• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Hanımlar bişey soracağım ben şimdi 37. Haftamdayım 38 de çatı muayenesi var. Kv ve kp şehir dışından yanıma gelecekler ben onları haftaya cuma çağırmayı düşünüyordum ama kv diyor ki çatıdan sonra bebek pek durmaz biz bu pazardan gelelim, ama doktorum nst de ağrın yok bu hafta doğum olmaz gibi diyor bende kv me gerek yok bu hafta gelmenize dedim ama çok endişeliler doğum olacakta yetişemicez diye. Napsam çağırsam mı aslında biraz daha evde rahatlığın keyfini sürmek istiyorum
Çatıdan sonra 4. gün oldu, daha gelmedi doktor da daha ağustosa kadar gelmez dedi. Muayeneyle alakali olduğunu sanmıyorum onun. Madem zaten aylarca kalacaklar bu sıcaklarda erkenden gelmelerinin ve zorlanmanın alemi yok. Gece uyku tutmaz, banyodan sonra yatasın gelir, yemeğini erken yiyesin yürüyüşe çıkasın gelir kv kp ile yapamazsın. Bence ne kadar geç gelseler o kadar iyi.
Doğum vaktin gelince eşin evde olmasa bile bir taksiye biner hastaneye gidersin, sancılar arasında normal hareket etmeye devam edebiliyorsun diyorlar çünkü. Al 2-3 duraktan taksi numarası, en kötü ihtimale hazırlan ama yine de iyisini düşün. Eşinle birlikte altından kalkarsınız bence. Ben de sancılar başlayana hatta doğum iyice başlayan kadar hastaneye kimsenin gelmesini istemiyorum. Hele sancı çekerken yanımda eşimden başka biri olmasını hiç mi hiç istemiyorum. Gelenleri de boşuna bekletip strese sokmanın alemi yok diye son dakikada haber vereceğiz. Tabi sizin mesafe uzak olduğu için doktorun bebek kanala girmiş gelmesi uzun sürmez dediği vakit çağırman en makulu olabilir. Ama ben sadece eşle halledilebileceğini düşünüyorum :)

Kızlar suyum geldi 23 gibi hastahenyi aradım gel nstye bağlar bakarız dediler. Sancı çıkmadı. Açılmada 1 cm hala. Bugün sabah daha çatı muayenesi yaptırdım. Doktor uyarmak için baya zorladı ve başardı şuan yatış verdiler yatıyorum. Şimdi şimdi sancım başladı biraz. Eğer sabaha kadar sancı olmazsa suni sancı vericeklerdi. İnşallah kendi sancımla doğururum. sancı olmadan gelince çok komik oluyor hastaheneye sanki çay içmeye gidiyorum bir yere gibi :) çok korkuyorum dua edin bana. :KK43:

İnşallah gelmiştir sancın da rahat rahat doğurmana yeter. Güzel haberlerini bekliyoruz :)

arch2401 arch2401
@Dlkyvss
@Simge 84
@cigdemselvi
A AysheDuru

ben telden foto yukleyemiyorum da sizler nasil yukluyorsunuz merak ettim.

A AysheDuru canim o asamaya gelemeden dosya buyuk diyor direk:KK43:
Telefonda fotoğrafı düzenle yeniden kaydet de, kaydederken düşük kaliteli olarak kaydetmeyi soruyor, düşük boyut seçersen sorun çözülür belki, programa gerek duymadan halledersin.

