• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Çok geçmiş olsun ya, olacak iş değil vallahi, temizlenir bir an önce de bir daha olmaz inşallah. Bana da yavaş yavaş haber geliyor banyosunu su basan falan varmış. Tanıdıkların yanındakiler falan doludan yaralanmış, kadının birinin kafası kanamış, kardeşimin vücudu morarmış. Bu nedir dedim ya, 2 haftada ikinci kez böyle deliriyor yağmur, dengesi şaştı şehrin, ağaçlar azaldıkça daha kötüsünün olmasından korkuyorum artık. İyice çöl yağmurlarına döndü çünkü.

Bencillik değil bence ya, farklı bir haz. Doğduktan sonra da bize bağlı olacaklar bir süre ama şimdi ne yesen ne içsen, hangi hareketi yapsan bebekle yapıyorsun ya hem de onun için yapıyorsun tabi, beni o mutlu ediyor sanırım. Deli gibi bir haz almaya başladım hamilelikten biterayak :p
Hamile olmayı bende çok sevdim ilk aylarda ki bulantilarima 6.haftafan beri her gece yaptigm ignelere sonrasında ki kramplarim son1,5 aydır gece uyuyamıyorum ama yine de bitsin istemiyorum 3,5sene hamile kalabilmeyi istedim şimdide bitsin istemiyorum içimde kipirdayan tekme atan bı minik harika bir duygu Rabbm kucağımiza almayı da göstersin hayrlisi ile inşallah çok şükür bin şükür bu güzel duyguyu yaşatan RABBİMe :dua::KK200:

Kızlar bu arada ben hala göğüs kremine başlayamadım. Yani evde var doğumu tetiklerse diye elim gitmiyor sürmeye bir türlü :) Bir şey olmaz dimi, siz kullanıyor musunuz?
Bizim sezeryan günümüz belli olduğu için doktrm çay ve krem yazdı başla dedi senin de az kalmış takvime göre sorabiliyosan doktoruna falan sor kullan zararı olmaz sanırım

Bizim sezeryan günümüz belli olduğu için doktrm çay ve krem yazdı başla dedi senin de az kalmış takvime göre sorabiliyosan doktoruna falan sor kullan zararı olmaz sanırım
Doktor geçen hafta yazdı canım, ben de başlıyım bugün yarın. Çay olarak ne önerdi peki?

Ben sürüyorum ama bastırmadan:) O kadarcık dokunuşla bir şey olmaz bence yaaa. Hiç mi bir şey değmiyor göğse sutyen bile bi baskı uyguluyor sonuçta
Doğru canım ya :)) daha düne kadar çantam bile hazır olmadığı için gereksiz yere risk almak istemedim sanırım ama artık başlarım ben de. :)

Doğru canım ya :)) daha düne kadar çantam bile hazır olmadığı için gereksiz yere risk almak istemedim sanırım ama artık başlarım ben de. :)
Evet canım zaten 38. haftadasın bu saatten sonra Allah'ın izniyle bebeğin sağlıklı doğacak:) 37den sonra zaten bebek için artık güvenli dünyaya gelmek yanlış bilmiyorsam. Çanta hazırlığın bitti mi? Neler kaldı yapılacak başka?

Doktor geçen hafta yazdı canım, ben de başlıyım bugün yarın. Çay olarak ne önerdi peki?
Haymana still-tee bizde bugün aldık kaç gündür çıkamdim.disari krem lansolin mı.ne onu yazdıysa alma bence garmastan di adı sanırım onu al ben lansolin aldım doktruma dedim garmastani baştan deneylm dedi ve onun üstüne 2 arkadsmda garmastan çok.daha iyi dedi bilgin olsun yine de

