- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Çatıdan sonra 4. gün oldu, daha gelmedi doktor da daha ağustosa kadar gelmez dedi. Muayeneyle alakali olduğunu sanmıyorum onun. Madem zaten aylarca kalacaklar bu sıcaklarda erkenden gelmelerinin ve zorlanmanın alemi yok. Gece uyku tutmaz, banyodan sonra yatasın gelir, yemeğini erken yiyesin yürüyüşe çıkasın gelir kv kp ile yapamazsın. Bence ne kadar geç gelseler o kadar iyi.Hanımlar bişey soracağım ben şimdi 37. Haftamdayım 38 de çatı muayenesi var. Kv ve kp şehir dışından yanıma gelecekler ben onları haftaya cuma çağırmayı düşünüyordum ama kv diyor ki çatıdan sonra bebek pek durmaz biz bu pazardan gelelim, ama doktorum nst de ağrın yok bu hafta doğum olmaz gibi diyor bende kv me gerek yok bu hafta gelmenize dedim ama çok endişeliler doğum olacakta yetişemicez diye. Napsam çağırsam mı aslında biraz daha evde rahatlığın keyfini sürmek istiyorum
Doğum vaktin gelince eşin evde olmasa bile bir taksiye biner hastaneye gidersin, sancılar arasında normal hareket etmeye devam edebiliyorsun diyorlar çünkü. Al 2-3 duraktan taksi numarası, en kötü ihtimale hazırlan ama yine de iyisini düşün. Eşinle birlikte altından kalkarsınız bence. Ben de sancılar başlayana hatta doğum iyice başlayan kadar hastaneye kimsenin gelmesini istemiyorum. Hele sancı çekerken yanımda eşimden başka biri olmasını hiç mi hiç istemiyorum. Gelenleri de boşuna bekletip strese sokmanın alemi yok diye son dakikada haber vereceğiz. Tabi sizin mesafe uzak olduğu için doktorun bebek kanala girmiş gelmesi uzun sürmez dediği vakit çağırman en makulu olabilir. Ama ben sadece eşle halledilebileceğini düşünüyorum :)
Kızlar suyum geldi 23 gibi hastahenyi aradım gel nstye bağlar bakarız dediler. Sancı çıkmadı. Açılmada 1 cm hala. Bugün sabah daha çatı muayenesi yaptırdım. Doktor uyarmak için baya zorladı ve başardı şuan yatış verdiler yatıyorum. Şimdi şimdi sancım başladı biraz. Eğer sabaha kadar sancı olmazsa suni sancı vericeklerdi. İnşallah kendi sancımla doğururum. sancı olmadan gelince çok komik oluyor hastaheneye sanki çay içmeye gidiyorum bir yere gibi :) çok korkuyorum dua edin bana.![]()
İnşallah gelmiştir sancın da rahat rahat doğurmana yeter. Güzel haberlerini bekliyoruz :)
Telefonda fotoğrafı düzenle yeniden kaydet de, kaydederken düşük kaliteli olarak kaydetmeyi soruyor, düşük boyut seçersen sorun çözülür belki, programa gerek duymadan halledersin.
Yatmana yakın 2-3 saat bir şey yeme.Sıcaktan değil de reflüden uyuyamıyorum ben de kafayı yiyecem bugün çok kötü hiç bu kadar olmamıştı yatamıyorum ya var mı önerisi olan
Yemekleri iyice çiğne, ilk başlarda çenen ağrır ama her lokmayı en az 15-20 kez çiğne. Ben reflü ilk çıktığı zaman abartmıyorum her lokma ve her öğünde sayiyordum çiğneme sayısını, bir müddet sonra gerek kalmıyor alışıyor vücut iyi çiğnemeye.
Şekersiz sakız çiğne, tükürük salgisini arttırdığı için yemeğin sindirilmesini hızlandırır. Ama hava yutturduğu için bazıları önermiyor.
Yüksek yastıkta yat.
Maden suyu bana iyi geliyor, onu da içebilirsin.
Leblebi genelde iyi gelir.
Asitli yiyecekler ve içeceklerden uzak dur.
Kahve, çay, narenciye ve suları, ketçap mayonez gibi hazır yemek sosları, bazı baharatlar, çok yağlı yiyecekler, kızartmalar, kaymak, krema, hazır kremalı pasta ve türevleri mideye eziyet eder bunlardan uzak durmaya çalış.
Bir de doktoruna sorarak Gaviscon içebilirsin, mideyi bir jelle kaplayarak yanmasını engelliyor.
Suyum geldi hastane ye gidiyorum dua edin bana
Kendini serbest bırakabilirsen bir dene derim ama tabi ki karar senin. Muayene anında gözlerini kapat sevdiğin bir kitap sahnesini, şarkıyı, film sahnesini düşünmeye çalış belki işe yarar. Haberlerini bekliyoruz :)Normal i zorlasam mı kızlar ya daha ilk muayene böyle olduusa korkmaya başladım yavaştan napim sizce sezaryen istesem pişman olur muyum