Sıcaktan değil de reflüden uyuyamıyorum ben de kafayı yiyecem bugün çok kötü hiç bu kadar olmamıştı yatamıyorum ya var mı önerisi olan
Yatmana yakın 2-3 saat bir şey yeme.
Yemekleri iyice çiğne, ilk başlarda çenen ağrır ama her lokmayı en az 15-20 kez çiğne. Ben reflü ilk çıktığı zaman abartmıyorum her lokma ve her öğünde sayiyordum çiğneme sayısını, bir müddet sonra gerek kalmıyor alışıyor vücut iyi çiğnemeye.
Şekersiz sakız çiğne, tükürük salgisini arttırdığı için yemeğin sindirilmesini hızlandırır. Ama hava yutturduğu için bazıları önermiyor.
Yüksek yastıkta yat.
Maden suyu bana iyi geliyor, onu da içebilirsin.
Leblebi genelde iyi gelir.
Asitli yiyecekler ve içeceklerden uzak dur.
Kahve, çay, narenciye ve suları, ketçap mayonez gibi hazır yemek sosları, bazı baharatlar, çok yağlı yiyecekler, kızartmalar, kaymak, krema, hazır kremalı pasta ve türevleri mideye eziyet eder bunlardan uzak durmaya çalış.
Bir de doktoruna sorarak Gaviscon içebilirsin, mideyi bir jelle kaplayarak yanmasını engelliyor.

Suyum geldi hastane ye gidiyorum dua edin bana

Normal i zorlasam mı kızlar ya daha ilk muayene böyle olduusa korkmaya başladım yavaştan napim sizce sezaryen istesem pişman olur muyum
Kendini serbest bırakabilirsen bir dene derim ama tabi ki karar senin. Muayene anında gözlerini kapat sevdiğin bir kitap sahnesini, şarkıyı, film sahnesini düşünmeye çalış belki işe yarar. Haberlerini bekliyoruz :)

Haklisin canım valla ben pek kalabalığa da alışık değilim. Resmen sinirli, gergin birisi oldum. Kimseye gidin artık da diyemiyorum :KK43: neyse bu hafta kurtuluyorum...
Bu arada kurabiyeleriniz çok güzel...
Canım hiç sıkılma üzme kendini lütfen etrafındaki insanlarlada onları kırmadan düşüncelerini paylaşmaktan çekinme. Ben ilk doğumda normal yaptım bu arada doğum bittikten sonra torunlarının resmini göndererek haber verdim hem erken geldi bizimki hemde sürekli arayıp bizi strese soksunlar istemedim . Zaten annem de kayınvalidem de şehirdışındaydı ertesi günü taburcu olduk eve çıktık ilk kayınvalidem geldi 20 gün geldi sonra annem oda 2. Ay bitimine kadar geldi o yüzden de kargaşa olmadı sakin bir lohusalık geçirdim.

Dünden beri çok fena olduğumu farkettim hanımlar ya. Herkese görev dağıtımı yaptım resmen. Dün çalışanlardan biri kurabiyeleri almaya gitti şişliden,, diğeri instaxa film aradı,,, eczacı arkadaşımdan vitamin istedim,, bugün kargodan kapı süsü alınıcak, fırından sandwichler,, kayınbiraderim gece gece araba koltuğunu almaya gitti arkadaştan,, babam kavanozları sardı paketledi... mağaza müdürümüz şerbetle kek yapıyo,,, kayınpederim doktora çikolata hazırlatıcak... ev evlikten işyerleri işyerliğinden çıktı oyun alanına döndü resmen :) babam her aradığımda ses tonunu biraz daha düşürmüş olduğu için bi de akşam üstüme alınıyorum çok afralı tafralısın bugün diye laf ettim! Patavatsızlığa bak. Sus otur bi şükret di mi! Yetmedi üstüne bu bavulu bu gece indiriceksiniz arabaya diye tutturDum ama neyse ki ikna edebildiler de uzatmadım. Eşimin sırtı ağrıyo eğilemiyo,,, ona da insan bi gelir bi sever yatmadan,, Deniz (en yakın arkadaşım) bile senden heyecanlı dedim! ((Allahtan cvp vermedi :)))) durum rezalet... bugün de sabah sekizde başladım aramalara... en sonunda git kendin doğur biz çıkışa gelelim dicekler :) bi kayınpederim benim kafadan,, dün eşime herşeyi sormuş, ikramlık yaptırdınız mı fotoğrafçı hazır mı vs diye ,, strese soktu beni diyo kocam. Bi de akşam arayıp hastane aynı hastane di mi falan diye sormuş,, Allahtan eşim anlamış ki adamcağız bu sabah için hazırlanıyo! Farketmesek sabahın köründe gidicekti boşuna :))) o da aslan burcu ya ondan heralde :))) artık sakinleşmem lazım ya,,, dokuz ayın rahatlığı gitti bambaşka bi hale girdim resmen. Niye böyle oldu acaba ya :(