O Yastıktan almadım, almayı düşübmüştüm ama sonra ihtiyaç olursa alırım diye almamıştım.
Gaz için gerekli takviyeleri hazır edeyim ben de.
Biz genelde yan yatırmaya çalışıyoruz. Hastanede de öyle dediler. Önüne gelen kendi doğrusunu uyguluyor sanırım. :))))
Biz de genelde yan ya da sırt üstü yatırmayı tercih ediyoruz. Daha doğrusu kafası yan olmalı vücut çok sorun değil sanırım. Olası bir kusma anı için kafanın yan durması önemli.
Kaç kez göndermişim bu yazıyı :KK70::KK30:

Haymana still-tee bizde bugün aldık kaç gündür çıkamdim.disari krem lansolin mı.ne onu yazdıysa alma bence garmastan di adı sanırım onu al ben lansolin aldım doktruma dedim garmastani baştan deneylm dedi ve onun üstüne 2 arkadsmda garmastan çok.daha iyi dedi bilgin olsun yine de
Ben de yarın çıkıp çay alıyım o zaman. Onun erken başlatıldığını hiç duymamıştım açıkçası. Başlayım ben de o zaman. Göğüs kremi olarak da lansinoh'un ufak boyunu almıştım, ama garmestan'ın çok beğenildiğini duydum. Ondan sonra ona geçerim memnun kalmazsam canım.:)

Bize göğüs yaralarının en büyük sebebi yanlis emzirme diye anlattilar kizlar. Krem sürmekten çok daha önemliymiş doğru emzirmek. Bir de meme temizliğine çok dikkat etmek gerekiyormus, pamukcuk sebebi memenin temiz olmamasiymis. Ilık su ve pamukla emzirmeden ve emzirdikten sonra temizlemek gerekiyormus. Sabun, temizleme jeli filan kullanmamak lazimmis memeye. Mümkünse de her gün dus almak gerekiyormus meme temizligi için. Bir de bebekler kokulara çok duyarliymis. Agir kokulu duş jeli kullanmayın, parfüm kullanmayın dediler. Aklıma gelmişken paylaşayım dedim. :)

benimki de 1900 gram ve gerilik 3 hafta.
bana da ilk cumlesi "gelisimi baya yavaslamis". gerisini mecburen cok iyi dinledim,esim isteydi gelemedi.
benimki de hareketli ama acaba bana gore iyi gelen aslinda az mi onu da bilemiyorum. baskasinin bebeginin hareketini bilemeyecegim icin azligini coklugunu kestiremiyorum.
gelisimi iyice yavaslarsa sana da erken aliriz dedi mi?
Bu benim ikinci çocuğum. O sebeple kıyaslayabiliyorum. Birincisi bu kadar karnımı oynatamıyordu.
Henüz erkenden alırız diye birşey demedi doktor. Sadece 10 gün beslenmene ve dinlenme dikkat et dedi. Ben de biraz huzursuz olmakla beraber sorunum bebekten değil bizden kaynaklandığını düşünüyorum. Çocukla ilgili bir sorun olsaydı şimdiye kadar bu sorun tespit edilirdi diye düşünüyorum. Muhtemelen bir şekilde bebeklerimizi besleyemedik biz.
İyi düşünelim iyi olsun inşallah.
Yarın inşallah güzel haberlerini alacağım. Bana da moral olacak :)

Evet canım zaten 38. haftadasın bu saatten sonra Allah'ın izniyle bebeğin sağlıklı doğacak:) 37den sonra zaten bebek için artık güvenli dünyaya gelmek yanlış bilmiyorsam. Çanta hazırlığın bitti mi? Neler kaldı yapılacak başka?
Canım öncelikle göğüs pompasını kurup hazır etmem lazım, emzikleri biberonları falan kaynatcam yarın. Daha bugün odasına yeni perde tül sipariş ettim, yorganı kargoda o yüzden henüz nevresimi takamadım. Bir de kendi dolabımı falan da elden geçiriyorum. Evde bir yenileşme sadeleşme hareketine gittim. :) Elime geçeni atıyorum "bu gereksiz, bunu kullanmam." falan diye. Bugün yine 2 torba eşya çıkardım atılcak :) Bir de ben emzirme sütyeni falan almadım. Aklıma o takılıyor, acaba alsamıydım falan. Satış danışmanı straplez sütyen de bu görevi görür diyip gün aldırmadı ama şimdi de içim rahat etmedi. Ben yine de alıcam sanırım. Aslında düşünce sanki eskiden emzirme sütyeni mi varmış. En kötü ihtimalle doğumdan sonra alırız diye düşünüyorum. Çantamız hazır sayılır, yani pek bir eksik yok aslında. Ben de biraz gereksiz gerilim yapıyorum sanırım :) Doğum stresi sardı beni biraz :)

