de 6 aylık olana dek ağızdan solunum içgüdüsü bulunmayan bebekler için hayati önem taşır. Bebek ve çocuklarda mevsimsel olarak sık rastlanan solunum yolu enfeksiyonları yüksek miktarda mukus (burun salgısı) üretimine ve dolayısıyla da burun tıkanıklığına neden olur. Tek başına bakıldığında burun tıkanıklığı önemli bir sorun gibi görünmeyebilir. Ancak burun tıkanıklığı giderilmediğinde, bebeklerin rahatı ve huzuru önemli ölçüde etkilenebilir, beslenme problemleri yaşayabilirler ve daha da önemlisi bu sorun orta kulak iltihabı ya da sinüzit gibi daha ciddi ve ağrılı enfeksiyonlara dönüşebilir.

Bebekler, 6 aylık olana kadar ağızdan nefes alabilme ve burun kanallarını sümkürerek temizleyebilme yeteneğine sahip değildir. Bu sebeple ebeveynlerin bebeklerinin tıkanan burnunu etkin ve güvenli bir yöntemle temizlemeleri çok önemlidir.

1 ay oncesine kadar uyuyordum simdi onu da cok yapamiyorum karnim buyudukce uyumak da zorlasiyor daha 2 ay var ne olacak bakalim

Benim son ay tavan yapmıştı, 6'da çoktan kahvaltı yapmış oluyordum :) ama o zaman öğlen dayanamayıp uyuyordum. Bu sefer kızla zor gibi... nası olsa uyku stoklanamıyor diye avutuyorum kendimi :)

Hanımlar burada bi aile var 7 aylık bebeği olan; laf arasında ikinci için darısı başınıza dedim kadın ayy çok istiyorum dedi! Genelde o aylarda bi daha çocuk yok der insan, şaşırdım o yüZden :) sonra baktım havuz kenarında gıkı çıkmıyo yatıyo bebek hep falan, belli ki çok uysal,,, topumuz için dua ettim bizimkiler de sağlıklı ve böyle uslu olsun diye :)))) yalnız dün akşam yemekte karı koca başbaşa yemek yiyolardı, dayanamadım sordum bebek nerede diye, "odada uyuyor, monitörü açtık" dedi! Çekiyo mu ki diye sordum, yok ama yanıp sönüyo ses olunca dedi!! Şok! İçimden dedim ki bende sendeki rahatlık olsa on tane doğururdum :))) çok enteresan ya.. kadın Türk kocası yabancı.. eşim bile dedi ki kadında da Türklük kalmamış bence pek :)

bana da sezeryan olacaksın,normal dogum olmayacak 38.haftada alacagız dedi kanama vs riskine karsı.
Yer istesene genclerden ,ayakta gitme o kadar uzun süre oturmak beni de rahatsız ediyor.bi de gögsüme cok baskı oluyor bu aralar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…