Dünden beri çok fena olduğumu farkettim hanımlar ya. Herkese görev dağıtımı yaptım resmen. Dün çalışanlardan biri kurabiyeleri almaya gitti şişliden,, diğeri instaxa film aradı,,, eczacı arkadaşımdan vitamin istedim,, bugün kargodan kapı süsü alınıcak, fırından sandwichler,, kayınbiraderim gece gece araba koltuğunu almaya gitti arkadaştan,, babam kavanozları sardı paketledi... mağaza müdürümüz şerbetle kek yapıyo,,, kayınpederim doktora çikolata hazırlatıcak... ev evlikten işyerleri işyerliğinden çıktı oyun alanına döndü resmen :) babam her aradığımda ses tonunu biraz daha düşürmüş olduğu için bi de akşam üstüme alınıyorum çok afralı tafralısın bugün diye laf ettim! Patavatsızlığa bak. Sus otur bi şükret di mi! Yetmedi üstüne bu bavulu bu gece indiriceksiniz arabaya diye tutturDum ama neyse ki ikna edebildiler de uzatmadım. Eşimin sırtı ağrıyo eğilemiyo,,, ona da insan bi gelir bi sever yatmadan,, Deniz (en yakın arkadaşım) bile senden heyecanlı dedim! ((Allahtan cvp vermedi :)))) durum rezalet... bugün de sabah sekizde başladım aramalara... en sonunda git kendin doğur biz çıkışa gelelim dicekler :) bi kayınpederim benim kafadan,, dün eşime herşeyi sormuş, ikramlık yaptırdınız mı fotoğrafçı hazır mı vs diye ,, strese soktu beni diyo kocam. Bi de akşam arayıp hastane aynı hastane di mi falan diye sormuş,, Allahtan eşim anlamış ki adamcağız bu sabah için hazırlanıyo! Farketmesek sabahın köründe gidicekti boşuna :))) o da aslan burcu ya ondan heralde :))) artık sakinleşmem lazım ya,,, dokuz ayın rahatlığı gitti bambaşka bi hale girdim resmen. Niye böyle oldu acaba ya :KK43:
Coooook normal bunlar canım boşver. Biraz zahmete girsinler yani ne var sanki:)))

O dusunceler eminim hepimizde vardir canim :) offf benimde artik okadar skldimki yani kimsenin 2 lafindan daha fazlasini duyasim cekesim qelmiyo tahammulsuzluk basladida hayirlisi bakalim qececek sabir :)
Canım günaydın ikeanın hangi model beşiğini aldın ebatları ve fiyatı ne kadar canım birde yatağınıda mı ikeadan aldın onun fiyatı ne kadardı . Birde kurulumu zormu.

Çatıdan sonra 4. gün oldu, daha gelmedi doktor da daha ağustosa kadar gelmez dedi. Muayeneyle alakali olduğunu sanmıyorum onun. Madem zaten aylarca kalacaklar bu sıcaklarda erkenden gelmelerinin ve zorlanmanın alemi yok. Gece uyku tutmaz, banyodan sonra yatasın gelir, yemeğini erken yiyesin yürüyüşe çıkasın gelir kv kp ile yapamazsın. Bence ne kadar geç gelseler o kadar iyi.
Doğum vaktin gelince eşin evde olmasa bile bir taksiye biner hastaneye gidersin, sancılar arasında normal hareket etmeye devam edebiliyorsun diyorlar çünkü. Al 2-3 duraktan taksi numarası, en kötü ihtimale hazırlan ama yine de iyisini düşün. Eşinle birlikte altından kalkarsınız bence. Ben de sancılar başlayana hatta doğum iyice başlayan kadar hastaneye kimsenin gelmesini istemiyorum. Hele sancı çekerken yanımda eşimden başka biri olmasını hiç mi hiç istemiyorum. Gelenleri de boşuna bekletip strese sokmanın alemi yok diye son dakikada haber vereceğiz. Tabi sizin mesafe uzak olduğu için doktorun bebek kanala girmiş gelmesi uzun sürmez dediği vakit çağırman en makulu olabilir. Ama ben sadece eşle halledilebileceğini düşünüyorum :)

İnşallah gelmiştir sancın da rahat rahat doğurmana yeter. Güzel haberlerini bekliyoruz :)

Telefonda fotoğrafı düzenle yeniden kaydet de, kaydederken düşük kaliteli olarak kaydetmeyi soruyor, düşük boyut seçersen sorun çözülür belki, programa gerek duymadan halledersin.

