Bebek doğunca çıldırmayalım diye vucüt bizi hazırlıyor sanırımCanım aynı bu sabah yaşadıklarımı anlatmışsın. Durduk yere 6da uyandım, 1 saat uyuyamadım ki uykumda var yani. Kafamda rahat aslında ama uykuya dalamadım. Tam dalar gibi olmuşum alarm çaldı. Artık "uykusuz her gece" şarkısını söylüyorum içimden :) Niye böyle olduk ki biz bir anda :)
Hahah di mi aynen eşimle biz de öyle konuşuyoruz. Kimse öpmesin, uyaralım vs ama biz istediğimizi yapabiliriz :))) planlar yalayıp yutma yönündeTam da benim planım :)
Ay okurken bile içim bı tuhaf oldu benim bide evde yanlız birakicam valla şaşırıyorum ben boylelerineHanımlar burada bi aile var 7 aylık bebeği olan; laf arasında ikinci için darısı başınıza dedim kadın ayy çok istiyorum dedi! Genelde o aylarda bi daha çocuk yok der insan, şaşırdım o yüZden :) sonra baktım havuz kenarında gıkı çıkmıyo yatıyo bebek hep falan, belli ki çok uysal,,, topumuz için dua ettim bizimkiler de sağlıklı ve böyle uslu olsun diye :)))) yalnız dün akşam yemekte karı koca başbaşa yemek yiyolardı, dayanamadım sordum bebek nerede diye, "odada uyuyor, monitörü açtık" dedi! Çekiyo mu ki diye sordum, yok ama yanıp sönüyo ses olunca dedi!! Şok! İçimden dedim ki bende sendeki rahatlık olsa on tane doğururdum :))) çok enteresan ya.. kadın Türk kocası yabancı.. eşim bile dedi ki kadında da Türklük kalmamış bence pek :)
İnşaAllah ne olduğunu anlamadan doğuranlardan olursun. Suni sancıyı açılması olup sancısı gelmeyene vermeliler ama bizim uyanıklar doğumu hızlandırmak için gelene gidene veriyolar. Suni sancı vericez derlerse sebebini sor çok gerekli değilse istemediğini söyle artık vicdanlarına kalmış yoksa kandırmak için binbir bahane bulabilirler en profesyonelindenAy öyle şey olur mu yaaa, bebek çıkıyorlarmış tutulur mu.
Suni sancıyı biran evvel doğsun diye mi veriyorlar, hani sancın yoksa falan?
Ne zaman yaptırmak lazım? Hangi durumda yaptırmamak lazım?
Benim bu soruları çok detaylı araştırman Laz'ım
Gerçekten de dediğin gibi, kendi kendimizin doktoru olmalıyız o an. Yoksa o panikle bizi yanlış yönlendirebilirler. Biz de saçmalayabiliriz doğal olarak. Hele ki benim kocam hayatta girmez Doğuma. Başka kim girecek, yok kimse yani, kendi kendime orda güçlü olmam lazım.
Çok heyecanlı yaaa
Benim ağrı eşiğim de düşük
Korkuyorum da ama normal yapmak da istiyorum. Karmakarışık duygular.
Doktorları suçlucam yine :) hayır önemli olmayan geriliği niye söyleyip geriyorlar insanı bu en hassas dönemde anlamıyorum. Hiçbirinizin bebesinde hiçbi gerilik Yok gayet sağlıklılar Adım gibi eminim. Sanki doğduklarında hepsi tornadan çıkmış gibi standart oluyo bunun minyonu var zayıfı var sonradan atak yapıcak olanı var.. hiç takılmayın sakın.Gözün aydın canım burda benim gibi geri haftasında olan çok. 1 hafta da önemli değil dr un dediği gibi biz evham yapıyoruz biraz da :)
Ayy bal damladı ağzındanDoktorları suçlucam yine :) hayır önemli olmayan geriliği niye söyleyip geriyorlar insanı bu en hassas dönemde anlamıyorum. Hiçbirinizin bebesinde hiçbi gerilik Yok gayet sağlıklılar Adım gibi eminim. Sanki doğduklarında hepsi tornadan çıkmış gibi standart oluyo bunun minyonu var zayıfı var sonradan atak yapıcak olanı var.. hiç takılmayın sakın.