Bize göğüs yaralarının en büyük sebebi yanlis emzirme diye anlattilar kizlar. Krem sürmekten çok daha önemliymiş doğru emzirmek. Bir de meme temizliğine çok dikkat etmek gerekiyormus, pamukcuk sebebi memenin temiz olmamasiymis. Ilık su ve pamukla emzirmeden ve emzirdikten sonra temizlemek gerekiyormus. Sabun, temizleme jeli filan kullanmamak lazimmis memeye. Mümkünse de her gün dus almak gerekiyormus meme temizligi için. Bir de bebekler kokulara çok duyarliymis. Agir kokulu duş jeli kullanmayın, parfüm kullanmayın dediler. Aklıma gelmişken paylaşayım dedim. :)
Aynen canim bizede hep kremden cok emzirmeyi oqrenin yeter bu doqum.oncesi surduqunuz kremin cokta bi onemi yok zaten doqru emzirirseniz yara olmaz olursa bile tek tedavisi kendi sutunuzu surun kurutun dediler :)

ohh ne güzel biz de geçtik doğum kilosunu . canım ben de sağıyorum ama çok az geliyor, 2 göğüsten toplam 30 ml ile 50 ml arası değişiyor. o da her zaman gelmiyor. senin nasıl sağdığında bir de kaç saatte bir sağıyorsun ?
Canim cok sevindim doğum kilosunaulaşmanıza. Sagdigim sut en fazla 60 ml geldi o da 2 kere. genelde 30 50 gibi geliyo. Belli olmuyo ne kadar surede sagdigim musait olunca genelde sagmaya calisiyorum.

Istanbuldaki arkadaslar hepinize cok buyuk qecmis olsun simdi haberlerde izledim.neler olmus oyle yaa Allah yardimcisi olsun magdur olan herkesin :110:
Sagolasin canim. Bizim arabada baya hasar var tam nst deydim tam o sırada...

Çok geçmiş olsun ya, olacak iş değil vallahi, temizlenir bir an önce de bir daha olmaz inşallah. Bana da yavaş yavaş haber geliyor banyosunu su basan falan varmış. Tanıdıkların yanındakiler falan doludan yaralanmış, kadının birinin kafası kanamış, kardeşimin vücudu morarmış. Bu nedir dedim ya, 2 haftada ikinci kez böyle deliriyor yağmur, dengesi şaştı şehrin, ağaçlar azaldıkça daha kötüsünün olmasından korkuyorum artık. İyice çöl yağmurlarına döndü çünkü.

Bencillik değil bence ya, farklı bir haz. Doğduktan sonra da bize bağlı olacaklar bir süre ama şimdi ne yesen ne içsen, hangi hareketi yapsan bebekle yapıyorsun ya hem de onun için yapıyorsun tabi, beni o mutlu ediyor sanırım. Deli gibi bir haz almaya başladım hamilelikten biterayak :p
Valla bununla atlattığımıza şükrediyorum haberleri izleyince falan yine benim o kadar fazla değil etrafımda ki herkesin daha beter olmuş:110:

evet sadece karindaydi. bugun her yeri dedi:KK43:
Alla alla yani dopplerde yaptirmistin sen bebeqin beslenmesinde bi problem yoktu neden bole qeriledi acaba olcumlerdemi hata varki dicem biildiqim kadariyla hep ayni doktora qidiyosun :KK64: ne zaman bakicak bidaha canim yani alinmasi qerekirse ne zaman karar verilecek ilerleme olmazsami ?

Back
X