Yatmana yakın 2-3 saat bir şey yeme.
Yemekleri iyice çiğne, ilk başlarda çenen ağrır ama her lokmayı en az 15-20 kez çiğne. Ben reflü ilk çıktığı zaman abartmıyorum her lokma ve her öğünde sayiyordum çiğneme sayısını, bir müddet sonra gerek kalmıyor alışıyor vücut iyi çiğnemeye.
Şekersiz sakız çiğne, tükürük salgisini arttırdığı için yemeğin sindirilmesini hızlandırır. Ama hava yutturduğu için bazıları önermiyor.
Yüksek yastıkta yat.
Maden suyu bana iyi geliyor, onu da içebilirsin.
Leblebi genelde iyi gelir.
Asitli yiyecekler ve içeceklerden uzak dur.
Kahve, çay, narenciye ve suları, ketçap mayonez gibi hazır yemek sosları, bazı baharatlar, çok yağlı yiyecekler, kızartmalar, kaymak, krema, hazır kremalı pasta ve türevleri mideye eziyet eder bunlardan uzak durmaya çalış.
Bir de doktoruna sorarak Gaviscon içebilirsin, mideyi bir jelle kaplayarak yanmasını engelliyor.

Kendini serbest bırakabilirsen bir dene derim ama tabi ki karar senin. Muayene anında gözlerini kapat sevdiğin bir kitap sahnesini, şarkıyı, film sahnesini düşünmeye çalış belki işe yarar. Haberlerini bekliyoruz :)
Reflü için yapıyorum bunları ama bugün farklıydı ya mayalı yediğimde oluyordu onu da yemedim ama uyutmadı gerçi bebek gelmeye hazırlandığı için oldu galiba uğraşa uğraşa deldi sonunda :)
Zaman geçtikçe daha kolay olur inşallah muayene sonuncu iyiydi inşallah alışılan birşeydir sonuna kadar beklemeyi düşünüyorum epidural alayım olmadı sezaryen artk

Canım hiç sıkılma üzme kendini lütfen etrafındaki insanlarlada onları kırmadan düşüncelerini paylaşmaktan çekinme. Ben ilk doğumda normal yaptım bu arada doğum bittikten sonra torunlarının resmini göndererek haber verdim hem erken geldi bizimki hemde sürekli arayıp bizi strese soksunlar istemedim . Zaten annem de kayınvalidem de şehirdışındaydı ertesi günü taburcu olduk eve çıktık ilk kayınvalidem geldi 20 gün geldi sonra annem oda 2. Ay bitimine kadar geldi o yüzden de kargaşa olmadı sakin bir lohusalık geçirdim.
Lohusalık döneminde sakin kalmak istediğimi söyledim.... onlar da yardımcı olmak istiyorlar aslında ama işte evde çok kişi olunca ben daha gergin oluyorum. Tabii birde herşeye müdahale etmeleri var. İstedigim şeyleri yapabilmek için sürekli açıklama yapıyorum. Bugün ablamir gönderiyorum. Cuma da eşimin halası gidecek kimseyi kirmasam keşke o zamana kadar..