ben 1 yılı geçmişti asla ikinciyi yapmam diyordum
ayrıca o nasıl bir rahatlık canım pess valla :))
size de ayrıca iyi tatiller dilerimtam zamanında bıraktın işi, çalışmak çok zor oluyor şimdiden
Bence de 3'lü al cnm... ben yepyeni oda takımını sırf dolabı yetmediği için değiştirmek zorunda kaldım. Üç kapılı almış olsam bi iki sene daha rahat kullanırdı. Yahut kardeşini öğrenince elden çıkarmazdık şimdi ona da hazır oda olurdu... o yüzden yeri olanlar mümkünse direk 3 kapılı almalı bence de...Tamam canım 2liden vazgeçtim o zaman, bana da eşyalar sığmaz gibi geliyor. Şuan bile bir sürü şeyi eksik, elimizdeki eşyalar bir sürü yer kaplıyor. Dediğin gibi uzun süre idare edicek büyük alalım. İnşallah odaya yakışır.
Ay okurken bile içim bı tuhaf oldu benim bide evde yanlız birakicam valla şaşırıyorum ben boylelerine
Pesss demek istiorum bende o rahatlıktan istiyorum...nasıl bir kadınmıs masallah valla.Allah dualarını da kabul etsin insallaahh...Uslu aklı basında,saglıklı bebşlermiz olsun :)
Kızlar ben bugün doktora gittim kan vitaminlerim cok düşük cıktı kanım 9 igne ilaç kullanıyordum bu sefer kan serumu verdi aksam takıcaklar bu arada benim ilk oglumda gebelik zehirlenmesi tehlikesi vardı bundada var tansiyon önemli hergün evde ölcucem 14 gördugum anda bebek alınacak dedi bir hafta ölcüp götrcem ona göre erken dogum olabilr diye bebege akciger solunm gelismesi icin igne vurabilirm dedi ins hepimiz sagliklacak bebeklerimizi kucagımiza alrz dua edelim gelisimi iyi dedi bakalm neler bekliyor bizi Rabbim hayrlısini nasip etsin hepimiz için
Kızlar biz odasındaki dolaba karar vermeye çalışıyoruz da şu dolabın 2 kapaklısı mı 3 kapaklısı mı diye arada kaldık biraz? Özellikle tecrübeli annelerden fikir almak istedim. Eşya durumu nasıl olur? Sizce 2 kapaklısı yeter mi, yoksa 3 kapaklı mı alalım? Odası çok büyük değil, normal çocuk odası boyutlarında. 3 kapaklının görüntüsü biraz daha kaba geldi bana gerekliyse almışken onu alalım diyoruz? Bir de şu aşamada şifonyer düşünmüyoruz. Fikirlerinizi merak ettim.
Aynen öyle rahim içindeki bebek için net bi şey konuşmak çok zor milimetrik ölçüm farkı farklı sonuçlar farklı bilgiler çıkmasına sebep olabiliyor.Doktorları suçlucam yine :) hayır önemli olmayan geriliği niye söyleyip geriyorlar insanı bu en hassas dönemde anlamıyorum. Hiçbirinizin bebesinde hiçbi gerilik Yok gayet sağlıklılar Adım gibi eminim. Sanki doğduklarında hepsi tornadan çıkmış gibi standart oluyo bunun minyonu var zayıfı var sonradan atak yapıcak olanı var.. hiç takılmayın sakın.
Canım Allah in izni ile herhangi bir sorun olmadan doğacaklar ins. Risk var hepimiz icin olabilir önemli olan su an böyle bir seyin olmamasi ve takipte kalinmasiIdrarda pritein cikiyor cnm tansiyon cikrsa zehirlenme olyr
Sağolasın canim :)Doktorları suçlucam yine :) hayır önemli olmayan geriliği niye söyleyip geriyorlar insanı bu en hassas dönemde anlamıyorum. Hiçbirinizin bebesinde hiçbi gerilik Yok gayet sağlıklılar Adım gibi eminim. Sanki doğduklarında hepsi tornadan çıkmış gibi standart oluyo bunun minyonu var zayıfı var sonradan atak yapıcak olanı var.. hiç takılmayın sakın.
7 8 tane gidiyor ilk aylar.. gaz kaçırır gibi kaka yaptıları için :)Kizlar bu bebisler ilk zamanla gunde kac adet bez kirletiyor? 1 numara bez almak istiyorum 156 li paket alsam kac gun gider? Yoksa denenelik 30 lu mu alsam en basta?
O zıbınlar zaten atlet canım. Ayrıca atlet giydirmeyeceğiz. Aynen dediğin gibi onların üstüne 1 kat daha giyecek kışın.Sağ olun kızlar dediğiniz yerlere baktım. Mothercareden sipariş veriyorum şimdi. 6 tane 3-6 ay uzun kollu aldım. 3 tane de 0-3. Bir de 3 tane 3-6 tayt aldım. Kaliteli bir kac parca olsun dedim. Dediğiniz gibi ikide br kirlenecek yıkanacak. En üşendiğim şeydir çamaşır yıkamak:))) Bir de atlet olayı. Hani biz atlet giyiyoruz ya mesela, bebeklere de giydirmek gerekmiyor mu? onu nasıl yapacağız? Sıfır kol beyazları mi almak lazım nasıl yapacağız. Yoksa bu uzun kollu bodylerin üzerine mi giydiriyoruz bir kat daha? Benim yaşadığım memleket biraz soğuk da. Biz bile içlik giydigimizden konu kafamı kurcaladı:))) Yani body üstüne body de olmaz heralde. Altta bir sürü çıt çıt:/ Nasıl olacak ki acaba?
Ayy isteme dua saatine falan gelir :)Allah bebekleri böyle rahat insanlardan korusun :) çocuk Allah göstermesin boğulsa bişey olsa monitör mü yapıcak ilk müdahaleyiPesss demek istiorum bende o rahatlıktan istiyorum...nasıl bir kadınmıs masallah valla.Allah dualarını da kabul etsin insallaahh...Uslu aklı basında,saglıklı bebşlermiz olsun :)
Ben anneme bırakıp markete gidemiyodumAynen... Biz aynı evin içinde bile telsizin şarjı bitse krize giriyoruz,,, odada bırakıp yemeğe inmek inanılmaz geldi bana... bırak oturup güzelce yemek yemeyi su bile içemem ben öyle bi durumda... :)
Aynen öyle yapıyormuş. Bi yerde okumuştum :)Bebek doğunca çıldırmayalım diye vucüt bizi hazırlıyor sanırım))
Aynen öyle olmuştum ilk çıktığımda. Kv ile Mevlüt için alışveriş yaptık toplamda 1 saat sürdü. Anneme bırakmıştım. Kv bişey anlatıyo benim sanki kulaklarımda tınnnnnnn sesi:) hı ne olsun evet hıhı hadi şimdi eve gidelim modundaydım hiç unutmuyorum:) annelik böyle bişey o kadınınki gibi olamaz olmamalı.:))) ama işte o rahatlık çocuğa da yansımış, baya büyük adam gibi, daha doğrusu biblo gibi geziyo yanlarında :) ben yapamam, hiçbir zaman da yapamadım zaten.. Ayşe'yi ilk kez anneme bırakıp çıktığımda (dişimi yaptırmak zorundaydım), ağlayarak döndüm eve... bütün binalar, arabalar, insanlar üstüme üstüme geliyolarmış gibiydi... o kadarı da iyi değil, bu defa daha rahat olmaya çalışıcam; ama bu kadar tedbirsizliği de asla kabullenemiyorum... bebek işi Allah'a emanet deyip geçilecek bir iş değil, onlar bize Allah'ın emaneti diye düşünmek gerek bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?