Cnm sezeryana niye almıyolar?

bebeğe hiçbir şekilde yaşama şansı vermiyolar canım oyüzden sezeryan hakkını bu bebek için kullanmanı istemiyoruz dediler diğer gebeliklerdede başka problemler olursa 3 hak olduğu için sadece bunu normal yaptıralım bi sıkıntı olursa zaten mecburen sezeryan dediler ama ilk normali deniyeceğiz.

allah yardimciniz olsun canim. saglikli sekilde kucagina almayi nasip etsin.
bebegin durumu iyice kotulesti derken ultrasonda hareketleri mi azaldi demek istiyorlar?
neden sezeryan yapmak istemiyorlar?

beslenme durumu azalmış hareketleri hep az zaten vücudu su toplamaya başlamış sezeryan hakkını kullandırmamak için almıyolar ilk olarak normal deniycez sıkıntı olrsa mecburen sezeryan zaten ama inşallah normal olur dua edin lütfen bana.

bebeğe hiçbir şekilde yaşama şansı vermiyolar canım oyüzden sezeryan hakkını bu bebek için kullanmanı istemiyoruz dediler diğer gebeliklerdede başka problemler olursa 3 hak olduğu için sadece bunu normal yaptıralım bi sıkıntı olursa zaten mecburen sezeryan dediler ama ilk normali deniyeceğiz.
Anladım cnm :( yine de ben onun mucize bebek diye bahsedilen bebeklerden olması için dua edicem yarın doğumda. İnşallah hepimizi sevindirirsin,, çok yürekten istiyırum gerçekten :)

Keske elimizden bisey qelsede hepimiz toplansak yapsak ama bu Rabbim'in yazisi kaderi deqistiremeyiz canim :KK43: biz ne desek stres olma cabini skma falan hepsi bos seni anlayamayiz duani et qerisi ne qelirse Allah'tan zaten :KK43: okadar istiyorumki bebeqin senin en kolay imtihanin en quzel mucizen olsun insaAllah :KK200:

inşallah canım inşallah şu 9 ay boyunca yaşadığın duyguyu anlaıcak kelime düşünce yok rabbim kimseye yaşatmasın düşmanıma dahi rabbim herşeyi bilendir görendir ona sığınıyorum sadece dua etmekten başka bişey gelmiyo elimizden

Kızlar suyum geldi 23 gibi hastahenyi aradım gel nstye bağlar bakarız dediler. Sancı çıkmadı. Açılmada 1 cm hala. Bugün sabah daha çatı muayenesi yaptırdım. Doktor uyarmak için baya zorladı ve başardı şuan yatış verdiler yatıyorum. Şimdi şimdi sancım başladı biraz. Eğer sabaha kadar sancı olmazsa suni sancı vericeklerdi. İnşallah kendi sancımla doğururum. sancı olmadan gelince çok komik oluyor hastaheneye sanki çay içmeye gidiyorum bir yere gibi :) çok korkuyorum dua edin bana. :KK43:
Merhaba. Canım hayırlı doğumlar olsun inşallah sağlıkla gelsin bebeğin

Coooook normal bunlar canım boşver. Biraz zahmete girsinler yani ne var sanki:)))
Evet bi tarafım öyle diyo da dün kardeşimi aradım mesela "naber panpa" diye geyik yapiim dedim çünkü o öyle bi meseaj atmıştı; o sırada da önemli bi müşterisi varmış,, aaa yanlış numara heralde dedi kapadı :)))) olduğu gibi dışarıda ses tabi :))) algı gidik; normalde sinyali alıp anlamam lazımdı :)))))) doğum günleri diye açmamazlık da etmiyolar telefonlarını :))) yarın da oscar almış bi film vs kostümcüsü gelicekmiş,, bi de yılda bir iki kez gelirler randevulu olaylı bi şekilde... hastaneye akşam gelsem falan dedi,,, olmaz sabah gelmezsen doğurmam diye tutturdum çocuk ona göre ayarladı kendini falan... diyorum ya sabırlarını aşırı zorladım,,, bugünü de kavgasız kazasız belasız atlatırsam çok iyi olucak :)))) mümkün olduğu kadar aramamaya çalışıcam kimseyi :))))

Kızlar aranızda çatlak oluşan oldumu hiç?
Benim 2.hamileligim ilkinde üst bacaklarda olmuştu bunda da karında oldu göbek deliği çevresinde hindistan cevizi yağı sürüyorum çok düzenli kullanmadım ama son günlerde her gün sürmeye çalışıyorum kasiniyor açıyor yoksa

Back
X